Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: 21.09.2026 12:52

Отговори на тема  [ 7 мнения ] 
ЕП - фигурно пързаляне 
Автор Съобщение
(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  ЕП - фигурно пързаляне   |   31.01.2015 15:42

доста съм разочарован от нивото на това първенство.
Финала на Гран При беше много по-добър и това не говори добре за европейското фигурно пързаляне.

Хавиер Фернадес очаквано (буквално няма никака конкуренция в момента, което и за него не е добре, твърде леко печели) влезна в историята с трета поредна европейска титла с което изравни рекордното постижение на Александър Фадеев от бившия СССР (1987-1989 г.), а също с по 3 ЕП титли са легенди като Алексей Ягудин, Евгени Плюшченко и Бриан Жубер.
волната програма на мъжете (кулминацията на всеки един шампионат) вчера беше под всякаква критика, нямаше нито едно чисто съчетание (за мен Алексей Биченко се справи най-добре, но той отстъпва значително по компонентите), четворните скокове бяха пълен провал, а фигуристите падаха като чували с картофи. Принципно волната на Хави е изключително силна и въпреки грешките беше на сериозно отстояние от останалите, беше ясно, че борбата ще е за среброто и бронза.
Много съм ядосан и разочарован (за 1234 път) от моя любимец Михал Брезина. Няма такъв талант и такъв лузър!! :-x :besnyo: изтърва златен, златен шанс за нещо голямо, най-малкото сребро. Уви... :dunno:

При танците на лед моите любимци, Анна Капелини и Лука Ланоте очаквано (поне за мен) не успяха да се преборят с намиращите се в невероятна форма французи, Габриела Пападакис и Гийом Сизерон. Така трета френска титла за последните пет години. Определено Габи и Гийом имат бляскаво бъдеще и може би това е двойката, която най-накрая да се опре на доминиращите американци и канадци.
Бронза отиде изненадващо при дебютантите, Александра Степанова и Иван Букин от Русия, а едни от големите фаворити, Елена Илиних и Руслан Жиганшин от Русия се провалиха във волната програма

Днес е волната при жените. :-)

Последна промяна Diavolo на 31.01.2015 15:44, променена общо 1 път

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: ЕП - фигурно пързаляне   |   31.01.2015 17:55

юхуу и за пореден път дамите отсрамват първенство. :-P

Фантастично завръщане на Елизавета Туктамишева (след като счупи крак през 2013 г.), изключително женствена и пленителна в ориенталския си танц, безупречно съчетание, без нито една грешка. Така след като победи в Гран при и Европейска титла за Туктамишева. :-)
Втора остана новото дете чудо на руското фигурно пързаляне, Елена Радионова. 16 год. матрьошка се пързаля по музика на Рахманинов и впечатли с невероятна скорост и пируети. Както и с фантастичен троен лудз/троен тулуп. Направи само една малка грешчица. И тя и новата европейска шампионка постигнаха рекорден за сезона резултат.
Трета остана друга млада и обещаваща рускиня, Анна Погорилая, която също направи страхотно съчетание с две по-незначителни грешки при приземяването на тройния флип и лудз.
Изобщо рускините в момента налагат световните стандарти. Имат поне шест фигуристки на световно ниво, които могат във всяко едно състезание да претендират за победата.

Сестрите Хелгесон с историческо четвърто и пето място. :-)

Жалко, че любимата ми Кийра Корпи не се пусна да изплакна очички, ама се е разболяла нещо.

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: ЕП - фигурно пързаляне   |   01.02.2015 00:43

Къде се провежда европейското?

Иначе този спорт го изпуснах от полезрение в последните години. Кийра още ли пързаля при аматьорите? Мислех, че се е отказала. А с Каролине какво стана? Имаше и една грузинка с трудно име, дето беше вечната надежда...

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: ЕП - фигурно пързаляне   |   01.02.2015 01:00

Костнер се отказа след Сочи, Кийра продължава да, за моя радост. :love:

предполагам визираш култовата грузинка, Елене Гедеванишвили :-)
тя продължава да се състезава и имаше силни изяви на престижното, 'Скейт Америка'

в Стокхолм се провежда първенството. Отлична организация и много хубава атмосфера.

ами аз си следя, то по Евроспорт дават всичко и гран при и големите форуми, стига да искаш винаги може да се намери време, а и от руския тракер може да се тегли, руснаците слагат всичко, а фигурното е много популярно там. :-) когато печелят руснаци винаги си тегля и от там и гледам още веднъж да чуя как се вълнуват и преживяват. Така правя и с биатлона и ски бягането, луди фенове са руснаците. :-D :innocent:

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: ЕП - фигурно пързаляне   |   01.02.2015 01:39

Нямам време да седна специално да гледам състезания, пък записи ептен... :-|

Иначе гледам някаква нова Бонали се е появила! :first:

п.п. Руснаците са големи фенове, ценители и естети, ама спортистите са им пълна скръбоч! :-D

(New Mersey Razors)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: ЕП - фигурно пързаляне   |   01.02.2015 10:31

Diavolo написа:
юхуу и за пореден път дамите отсрамват първенство. :-P

Фантастично завръщане на Елизавета Туктамишева (след като счупи крак през 2013 г.), изключително женствена и пленителна в ориенталския си танц, безупречно съчетание, без нито една грешка. Така след като победи в Гран при и Европейска титла за Туктамишева. :-)
Втора остана новото дете чудо на руското фигурно пързаляне, Елена Радионова. 16 год. матрьошка се пързаля по музика на Рахманинов и впечатли с невероятна скорост и пируети. Както и с фантастичен троен лудз/троен тулуп. Направи само една малка грешчица. И тя и новата европейска шампионка постигнаха рекорден за сезона резултат.
Трета остана друга млада и обещаваща рускиня, Анна Погорилая, която също направи страхотно съчетание с две по-незначителни грешки при приземяването на тройния флип и лудз.
Изобщо рускините в момента налагат световните стандарти. Имат поне шест фигуристки на световно ниво, които могат във всяко едно състезание да претендират за победата.

Сестрите Хелгесон с историческо четвърто и пето място. :-)

Жалко, че любимата ми Кийра Корпи не се пусна да изплакна очички, ама се е разболяла нещо.

Кийра и не мен ми е любимка, няма такава красавица просто. Не знам какво става с нея, загубих и дирите от няколко години. А и жалко, че на Олимпийски и Световни нищо не може да направи. Другите нищо не ми говорят като имена.

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: ЕП - фигурно пързаляне   |   01.02.2015 16:08

днес голяма драма при спортните двойки :-)

великите Юко Кавагучи и Саша Смирнов се върнаха на европейския трон след 2 г. Много се радвам за тях, направиха невероятна волна с размазващ четворен салхов. :moufan:
Това + провала във волната на големите фаворити Ксения Столбова и Фьодор Климов наклони везните в тяхна полза. Това беше и най-голямата изненада на това първенство.
Трети останаха други руснаци, Женя Тарасова и Владимир Морозов, които малко изненадващо взеха бронза, но се възползваха от слабите волни на италианците и французите.
Отново 1, 2, 3 за Русия. :-)

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 7 мнения ]