Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: 21.09.2026 09:13

Отговори на тема  [ 80 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща
НХЛ 2025 - Плейофи 
Автор Съобщение
(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: НХЛ 2024 - Финали в конференциите и Финал   |   16.04.2025 12:26

Еее, много ме е яд за Калгари. :dunno: :no:
Язък и за тази епична победа в драмата със злото.

(New Mersey Razors)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: НХЛ 2024 - Финали в конференциите и Финал   |   18.04.2025 00:03

Diavolo написа:
Еее, много ме е яд за Калгари. :dunno: :no:
Язък и за тази епична победа в драмата със злото.

Кое е злото?

(Les Mousquetaires)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  НХЛ 2025 - Плейофи   |   18.04.2025 02:51

В събота 19 април започват плейофите в НХЛ :hockey:

Ето и двубоите в първия кръг:

Западна Конференция

Уинипег - Сейнт Луис
Далас - Колорадо
Вегас - Минесота
ЛА Кингс - Едмънтън

Източна Конференция

Торонто - Отава
Тампа - Флорида
Вашингтон - Монреал
Каролина - Ню Джърси

Уинипег спечелиха Президентския трофей, който се дава на отбора с най-много точки след редовния сезон. Така, че поне на книга влизат като основен фаворит в плейофите. Обаче е редно да се отбележи, че съперникът им в първия кръг Сейт Луис е в отлична форма в края на сезона и се очертава много здрава серия.
Далас - Колорадо и Кингс - Едмънтън са доста непредсказуеми като изход серии. Тук каквото и да се случи няма да е изненада. Вегас най-вероятно (за съжаление ;-) ) ще минат сравнително лесно през Минесота.

На Изток и трите канадски отбора влязоха в плейофите. За Торонто не е изненада, Отава бяха стабилни през целия сезон, а Монреал го направиха в последния си мач и като цяло си е малко или повече изненада. В началото на декември 2024 Монреал бяха на 31-во място в общото класиране, След Нова година и особено след прекъсването за турнира на 4-те нации се преобразиха и след 3 годишно прекъсване (след финала за купата 2021 г.) отново са в елиминациите. Мисля, че са най-младият отбор в плейофите и тези мачове с Вашингтон ще са безценен опит за тях. Отделно и 19г. руски новобранец Иван Демидов маправи мечтан дебют (гол + асистенция) в предпоследния мач от сезона с Чикаго и отсега се говори за сблъсъка с Овечкин :-) Тук в Монреал е така. Снощи беше решителния последен мач с Каролина, а по същото време трябваше да има дебат на лидерите на 4-те основни политически партии за предстоящите федерални избори. Дебатата беше изтеглен с два часа, за да не съвпадне с мача на Канадиен :-) Дявола със сигурност помни серията от 2010 г., която си остава и единствения плейофен сблъсък между Вашингтон и Монреал. Капс бяха най-добрия отбор в редовния сезон, но Монреал успя по някакво чудо да обърне серията от 1-3 до 4-3 :hockey: Тук и досега се разказват истории за тези велики серии от 2010, когато след Капс бяха отстранени и Пингвините по същия сценарий от 1-3 4-3, а те бяха носителите на Купата.

Малко и за другите мачове :-)
Торонто би трябвало да вземат серията с Отава. Имат страхотна атака и повече от опитен отбор за нещо по-сериозно.

Тампа отнесоха преди два дни Флорида с 5-1, но Флорида са шампионите и не бива да се отписват. През сезона си размениха по две победи.

Каролина е фаворит срещу Ню Джърси. Те са изключително силни у дома - 31 победи в 42 мача. Толкова домакински победи имат само ЛА Кингс.

Време е за истински хокей :hockey: и GO HABS GO :hockey:

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: НХЛ 2024 - Финали в конференциите и Финал   |   18.04.2025 14:45

Вегас

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: НХЛ 2025 - Плейофи   |   18.04.2025 15:09

Супер обзор :-)

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: НХЛ 2025 - Плейофи   |   18.04.2025 17:33

Давайте направо купата на Капс и не ме занимавайте! :devil:
Вашингтон ще загуби максимум 3 мача във всичките плейофи и ще счупи всички рекорди! :devil:
Кааааааапсссссссссссссс

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: НХЛ 2025 - Плейофи   |   18.04.2025 17:33

ЗАПАД
Уинипег - Сейнт Луис 4:2
Далас - Колорадо 3:4
Вегас - Минесота 4:1
ЛА Кингс - Едмънтън 3:4

ИЗТОК
Торонто - Отава 4:2
Тампа - Флорида 3:4
Вашингтон - Монреал 4:0 - Крал Александър ВЕЛИКИ Овечкин ще преподава!
Каролина - Ню Джърси 4:1

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: НХЛ 2025 - Плейофи   |   20.04.2025 17:07

Изгледах и двата мача.
Лудницата е пълна в Уинипег. Целия град е на вълна НХЛ. Отбора е сякаш готов за нещо грандиозно. Много се опасявах от Блус (и все още разбира се), защото всяка година има отбори, които едвам кретат през сезона, но точно за плейофите навлизаъ в супер форма и често подливцат водица на супер фаворитите. Снощи Джетс буквално се измъкнаха, след като в третата третина най-накрая показаха защо са шампионите от редовния сезон. И въпреки, че смачкаха СЛ в тази третина пак мача си висеше до края, докато не дойде гола на празната врата.

Моите хора от Колорадо разсипаха други мои хора, звездите от Далас. Очаквано. Лавината е шампионски отбор, който може да бие всеки отбор по всяко време.
Резулата лъже обаче. При 2:1 за Колорадо в третата третина, Далас имаха две отлични възможности за гол и 2-2, но не се възползваха. След това последва наказание от Девон Тейс, 1-3, гол на празна врата 1-4 и падна отвсякъде гарда на Далас.

Тук е момента да попитам Джон Купър, защо не взе в състава си за '4 Nations - фейс офа', Марк Шайфле и Логан О' Конър?! За малко да загубим много важна титла от психологическа гледна точка от американците, година преди зимната олимпиада.

(Les Mousquetaires)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: НХЛ 2025 - Плейофи   |   20.04.2025 17:30

Абсолютно, вчера мача в Уинипег беше много близък и мина през няколко обрата, а в последните 20-на секунди при вече ясен победител двата отбора си спретнаха две хубави мелета, за да отпуснат малко напрежението :hockey: :-D Уинипег наистина имат отбор за нещо голямо, но на Запад ще е голяма касапница. Още е много рано, но във втория кръг може да има серии като Уинипег - Колорадо и Вегас - Едмънтън.

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: НХЛ 2025 - Плейофи   |   21.04.2025 02:59

Истински атлнатически ураган удари Ню Джърси :-D
Отдавна не бях гледал такова мачкане. Физически, тактически, технически. Супер защита, супер агресия. Мачкане по всеки ъгъл и метър на леда. Каролина са буквално непреодолими у дома. По едно време съотношението на ударите беше нещо от сорта на 30:6?! :outofspace: :helpless:

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: НХЛ 2025 - Плейофи   |   22.04.2025 12:41

Крал Овечкин ги почна! :devil:
Първи овър тайм гол в кариерата на Ови и Монреал бяха победени. Общо 2 гола на ВЕЛИКИ в мача. Мач, който Капс домонираше, но старата слабост се прояви от годините назад. По-добър си, мачкаш, водиш и допускат някакъв необясним спад и биват наказани. Много редки са моментите в който има безметежен плейофен мач за Вашингтон. Ако може да бият по възможно най-трудния начин те ще го направят още по-труден!

Много важна втора победа за Уинипег.

Изключителни мачове на Запад. В Ел Ей и Далас. Истинско шоу с марка НХЛ.
Едмънтън (моите хора на Запад) се върнаха от 0:4 и 2:5, само за да получат нещастен/случаен гол секунди преди края. Бесен съм. Колко пъти пиша вече, че докато не подобрят защитата и вратарския пост няма как да станат шампиони. Годините си текат, а Ойлърс си тъпчат на едно и също ниво. И всяка година едно и също нещо, едно и също него.

Далас направиха и невъзможното да изравнят серията. Колорадо изигра пореден много силен мач, но Старс отговориха още по-силно. Това за мен беше най-добрия мач, по-добър и от Кингс - Ойлърс, въпреки головото шоу там. Просто тук и двата отбора играха еднакво силно през огромни периоди от мача.

Прави впечатление, че този сезон за разлика от последните години тръгва много силно за отборите домакини. Дотук от 9 мача имаме 8 домакински победи, което по принцип е необичайно за НХЛ плейофите, където статистически нещата са много близки и не е като в НБА плейофите, където домакините имат много сериозно предимство в исторически план.

От тези 9 мача аз познах победителя в 7 от тях. Отлична успеваемост. :devil:

(Les Mousquetaires)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: НХЛ 2025 - Плейофи   |   22.04.2025 16:19

Голям мач на Овечкин. Не само два гола, но и добави асистенцищ при втория гол за Вашингтон. Монреал нямаха отговор на доста по-силовия стил на игра на Вашингтон. С 8 души дебютанти в плейофите изглеждаха малко по-респектирани и наистина бяха мачкани до третата част. Малко по-друг е стила на Монреал, но ако искат да вземат нещо от тази серия ще трябва бързо да се приспособят. Имаше няколко спорни съдийски решения, вкл. и за отсъдения айсинг преди гола в продълженията, но те няма как да са оправдание. За добро или лошо в плейофите се свири по различен начин.

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: НХЛ 2025 - Плейофи   |   23.04.2025 12:19

Снощи съм 4 от 4 :devil:
Кефя се много на погромите над Вегас и Тампа.
Торонто спечелиха серията според мен. Този втори мач беше ключов, а Отава игра много силно в него. Супер мач стана.
Каролина като домакин е като питон, който се увива около теб и бавно, но сигурно те притиска и отнема въздуха...

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: НХЛ 2025 - Плейофи   |   24.04.2025 09:33

Каааааппппсссссс :devil: :hockey:
Монреал дръпнаха дявола за опашката в началото на втората третина и бяха разнебитени след това. Изключителна втора третина за Капс, а и в исторически план, Вашингтон е най-силен в нея, а най-слаб в третата третина. та в тази втора третина, Вашингтон отправиха сигурно 20 удара, нещо страшно беше. Но само 2 гола.
Изключителен Логан Томпсън в третата третина. Буквално сам извади отбора си. Имаше три поредни феноменални спасявания + още две в края. Но едното беше просто висша класа. На празна врата как се протегна и спаси, не знам, това се случва веднъж от 10 пъти сигурно.
2-0 за Капс, но мачовете са трудни. Но така е. Срещу Монреал лесно няма. Те просто си имат манталитет и ДНК, нищо че не са ставали шампиони от 1993 г.

Срамна загуба за Ойлърс. Там трябва сериозни промени. Не може всяка година едно и също. Не виждат ли че няма защита и вратар? И това са вече три поредни години едно и също, едно и също? И Грецки и Лемьо в пиковите си години нямаше да ги спасят ако няма баланс в линиите.
Кемпе и Копитар се подиграха с тях.

Какво нещо е хокея. Колорадо разгроми с 5:1 в първия мач Далас (ама аз писах, че резултата лъже) и сега изведнъж вече са изоставащи в серията с 1-2. Втора поредна побед в овър тайм за звездите. Там има страшно много индивидуална класа. 50 на 50 си остава серията.

(Les Mousquetaires)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: НХЛ 2025 - Плейофи   |   24.04.2025 12:20

Монреал сами са си виновни за тази загуба. И при двата гола на Вашингтон защитата си беше взела отпуск. При изравнителния гол Давид Савар направи всичко възможно да си попречи на Монтебло и сам си вкара шайбата в собствената врата. Първите две третини ги проспаха и се събудиха едва за последната част, но както е писал и Дявола тогава пък Логан Томпсън си свърши работата. А този пропуск на Джак Евънс на празна врата си остава необясним. Отдалеч се вижда, че младоците в Монреал не са готови за плейофен хокей, а Мартин Сен-Луи упорито отказва да се довери на един от малкото си играчи (Арбър Шекай), които могат да дадат физически отпор на агресията на Вашингтон. В петък ще е лудница в Centre Bell, първи плейофен мач в Монреал при пълни трибуни от 2017 г. насам. При сериите от 2021 г. заради ковид пускаха до 3500 души срещу Вегас и Тампа. Надявам се Монреал да вземат поне една победа :-)

(Les Mousquetaires)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: НХЛ 2025 - Плейофи   |   26.04.2025 16:16

Голям мач за младия отбор на Монреал снощи в Centre Bell и победа с 6-3. Възползваха се в максимална степен от енергията на феновете в залата и около нея :hockey: Отговориха на силовата игра на Вашингтон (което май изненада Овечкин и компания). Контузии получиха и двамата титулярни вратари като Томпсън изобщо не изглеждаше добре, когато го изведоха от леда (той беше контузен от негов съотборник при гола на Слафковски за 5-3). Преди това пък беше ударен със стик в главата от друг негов съотборник, но пък в тази ситуция наказание получи Ник Сузуки капитана на Монреал, въпреки че на повторенията ясно се видя чий стик удря главата на Томпсън. Силен мач за първото трио на Монреал - Кофийлд, Сузуки и Слафковски, всеки един от тях отбеляза гол. Овечкин също се разписа, но това не помогна много на столичани. В края на втората част Том Уилсън предизвика сериозно меле пред скамейката на Вашингтон и двамата с Джош Андерсън се биха много здраво зад мантинелата, че и единият от съдиите повлякоха там. Утре е четвъртия мач и ще има повече яснота накъде и в каква посока ще отиде серията.

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: НХЛ 2025 - Плейофи   |   28.04.2025 12:08

:rock: :cheers: :hockey:

Манджапанеееее
Неговия гол беше дефакто решаващия и най-важния.

Капс взеха както и се очакваше ключовата победа навън и дръпнаха с 3:1. Очаквам затваряне на серията още в следващия мач.
През целия мач имахме много голямо предимство, но е адски неприятно да се играе в Монреал. Там е нещо като да играеш на Анфийлд във футбола. И си викам, не пак, не отново. Защото ни обърнаха с два бързи пауър плей гола, но не се поддадохме на паниката и продължихме да играем нашия си хокей. Силов, мачкащ, силна защита, сблъсъци и директно през центъра.
Хубаво е, че в сегашния отбор има дълбочина и дори когато играта на големите лидери не върви, то има хора, които избухват и вкарват голове.

Монреал има голямо бъдеще според мен. Трябва им само някоя звезда/талант, около който да се гради нещо голямо. А ако изнамерят още един, нещо като 1+1 до няколко години могат да атакуват и титлата. Но това е много сложно да се прогнозира. Справка каква мъка е с Едмънтън. Отбор, който се гради от години и бъка от талант.

Като стана въпрос за нефтодобивниците, уникална драма снощи срещу Кралете. Не съм спал, ама си струваше.
Хокея в пълния му блясък. Един от най-лудите мачове, които съм гледал някога. Двата отбора си отправиха общо над 80 удара, смятайте. Истински триумф на зрелищния, бърз и нападателен хокей. До средата на третата третина Кингс мачкаха и аз вече бях отписал серията. Какво стана обаче не знам, но най-накрая Ойлърс започнаха да играят хокея, който могат и който ако играят така, няма кой да ги спре. Такава вихрушка се разрази пред вратата на Кемпе, жална му майка. Не съм ги броил, но едно 20 удара получи само за 10 минути. И каквито и спасявания да направи, нямаше как да не се пропука. 29 секунди преди края, Едмънтън изкараха вратаря за 6-ти полеви и Бушар с една бомба изравни 3-3 и аз направо подивях. :rock: :devil:
А хора овъртайма беше нещо невиждано. Пуснете да го гледате. 18 минути тотална доминация на Ойлърс. Ама тотална. Все едно Кингс играха с човек по-малко през цялото време.
Ама не влиза и не влиза. Дойде неминуемото, много ги жалеха даже, наказание, 5 на 4 и Леон Драйзайтъл вкара победния гол. Германската машина с гол и 3 асистенци в мача! Бушар с 2 гола и Макдейвид с дежурните 2 асистенции.
Едмънтън завърщиха мача с фрапиращите 49 удара във вратата?! :outofspace:

Този моментум обаче трябва да се запази. Предстои изключително важен, ключов пети мач в Лос Анджелис.

Последна промяна Diavolo на 28.04.2025 13:48, променена общо 1 път

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: НХЛ 2025 - Плейофи   |   28.04.2025 12:14

На Запад е лудница.
И четирите мача са 2:2 :outofspace:

Всякакви прогнози са крайно рискови според мен. Абсолютно всичко може да стане.
Аз лично съм разочарован от Уинипег. Не може шампиона от редовния сезон да допусне 12 гола за 2 мача.

А Кингс и Ойлърс като нищо могат да счупят рекорда за най-резултатна серия.

На Изток сякаш е по-ясна картинката, като очаквам да стане 3:1 и тази нощ във Флорида, където пантерите ще схрускат позастарялата Тампа.

Аз дотук в моята си игра съм 21 от 31 или 68% познаваемост, което е нещо изключително. :devil:
Принципно в прогнозирането всичко над 40% е добре. :whistle: :music:

Последна промяна Diavolo на 28.04.2025 13:49, променена общо 1 път

(Les Mousquetaires)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: НХЛ 2025 - Плейофи   |   28.04.2025 13:23

Много са млади и неопитни Монреал. Дори и за треньора им Мартен Сен Луи това са първи плейофи. Ще натрупат безценен опит, затова беше важно да се класират за плейофите и да опитат един по-различен хокей. Иначе си прав, че на Монреал им трябва някой, който да е със статут на супер звезда, ама такива трудно се намират :-)

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: НХЛ 2025 - Плейофи   |   30.04.2025 10:02

Отава разнебитиха набедените за фаворити Торонто. Торонто са пълен антипод на Монреал. Не ги харесвам. Може би това ми е единствения неприятен канадски отбор. Не съм убеден, но да, от години ми се наслагва това мнение.

Едмънтън с така мечтания от мен обрат в ключовия пети мач в който те имата огромно предимство. Буквално смачкаха Кингс.

Орките с втори пореден 'златен гол' Е, нали са златни... Бляк.
Надявам се вълците да ги разкъсат в шестия мач. Ако не друго поне умора да натрупат.

Каролина какъв обрат направи само. Наистина са си страховит домамин. Дяволите им поведоха с 3:0. Няма проблеми. Бам, бам, за 5 минути, 3-3?!
От средата на третата третина вече изцяло контролираха мача и само късмета спаси Ню Джърси от по-бърза загуба, та се наложи втори овъртайм.
Така Каролина стана първия отбор, който се класира за полуфиналите в конференциите. :hockey:

Ншаите смешници от Макс Спорт изтърваха 80% от плейофните мачове + всички драми, а снощи след тридневна пауза (?!) избраха да дават най-умрелия мач.
Закривай!

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 80 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща