Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: 27.07.2026 22:50

Отговори на тема  [ 115 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща
Бирената лига - Сезон 2013/2014 - Дискусии 
Автор Съобщение
(Real Green)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Бирената лига - Сезон 2013/2014 - Дискусии   |   10.09.2013 13:01

..

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Бирената лига - Сезон 2013/2014 - Дискусии   |   24.01.2014 00:07

Награда "Любимец 13" (екзотична бира за най-екзотичен избор на мач №13 през сезон 2013/2014)

Номинирани мачове:

1) Кръг 04: Стюърт > Еуромилк Горно Лисиче - Напредок (Македония)
2) Кръг 07: Алекс > Токио - Серезо Осака (Япония)
3) Кръг 14: Алекс > Белен Сигло XXI - Ередиано (Коста Рика)
4) Кръг 15: Нуф > Малаван - Трактор Сази Тебриз (Иран)

:cheers:

(Thug Slugs)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Бирената лига - Сезон 2013/2014 - Дискусии   |   24.01.2014 10:38

Bjoern Bo написа:
Награда "Любимец 13" (екзотична бира за най-екзотичен избор на мач №13 през сезон 2013/2014)

Номинирани мачове:

:cheers:

Нека я направим след края на сезона! Пък дотогава Анфилд да я поддържа.

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Бирената лига - Сезон 2013/2014 - Дискусии   |   24.01.2014 10:58

Тук съм номинирал екзотичните мачове до момента. След края на сезона ще се избере един от тях, който да грабне голямата награда. Методът на избор ще бъде уточнен допълнително след съвещание с организаторите на играта :)

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Бирената лига - Сезон 2013/2014 - Дискусии   |   07.02.2014 01:21

Номинирани мачове след кръг 17:

5) Кръг 16: Мeйджър > Йънг Африканс - Мбея Сити (Танзания)
6) Кръг 17: Тцъфо > Кенитра - Видад Казабланка (Мароко)

Много съвестен избор напоследък. Браво! Да видим кой първи ще стъпи на Океания :)

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Бирената лига - Сезон 2013/2014 - Дискусии   |   25.02.2014 09:24

5) Кръг 16: Мeйджър > Йънг Африканс - Мбея Сити (Танзания)
6) Кръг 17: Тцъфо > Кенитра - Видад Казабланка (Мароко)
7) Кръг 19: Наджа > Демпо - Ийст Бенгал (Индия)

Номинацията на Надето за Кръг 18 се изважда от участие, тъй като съответният мач не се проведе в рамките на кръга.

(Dune Warriors)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Бирената лига - Сезон 2013/2014 - Дискусии   |   12.03.2014 04:30

Я да питам, докато не съм забравил - мачове от А окръжните групи на България приемате ли? 100% някои отбори са по-силни от някои от избраните до момента от чужбина :).

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Бирената лига - Сезон 2013/2014 - Дискусии   |   12.03.2014 16:39

Следващия път като избирам, ще гледам да е някое мега дерби от окръжните на България или Сърбия. Дори ще се постарая да го отразя на място в текст и снимки :)

(Dune Warriors)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Бирената лига - Сезон 2013/2014 - Дискусии   |   05.04.2014 00:54

Държа за протокола да отбележа, че се чувствам засегнат, задето не беше уважен изборът ми на 13-ти мач, и твърдо смятам, че след като досега бяха уважени мачове от Мароко, Индия, Танзания, Куба, Коста Рика и не знам още кои държави, да не се приеме един български мач, за който при това има налична информация в сайта на БФС, е обидно за всички участници в играта. Не се обръщам конкретно и само към организаторите, защото не само тяхното мнение беше отрицателно в случая, и не искам да мислят, че им държа сметка за решението, но наистина смятам, че това избирателно отношение не е правилното отношение към играта. Показах позицията си и предишния път, но тогава избраният от мен мач не се състоя, докато този ще се състои със сигурност.

Последна промяна Гоа на 05.04.2014 00:57, променена общо 3 пъти

(The Thracian Orphics)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Бирената лига - Сезон 2013/2014 - Дискусии   |   05.04.2014 11:19

Гоа, някъде има дискусия, на която се прие, че може да се дават мачове извън ПМЛ и Европа стига да отговарят на изискването да бъдат от първите дивзии на съответната страна...
Така че - е си прав да се сърдиш... И още повече - да напливаш масло в огъня на организаторите, които и без туй им идват малко в повече всички наши желания, изисквания, тегоби и прочее...

(Real Green)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Бирената лига - Сезон 2013/2014 - Дискусии   |   05.04.2014 11:33

Аз ще кажа само това, че взех еднолично решение да не включа мача и сега да трябваше да го решавам, пак така щях да направя. За компенсация съм включил два от трите мача, които бяха дадени като алтернатива, макар да исках в този кръг да влезе и дербито в Турция.
Съгласен съм написаното от Алекс и благодаря за написаното в последното изречение. Наистина за 2 години въпреки всички усилия от наша страна да има една нормално провеждана игра, положителните отзиви са 1:10 спрямо упреците, недоволствата и т.н. Няма как да ми е приятно това от една страна, от друга при цялото това отношение излиза че не се справяме с играта, правилата и т.н.

(Thug Slugs)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Бирената лига - Сезон 2013/2014 - Дискусии   |   05.04.2014 16:28

Аз, като игра, справящ се добре в Манията и Футбол България и доста зле тук, ще кажа, че играта е доста по - трудна от другите, но затова пък много интересна и напрегната и наистина, в най-пълна степен показва уменията на играчите в прогнозирането. Супер сте! :-)

(Dune Warriors)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Бирената лига - Сезон 2013/2014 - Дискусии   |   06.04.2014 17:20

Алекс, България е в ПМЛ. А и най-малко пък за нея би трябвало да важат подобни правила. Може да се дават мачове от пета английска дивизия, а не може от А ОФГ? Подобно отношение е оскърбително.
Анфо, аз затова казах, че не се обръщам само към вас - нямам никакво намерение да ви упреквам за каквото и да било и съжалявам, ако така го приемаш. Играта се води много добре, само че има някои принципни положения, които изискват коригиране - като точкуването и диапазона за избор на мачовете. Аз никога не съм бил добър в прогнозирането със знаци и винаги съм поставял тази игра на последно място от игрите тук, и самият факт, че тази година за пръв път й обръщам внимание, е доказателство в моите очи, че играта се води добре и е интересна. И затова няма как да не се засегна от случващото се - бас държа, че някои от прогнозираните досега отбори могат да бъдат победени от тия, които бяха в моя избор. А и защо никой не ми отговори ясно, че е забранено да давам мачове от А ОФГ?
(А приказките на адвоката, че в А ОФГ стават побоища с колове, също са оскърбителни и само показват колко негативно отношение имаме към собствената си страна. Нищо по-различно не става на тия мачове, даже е много по-културна обстановката, отколкото на Локо Сф - Славия примерно.)

(Primus Maximus)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Бирената лига - Сезон 2013/2014 - Дискусии   |   06.04.2014 17:58

Гоа написа:
(А приказките на адвоката, че в А ОФГ стават побоища с колове, също са оскърбителни и само показват колко негативно отношение имаме към собствената си страна. Нищо по-различно не става на тия мачове, даже е много по-културна обстановката, отколкото на Локо Сф - Славия примерно.)

Адвокат не съм, това първо. Второ - редовно, ама крайно редовно ми прави впечатление как през годините мрънкаш за щяло и нещяло. Не си спомням в Бирената откакто сме тук някой да е дал мач от пета английска дивизия - общо взето колкото и да са екзотични, всички са от първи дивизии. Колкото до това с коловете - не ти пожелавам на теб да се набуташ в подобен мач, да ти видя тогава позитивното отношение. Щом искаш да си ги прогнозираш от окръжните, направи си игра и си прогнозирай. Може и аз да се включа с мачовете от училищните първенства.

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Бирената лига - Сезон 2013/2014 - Дискусии   |   07.04.2014 02:57

На Враца написа:
Аз, като игра, справящ се добре в Манията и Футбол България и доста зле тук, ще кажа, че играта е доста по - трудна от другите, но затова пък много интересна и напрегната и наистина, в най-пълна степен показва уменията на играчите в прогнозирането. Супер сте! :-)

Изобщо не е така. Няма как един знак да е по-труден от хващането на резултат. :stop:
Проблемът тук е, че има твърде много варианти и настава един малък хаос.
Най-престижната футболна игра си е Манията, факт неоспорим за мен. Единственото по-важно нещо от Манията е ПМЛ и това е така още от зората на дира. А и в манията винаги е имало драма, че и скандали нещо което в бийстито липсва, малко сухарска игричка е. Другото което е, че в една игра не бива да се допуска твърде голяма възможност за голяма разлика в точкуването, за да се награждават постоянно добрите играчи. А тук всеки може да те бие с 30 точки разлика само за един кръг.
Факт е обаче, че бийстито има много голяма тежест и история зад гърба си, а и не малко клубари незнайно защо му се кефят. Така че е в топ 3 по престиж.
Това остана и единствената игра, която не съм печелил, а най-лошото е, че дори не съм и близко.
Следващия сезон обаче няма да участвам в Манията, защото ми отнема твърде много енергия за мислене, анализиране и следене и ще хвърля всичко в бийстито. Отделно се затормозявам много и от тенис игрите, които водя, което доста ме изтисква. Специално тенис и мастърсманните в миналото в Дира може да са ми коствали много и в ПМЛ, няма как да се знае със сигурност, но в стария дир, клуб тенис беше нещо грандиозно и единствено по рода си. Бяха големи драми, исторически спорове и какви ли не чудесии, представа си нямаш просто. Имаше дълги моменти в които тенис игрите бяха на 1 място за мен, дори и пред ПМЛ.
Така че мдам тази странна игра остана единствената цел за покоряване пред мен, всичко останало вече съм печелил и догодина Дявола хвърля всичко в една мисия - укротяване на опърничавата... игричка :-D

:devil:

Последна промяна Diavolo на 07.04.2014 03:01, променена общо 2 пъти

(Dune Warriors)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Бирената лига - Сезон 2013/2014 - Дискусии   |   07.04.2014 08:21

Дяволе, айде спри се, че ставаш смешен.
Точните са тото и винаги са били; знаците (с подсигуряване или не на втори знак като част от стратегията) не са чак такова тото.

Решил си да не играеш тук - добре. Твой избор. Но да се опитваш да обясняваш, че игра, в която при мач завършил 3:1, играчи дали 2:1 или 1:5 вземат същите точки, не е игра на късмет, е смешно. Имаш късмет? Супер - ходи и си печели Манията. Когато се осмелиш да играеш в БЛ цял сезон, тогава ела и се обяснявай коя игра каква е. Дотогава - кисело е гроздето явно...

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Бирената лига - Сезон 2013/2014 - Дискусии   |   07.04.2014 20:20

факт е че досега нямам цял сезон в бийстито, а две години изобщо не съм я и почвал, но ето аз признавам, че играта е в топ 3 и със завидна история и визитна картичка зад гърба си.
следващия сезон ще се пробвам да я спечеля пък каквото сабя покаже :-)

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Бирената лига - Сезон 2013/2014 - Дискусии   |   24.04.2014 20:15

По повод горния спор искам да припомня тази анкета от началото на сезона. Доколкото виждам, гласуването е отредило категорично пълна свобода на избора на мач №13 (с цялата разтегливост на това понятие). Допълнителното условие, което си изсмуквате от пръстите, мачовете да са от първите дивизии на първенствата, нещо съм го пропуснал, но дори да е било прокарано между другото на някоя скайп вечеринка, някак не кореспондира с историческите справки (виж по-долу).

alessandron написа:
Не си спомням в Бирената откакто сме тук някой да е дал мач от пета английска дивизия - общо взето колкото и да са екзотични, всички са от първи дивизии

Прав си де - никой не е давал от пета, но затова пък имало от седма (!!!) - http://clubs.pmleague.com/phpBB3/viewtopic.php?f=78&t=1960; както и четвърта шотландска (!?!) - http://clubs.pmleague.com/phpBB3/viewtopic.php?f=78&t=996... Не знам, не знам... :§

(Крива Нива)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Бирената лига - Сезон 2013/2014 - Дискусии   |   24.04.2014 20:34

Bjoern Bo написа:
По повод горния спор искам да припомня тази анкета от началото на сезона. Доколкото виждам, гласуването е отредило категорично пълна свобода на избора на мач №13 (с цялата разтегливост на това понятие). Допълнителното условие, което си изсмуквате от пръстите, мачовете да са от първите дивизии на първенствата, нещо съм го пропуснал, но дори да е било прокарано между другото на някоя скайп вечеринка, някак не кореспондира с историческите справки (виж по-долу).

alessandron написа:
Не си спомням в Бирената откакто сме тук някой да е дал мач от пета английска дивизия - общо взето колкото и да са екзотични, всички са от първи дивизии

Прав си де - никой не е давал от пета, но затова пък имало от седма (!!!) - http://clubs.pmleague.com/phpBB3/viewtopic.php?f=78&t=1960; както и четвърта шотландска (!?!) - http://clubs.pmleague.com/phpBB3/viewtopic.php?f=78&t=996... Не знам, не знам... :§

Примерите са от предният сезон, за този при една от дискусиите се спряхме на първите дивизии. Може и на скайп да е било. Както и да е, имаше много казуси този сезон, добре е следващият да ги избистрим и да ги закачим на 1 страница.

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Бирената лига - Сезон 2013/2014 - Дискусии   |   28.04.2014 18:52

Е, от предния де, но от визираната по-горе анкета (между другото завършила с резултат 12:2) останах с усещането, че правилата на избор на мач №13 стават още по-либерални за настоящия сезон... Както и да е... Изглежда, че съм изпаднал в дълбоко заблуждение. Явно определението "без ограничения" си имало и второ значение, за което не съм знаел... :|

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 115 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща