Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: 26.07.2026 07:19

Отговори на тема  [ 84 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5
Ман Юнайтед 2023-2024 
Автор Съобщение
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Ман Юнайтед 2023-2024   |   27.05.2024 17:11

Чаво, щастливо спечелен мач може би не е най-тчоното определение. Юнайтед в тоя мач играха, като Пао вчера - имаха много по голям хъс и мотивация и това за мен им спечели мача, но не мисля, че Тен Хаг има кой знае какви заслуги за победата. Щастлива в смисъл мегагрешката на Гвардиол, после и гредата на Холанд, но грешките и малшанса е част от играта, втория гол на Юнайтед бе абсолютна класа. Иначе самото класиране за финала бе срамно, поне за мен мача с Ковънтри бе недопустим, като развити за отбор, като Юнайтед.

За мен Тен Хаг е слаб тактик и не може да прави промени в развоя на мача, не знае и какви смени да прави, клиширано казано няма план Б. Освен това не спомага за обстановката в отбора, редовно има напрежение с определени играчи, липсва тая сплотеност в отбора, някакви мании за дисциплина, които повече пречат, демек слаб психолог, освен и тактик. Направи срамни резултати за които дори не се извини, за мен егото му е много голямо без да има голямо основаное и това дразни.

Един въпрос - ти искаш ли да остане или не?

(Underground)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Ман Юнайтед 2023-2024   |   27.05.2024 17:29

albertz написа:

Няма нищо, понеже отдавна не си писал, а в началото се включваше тук, викам да не съм те засегнал нещо.

Наистина нищо лично, Чаво. Просто приоритети :-)
:cheers:

Изображение

Отговори с цитат
Мнение  Re: Ман Юнайтед 2023-2024   |   27.05.2024 18:20

goro_levskara написа:
albertz написа:

Няма нищо, понеже отдавна не си писал, а в началото се включваше тук, викам да не съм те засегнал нещо.

Наистина нищо лично, Чаво. Просто приоритети :-)
:cheers:

:thumbs:

Отговори с цитат
Мнение  Re: Ман Юнайтед 2023-2024   |   27.05.2024 18:52

Балет, първо да кажа че съжалявам че твърде късно видях темата ти за Евролигата, преди гледах мачове по Л'Екип, този сезо нищо не съм гледал, не знам и дали са го давали.

Ти следиш тази тема и предполагам си видял, че за много от нещата които си засегнал мненията ни съвпадат. Трудно е да се дадат различни аргументи.За мача с Ковънтри съм съгласен, аз направих коментар след него в същия смисъл.
План Б не бих казал, че имаха и треньорите преди Тен Хаг в Юнайтед. Мойс залагаше на по-борбена игра, центрирания, тичане, Ван Гаал нито веднъж за две години не промени нищо- позиционна игра, сравнително бавно темпо, малко допуснати положения, но и малко създадени. Моуриньо нито веднъж не изневери на своя защитен стил, в гостуванията на по-силните отбори дълбоко в защита и това е. Но поне при тези двама треньори Юнайтед трудно бе надиграван. А често когато печелеха, то някой или някои играчи изпъкваха с индивидуална класа. При Рангник и Солскяр Юнайтед често бе надиграван, мачкан от съперника, дори и когато имаше добри резултати. От всички изредени като че ли Солскяр беше най-гъвкав тактически, без обаче да изпъква с някое по-нетрадиционно решение.
И в този смисъл за мен Тен Хаг не се различава много от предишните треньори. В първия му сезон той се възползва от индивидуалната класа на Рашфорд и силната форма на Каземиро и Ериксен тогава.
Действително в тактическо отношение като цяло той не изпъква, но прави впечатление, че в не малко мачове, в които Юнайтед играе лошо и изостава в резултата, то тимът запазва някаква дисциплина, не допуска да изостава с два гола разлика и мача да свърши, като намира начин да се върне в играта. Да, при 4-0 от Палас и от Брентфорд миналия сезон, при 7-0 от Ливърпул това не беше така, но имайки предвид колко пъти тимът е изпадал в трудно положение, то можем да заключим, че повечето пъти се е измъквал.
Конкретно за финала със Сити си прав за техните грешки, но за мен Тен Хаг има заслуга, защото им разстрои играта, не позволи на Сити да играят тяхната си игра. Защото има и достатъчно обратни примери, на Сити и друг път не им се е получавало, но са намирали начин да победят.
А освен гредата, може да посочим и удара на Хулиан Алварес покрай гредата, който в други случаи щеше да влезе.
За смените на Тен Хаг аз се сещам и за мачове като този с Ливърпул за купата и гостуването на Астън Вила за първенство, когато пусна като смени съответно Антони и Мактомини и те му вкараха победните голове, със сигурност е имало и други позитивни примери, но също така е вярно, че той е правил и несполучливи смени. Кое надделява ми е трудно да кажа, но да кажем 40/60.
За отношенията му с дадени играчи също съм писал, но има и такива, които играят за него или по-скоро за отбора, но не може да се каже така или иначе че са против него. Това са Онана, Далот, Магуайър, Мартинес, Гарначо, Мейну, Мактомини, Хойлунд, бих казал и по-скоро Бруно Фернандеш.

Конкретно на въпроса ти - по-скоро искам да остане, най-малкото за да се види какво може да направи при новото структуриране в клуба. А и Юнайтед смени достатъчно мениджъри през годините и ясно се видя, че това не сработва. Засегнах и темата с играчите които остават от предишните мениджъри. При сегашното положение с финансовия феърплей Юнайтед не могат да си позволят голяма селекция, още повече, че много от играчите от които в клуба искат да се освободят са на практика непродаваеми.
Също така, от тези мениджъри които се спрягат за негов заместник аз съм ОК само с Макена и Франк. Но назначаването на Макена също би било голям риск, който не се знае дали ще се оправдае. А Франк ако не бъде взет от Юнайтед сега изглежда ще си остане в Брентфорд и могат да го вземат на по-късен етап, зимата или другия сезон, ако Тен Хаг не се справя.

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 84 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5