|
Страница 1 от 1
|
[ 7 мнения ] |
|
Celtic - Rangers 10.09.2016 14:00
| Автор |
Съобщение |
|
Anfield
(Real Green)
|

Celtic - Rangers 10.09.2016 14:00 | 09.09.2016 14:03
 -  Celtic - Rangers - 10.09.2016, 14:00 ТВ: Sky Sports 2 http://livetv.sx/bg/eventinfo/442996_celtic_rangers/В края на април 2012 година, Селтик посреща Глазгоу на Паркхед. Победата с 3:0 е приятна добавка към спечелването на първата от 5-те последователни титли, а този мач се оказва последното Олд Фърм дерби на ниво шампионат за този период. Утре в 14:00 съперничеството се подновява с нови герои и нови надежди. Селтик вече се води от Брендън Роджърс, а в редиците на тима са играчи като Скот Синклер, Коло Туре, Лейт Грифитс, Муса Дембеле. Срещу тях ще излязат Кени Милър, който има не едно и две дербита, носейки екипите и на двата отбора, Джоуи Бартън, Нико Кранчар и т.н.
 |
|
albertz
|

Re: Celtic - Rangers 10.09.2016 14:00 | 10.09.2016 00:34
Е, Анфо, изкуши ме да драсна няколко реда.
Предполагам не умишлено си пропуснал да отбележиш, че между последния шампионатен мач и предстоящия имаше два сблъсъка на ниво купи.
В първия за Купата на Лигата през февруари 2015 г. Рейнджърс показа може би най - срамното си представяне в "Олд Фърм" , като нямаше удар в очертанията на вратата, а едно - две изпълнения бяха трудни за квалифициране като опит за удар към вратата.
Във втория сблъсък за Купата на Шотландия тази пролет Рейнджърс изглеждаха наистина много по - добре, но имаха и късмета на своя страна, за да надделеят след дузпи.
Още тогава се видя, че Рейнджърс не е на нивото което подхожда за този клуб. Но това е тенденция още от последните сезони в елита при Уолтър Смит и МакКойст за един сезон.
Марк Уорбъртън смени постепенно почти целия състав от 2015 година , като останаха само Лий Уолъс, който игра за Рейнджърс още в елита през 2011г. и Кени Милър.
Тимът обаче като че ли не може да се промени сравнение със сезона на Уорбъртън в Чемпиъншип, а в елита това е наложително.
Вярно е, че има много нови футболисти и трябва време за сработка, но тенденциите от миналия сезон остават.
Тимът няма проблеми с вкарването на голове(този сезон е отбелязал във всеки мач, даже и в контролите), но е много уязвим при центрирания и статични положения. Неслучайно Хибърниън обърна Рейнджърс на финала за купата след два гола именно след центрирания и удари с глава. Сигналната лампичка беше светнала много преди това, но мерки не се взеха. Този сезон е същото. В тази връзка е интересно дали ще се рискува с включването в игра на последното ново попълнение Филип Сандерос в дербито.
Като цяло новите попълнения са предимно резерви, а тимът разчита до голяма степен на миналогодишния състав. Някои от тях все още не съм наблюдавал в игра, защото или бяха контузени или бяха привлечени на по - късен етап. Нико Кранчар, който много харесвах преди време определено не впечатли в мачове в които го гледах. Бартън е доказан футболист, но вече е на години.
От тези които съм гледал и са на добра футболна възраст бих отличил десния бек Джеймс Таверниър, колегата му в ляво Лий Уолъс ( въпреки че не се е развил много като играч от 2011 г. ), Анди Халидей в халфовата линия, Бари МакКай на фланга и Мартин Уагхорн в атака.
Вече споменах за ветераните, аз най - много харесвам Кени Милър.
Но като цяло Рейнджърс са със селекция от средняшки футболисти. В най - големия форум, посветен на клуба, масово се коментира, че с евтина селекция няма как да се постигнат успехи. Мисля, че могат да се преборят за второто място в крайното класиране, но за да гонят Селтик трябва време.
Колкото до мача, не ми се иска да го пиша, но 3-0 или 3-1 за Селтик, като си мисля, че поне един от головете на "детелините" ще дойде след удар с глава след директно центриране или такова от статично положение.
|
|   |
|
 |
|
bai Momchil
(Крива Нива)
|

Re: Celtic - Rangers 10.09.2016 14:00 | 10.09.2016 16:34
Чаво, кофти ден. Две загуби в двете дербита. Много е гадно ама това е футбола. Аз след такива дни зарязвам футбола за 1 седмица поне, така че те съветвам да се отдадеш на биропиене, ще оправи настроението. 
 |
|
albertz
|

Re: Celtic - Rangers 10.09.2016 14:00 | 10.09.2016 19:07
Благодаря за съчувствието Момчи, но няма нужда. Не гледам футбол от вчера. Бързо се възстановявам. Реалностите са такива. Опитах се да гледам паралелно Рейнджърс с Юнайтед, не се получи много. Видях, че първия гол Рейнджърс го получиха след корнер. Ако не беше изгонен Сандерос , може би щеше да завърши 3-1 за Селтик 
|
|   |
|
 |
|
Anfield
(Real Green)
|

Re: Celtic - Rangers 10.09.2016 14:00 | 10.09.2016 19:50
Определено ще е нужно известно време, за да се получи равностоен мач. Селтик водеше играта до 2:0. Веднага след това бе върнат един гол и Рейнджърс се опита да търси равенството. Имаха силни минути и възможност за изравняване в нчалото на втората част, но Селтик бързо възстанови контрола и след това и преднината си. Иначе мачовете за купите ги пропуснах не за друго, а просто акцентирах на дербито за шампионат. Както казваш първото такова за купата бе доста бледо копие на Олд Фирм. Селтик е един от отборите, на които симпатизирам, но дано Рейнджърс бързо се върнат като съперник, за да има познатата интрига. Дори и тази интрига да е между 2 отбора, пак е по-добре от ситуацията през последните 4 сезона.
 |
|
TheExorcist
(New Mersey Razors)
|

Re: Celtic - Rangers 10.09.2016 14:00 | 11.09.2016 04:09
Селтик са ми неприятни от доста години. Едно време им симпатизирах, но това беше много отдавна. Не може да си джиткаш с мишленцата вкъщи и навън да те пере кой те хване! Не че и тогава бяха някакъв фактор в Европа, но поне един финал Уефа стигнаха. Сега и едните и другите са едно нищо!
 |
|
gamen4o
(Demba Boyz)
|

Re: Celtic - Rangers 10.09.2016 14:00 | 11.09.2016 19:24
|
|   |
|
|
|
Страница 1 от 1