доста съм разочарован от нивото на това първенство.
Финала на Гран При беше много по-добър и това не говори добре за европейското фигурно пързаляне.
Хавиер Фернадес очаквано (буквално няма никака конкуренция в момента, което и за него не е добре, твърде леко печели) влезна в историята с трета поредна европейска титла с което изравни рекордното постижение на Александър Фадеев от бившия СССР (1987-1989 г.), а също с по 3 ЕП титли са легенди като Алексей Ягудин, Евгени Плюшченко и Бриан Жубер.
волната програма на мъжете (кулминацията на всеки един шампионат) вчера беше под всякаква критика, нямаше нито едно чисто съчетание (за мен Алексей Биченко се справи най-добре, но той отстъпва значително по компонентите), четворните скокове бяха пълен провал, а фигуристите падаха като чували с картофи. Принципно волната на Хави е изключително силна и въпреки грешките беше на сериозно отстояние от останалите, беше ясно, че борбата ще е за среброто и бронза.
Много съм ядосан и разочарован (за 1234 път) от моя любимец Михал Брезина. Няма такъв талант и такъв лузър!!

изтърва златен, златен шанс за нещо голямо, най-малкото сребро. Уви...
При танците на лед моите любимци, Анна Капелини и Лука Ланоте очаквано (поне за мен) не успяха да се преборят с намиращите се в невероятна форма французи, Габриела Пападакис и Гийом Сизерон. Така трета френска титла за последните пет години. Определено Габи и Гийом имат бляскаво бъдеще и може би това е двойката, която най-накрая да се опре на доминиращите американци и канадци.
Бронза отиде изненадващо при дебютантите, Александра Степанова и Иван Букин от Русия, а едни от големите фаворити, Елена Илиних и Руслан Жиганшин от Русия се провалиха във волната програма
Днес е волната при жените.