В първия старт в Солден, Австрия, победа за абсолютния доминатор в Гигантския слалом - американеца Тед Лигъти. Носителя на Световната купа от последните два сезона, австриеца Марсел Хиршер с трето време, норвежката звезда Аксел Свиндъл четвърти. Лигъти ,който е 4-и пъти носител на малкия кристален глобус в Гигантския слалом и 4-и пъти Световен шампион в тази дисциплина, печели за трети пореден път старта в Солден, като с 18-та си победа в дисциплината е на 3-о място по победи за всички времена в ГС след швейцареца Майкъл Вон Грониген (23) и вечната легенда Ингемар Стенмарк с ... 46 След 20 месеца лекуване на контузии се завърна и легендата в ските, двукратния носител на световната купа Боде Милър 19 -о място за 36 годишния американец в първия му старт след дългото отсъствие.
При жените, също в дисциплината Гигантски слалом, победа за швейцарката Лара Гут. Австрийката Катрин Зетел и олимпийската шампионка в дисциплината, германката Виктория Ребенсбърг съответно 2-а и 3-а. Австрийката Ана Фенингер 4-а, а младата надежда в ските, американката Микаела Шифрин с 6-о място - нейно най-добро кариерно постижение в тази дисциплина. Изненадващо 18 място за носителката на Световната купа, словенката Тина Мазе в коронната й дисциплина. Провал и на световната шампионка в дисциплината - французойкат Теса Уорли. Линдзи Вон ще пропусне първите няколко старта и ще се включи директно за първия старт в Щатите - супер джито в Бийвър Крийк (29 Ноември), където досега караха само мъжете. Германката Мария Рийш с лош старт, загуба на баланс, излизане извън трасето и дисквалификация. Джулия Манкузо, олимпийската шампионка от 2006 година, също с много лош първи старт за сезона.
Голяма част от скиорите този сезон гледат към олимпиадата в Сочи, като последен шанс за някои от тях да спечелят олимпийски медал. Тази сряда ще се отбележат точно 100 дни до старта на игрите в Русия.
Последна промяна Balleta на 03.11.2013 18:23, променена общо 1 път

Diavolo
(Extreme Zombies)
Регистриран на: 30.05.2012 16:09 Мнения: 32268 Местоположение: Адът, казват е навсякъде около нас...
Най-накрая пак са тук!!! Лично за мен доста изненадващо начало за Тина Мазе, очаквах поне да е в 5-цата. Много приятно изненадана съм от Лара Гут с нейният доста агресивен стил на каране. Заслужава да е в челните места и дано направи доста добър сезон!!! Нямам търпение за стартовете в Северна Америка и за завръщането на Линдзи Вон!!! При мъжете нищо изненадващо, доста добро представяне на французите, а аз лично от италианците очаквах повече.
_________________ Grigor Dimitrov -=- Simona Halep -=- Maria Sharapova -=- Juan Martin Del Potro
Убедителен първи старт за младата надежда на американските ски - Микаела Шрифин в коронната и дисциплина - слалом. Повече от секунда преднина за 18 годишната американка пред втората, германката Мария Рийш. Трета остана носителката на световната купа - Тина Мазе. След близо една година лекуване на контузия се завърна и специалистката в слалома, австрийката Марлийс Шилд. Далеч от своята форма, Марли изостана силно още в първия манш, след което пропусна врата и не финишира.
Следващ старт за жените - Бийвър Крийк, Колорадо (26/11/13), където трябва да се завърне друга контузена легенда - Линдзи Вон
Страхотна Микаела Шрифин!!! Адски много се радвам, че започва по този начин този сезон, дано продължи до края така, а защо не и един олимпийски медал в коронната и дисциплина! До да си призная най-много ме радва това, че успя да измести Мария Рийш!!! И искам да попитам нещо, само на мен ли ми се струва, но на моменти Шрифин адски много ми прилича на Вон визуално.
_________________ Grigor Dimitrov -=- Simona Halep -=- Maria Sharapova -=- Juan Martin Del Potro
Страхотна Микаела Шрифин!!! Адски много се радвам, че започва по този начин този сезон, дано продължи до края така, а защо не и един олимпийски медал в коронната и дисциплина! До да си призная най-много ме радва това, че успя да измести Мария Рийш!!! И искам да попитам нещо, само на мен ли ми се струва, но на моменти Шрифин адски много ми прилича на Вон визуално.
нещо и двамата сме много добре днес щом на цели три пъти сме написали Шрифин, вмести Шифрин Както и да е при мен е сутрин простено е
Иначе на мен не ми приличат так толкова много една с друга, но примерно на тази снимка има доста прилика:
Последна промяна Balleta на 16.11.2013 19:00, променена общо 1 път
Да си призная почти винаги копирам имената, за това и грешката ни е една и съща. На определени моменти са ми адски еднакви а в други напълно различни... луда работа
Нова контузия на Вон на тренировката отпреди 2 дни Частично скъсване на връзки, определено като минимално на същото дясно коляно на което имаше ACL и което лекува 8 месеца. Контузия, която може да отнеме възстановяне от 1 до 2 седмици или няколко месеца. След два-три дни ще се знае дали Линдзи ще пропусне Олимпиадата или не. И това само няколко дена след като каза, че е на ниво да спечели Световната купа и, че се спуска по бързо отколкото преди контузията, заради мускулната маса, която е натрупала.
Официалната диагноза: ""Lindsey sustained a mild strain to her right knee, a partial tear to her right ACL, minor facial abrasions and scapular contusions from her fall," Kay said Wednesday. "She needs to rest for a few days and then will pursue aggressive physical therapy and will determine the next time she is able to compete after seeing how she responds to the treatment."
A “partial tear” doesn’t tell us much about Vonn’s prognosis, said Dr. Daryl Rosenbaum, a sports medicine physician at Wake Forest Baptist Medical Center. (Rosenbaum has not seen Vonn’s injury or treated her, but could speak generally about ACL injuries in athletes.) It could mean Vonn is able to function normally -- or it could mean her knee is functioning as bad as it would be if the ligament had torn completely. If it’s the former, she could be back on her skis in a few days to a week, Rosenbaum says. But if it’s the latter, and her knee is “slipping and sliding” as she tries to use it, “that’s a bad sign,” Rosenbaum says, because an ACL injury may require surgery, which can mean up to nine months of recovery time''
И това малко повече от седмица преди планувания старт в Бийвър Крийк
Последна промяна Balleta на 22.11.2013 16:01, променена общо 1 път
Линдзи и Роуз се реконтузиха след възстановяване от АСЛ в рамките само на 3-4 дни, нямам думи просто. За Линдзи четох, че мисли да се върне за Лейк Луис, който е след Бийвър Крийк, ако е така, значи контузията не е толкова сериозна - да видим. Д-Роуз напусна снощи залата на Портланд на патерици, след като стъпи накриво и контузи този път дясното си коляно. Днес минава MRI, дано няма нов ACL.
Не знам какво по лошо от това може да ми се случи в спортно отношение
Две победи за швейцарката Лара Гут в Бийвър Крийк, съответно в Спускането и Супер Джито и швейцарката вече е с три победи от 5 старта до тук при жените. Днес победа за шведката Джесика Линдел в Гигантския слалом. Втора остана американката Микаела Шифрин, която излиза на второ място в общото класиране с 220 точки, на 80 от Лара Гут, която е с 300 от трите си победи.
При мъжете победа на италианеца Доминик Парис в спускането и на Свиндал в Супер-Джито в канадския курорт Лейк Луиз..

Diavolo
(Extreme Zombies)
Регистриран на: 30.05.2012 16:09 Мнения: 32268 Местоположение: Адът, казват е навсякъде около нас...
Когато Вон се откаже определено ще почна да поддържам Шифрин :) При мъжете дано най-накрая Свиндал отново спечели големия кристален глобус, ама по-скоро надали...
Когато Вон се откаже определено ще почна да поддържам Шифрин :) При мъжете дано най-накрая Свиндал отново спечели големия кристален глобус, ама по-скоро надали...
Вон и е необходима операция, каза, че е неизбежна за реконтузения крак, но ще изчаква за след Олимпиадата, като дотогава дори ще се състезава, даже бърза още в Лейк Луиз следващия старт да се пуска Не знам дали е разумно това, но явно е решила, че няма за къде повече да чака .. само да не стане по голяма беля до операцията ... решила е да хвърля всичко на Олимпиадата, явно е решила, че няма за къде да се пази повече предвид годините си и това, че е в края на кариерата си, макар, че 29 не са чак толкова много
Линдзи Вон с дебют в официално състезание, след 10 месеца лекуване на контузия - ACL и след реконтузия на същото коляно само 3 седмици по рано. Без много натиск на ските, без много агресия, Вон 40-а от 58 състезатели в коронната си дисциплина спускане. Естествено най-важното в първото си състезание беше да завърши, да види как се чувства на ските в състезателен режим и да натрупа увереност. Победител в Лейк Луис, Алберта, Канада - германката Мария Рийш с повече от 3 секунди преднина пред Линдзи. Днес предстои нов старт в Спускането.
''“I was just too nervous,” Vonn said, according to The Associated Press. “I was really tight, and I skied that way. I skied tight.
“I wasn’t in a really deep tuck. I wasn’t pushing the line where I could have. And I just kind of skied it, and that’s not my style. That’s not how I attack a race.” ''
Последна промяна Balleta на 07.12.2013 18:44, променена общо 1 път

Diavolo
(Extreme Zombies)
Тази година Аксел Лунд едва ли ще бъде спрян от бота Хиршер В страхотна форма е Свиндал, днес изтърва златен шанс да се запише в историята с 5 поредна победа в супер джито, нещо което никой при мъжете не е правил, а при жените само Катя Зайцингер има 5 победи. При мъжете с 4 поредни победи остават Свиндал и великия Херминатор.
Обикновено Хиршер почва своата атака от средата на декември месец, но тази година според мен няма да го огрее, а Свиндал е добър и в гигантския слалом.

Diavolo
(Extreme Zombies)
Потребители разглеждащи този форум: Google [Bot] и 3 госта
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения