Re: Манчестър Юнайтед Сезон 25/26 | 10.11.2025 12:10
Жените на Юнайтед играят основно на Лий Спортс Вилидж (Progress with unity stadium) , като може да се каже, че това е домът им. Там играят понякога и младежките отбори при момчетата, както се играе и ръгби. Този стадион също е извън Манчестър, като са ми казвали, че няма удобен транспорт до там. Мисля че има автобуси. Понякога жените играят и на "Олд Трафорд", както ще бъде и срещу ПСЖ в сряда.
Re: Манчестър Юнайтед Сезон 25/26 | 10.11.2025 12:47
Да гледам, че е подобно на женките на Ливърпул.

TheExorcist
(New Mersey Razors)
Re: Манчестър Юнайтед Сезон 25/26 | 11.11.2025 08:41
Да, точно, има си форум женски футбол, където не влизам, щото не ме интересува, но Чаво го чета, защото прави интересни подробни обзори.

bai Momchil
(Крива Нива)
Re: Манчестър Юнайтед Сезон 25/26 | 11.11.2025 10:08
TheExorcist написа:
Да, точно, има си форум женски футбол, където не влизам, щото не ме интересува, но Чаво го чета, защото прави интересни подробни обзори.
Прескачай абзаците за женките и си готов.

Vendome
(The Grizzlies)
Re: Манчестър Юнайтед Сезон 25/26 | 11.11.2025 10:12
Аз така правя.

albertz
Re: Манчестър Юнайтед Сезон 25/26 | 13.11.2025 01:50
Голяма победа за женския отбор на Манчестър Юнайтед на "Олд Трафорд". Първи мач в Шампионската лига на този стадион, 2-1 над ПСЖ. Така дебютантките от Юнайтед са с три победи от три мача в груповата фаза, докато ПСЖ са с три загуби. Юнайтед инкасираха първи гол в груповата фаза, но той не се оказа фатален.
Близо 16,000 зрители на стадиона, за мен добра посещаемост, хубава атмосфера, въпреки дъжда. Подкрепяха отбора, не беше като на театър. Бившата вратарка на тима Мери Ърпс, получи леки освирквания, всеки път когато отиграваше топката през първото полувреме. Първото полувреме не беше много качествено. Парижанки търсеха с дълги топки Ажибаде на десния фланг, а момичетата на Скинър търсеха с дълги топки възпитаничката на Лион Мелвин Малар, която бе единствен изнесен нападател за тима, но предпочиташе да бяга към фланга. Борбата преобладаваше, за всяка топка се водеше люта битка, имаше и технически брак. При една топка на фланга Малар се пребори с Бок от ПСЖ, напредна по диагонал, стреля добре в далечния ъгъл и откри резултата. В края на полувремето Олга Кармона стреля добре от дистанция и успя да изравни. Неспасяем гол за жена вратар, може би мъж щеше да го отрази. Тук е мястото да напиша, че Юнайтед имаха много кадрови проблеми с отсъстващи състезателки, на които няма да се спирам подробно, но на вратата беше младата уелска националка Сафия Мидълтън - Пател, която направи дебют в официален мач за тима и се справи много добре, въпреки ниския си ръст. Често излизаше напред, понякога напускайки наказателното поле, а и съотборничките и често разиграваха с нея. Крайните защитнички в този мач Джейд Ривиър и Ана Сандберг също бяха на много високо ниво. Особено шведката Сандберг имаше много тежка задача срещу по-високи и много повратливи съпернички. Първо с Ажибаде, после и с Диаките. Но намираше сили да се включва и в атака и дори асистира за победния гол с глава на сънародничката си Ролфо. ПСЖ започна по-добре второто полувреме, но Юнайтед удържаха критичните пет минути. След това поеха инициативата и бяха по-добри. В края ПСЖ натисна, изпълни доста корнери, но това беше всичко по-опасно.
Чаках много дълго този мач, доволен съм от видяното и че можах да го отразя тук. Благодаря на всички които прочетоха това мнение. За мача със Сити може и да не ви мъча. Той е в ранния следобед в Събота, който иска може да го проследи.
Re: Манчестър Юнайтед Сезон 25/26 | 13.11.2025 02:15
Матийс Де Лихт
Много исках да напиша нещо за нидерландеца след мача с Тотнъм, но се отказах, защото мислите ми не бяха подредени.
Той обаче е единственият играч от лятната селекция от миналия сезон, когато треньор беше още Ерик Тен Хаг, който се ползва с пълното доверие на Рубен Аморим. Към този списък вероятно можеха да се добавят Лени Йоро и Мазрауи, ако не бяха здравословноте им проблеми. Де Лихт е взел участие във всички мачове на тима досега през сезона, като е с най-много записани минути 990. Той получи и повиквателна за националния отбор на Нидерландия, като си възвърна доверието на Роналд Куман. Не съм го гледал много в Байерн, където привържениците на баварците даже организираха подписка той да остане, но ми направи впечатление едно скорошно изказване на Аморим, че в техническо отношение той може много повече. И с просто око си личи, че Де Лихт не се страхува да играе с топката. "На втория етаж" той също е много силен. Има три гола за тима досега, което на пръв поглед не е много, но и трите дойдоха във важен момент, а и очакванията са че той ще вкара още в бъдеще. Освен гола му срещу Тотнъм, донесъл равенство, той откри резултата и в гостуването на Саутхемптън през миналия сезон, както и вкара при много трудната домакинска победа над Ипсуич. Нидерландецът е спечелил 39 въздушни двубоя през този сезон, като само трима играчи в първенството са го правили повече пъти - Тарковски от Евертън, Ван Дайк от Ливърпул и ван ден Берг от Брентфорд. Де Лихт е в идеална футболна възраст 26 години и ако се опази от контузии, то може да се превърне в една от най-добрите покупки на тима в последните години.
Re: Манчестър Юнайтед Сезон 25/26 | 13.11.2025 03:27
Нужен ли е нов халф на Манчестър Юнайтед?
Медиите често си намират поводи да пишат за клуба, защото този клуб генерира голям интерес. Повечето от написаните или казани неща са чиста спекукация. И все пак на доста места се пише, че от клуба още зимата са готови да извадят големите пари за качествен халф. Според мен дали това ще стане зависи и от представянето на тима до Нова година, а и от ситуацията с Бенжамин Шешко, защото Ако контузията му е по-сериозна, то приоритерите могат да се променят. Няма да се позовавам на статистика за представянето на тима на терена, но чисто пожелателно аз предпочитам клубът да изчака до лятото. Чисто хронологично, не само в Ман.Юнайтед, но и на много други места зимните трансфери не са от най-добрите. Има го и обратното, с привличането на Видич и Евра, точно през първия месец на 2006 година, макар че те не започнаха никак убедително и им трябваше по-дълъг период на адаптация. Пример може да се даден и с опитния швед Хенрик Ларсон, който свърши добра работа.
Отделно от това за мен клуба трябва да се възползва докрай от услугите на Каземиро, който е много добър играч с опит, макар и вече преминал зенита си. Но той може да бъде много полезен, както го е показвал не веднъж. Допадат ми и неговите по-твърди влизания, макар че те често му носят картони. Не искам да го сравнявам с Рой Кийн или Пол Инс, но е добре да има играч, който влиза по-твърдо в единоборствата. Ако това е направено с дозирана агресия може да бъде много полезно за тима. Особено медийте в Англия винаги са били птедубедени към чужденците и за мен много пъти бразилецът е бил незаслужено демонизиран. Имаме и Мануел Угарте, за когото бяха дадени не малко пари. Той се представя с променлив успеха, но за мен заслужава да му се даден още шанс. Същото се отнася и за Коби Мейно, който за мен донякъде незаслужено е пренебрегван от Аморим. При Тен Хаг този футболист показа не лоши игри, разписва се и в победния финал срещу Ман Сити за купата на страната. Вярно, след това сякаш малко си вирна носа и представянето му се понижи, но при правилна работа и достатъчно търпение той може да е бъдеща звезда на тима. За мен ще бъде много глупаво, ако го изпуснат.
И не на последно място, не харесвам треньори които само искат скъпи покупки,така всеки знае. Добрият треньор умее да развива играчите си и да напасва наличните, така че те да са полезни на клуба. Рубен Аморим трябва да си заслужи "подаръка" през идното лято с представянето на ръководения от него клуб през този сезон.
Re: Манчестър Юнайтед Сезон 25/26 | 15.11.2025 21:30
Кофти загуба за Ман.Юнайтед при жените в градското дерби със Сити 0-3. Този мач дойде в неподходящ момент, Юнайтед нямаха енергия, освен Една греда на Парк, в атака нищо не направиха. В защита доста грешки. Накрая Аужо и Една от Сити си сблъскаха главите лошо. Излязоха им огромни цицини и не можага да продължат. Публиката на Сити на Етихад Гола вода. Освиркваха мощно агитката на Юнайтед, че не се включва в мексиканската им вълна и това беше. И при 0-3 се чуваха само феновете на Юнайтед.
Re: Манчестър Юнайтед Сезон 25/26 | 15.11.2025 23:35
Понеже и аз като Стенли прескачам абзаците за жените, сега хвърлих бетъл поглед и си викам най-накрая нещо интересно по тоя въпрос, ама като се загледах то не било цици, а било цицини...

albertz
Re: Манчестър Юнайтед Сезон 25/26 | 15.11.2025 23:38
Огромни цицини при това. А за другото в женския футбол трудно. В тениса има доста.
Последна промяна albertz на 20.11.2025 23:50, променена общо 1 път

albertz
Re: Манчестър Юнайтед Сезон 25/26 | 25.11.2025 01:39
Юнайтед май бяха дотук. Удържаха пет мача без загуба, но паднаха типично в техен стил, а сега ги чака много тежко гостуване в Южен Лондон и нищо чудно да се влезе в нова лоша серия. А като Диало, Мбуемо и Мазрауи заминат за купата на Африка и съвсем се влошават нещата. Шешко е контузен, може би за месец, но и друг път уж контузиите не са били много сериозни, а в крайна сметка е излизало друго. И Куня с контузия, нищо чудно и той да пропусне няколко мача. Какво го пускат Зиркзее не знам, от него голове не могат да се очакват. По-добре пускай Чидо Оби, може да е неопитен, но не е мърда. Днес чета поредните смешки, как Рубен щял да пуска такива като Джак Флечър и Лейси. Та той ненавижда юношите на клуба, само се чуди как да ги изгони всичките и да вземе негови протежета. Няма да се спре с Мейно. За мен Тоби Колиър имаше потенциал и качества да бъде в тима, те го пратиха под наем в Чемпиъншип. Може и да не съм прав, но на мен ми харесваше. Ейдън Хевън също не получава шансове. Той не е юноша на тима, но ми харесваше. Вместо това играе Йоро, не знам по какви заслуги. Сигурно, защото са дадени много пари за него. За мен Камбвала не беше по-лош. С лека ръка беше изпуснат Алваро Карерас за смешни пари. Вместо това беше взет Доргу, не знам какво може той, освен да се ръга като добиче.
Re: Манчестър Юнайтед Сезон 25/26 | 25.11.2025 15:06
Интересно видео, гледах го преди време. Финалът в онзи сезон не завършва добре за Манчестрър Юнайтед, въпреки че наваксва изоставане от два гола, в крайна сметка губи от Арсенал. Този репортаж е от първия мач с Ливърпул. Следва и преиграване, което Юнайтед печели с гол на Джими Гринхоф.
Re: Манчестър Юнайтед Сезон 25/26 | 26.11.2025 00:49
When i find myself in times of trouble, Mother Mary comes to me Speaking words of wisdom, let it be And in my hour of darkness she is standing right in front of me Speaking words of wisdom, let it be
Преди 20 години се простихме с Джордж Бест, как само бързо минава времето. Точно с тази велика песен на Бийтълс по гръцката държавна телевизия пуснаха един клип с голове на Бест, в неделната вечер, в обзорното им футболно предаване. Мисля че изкараха цялата песен с негови голове, а аз гледах с унес, тихо вълнение. Тогава интернет в България не беше чак толкова напреднал и някои от головете виждах за първи път. После намерих някакъв клип от китайски сайт, пак имаше някои от хубавите му изпълнения, но не беше същото. Аз бях почитател на видеокасетите, имах запис на целия финал с Бенфика от 1968. Имах и един репортаж, когато Юнайтед са с жълти екипи, Бест е с номер 11 и бият Саутхемптън като гост. Но онзи клип още ме топли, само като се сетя за него. Разбира се, че го търсих, но никъде не можах да го намеря. Но той е в спомените ми. В България Вальо Грънчаров преди години разправяше един лаф, как човек може да отвори долапа и той да е празен, но ако е от Левски успехите на отбора да го топлят и той да забрави за несгодите. Е, за мен видяното, макар и за някъде три минути в онази ноемврийска вечер, е нещо като духовна храна. Светла ти памет, Джордж Бест! Този футболист е "топлил" през годините много хора, особено щастливците гледали го наживо. И ще продължава да ги топли още много години!
Последна промяна albertz на 26.11.2025 00:49, променена общо 1 път

albertz
Re: Манчестър Юнайтед Сезон 25/26 | 29.11.2025 18:49
Манчестър Юнайтед разби Ливърпул със 7-0 като гост при 18 годишните. Джей Джей Гейбриъл постигна хет-трик, а по един гол добавиха Мантато, Брадбъри, Туейтс от дузпа, както и Лусале. Интересното за Лусале е, че е черен, но е младежки национал на Словакия. Иначе е роден в Англия, но има замбийски корени.
На почивката резултата беше само 0-2, като той се задържа такъв до 66-та минута, а три от седемте гола паднаха в последните шест минути на редовното време и продълженията. Повечето голове паднаха след индивидуални изяви, а Туейтс вкара дузпа, въпреки че се подхлъзна леко при изпълнението.
Re: Манчестър Юнайтед Сезон 25/26 | 01.12.2025 00:29
Слаб мач и за двата отбора за мен на Селхърст парк, както и повечето от кръга. Интересното е, че и двата тима излязоха с идентични схеми 3-4-2-1.
Много са слабостите в играта на Манчестър Юнайтед, които така и не могат да контролират своите мачове, а продължава да се разчита на индивидуална класа и спортен шанс. Без контрол над мача няма как да има постоянство, следователно и ще продължи губенето на точки по досаден начин. При статичните положения има още много какво да се желае, въпреки триковия гол на Маунт днес. Много ме дразни как Юнайтед изпълняват ъглови удари, с тези балонни топки. Гледам и вчера на Евертьн-Нюкасъл и днес на Челси-Арсенал остри центрирания от корнер, но явно Бруно Фернандеш и другите не могат да центрират така. За мен Фернандеш не трябва да изпълнява статичните положения, освен дузпите. Ударите му нито имат нужната сила, нито са с добър фалц. Вярно, вкара от свободен удар на Арсенал миналия сезон, но в повечето случаи не прави нищо. Добри думи в днешния следобед заслужава Зиркзее. Измъкна се много добре от опита за изкуствена засада при изравнителния гол, добре ги подлъга с движеието си, после вкара от малък ъгьл, макар че вина за мен има и Дийон Хендерсън. Това определено не беше добър ден за бившия страж на Юнайтед, също удара на Маунт не беше много силен. Но Зиркзее свърши добра работа и при победния гол за Юнайтед, попречи максилално на изградената стена от играчи на Палас.
Остава още месец до края на годината. Балансът на Юнайтед през тази календарна година засега е 18 победи, 13 равенства, 14 загуби, без да се гледа развоя на срещите, влезли в продължение.
Крайно незадоволително за мен, а за Декември нещо едва ли ще се промени драстично към по-добро. Един качествен футболист на място може да промени много неща, но трябва да се работи върху идентичност, стил на игра, защото за мен такъв липсва.
Re: Манчестър Юнайтед Сезон 25/26 | 03.12.2025 02:35
Отборът до 21 години претърпя неприятна загуба с 1-4 от Андерлехт на "Лий спортс вилидж" за Премиър лийг интеренешънъл къп. Успях да гледам само репортаж от мача, но ми направи впечатление, че Андерлехт разчитат на много африкански момчета с добра физика. Така беше и когато младежите на ЦСКА играха с Генк за младежката шампионска лига. Явно това е масово в белгийските школи. Но резултата ме изненада неприятно, още повече след добрата игра и победата над Атлетик Билбао. Но явно все нещо не достигна на играчите от младежките групи. Отборът до 18 години, който взе три купи в Англия преди две години, включително шампионската, после отпадна безславно от АЗ Алкмар. Факт е, че малко играчи от школата стигат до първия тим. Разбира се, "Клас 92" е по-скоро някакво изключение, защото рядко толкова много играчи могат да заиграят при мъжете. Факт е обаче, че работата с подрастващите от години не е на най-доброто ниво. На този отбор му остава още един домакински мач за тази купа, срещу Боруся Дортмунд на 19 Декември, петък.
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения