Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: 26.07.2026 10:44

Отговори на тема  [ 90 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5  Следваща
Купи сезон 2024-2025 
Автор Съобщение
(The Thracian Orphics)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Купи сезон 2024-2025   |   19.12.2024 00:14

Ами играят се в момента 3 от 4те четвъртфинала за Купата на Лигата (Карабао Куп).
Ливърпул едва ли ще имат проблем срещу Светците, Свраките също водят убедително на Брентфорд на полувремето. Ние се поизмъчихме срещу Палас заради гола на Матета в 4тата минута. Все пак обърнахме до 2:1 за момента, но държа да отбележа - втория гол на Жезус беше от засада.
Обаче, тия от Купата не ползват VAR - баси?!?!?!
Не че не мачкаме Палас и не заслужаваме да бием, но защо да е от засада дееба...

Както обичам да казвам - поредното доказателство, че съдиите са слаби.
(Точно в тоя момент Габриел Жезус оформи хеттрика си).

Утре е последния 1/4-финал, най-интересните: Тотнъм - Манчестър Юнайтед. Което ме подсеща, че Юнайтед имат най-кофти жребия за купи този сезон. Утре гостуват на Тотнъм, а след по-малко от месец пак в северен Лондон - на нас за ФА.

П.С. 3:2 и Артета не издържа и извади безобразния Кивиор..

(Крива Нива)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Купи сезон 2024-2025   |   19.12.2024 00:23

Само да кажа, че и на България в купите няма ВАР (освен на финала), но то и тук за финала има.
При ФА също е без ВАР 2 кръга и от 5 кръг натам ще има.

Колкото до тази купа, която уж я водим тенекия, все се печели от топ отбори. Последният не такъв е бил Суонзи през 2013. В последвалите 11 сезона Карабао се печели от Ливърпул 2 пъти, Сити 6, МЮ 2 и Челси. Така че тенеке, тенеке, колко да е тенеке? :dunno:

(The Thracian Orphics)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Купи сезон 2024-2025   |   19.12.2024 00:36

Ние май я приемаме за такава - само два пъти сме я печелили. Може би защото никога не сме имали толкова дълга и сравнително равностойна скамейка...

Гледам Пуул сега и е много смешно, когато Елиът е до двуметровия Онуачу... :laugh: :laugh:

Последна промяна alexbg на 19.12.2024 00:36, променена общо 1 път

(The Grizzlies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Купи сезон 2024-2025   |   19.12.2024 09:41

Момчи, това обяснявам от години на разни разбирачи, които твърдят, че купата на Лигата бил измислен турнир. Уж е такъв ама силните се напъват да го спечелят.

(Крива Нива)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Купи сезон 2024-2025   |   19.12.2024 10:34

Vendome написа:
Момчи, това обяснявам от години на разни разбирачи, които твърдят, че купата на Лигата бил измислен турнир. Уж е такъв ама силните се напъват да го спечелят.

Ами то има и аргументи в обратната посока. Погледни състава с които излизате. Просто топ отборите са с по-добри втори състави от другите и ако се стигне до негативен резултат, титулярите са на пейката и веднага влизат. Та турнира определено не е приоритет на никой от топ отборите, но и никой не го отписва и не излиза да отбие номера. Така че си е достатъчно сериозен.

Отговори с цитат
Мнение  Re: Купи сезон 2024-2025   |   20.12.2024 02:14

Арсенал-Нюкасъл и Ливърпул-Тотнъм са полуфиналните сблъсъци а Купата на лигата.

Да коментирам успеха на Тотнъм тази вечер, като наблегна на тяхното представяне. Типичен мач за Тотнъм, в който контролираха нещата през по-голямата част, но можеха и да загубят. Този отбор е създаден, за да атакува и да вкара най-малко един гол повече от съперника. Критиките и призивите за уволнение на Постекоглу са крайно прибързани. Вярно е, че след първия му сезон очакванията за втория бяха различни, но това е Тотнъм. Поне тимът играе вълнуващо. Понякога му се получава, друг път не. А и все още има шанс за трофей. Умее да пресира добре, имат и добра физическа издържливост. Така че Постекоглу трябва да остане поне до края на сезона. А ако донесе трофей, то това ще бъде голям успех. Исторически клуб като Тотнъм има нужда от трофеи, дори това да е Карабао Къп.

(Крива Нива)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Купи сезон 2024-2025   |   20.12.2024 09:38

Само да кажа ВАР-а е лош, ама без ВАР определено е по-зле. Гол от засада, фал при корнера на китайчето...Кой знае какво още е имало дето не сме го видели.

(Arlito)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Купи сезон 2024-2025   |   20.12.2024 11:06

Абсолютно е така, да. Сега ясно че е гадно да трепериш след всеки гол и да чакаш по толкова време, ама е далеч по-гадно да те отстранят с нередовен гол.

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Купи сезон 2024-2025   |   20.12.2024 12:47

Ами вървим към супер финал, Арсенал - Ливърпул. :cheers:

(The Thracian Orphics)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Купи сезон 2024-2025   |   21.12.2024 09:17

bai Momchil написа:
Само да кажа ВАР-а е лош, ама без ВАР определено е по-зле. Гол от засада, фал при корнера на китайчето...Кой знае какво още е имало дето не сме го видели.

Китайче викаш, ама честно казано не съм очаквал, че като ги загледам ще са толкова различни като физиономии корейците... Едно време (преди 15 години) правех разлика само между северни китайци и южни, а сега - след дълъг полет до Сеул/Инчеон в самолет само с корейци и докато ги гледам на летището - бая си има разлики. Да, някои приличат на северните китайци, ама си е май като почти всяка бяла държава: различия всякакви... Разбира се, ние сме от най-разнообразните, но то е ясно... Явно е въпрос на навик, свикване...

Отговори с цитат
Мнение  Re: Купи сезон 2024-2025   |   08.01.2025 21:02

Арсенал бяха пълна скръб в първия полуфинал за Купа на лигата срещу Нюкасъл. Резонна победа за "свраките", които не бяха особено затруднени. Слаба игра в защита за Арсенал, слаба в нападение, безидейност като цяло. Едно "дробене" на топката, а налево, а у десно, нищо.
Възможно е това да е някаква стратегия, да се отърват от ангажиментите им в купите и да хвърлят всичко в първенството, но по-скоро нямат достатъчно аргументи. Ако искат да станат шампиони, то трябва да покажат много по-сериозни аргументи. За мен това, че Арсенал като че ли се отказаха от Рашфорд (разбира се всичко е базирано на спекулации) е знак, че те самите нямат достатъчно амбиция. Не мисля, че Юнайтед щяха да им правят проблеми да го вземат, но най-вероятно Арсенал не иска да плаща голямата заплата на Раши.
Но и с такива като Жезус, Мартинели, Тросар не става. Хубаво, те могат да вкарат 5-6 гола в мач в който няма голям залог, но това не значи много. За мен Арсенал трябва да променят трансферната си политика, ако искат наистина да се борят за титла. Отделно, лично аз се съмнявам, че Артета е човекът, който може да им донесе значими трофеи. Да, свърши добра работа, но за следващото ниво може би не той е правилния човек.

В Нюкасъл тимът има един почерк вече от няколко сезона, но най-важното е че това носи резултати. Подбрани са предимно високи, здрави футболисти, във футбола им няма много блясък, но какво от това?

(The Grizzlies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Купи сезон 2024-2025   |   08.01.2025 23:17

Нюкасъл този сезон се отървават от сериозни контузии, а и Тонали пасна. Това за топките на Артета и Алекс не би го повярвал, но вероятно съдията отново е виновен.

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Купи сезон 2024-2025   |   08.01.2025 23:54

Аз не мога да разбера защо мъчат футболистите да играят цели два мача за тази безумна купа.

:uuu:

Толкова скучни мачове отдавна не съм гледал. Никаква атмосфера, нищо. И снощи, а сега е пародия някаква.

(The Grizzlies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Купи сезон 2024-2025   |   08.01.2025 23:59

Традиции си имат хората.

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Купи сезон 2024-2025   |   09.01.2025 00:20

Абе традиции...
Традициите са за ФА къп. Това тенеке не че не е престижно ама моля ти се...

А още нещо, докато не съм забравил.
Алекс, абе вашите фенове защо така за пореден път се изнасят по-рано? Още в 83, 84 минута забелязах как ''сектор В'' започна да оредява, а към 90 минута почти половината се бяха изнесли.
И тази картинка на Емирейтс не е за първи път, иначе нямаше да повдигам въпроса.

(Крива Нива)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Купи сезон 2024-2025   |   09.01.2025 01:14

Чаво, как да се отърват от ангажименти, като реванша трябва да го играят и след него им остава само 1 финал. Да стигнат до тук и да се отърват от ангажимента да играят финал? Не ми се вярва.

Иначе Дяволе, на тая купа формата винаги е бил такъв. Според мен е редно да го променят и да стане 1 мач ама те си знаят.

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Купи сезон 2024-2025   |   09.01.2025 02:39

Знам, ама лятото ще има някакво безумно извращение 1 месец световно клубно :rofl:
Жална им майка на отборите и футболистите, които ще участват в това безумие. Добре, че нас ни няма.

И това при лига на нацииите пролетта плейоофите и финалния кръг Юни, а имаме от пролетта + есента световни квалификации + първенства, купи, ЕКТ и т.н.

Ето например това мега безумие в СА със суперкупите поне им разкараха допълнителните продължения от 30 минути при равенство и веднага ще бият дузпи (ама досега от 5 мача няма такъв случай (три италиански мача, един френски и един испански) )

Последна промяна Diavolo на 09.01.2025 02:40, променена общо 1 път

(The Thracian Orphics)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Купи сезон 2024-2025   |   09.01.2025 04:09

Не можах да гледам мача, че още съм в режим 6 часа напред и към 19-20 вече умирам за сън. А ей го сега дори часовника ми казва "good mourning" в 02:30...

Но като цяло съм песимист - изпуснахме възможностите миналия сезон, а този не успяваме да подобрим. Напротив - за мен Артета зацикли. И съм съгласен с Чаво, че едва ли той е човекът, с който да постигнем нещо повече. Все още се надявам, че може и да се промени той самия (все пак е млад мениджър), но съзнавам, че е малко вероятно. А прекалено много разчита на статични положения за голове, прекалено много на това цъкане по широчина. Няма ги типичните за Арсенал бързи, къси подавания през защитата. Имаме си една идея за игра и толкова - "план Б" е нещо непонятно за нас. А доста отбори вече ни научиха и не са прости - намират варианти да ни спрат.
Отделно - напоследък не успяваме с трансферната политика. За мен нито Мерино, нито Стърлинг трябваше да взимаме. Но пък явно и сме ограничени, докато не махнем Зинченко и Жезус, знам ли...

А за стадиона - доколкото знам, са големи проблемите с транспорта около него и затова някои "фенове-сноби" напускат преди последния съдийски сигнал... Не че ги оправдавам, но говорим за Лондон все пак и за отбор, който не е "квартален", грубо казано - демек от целия тоя мегаполис има привърженици. Аз например, на няколко пъти се опитвам да се организираме за мач дотам (все още неуспешно) и това гледам, че при някои начални часове след края би ни се налагало голямо тичане, за да хванем късния УизЕър наобратно.

(The Grizzlies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Купи сезон 2024-2025   |   09.01.2025 10:48

Diavolo написа:
Знам, ама лятото ще има някакво безумно извращение 1 месец световно клубно :rofl:
Жална им майка на отборите и футболистите, които ще участват в това безумие. Добре, че нас ни няма.

И това при лига на нацииите пролетта плейоофите и финалния кръг Юни, а имаме от пролетта + есента световни квалификации + първенства, купи, ЕКТ и т.н.

Ето например това мега безумие в СА със суперкупите поне им разкараха допълнителните продължения от 30 минути при равенство и веднага ще бият дузпи (ама досега от 5 мача няма такъв случай (три италиански мача, един френски и един испански) )

От една страна никой не кара клубовете насила да участват в подобни извращения, те сами се натискат заради повече пари. От друга, самите играчи постоянно извиват ръцете на клубовете си за по-високи заплати респ. на клубовете им трябват по-големи бюджети.

(Крива Нива)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Купи сезон 2024-2025   |   09.01.2025 11:31

Алекс, какъв уизеър бе човек. Букни си някакво еърбнб да спите, то след мача ако не се иде на пъб, все едно не си ходил на мач. :laugh: Тва е отрепия дето го мислиш, от опит ти го казвам. Иначе за Лондон, транспорта и феновете си напълно прав и аз мисля, че това е причината да бързат особено на късните мачове.

Това и тук го наблюдавам при Келешите в късните мачове от ШЛ например, хем града е с размерите на Пловдив.

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 90 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5  Следваща