Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: 26.07.2026 08:22

Отговори на тема  [ 165 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9  Следваща
Дивизиите 
Автор Съобщение
(The Grizzlies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Дивизиите   |   04.04.2026 12:26

Аз коренно си промених мнението за Милуол като клуб, откакто гледах един обширен репортаж за социалните проекти на феновете от този район на Лондон. Те съвсем не са само хулигани. Имаше много жени и деца и пенсионери на почетна възраст, които участваха в благотворителни и облагородителни инициативи. Много ми хареса общността като такава и видях колко много значи този клуб за тези хора.

Като цяло имам слабост към малките лондонски клубове (извън биг 4) и винаги ги подкрепям.

(Крива Нива)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Дивизиите   |   04.04.2026 16:05

SUBXERO написа:
Аз коренно си промених мнението за Милуол като клуб, откакто гледах един обширен репортаж за социалните проекти на феновете от този район на Лондон. Те съвсем не са само хулигани. Имаше много жени и деца и пенсионери на почетна възраст, които участваха в благотворителни и облагородителни инициативи. Много ми хареса общността като такава и видях колко много значи този клуб за тези хора.

Като цяло имам слабост към малките лондонски клубове (извън биг 4) и винаги ги подкрепям.

Дай да го гледам. Иначе е възможно това дето казваш, но съм убеден, че причината да е толкова популярен сред наборите е точно тази която аз казвам. И друго - мога да гарантирам, че поне от 2000 година не помня да е имало инциденти с наши фенове с изключение на едно гостуване, точно на Милуол за ФА, където имаше цепнати глави кръв и инциденти. Та така.Иначе нямам против - съпортвайте си ги. Аз пък ще си ги хейтя :laugh:

(The Grizzlies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Дивизиите   |   04.04.2026 17:20

Аз пък познавам фен на Локо Пд от Милуол. Ходи им на мачове. :)

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Дивизиите   |   18.04.2026 00:49

След 25 г. Ковънтри се завърна във Висшата лига.
Имаше около 10 000 фенове от Ковънтри на стадиона на Блекбърн.

Отговори с цитат
Мнение  Re: Дивизиите   |   18.04.2026 00:54

Саутхемптън правят страшен рейд в Чемпиъншип. Ако не бяха тръгнали лошо имаха шанс и за първото място. Но все още имат реален шанс за второто, особено ако продължат с това темпо.

(Крива Нива)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Дивизиите   |   18.04.2026 09:30

Diavolo написа:

Симс Ситито догодина ще мачка. :dance:
За Саутхямптън е така, но според мен тракторите ще задържат второто място.

(The Grizzlies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Дивизиите   |   18.04.2026 09:48

Diavolo написа:

Познавам един техен български фен. Цял сезон е превъзбуден.

(Underground)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Дивизиите   |   18.04.2026 22:42

Преди малко приключиха и последните два мача от предпоследния кръг в Националната лига, или както казвахме навремето - конфърънс. Ще направя кратко резюме на изминалия сезон и ще анонсирам това, което ще се случи в последния кръг. Ако изключим Ман Юнйтед, именно в конфърънс играят другите два отбора, които подкрепям и следя. Това са Рочдейл и Форест Грийн. В хода на сезона и двата бяха постоянно в зоната на плейофите, като Рочдейл дори беше дълго време лидер в класирането. Преднината му без да бъда категоричен, на момент беше стигнала двуцифрено число. На 01.10.2025 отборът на Йорк Сити загуби домакинския си мач от Скънторп с 1-3, след което по моему започна най-дългата серия без загуба за тази година, за всички първенства от конфърънс до Висшата лига. Тя беше прекъсната при поражението, като гост с 2-3 от Боръм Ууд на 03.03.2026. Благодарение на въпросната серия разликата с водача Рочдейл се намаляваше и намаляваше и преди няколко кръга Йорк поведе в класирането.
Преди днешния кръг двата отбора бяха на две точки разлика, като Рочдейл имаше 102, а Йорк 104. Третия в класирането Карлайл беше далеч назад с цели 13 по малко и реално нямаше никакъв шанс да се бори за първото място, което единствено дава право на директна промоция за лига 2. Йорк прие Йоувил, който не се бореше за абсолютно нищо и си спечели мача с 3-0. Рочдейл имаше далеч по-трудната задача да играе с борещия се, макар и с минимални шансове отбор на Брейнтрий. Към 91 вата минута резултатът беше 1-0 в полза на Рочдейл, но домакините успяха да изравнят. При равен мач гостите нямаше да имат никакъв шанс за директна промоция, но успяха драматично да вкарат победен гол, чрез голмайстора си за този сезон - Емануел Дизеруве. Той падна в 99 тата минута на мача и по този начин се запази разликата от две точки в полза на Йорк, преди последния и най-важен кръг в това първенство. Няма да ви учудя, ако ви кажа, че в него ще се срещнат именно Рочдейл и Йорк, като мачът ще е на Спотланд, където играе домакинските си мачове Рочдейл. При победа, те ще влезнат, но при равен или загуба печеливш ще бъде Йорк.
Форест Грийн са сигурни участници в плейофите, като по всяка вероятност ще завършат на седмо място, което е последното даващо право на участие в борбата за промоция.

Изображение

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Дивизиите   |   18.04.2026 23:00

А пък Лестър от титлата във Висшата лига и 1/4 финал в ШЛ се е запътил и с двата крака в Лига 1. :outofspace:

Отговори с цитат
Мнение  Re: Дивизиите   |   19.04.2026 01:23

Нямам време да следя дивизиите след Чемпиъншип (освен Юнайтед ъф Манчестър понякога) и благодаря на Жоро за интересния разказ.

За Лестър, да, почти сигурно ще изпаднат в Лига 1, особено като им гледам играта, не са уверени.
В днешния мач с Портсмут нямаше много футболни достойнства, но Помпи повече искаха победата. И Лестър имаха шансове, но реално повече от равен не можеха да измъкнат.
Юношата на Ман Юнайтед Рийгън Пул с чудесен шпагат в наказателното поле предотврати голяма голова опасност за Лестър. След това сгреши, като върна лошо към втатаря на Помпи, но той излезе добре и поправи грешката му.
Помпи вкараха след корнер и удар с бедро на техен играч.

(The Grizzlies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Дивизиите   |   22.04.2026 09:01

Приключиха Лестър. Неочакван срив поне за мен.

(Крива Нива)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Дивизиите   |   22.04.2026 09:20

Съдбата им даде титла, а после си взе вересиите с оня тъп хеликоптер. Синчето се оказа пълен келеш и ето го резултата.

(Underground)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Дивизиите   |   25.04.2026 18:51

В крайна сметка редовния сезон в конфърънс завърши по най-драматичния начин. Към 90 + 4 минута на Рочдейл и Йорк резултатът беше 0-0, което пращаше гостите директно във Втора Лига. Гол на Емануел Дизеруве в 90 + 5 обаче даде предимство на Рочдейл, което пък правеше домакините сигурен участник в горната лига. Но Йорк нанесоха съкрушителен удар в 90 + 13 и така си подпечатаха промоцията и първото място в групата. Реално обаче ако трябва да направя някакъв извод от малкото неща, които съм гледал, или следил, то определено по-стойностния отбор взе първото място. Уникалната серия, която направиха Йорк без загуба, а и след това, показаха, че именно те заслужаваха повече промоцията. Дори и в днешния мач, който само следих по флашскора, се видя, че първият точен удар за Рочдейл е бил именно гола в 90 + 5. Докато гостите към този момент имаха цели четири.

Изображение

(Arlito)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Дивизиите   |   25.04.2026 22:01

Пиша по повод този гол в 90+13. Не знам какъв е конкретният случай, може някой да е счупил крак и да са го изнасяли 10 минути, но генерално за мен е много отблъскваща тази тенденция в Англия с безкрайните продължения. Разбирам да имаш Гошо Петков, който саморъчно да убие 15 минути чисто игрово време и да се налага да се вземат мерки, но във всеки мач продължението да започва от 6-7 минути минимум, а редовно да стига до 9-10 и повече, е извращение, нямащо общо с футбола.

Отговори с цитат
Мнение  Re: Дивизиите   |   25.04.2026 22:32

Съгласен съм. Тези продължения са безумни. Още повече няма причина да са толкова големи.

(The Grizzlies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Дивизиите   |   25.04.2026 22:40

В случая имаше конкретна причина за толкова дълго продължение. Първоначално бяха обявени 6 минути, но след гола на Дейл имаше масово нахлуване на фенове на терена и играта доста дълго не можеше да бъде подновена.

(Крива Нива)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Дивизиите   |   26.04.2026 10:37

spurs написа:
Пиша по повод този гол в 90+13. Не знам какъв е конкретният случай, може някой да е счупил крак и да са го изнасяли 10 минути, но генерално за мен е много отблъскваща тази тенденция в Англия с безкрайните продължения. Разбирам да имаш Гошо Петков, който саморъчно да убие 15 минути чисто игрово време и да се налага да се вземат мерки, но във всеки мач продължението да започва от 6-7 минути минимум, а редовно да стига до 9-10 и повече, е извращение, нямащо общо с футбола.

Конкретният случай е че имаше 6 минути продължение, Рочдейл вкараха в 94 и публиката нахлу на терена да се радва и играта беше подновена някъде след 100 минута.

https://www.youtube.com/watch?v=_8ixMo2L400

Последна промяна bai Momchil на 26.04.2026 10:37, променена общо 1 път

(Arlito)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Дивизиите   |   26.04.2026 11:24

Да, да, той и Швабата го каза вече, затова изрично подчертах че не говоря за конкретния случай. Но тенденцията си я има в Англия и редовно се дават огромни продължения. Помните че и на последното световно (май) беше така и се даваха някакви безумни 10-минетни продължения, ама май се отказаха от това. Не знам откъде и защо го измислиха това, но е много тъпо. Ако е във връзка с вара,по-добре да се спира времето когато се чака вар, отколкото да се дава такова продължение. За останалите видове бавене, според мен новите правила, които ще се въвеждат, са добро решение.

(New Mersey Razors)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Дивизиите   |   27.04.2026 07:07

При женките дават 10+ продължение, но там е бавен футбола, явно и момчетата са като момичетата!

(New Mersey Razors)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Дивизиите   |   27.04.2026 07:11

Милуол изплискаха легена, сега ще гонят дивото, Ипсуич с тази голова разлика и мач по-малко едва ли ще изпуснат второто място.

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 165 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9  Следваща