Re: Брендън Роджърс официално в Пуул за 3 години
| 14.01.2013 01:27
За мача днес първо:
Заслужено загубихме, не ми е ясно защо Роджърс остави Суарез толкова изолиран напред цяло полувреме и на какво е разчитал тогава с този толкова млад и неопитен състав. Толкова индивидуални грешки в защита и в центъра (така или иначе почти не атакувахме първото полувреме) - голям спек ги гонеше младите ни таланти.
Откакто се завърна Лукас играе много слабо. Докато беше на терена и двамата с Алън бяха трагични и доста си пречеха, никакво сработване нямаше между тях. След смяната на Лукас играта на Алън се подобри в пъти.
Уиздъм беше доста спечен в нападение, но като защитник още от сега е по-добър от Глен Джонсън. Имаше и една добра комбинация със Суарез, при която обаче си оплете крата или се подхлъзна, когато шутира към вратата.. Все пак когато Енрике и Кели се завърнат момчето сигурно цял сезон ще топли скамейката (стига да са здрави).
Джонсън както винаги беше доста активен в атака и трагичен в защита. Особено при втория гол и Видич, и Евра го подминаха като борче, за да скочат и отбележат. Той дори не скочи с тях, а остана на 2-3 метра назад.
Агер също уж пазеше ван Перси за първия гол, а холандеца го вкара изпод носа му. Защитата беше под всякаква критика днес и само Уиздъм се откроява, но не с някакви кой знае какви изяви, а с липсата на фрапиращи (или по-скоро фатално наказани) грешки в мача.
Което пак ме връща на Лукчо, който никак не успя да улесни работата им. Много слаб. Дано си върне формата отпреди контузията.
Суарез беше толкова изолиран в нападение през първото полувреме, че от него реално нямаше какво да се иска повече. Все пак като видя, че така няма да стане се върна по-назад и дори си открадна топката на няколко пъти. Все още се отплесва с индивидуалните прояви, но това също търпи оправдание, когато около него обикновено е Даунинг. След влизането на Стъридж един от малкото позитивни моменти, които могат да се извлекат от мача е, че двамата със Суарез се намираха един друг почти интуитивно. Макар и двамата да имат склонност да шутират от разни невъзможни ъгли вместо да потърсят съотборник на добра позиция. Да се надяваме, че това ще го отработят с течение на времето.
Колкото и да беше зле и незабележим Стърлинг този мач, с влизането на Борини нещата никак не се подобриха. Не бяха 1 или 2 случаито, в които той и Суарез/Стъридж се оказваха на 1 метър от топката и един от друг и създаваше впечатление, че само се пречка и бави атаките. Пича все повече започва да изглежда като мини Анди Керъл-чо. Дано ме опровергае, защото би било доста тъжно ако заради това, че е протеже на мениджъра отвиси 2-3 години в клуба.
Даунинг беше ужасно праволинеен и предсказуем. Дано успеем да се оттървем от него през лятото (ха дано и сега ако може, но надали някой ще се излъже).
Джерард от известно време се е превърнал в лакмуса на отбора - ако играта на другите не върви и неговата не е на ниво, ако отбора играе добре той е в стихията си. Което за мен поне означава, че с играч като Суарез в състава стилът ни трябва да е доста по-атакуващ. Разбира се, трябват и изпълнители за това. Идвнето на Стъридж е обнадеждаващ знак, още повече, че момчето вкара 2 гола в 2 мача, а Суарез няма как да е резерва, така че (надявам се) БР ще започне да ги пуска заедно.
До скоро отбора редуваш силен и слаб мач, вече сме на слабо/силно полувреме. Разликата между полувремената беше огромна (не, че през второто полувреме беше перфектна играта), все едно друг състав е на терена. От една страна си личи, колко още има да се сработват тези играчи - за мен си личи най-вече, когато в центъра на терена 2-3 играчи се скупчат около топката и се окаже, че и тримата няма кой знае какво да я правят, нито на кой да подадат (днес даже мисля, че Клевърли отне една такава топка между трима в центъра).
От друга страна се вижда колко малко им е необходимо, за да доминират тотално мача и как с 1-2 промени в рамките на 10 минути това се случва.
За мен на този отбор сега му трябва някой "world class" креативен опитен играч АМ/RW. Стига толкова хлапетии, нека да има покрай кой да израстнат.
Ако слуховете за Снайдер се окажат истина (едва ли, но докато е януари има надежда;)) ще е просто перфектно. Аз бих рискувал с него, да видим Хенри какво ще каже (доколкото разбирам до него са стигнали нещата).
Като за Work in progress не е зле, виждат се проблясъците, но този сезон твърдо не сме дорасли за битка за места за ШЛ. Честно казано манчестърските отбори, Челси и Арсенал (а и Тотнъм) са доста напред в материала, но това не е повод за отчаяние:))
YNWA