Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: 11.09.2026 16:30

Отговори на тема  [ 68 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4
Premier League ● 2026-2027 
Автор Съобщение
(Крива Нива)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Premier League ● 2026-2027   |   01.09.2026 17:15

albertz написа:
bai Momchil написа:
Да, ние взимаме Веселяка У (отново под наем) и Бай Гън (любимеца на оранжевата пръдня) от Монако, а Ричо излезна с гневен пост, че го използват и май няма да станат нещата. Ядосан е май на всички, да видим. Взимаме и Тетката - пожарен вариант за запушване на кризата с десният бек - не съм оптимист, че ще се получи.

А реално трансфера на Ндайето в Тотнъм пропада, щото трансфера на Гакпо в Сити пропадна. А трансфера на Гакпо пропадна, щото Ливърпул не можаха да вземат Сар. Навързани черва, той Ричо затова е бесен. :outofspace:

Може и да имаш някаква харизма, но Димитър Пенев е само един!

Ето превод на думите на Момчил - Евертън привлякоха Хейдън Хакни от Мидълзбро, Тайрик Джордж от Челси, Мерлин Рьол от Фрайбург, Кристиан Норгаард от Арсенал, Бренън Джонсън от Кристъл Палас. От последните часове чета, че е постигнато споразумение с Монако за американския нападател Фоларин Балогун.

Да ама не ти се отдава превода. Хакерията го взехме отдавна, Гошко от Челси и Магьосника от Фрайбург си бяха и предният сезон ама под наем с опция за купуване, сега просто станаха наши. Норгаард също го купихме отдавна, но е контузен и още не е дебютирал. Другаря Иванов от Палас го менкаме за МакНийл. Чиста размяна без доплащания.

Тва за което говорих е Веселяка У (Джак Грийлиш по паспорт) и Балогун както си се досетел. Тете от Фулъм май пропадна и пак си оставаме без десен бек. Говори се че ще взимаме на пожар някакъв със сложно име Ainsley Cory Maitland-Niles и последният да затвори вратата, бил в Арсенал, минал през още 2-3 отбора и сега е в Лион. Баберик тотален, пак ще си играем без десен бек.

п.с. Оранжевата пръдня е един президент на една държава отвъд Атлантика, адаш на патока Доналд.

Последна промяна bai Momchil на 01.09.2026 17:19, променена общо 1 път

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Premier League ● 2026-2027   |   01.09.2026 17:39

Фулъм договори още един играч от школата на Реал Мадрид - Мануел Анхел,Това ще е третия мадридист в отбора на Арбелоа след Гонсало Гарсия и Сезар Паласиос.

Както и при при договорите на първите двама, Реал държи сериозен процент от бъдещи продажби, както и права за откупуване.

Фулъм се превърна в един мини Реал Мадрид във Висшата лига :-D

(Крива Нива)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Premier League ● 2026-2027   |   02.09.2026 08:45

И така смях. Станахме отново за посмешище. Разкарахме плявата и до момента имаме

1 ляв бек Миколенко и 1 десен бек - оня с многото имена, дето е супер спорен и е бил последен избор от най-последните - абсолютен компромис.
1 нападател - недоразумението Бари.

Сменихме Ндайето за Веселяка. И тва е. Бай Гън се отказа. Ричката го прецакаха. Отново се прочухме. Имаме най-небалансираният състав във ВЛ

3 вратари
4 централни защитници
2 бека
Кусурнайсе халфа
4 крила
1 нападател

Аматьорска работа. С на Путин ташака, с Фридкин все един дол дренки.
:laugh:

(Real Green)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Premier League ● 2026-2027   |   02.09.2026 15:09

Свърши най-после това идиотско прахосване на милиони за знайни и незнайни бойци.

Сега ще има куп статистики кой колко и т.н., но за мен това е ненормална работа. Някои клубове купиха по повече от 10 играча, което с е почти тотално обновяване на отбора. Други има всички друго, но не и някаква политика при трансферите, трети бяха пасивни кажи речи до последно и напънаха в края с каквото е останало и т.н.

Всички се чудят на това което направи Спърс, но според мен и Вила, Челси, че и Нюкясъл имаха не по-странни кампании. Новаците и те се напълниха с по дузина нови играчи, което не мисля че ще им даде някакви гаранции за нещо повече освен борба да не изпаднат.

От всички отбори си мисля че Арсенал направи най-добра кампания - подсили се с не лоши играчи като Конса, Бруно и Цолис, който още в първия сериозен мач направи супер включване. Отделно разкараха не малко периферни играчи, с парите от които си върната половината инвестиция и т.н. Гледах им скамейката срещу Вила и си мисля че долу горе това, което беше Сити преди няколко години, сега се случва в Арсенал.

Мисля си че Челси ще бъдат основен претендент на Арсе и от това, което видях първите минути срещу БХА, дори се зачудих дали няма да могат и да преборят Арсенал. Поне що се отнася до средна и офанзивна линия, отборът на Шаби ми приличаше на това, което играеше Леверкузен. Дефицита на сините ми се струва че ще е в защита. Там за Златнио ще отвори работа да командва, но пък и Лакроа е не лоша покупка и може да се сработи бързо с останалите. И определено скамейката на Челси изглежда "по-къса" от тази на Арсе.
Не знам кой им движи трансферната политика, но адмирации за него. Да вземеш 50 млн за Делап, още толкова за Сантос и 65(!!) за Нико Джаксън. Отделно продажбата на плюс на малкия бате Енчо. И всичко това в Англия, а Реал на този фон взе Кукурея почти за същата сума като Делап.
Ако има нещо странно там, то това са трансферите на Даньо Уелбех и Данчо Хендерсън. Уелбек направи не лоша година в Брайтън, така че може и да върши работа като резерва.

Манчестерските отбори бяха доста по-консервативни в този прозорец. Или поне до едно време, в което Сити бяха дали безумно много пари за Андерсън, а Юнайтед с изненадващия за мен трансфер на Андрей Сантос. Сити обаче бяха съсредоточени главно в тоа да продават и реалон смениха почти цялата средна линия като от там си тръгнаха Родри, Райндерс, Бернардо Силва и т.н. Разбира се в края на прозореца този дефицит бе попълнен с трансферите на Буади, Алан, Енцо и Ндайе.
При Юнайтед се добавиха дефанзивни халфове, които да заемат мястото на Каземиро и май това си остана. Странно не се направи нищо за защитния вал, както обичат да казват коментаторите.

След безумната кампания през миналия сезон, Ливърпул продължава с странните трансферни решения. Като изключим Жаке, който реално бе договорен още през зимата, то нови са Брадли Баркола и Виктор Муньос. Араухо пък бе взет по незнайни причини под наем, вместо да се търси покупка и там. Така в защита освен все по-грешащия ни капитан и лидер, имаме Жаке, контузения Леони и Араухо. Впечатлен съм от играта на Жаке от това, което гледах и в контроли и през първите мачове. Все пак идва след контузия и т.н., но има желанието да се докаже и наложи. Само че не знам дали в двойка с Върджил това ще сработи. Много суперлативи съм чел за Леони и дано тази контузия която получи преди година, не го направи предпазлив и в крайна сметка да е като Байчетич примерно.
За Баркола какво да кажа. Много пари, ама... на фона на другите около и над 100 милионни сделки, тази е повече от нормална. Дано се включи добре Върколака. Идва с голямо желание и след дълго чакане и спекулации. Заедно с Вирц и едно читаво дясно крило би се получило супер нападение. И тук идва проблема - няма дясно крило :) Салах се махна, Харви се върна, но бе даден под наем във Валенсия, Рио бе пробван срещу Нюкясъл и бе трагедия от това, което гледах и четох. Киеза може би ще има повече шансове, но не знам вече дали и той си вярва че ще има добър престой в отбора и т.н. Респект за него все пак че остана в отбора и ще търси начин да помогне. Та, по-скоро си вярва и не случайни подобно на Ориги получава много добро отношение от феновете.
Идването на Баркола обаче ни два избор в ляво - цели три крила. Засега Гакпо може да играе и в центъра, но като се върне Екитике, ще стане сложно и там. Братчеда, както му викам, имаше възможност да отиде в Сити (имаше спекулации и за Спърс), но мисля че и неговото желание и това на клуба бе да остане. Въпреки че откровено не понесе отстраняването на Арне Слот, засега ще се бори за мястото си. С това което видях като игра предните мачове, мисля че бе от най-добрите в отбора.

Та така.. имат пари в Англия, угаждат си. На този фон обаче ще дам пример с отбор, който макар и много по-малко, но също е част от футболното ми сърце. Баварците от Мюнхен са отбор, който мисля че може да си позволи почти всеки играч. Още преди няколко седмици приключа с трансферния пазар като взеха Салибари и Натаниел Браун. Общо за 100 млн. Продадоха играчи за почти половината сума. Може би близко като поведение до това на Арсенал
Разбира се можеха да купят още играчи ако бяха решили, но през този сезон ако са здрави, често в титулярния им състав ще са Карл, Мусиала (дано е здрав наистина, че имаше припадъци в 2 последователни мача), Бишоф, Павлович... все играчи на около 20-те.
Всъщност и миналата година имаха 2 основни трансфера - Давид Луиз и Джонатан Та. Два, но точните и на нужните позиции.

Отговори с цитат
Мнение  Re: Premier League ● 2026-2027   |   02.09.2026 16:03

Не знам защо трансферния прозорец на Вила да е странен. За мен направиха едни от най-добрите трансфери, наред с Арсенал и Челси.
Продадоха за много пари Морган Роджърс, също добри пари взеха за Тилеманс, Конса, Уоткинс, Мален.
Взеха Леон Горецка от Байерн като свободен агент, което за мен е попадение. Жоао Гомес също е много добър халф, с опит във Висшата лига. Взеха талантливия Манзанби, Джаксън, добър нападател, Мбайе от ПСЖ, вратаря Сузуки, който пък бе искан от ПСЖ, Руджери и Уан Бисака в защита, както и Гарначо под наем и въпреки че той е донякъде лимитиран играч и има проблеми с дисциплината, може да свърши добра работа.
Прави впечатление, че Вила в последните години разчита на много бивши играчи на Манчестър Юнайтед. Санчо и Рашфорд бяха там, също Туанзебе, сега идват Гарначо и Бисака, а в тима е Линдельоф.

Разбира се, трябва да мине време, за да може всички тези нови играчи да се сработят, но от друга страна мисля, че освежаването беше необходимо, за да останат конкурентоспособни.

На Ман.Юнайтед големият проблем е, че не могат да продават играчи за добри пари. Това влияе и на входящите трансфери. Едва ли са си мислели да залагат твърдо на Рашфорд и Зиркзее да остане в тома, но обстоятелствата ги принудиха. Гласеният за продажба Угарте се контузи тежко.
На този фон селекцията и дадените пари не са малко. А и Юнайтед нямат в историята си нито един трансфер за 100 милиона паунда, имат само един за над 100 милиона евро за Погба, но нямат друг за 100 милиона евро.
Да, други харчат много повече, но възвраещаемостта не винаги е добра.

Що се отнася до примера с Байерн, не смятам че е от най-добрите. Другите отбори в Бундеслигата не харчат толкова много като в Англия, следивателно и Байерн не хвърля прекалено много. Още повече са се наложили над останалите отбори, дори и конкурентите им, да продават най-добрите си играчи на Байерн, без много да се дърпат, докато в Англия не е така.
Но Байерн от няколко години не са фаворити за спечелването на ШЛ и по-скоро трябва да имат късмет, за да го направят, отколкото това да е подчинено на здрава логика. Да, имат млади и перспективен футболисти, но и другите грандове в Европа няма да спят.

Иначе напълно съм съгласен, че това което става в Англия е безумие. Но всичко е на цикли и рано или късно свършва. Едно време и италуанските клубове имаха много пари и купуваха кой ли не. Но да, не беше толкова безконтролно, както сега.

(Real Green)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Premier League ● 2026-2027   |   03.09.2026 11:30

Ами Чаво, ти си отговорил малко по-надолу защо е странен. В моите очи, разбира се.
Имаш един не лош мениджър, имаш един вече обигран състав, който лека полека стана конкурентноспособен на отборите от топ 4, правиш няколко добри участия в ЕКТ и в един момент дърпаш спирачката и както казваш, ще е нужно време за сработване, а далеч няма гаранции че Манзанби ще е тази сензация, която бе на СП, че Сузуки няма да е Онана номер 2, че Нико Джаксън няма да е Нико Джаксън :) и т.н.
Разбирам за Спърс и Нюкясъл.. но при Вила ми се струваше че последната година си бяха взели поука от по-предната когато малко на килограм бяха събрали Асенсио, Рашфорд, Мален и още няколко подобни. Сега си продаваш най-добрите играчи от всяка една линия и ок, на печалба си от разликата покупки-продажби, но тренда при тях вече ми се струва различен. Ако са закъсали за пари би било обяснение, но честно казано не съм следил този аспект там.

За Байерн да, не е точно сравнението може би, но за Байерн ШЛ е по-голямото предизвикателство, така че по-скоро го давам като сравнение с фаворитите там, а не толкова сравнено с Дортмунд или РБ.

Отговори с цитат
Мнение  Re: Premier League ● 2026-2027   |   06.09.2026 17:59

Дюсбури Хол и Тайрик Джордж мачкат. Карамелите да благодарят на Челси за възхода си.

(Крива Нива)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Premier League ● 2026-2027   |   07.09.2026 00:41

Hiksa написа:
Дюсбури Хол и Тайрик Джордж мачкат. Карамелите да благодарят на Челси за възхода си.

Много ме кефи как си правиш изводи за даден отбор на фона на един изгледан мач на сезон. Това е първият гол на Гошко от както е при нас. А той е при нас от началото на сезон 2025/26 - демек вече повече от година. Голямо мачкане, голям възход. Благорадя ви Челси. :outofspace:

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 68 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4