| Автор |
Съобщение |
|
Medved
|

[Биатлон] Световна купа 2012/2013 - тема за коментари | 03.11.2012 17:01
Тарей Бьо пропуска всички състезания до Коледа?Олимпийският шампион от Ванкувър Тарей Бьо обяви, че по всяка вероятност ще се наложи да пропусне всички състезания от първите три световни купи по биатлон през настоящия сезон.
Бьо обяви, че поради здравословни причини не е могъл да се отдаде на пълноценна тренировка и до Коледа ще наваксва пропуснатото време.
"Пропуснах по-голяма част от обучението през лятото и есента и заради това ще трябва да започна да тренирам сега. Трябва да наваксам загубеното време възможно най-бързо.
Важно е, че лекарите откриха проблема с моето здравословно състояние и сега съм напълно здрав и готов да продължа да тренирам".
Няма да ми е приятно аз да пусна телевизора и да гледам как другите се състезават, а аз си стоя в къщи, но положението е такова. Трябва да следя какво се случва." - обяви Тарей Бьо.http://biathlonbg.in/news251.htmlГяволе, бях ти казал нещо миналия сезон, ако не се лъжа... 
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
Регистриран на: 30.05.2012 16:09 Мнения: 32268 Местоположение: Адът, казват е навсякъде около нас...
|

Re: [Биатлон] Календар за сезон 2012/2013 | 04.11.2012 18:48
И аз бях ти казал нещо... Робин Сьодерлинг, Марио Анчич и т.н. бяха погубени от подобен вирус.
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
Регистриран на: 30.05.2012 16:09 Мнения: 32268 Местоположение: Адът, казват е навсякъде около нас...
|

Re: [Биатлон] Календар за сезон 2012/2013 | 04.11.2012 18:49
Тези автоимунни вируси, Мейджъре ти сриват имунната система, а това за един спортист е ужасен удар, много спортисти изобщо не могат да се възстановят за цял живот и след като преодолеят истинския вирус след това са атакувани от други щамове и изобщо почти никога не са на 100% за тренировки и състезания.
|
|   |
|
 |
|
Medved
|

Re: [Биатлон] Календар за сезон 2012/2013 | 05.11.2012 02:39
Гяволе, това да не е като да ти падне тухла на главата, докато си вървиш по тротоара. Изкарваш го едва ли не някакъв малшанс или лошо стечение на обстоятелствата. Айде деее... Приеми, че няма организъм на спортист, пък и в доста крехка възраст го форсираха с "илачите" и пораженията са видими...
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: [Биатлон] Календар за сезон 2012/2013 | 05.11.2012 02:43
мхмх, ами нямаш доказателства, а само догадки, но ако трябва да си сложа ръка на сърцето, има резон в думите ти. Ако един млад спортист бъде форсиран преждевременно има опасност да стане нещо такова... Сега дали е това или заболяването или комбинация от двете не знам, честно казано. Знам само, че без него ще е скука и че Норвегия губи голяма фогура, уви. 
|
|   |
|
 |
|
Medved
|

Re: [Биатлон] Календар за сезон 2012/2013 | 05.11.2012 03:32
Мдам, доста бозав шампионат се очертава без Нойнер и Бьо, но дано изгреят други звезди на тяхно място. Предполагам, че руснаците ще дръпнат изведнъж като генерална репетиция за следващия, олимпийски сезон...
|
|   |
|
 |
|
Medved
|

Re: [Биатлон] Календар за сезон 2012/2013 | 16.11.2012 14:20
Сега чета, че Свендсен е претърпял операция на коляното през май, но според неговия щаб подготовката му върви отлично и той ще е готов на 100% за новия сезон. Бьо ще пропусне първите два или три старта заради обсъжданите по-горе проблеми. Хубавата новина в норвежкия лагер е, че Ан Карин Флатланд се завръща в женския отбор, след като пропусна миналия сезон заради майчинство. Другата хубава новина е, че Тора Бергер и Оле Ейнар Бьорндален продължават да се състазават (очевидно поне до олимпиадата). Не че е имало индикации за отказване, ама на тяхната възраст нищо не се знае. Къде-къде по-млади състезатели напуснаха активния спорт.
Viva Norge!
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: [Биатлон] Календар за сезон 2012/2013 | 25.11.2012 18:31
Мейджъре гледаш ли смесената щафета?  Сочи наближава и сборная е стегнала отбора  Свендсен обаче ми се вижда добре форсиран и нищо не се знае...
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: [Биатлон] Календар за сезон 2012/2013 + Тема за коментари | 25.11.2012 18:40
Фантастична стрелба за Устюгов, а Свендсен за пореден път (вече 1 година мина от последната му НУЛА в състезание) се провали в стрелбата, язък за зверското му бягане.
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: [Биатлон] Календар за сезон 2012/2013 + Тема за коментари | 25.11.2012 18:44
1. Русия 2. Норвегия 3. Чехия (супер престижно трето място за домакините на световното п-во) 4. Германия 5. Франция Общо взето логично, като чехите са единствената изненада. 
|
|   |
|
 |
|
Medved
|

Re: [Биатлон] Календар за сезон 2012/2013 | 26.11.2012 02:24
Я, Световната купа започнала. Съвсем съм изгубил представа за времето, изглежда...
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: [Биатлон] Световна купа 2012/2013 - тема за коментари | 26.11.2012 04:22
Добре, че си разделил темата  И аз мислех да направя такова нещо, но не остана време, сигурно утре щях да го сторя. А иначе сезонът не само, че започна, но и се очертава да бъде силен, защото има и световно първенство, а и предолимпийската година винаги е била много важна и силна. Виж следващия сезон ще е бозав... Та при мъжете се очертава голяма битка между Мартен Фуркад и Свендсен. Аз залагам за Фуркад, защото е в страхотна бегова форма в момента, а и е по-стабилен в стрелбата от Емил. А при жените ми е малко мътна... Дария Домрачова, Тора Бергер или Макарайнен. А защо не и Зайцева, все пак иде олимпиада... Не знам, аз лично ще стискам палци за Тора Бергер или Макарайнен, дано да е норвежката и без това и остава само още един сезон. Жалко за Бьо, какво да кажа  Толкова ме е яд и ми е гадно, че не знам... Страшно много го обикнах тоз човек, а кариерата му върви на свършване още преди истински да е започнала... 
|
|   |
|
 |
|
Medved
|

Re: [Биатлон] Световна купа 2012/2013 - тема за коментари | 26.11.2012 05:02
Аз пък съм доста скептичен за качеството на предстоящия сезон, най-вече заради липсата на стабилен немски отбор. Каквото и да си говорим, без силен немски отбор няма силен шампионат. Просто в Германия биатлонът е религия и това е основният катализатор за качеството на надпреварата. Мисля си колко много липсва на немците един гигант като Рико Грос! Всъщност Рико беше основна фигура в щаба на отбора, дали не и като главен треньор на мъжете. Дано открие своя заместник. Този Пайфер доста го лансират, ама нещо... Между другото има качен запис от смесената щафета в евровижъна: http://eurovision.digotel.com/ibu/index.html (долу: Mixed Relay Replay World Cup 1 - Oestersund) Много голямо БРАВО за тази практика всичко да се пуска свободно и достъпно. Сайтът на световния съюз по биатлон е абсолютен пример за медийна политика, ориентирана към феновете. Жалко само, че затвориха форума - едно време се бяхме събрали много стабилна компания фенове на биатлона. Колкото и учудващо да звучи, българската група беше една от най-активните.
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: [Биатлон] Световна купа 2012/2013 - тема за коментари | 26.11.2012 05:10
А защо са затворили този форум, има ли някакво обяснение, някой знае ли, има ли инфо? Иначе немците сам знаеш, че отдавна са в криза. Имаха една Нойнер и това е, сега като я няма вече и лъсна голата истина, така че същото можеше да кажеш и за миналия и за по-миналия сезон... И все пак имат Пайфер, не е като да нямат.
|
|   |
|
 |
|
Medved
|

Re: [Биатлон] Световна купа 2012/2013 - тема за коментари | 26.11.2012 05:37
Ами този форум беше на старата версия на сайта на IBU. После пуснаха нова версия, като интересното е, че първоначално качиха нов форум, който постоя активен няколко седмици и в един ден изчезна безвъзвратно. Не знам защо, но предполагам, че е от някакви имиджови съображения. Въпреки че нивото на дискусиите беше доста добро като цяло, все пак се прокрадваха разни спорове от типа "ваш'те са допингирани", та подобен род мнения някак не отиваха на официалния сайт на световният съюз по биатлон. Де да знам, това ми е обяснението, но може и да е било нещо друго...
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: [Биатлон] Световна купа 2012/2013 - тема за коментари | 26.11.2012 05:47
Звучи логично да са го махнали именно от имиджови съображения както казваш. 10х
|
|   |
|
 |
|
Medved
|

Re: [Биатлон] Световна купа 2012/2013 - тема за коментари | 28.11.2012 05:02
104-ма състезатели стартират в индивидуалното за мъже, което е от 18:30 българско време. По-интересните имена:3. Евгени Устюгов (Русия) - най-обещаващият състезател на "сборная" за този сезон. 11. Карл Йохан Бергман (Швеция) - колкото повече остарява, толкова по-солиден става на трасето. 15. Мартен Фуркад (Франция) - действащият носител на световната купа и най-обещаващ млад биатлонист в света - да видим дали ще успее да задържи завояваните позици през миналия сезон. 26. Емил Хегле Свендсен (Норвегия) - главният претендент за Големия кристален глобус; състезателят, на когото се възлагат основните надежди за норвежка слава през сезона. 28. Арнд Пайфер (Германия) - това е сезонът, в който трябва да блесне, иначе ще си остане просто голямата надежда... 31. Доминик Ландертингер (Австрия) - през миналия сезон наблюдавахме отстъпление на австрийците, но е време за завръщане в подножието на върха и именно Ландентингер е човекът, който може да поведе хорото. 39. Фредрик Линдстрьом (Швеция) - голямият талант на шведите; миналия сезон беше твърде зелен за подвизи, този трябва да надгради с няколко подиума. 40. Ларс Бергер (Норвегия) - леко нахално от моя страна да включа този "сватбар на рубежа", както сигурно би го определил Дяволето, но просто винаги съм изпитвал голям респект към този самобитен състезател - винаги може да сътвори както безподобен провал, така и уникален триумф. 49. Кристоф Суман (Австрия) - 36-годишният ветеран от Австрия продължава да бъхта по белите писти. Само респект за това спортно дълголетие! 69. Евгени Гараничев (Русия) - друга голяма надежда на Русия, загатнал за голям потенциал с няколко избухвания през миналия сезон; очаквам за Сочи да е твърдо в тройката на топ руските биатлонисти. 89. Михаел Грайс (Германия) - респект и за този дълголетник от квотата на фамозната немска машина. 104. И абсолютната ИКОНА в този спорт: Олееее Еейнааааар Бьорндалееееееен!!! Българите са в състав: 23. Красимир Анев 42. Михаил Клечеров 81. Владимир Илиев 94. Мирослав Кенанов Големите отсъстващи:--. Тарей Бьо (Норвегия) - наваксващ с подготовката заради заболяване --. Рико Грос (Германия) - абсолютна ЛЕГЕНДА и първият ми съзнателен спомен от биатлона в една далечна зимна олимпиада в началото на 90-те. Ако Асенчо коментира, пускаме дружно Евроспорта. В противен случай отиваме на IBU Biathlon TV 
|
|   |
|
 |
|
alexbg
(The Thracian Orphics)
|

Re: [Биатлон] Световна купа 2012/2013 - тема за коментари | 28.11.2012 13:04
Как ги градираш "Легенда" и "Икона"... 'Щото Грос си е Грос, но Оле Ейнар...
_________________ БЪДИ РАЗЛИЧЕН - БЪДИ ГРАМОТЕН...
|
|   |
|
 |
|
Medved
|

Re: [Биатлон] Световна купа 2012/2013 - тема за коментари | 29.11.2012 03:01
Много голям Краси Анев! Само една грешка в стрелбата, солидно бягане и супер престижно 8-мо място в индивидуалното - негов личен рекорд в Световната купа. Ако не го беше направил този нелеп пропуск с последния си изстрел, щеше да се нареди в четворката.
Иначе напълно очаквана победа на действащия шампион Мартен Фуркад. Втори остана Доминик Ландертингер. Май австрийците се събуждат, след като и Пинтер направо класиране в десетката. Трети остана младата надежда на Германия Марк Лесер. Големият Оле Ейнар ен стартира по незнайни причини. Главният претендент за глобуса - Емил Хегле Свендсен - направи дежурните грешки на прав и остана чак четвърти.
Добър първи старт, доволен съм. Имаше емоции :)))
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: [Биатлон] Световна купа 2012/2013 - тема за коментари | 29.11.2012 11:33
Уф, уф, уф как ме е яд за Краси Направо полудех при този последен 20 пропуск, щеше да е рекродно класиране за мъжкия ни биатлон. Но нищо, какво да се прави и това е невероятно постижение, мисля трето най-добро българско постижение за СК. Иначе победата за Фуркад беше очаквана, но очаквах да е с по-силно ски бягане от това което показа, а може и да не се е вложил на макс в последната обиколка при положение, че знае какъв аванс има, не знам. Браво на Ландертингер, миналата година беше кошмарна за него, сега отличен старт. При Свендсен нищо ново, мисля трябва да има специален залог на букитата за сезона - ще има ли състезание в което Свендсен да повали всичките мишени Хубаво първо състезание!
|
|   |
|
|