Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: 26.07.2026 07:13

Отговори на тема  [ 186 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5 ... 10  Следваща
Манчестър Юнайтед 2024-2025 
Автор Съобщение

Отговори с цитат
Мнение  Манчестър Юнайтед 2024-2025   |   27.06.2024 15:08

Ще открия темата за новия сезон с новини за женския отбор на клуба, защото там вече се случиха интересни неща, за съжаление не положителни.
На официалния сайт на клуба бе обявена раздялата с досегашния капитан на тима Кейти Зелъм, както и със сърцатата испанка Лусия Гарсия. Все още няма информация за Мелвин Малар, която беше под наем от Лион. Най-голямата новина обаче се появи на сайта на СкайСпортс, като според тях националната вратарка Мери Ърпс също ще напусне клуба и ще се присъедини към ПСЖ. Не поставям под съмнение достоверността на информацията от Скай, въпреки че на официалния сайт към този момент новината не е потвърдена.
Очаквано развитие, за тези които следят нещата, след като преговорите за нов договор между двете страни се проточиха твърде дълго. Така, в рамките на два летни трансферни прозореца клубът изпуска трети ключов състезател, след като миналото лято си тръгнаха Она Бадже и Алесия Русо.
Липсата на Гарсия и Зелъм също не е за подценяване. Така, пред треньора на тима Марк Скинър стои трудната задача да надмине постигнатото от него дотук, след като ще трябва да се справя с всичките тези липси. Ясно е, че нови попълнения ще бъдат взети, но дали те ще бъдат полезни на тима е отделен въпрос.
Със статут на звезда остана само Ела Туун, Леа Голтън е приличен играч, както и Мая Льо Тисие в защита. Като перспективни състезателки могат да бъдат определени Грейс Клинтън, която би трябвало да се върне в клуба след наем в Тотнъм, както и централната защитничка Еви Рабджон. Надявам се след напускането на Ърпс да се даде шанс на американката Фалън Тулис-Джойс, аз я харесвам, справи се много добре в мачовете от купата на лигата, в които пази през миналия сезон.

При мъжете нямам големи очаквания, въпреки че не се знае и как точно ще изглежда съставът през новия сезон. Очаквам по-добро класиране, примерно пето или шесто място, но за топ 4 ще им е трудно. Неубедителните представяния ще продължат и през новия сезон, няма как всичко да се промени чувствително за няколко месеца. Но се надявам серията със спечелени трофеи да продължи, Лига Европа изглежда реалистична цел, още повече, че вече няма да има отбори дошли от шампионската лига в по-късен етап от турнира.
Също така се надявам да продължи налагането на млади играчи и да видим поне още двама, които да дойдат от школата и да се утвърдят в мъжкия тим.
Вили Камбвала за мен е една добра опция, още повече, ако клубът не успее да привлече централен защитник. За мен е уместно и логично Хари Магуайър да получи отново шанс, а не да се вземе някой друг на всяка цена, който не се знае дали ще се справи по-добре.
Лично аз няма да се разсърдя дори и да не бъде привлечен нов футболист през лятото. Такъв трябва да дойде само ако е на подходящата цена и е играч с потенциал за развитие. Но така или иначе две, дори три нови попълнения няма да променят генерално облика на тима.
Що се отнася до Тен Хаг не знам защо има информации, че ще продължи да се следва една практика, която не донесе успех в миналото. На треньора да се предлага нов договор, при положение, че действащият му такъв не е изтекъл. Беше по-добър вариант да се види как ще се справи Тен Хаг през настоящия сезон, или поне до зимата, преди да му се предложи нов контракт.
Така преди години Моуриньо подписа нов договор, някъде три месеца преди да бъде уволнен. Солскяр също получи прибързано нов договор, след като се водеше временен мениджър, а резултатите се влошиха впоследствие.

(The Grizzlies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Манчестър Юнайтед сезон 2024-2025   |   28.06.2024 12:26

Много спорове имаше дали Тен Хаг трябва да остане,но за мен това,че предпочетоха да му дадат шанс е добре .Постоянните смени досега не доведоха до нищо ,така че нека този път дадем време на един специалист да си свърши работата

(The Grizzlies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Манчестър Юнайтед сезон 2024-2025   |   28.06.2024 13:29

През последните дни се случват и други неща, които са меко казано обезпокоителни. Тен Хаг къде дипломатично, къде по-малко, нееднократно отправи критики към новия мениджмънт на клуба и мнозина с право си задават въпроса, дали той всъщност не е решил да се маха от Юнайтед и просто се опитва да предизвика уволнението си за да прибере неустойката.

(The Grizzlies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Манчестър Юнайтед сезон 2024-2025   |   28.06.2024 14:50

То нали казват,че Нидерландците са доста прями хора,не разбират от дипломация.Може пък да е за добро.

(Крива Нива)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Манчестър Юнайтед сезон 2024-2025   |   28.06.2024 16:23

С извинение, че се намесвам в темата, ама ще бъде много странно и глупаво ако махнат ТХ сега, най-малкото защото ще изникне резонният въпрос - защо се е изгубил цял месец в който новият треньор би могъл да работи и да набелязва играчи, които да купи.

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Манчестър Юнайтед сезон 2024-2025   |   28.06.2024 19:13

bai Momchil написа:
С извинение, че се намесвам в темата, ама ще бъде много странно и глупаво ако махнат ТХ сега, най-малкото защото ще изникне резонният въпрос - защо се е изгубил цял месец в който новият треньор би могъл да работи и да набелязва играчи, които да купи.

ами то в Манчестър новия треньор май-вече няма да може да набелязва играчи и да ги купува, като функцията му е занижена до ниво спортно-техническа и физическа подготовка на отбора. Поне така писаха, че са новите условия по договора на ТенХаг, ако преподпише.

(The Grizzlies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Манчестър Юнайтед сезон 2024-2025   |   28.06.2024 21:32

То и в Ливърпул ще е същата. Освен Гуардиола май не остават мениджъри във ВЛ.

(Крива Нива)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Манчестър Юнайтед сезон 2024-2025   |   28.06.2024 22:52

Ама дори и така де е, не вярвам играчите да не се съгласуват с треньора. И пак възниква въпроса, ако ще сменяш треньор, защо не го направиш след края на шампионата ами месец по-късно?

Отговори с цитат
Мнение  Re: Манчестър Юнайтед сезон 2024-2025   |   01.07.2024 16:50

Днес се появиха първи снимки на фланелката на Манчестър Юнайтед за новия сезон. За мен поредната безвкусица от страна на "адидас", която не бих си купил и която не предлага нищо ново като новаторски идеи, а семплост и дори безличност.
Вглеждайки се по-детайлно в нея човек забелязва, че сякаш тя е "сглобена" от множество малки точици, което за мен е препратка към екипа от сезон 2011/12, който беше на "найк". А контурите около яката, която всъщност липсва, още повече засилват тази препратка. Да се надяваме, че както онзи екип беше един от по-малко вмирисващите се, направени от изкуствена материя, така и новият ще е подобен, защото екипите на "адидас" са едни от най-вмирисващите се, след като са направени буквално от преработени отпадъци. Примерно аз съм изкачвал Княжево-Копитото с "умбро" и съм карал колело с "найк", но не мога да си представя да направя това с "адидас", след като и дори при минимално физическо усилие потенето е обилно. Сякаш си увил някакъв чувал около тялото си.
При новия екип не ми харесва и това, че логото на "адидас" е твърде голямо и набиващо се на очи и някак "засенчва" клубната емблема.
Иначе на новите екипи за първи път ще стои логото на новия основен спонсор "snapdragon".

Извън тази информация стана ясно, че Дан Ашуърт официално започва работа в клуба като спортен директор, след като най-накрая Манчестър Юнайтед се разбраха с Нюкасъл относно трудовите му взаимоотношения с тях.

(The Grizzlies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Манчестър Юнайтед сезон 2024-2025   |   01.07.2024 17:08

Аз в общи линии и с много малко изключения съм разочарован от дизайнерските решения на Адидас по екипите на Юнайтед от самото начало на новото сътрудничество (2014). Относно качеството на материята и доколко тя е с вентилационни свойства, както навсякъде се тръби, нищо не мога да кажа, понеже аз с такива "тъкани" по тялото винаги се потя и затова и не ги обличам за спорт, но чисто визуално екипите на Найки поне за мене си остават далече по-добрите.

Специално за новия екип, това със скалираното лого наистина е много дразнещо, но явно това е новият стандарт, след като същото ми прави неприятно впечатление при всички отбори на ЕП с екипировка Адидас. Явно от фирмата са си наложили своето след като така или иначе плащат по сума ти милиони на въпросните отбори и най-вероятно са търсели нещо повече насреща.

Това, което още повече ме дразни обаче, е пълната липса на черния цвят по фланелките и шортите. Как пък никой от отговорните не успя да проумее, че искаме и трите цвята. Един път червено-бяло, един път червено черно - еднакво некадърно и дразнещо, по моето скромно мнение. Не без причина мнозина из нета пишат, че това са по-скоро екипи за Нотингам Форест (без да целя да обиждам клуба и феновете му).

Единственото, което ми харесва е логото, извезано директно върху фланелката, а не върху допълнително парче плат в различна форма (през годините имахме кръгли, овални, щитовидни и какви ли не други форми, които претрупват и загрозяват формата на логото ни), както и чорапите, които са в издържан и класически Юнайтед-стил.

Все пак, по-важното за мене е какво ще постигнем с новите екипи. Харесването си остава на заден план.

(Les Mousquetaires)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Манчестър Юнайтед сезон 2024-2025   |   01.07.2024 17:44

Ако изключим чорапите от картинката наистина може да мине за екип на Форест :-) Отделно Нотингам също играят с Адидас. Не, че моето мнение има някскво значение, но екипите са семпли и това не е нещо лошо. Логото на Адидас, като че ли е една идея по-голямо и малко повече се набива на очи. Аз не разбирам каква е тази тенденция от много години насам всеки нов сезон да се започва с нов екип. Ясно, че се прави за постъпления, но ми се струва малко прекалено. Да не говорим, че цените им са станали космически. И е абсолютно прав SUBXERO, че е по-важно какво ще се постига с тези екипи :-)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Манчестър Юнайтед сезон 2024-2025   |   01.07.2024 18:17

Това за извезаното лого не ми беше направило впечатление, признавам си, но пък заради това се замислих върху новия екип, че е по-добре да го видя на живо, преди да правя крайни заключения.
Забравих да напиша, че нюансът на червено не ми харесва, но това може и да няма значение, защото от няколко години има опция освен така наречените replica shirts да има и уж напълно екипи едно към едно като на футболистите. Аз като съм се заглеждал има малка разлика в цвета, друго не ми е правило впечатление.
Баш "оригиналните" фланелки действително са малко по-скъпи, сега не мога да си спомня с 20 или 30 евро бяха отгоре, иначе нямам представа как е отвъд океана, но в Европа не бих казал, че цените са се качили много, сега екипите са по-скъпи с 10-12 евро, отколкото бяха преди 5 години да кажем. Но също така е истина, че всичко друго поскъпна.
Мен ме дразни това, че сега има намаление на старите екипи може би само в Англия. Преди, като дойде май-април и ги намаляваха сериозно, сега държат цената, нищо че няма да играят повече с тях. И чак като мине много време, към една година, ги свалят с малко, ако са им останали от тях, разбира се.
Това, със смяната на екипите всеки сезон и мен ме дразни и е безсмислено, през 90-те години Юнайтед играха с един титулярен екип минимум два сезона, а пък с резервните екипи караха и по три. Е, имаше и някои нововъведения за времето си, отделни екипи за шампионската лига, сравнение с тези за първенството. И така някой ако носи титулярния домакински екип от сезон 1998/99 и каже, че с него Юнайтед е спечелил требъл, то няма да е така, защото Юнайтед играеха в шампионската лига с друг екип, който пък излезе за този турнир предния сезон 1997/97.
Иначе модата с носенето на екипи даже се разраства, все повече тинейджъри носят екипи и артикули на отбори, вече има и много момичета, даже и цели смесени компании, където всички са с екипи на някой клубен или национален отбор. Но при по-големите екипи носят предимно чужденците, местните не си падат много, освен ако не става въпрос за спортуване, при това не всички го правят с футболни екипи.
Има и много "цигании". Примерно горнище на Реал, фланелка на ПСЖ, долнище на Байерн Мюнхен. Засега най-фрапиращите случаи които съм видял са долнище на Барса и фланелка на Реал, Горнище на Сити и фланелка на Ливърпул, както и фланелка на Германия и горнище на Ливърпул, но хайде това е по-приемливо. Спирам дотук, защото се отклоних от темата.

Иначе най-важното е какво ще постигнеш с тези екипи, разбира се. Фланелката на "найк" тип покривка за маса 2012/13 беше много грозна, но с нея Юнайтед спечели последната си засега шампионска титла.

(The Grizzlies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Манчестър Юнайтед сезон 2024-2025   |   02.07.2024 06:38

Манчестър Юнайтед официално обяви назначаването на Дан Ашуърт за спортен директор. 53-годишният Ашуърт се присъединява към Юнайтед от Нюкасъл, който отстрани Дан още през февруари и го пусна в платен отпуск.
След многомесечни преговори Юнайтед и Нюкасъл най-накрая успяха да договорят компенсация за Ашуърт. По-рано през деня Sky Sports съобщи, че "свраките" са се съгласили на дял от първоначално поисканите £20 милиона. Нюкасъл и Манчестър Юнайтед постигнаха споразумение относно незабавното освобождаване на Дан Ашуърт от договорните му задължения към Нюкасъл. Условията на споразумението между клубовете ще останат поверителни. "Нюкасъл благодари на Дан за неговата служба и му пожелава всичко най-добро в бъдеще“, се казва в съвместно изявление на двата клуба. Като такъв Ашуърт ще формира новия ръководен екип на Юнайтед с Джейсън Уилкокс, който вече е технически директор, и Омар Берада, който е на път да поеме поста главен изпълнителен директор.
--------------
Ай да го видим тоя.Всички казват,че бил голяма работа.

Отговори с цитат
Мнение  Re: Манчестър Юнайтед сезон 2024-2025   |   02.07.2024 12:55

Писах за идването на Ашуърт още в мнението ми за новите екипи. Интересното е, че вече стават двама спортни директори, заедно с Джейсън Уилкокс. Предполагам, че Уилкокс ще напусне по някое време или ще бъде пренасочен към друга позиция, защото няма практика в един клуб да работят двама спортни директори едновременно.
Иначе който и дойде не може да направи чудеса, трябва да се впише в определен бюджет. За мен е важно клубът да спре да взима играчи на завишени цени, другите клубове да разберат, че не могат да изнудват Юнайтед. Като ти искат 70 милиона за някакъв недоказан бастун, то пренасочваш усилията си към друга трансферна цел или развиваш собствени кадри. А "тарикатите" да си го държат техния бастун.

(The Grizzlies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Манчестър Юнайтед сезон 2024-2025   |   02.07.2024 14:09

Единият от двамата ще е технически директор, само не ме питай кой точно беше, както и в какво ще им се различават полетата на действие.

Преди всичко се надявам да няма административни недоразумения и всички да заработят успешно като тим.

Отговори с цитат
Мнение  Re: Манчестър Юнайтед сезон 2024-2025   |   02.07.2024 16:14

Аз се зачудих и заради Омар Берада, бях забравил като какъв дойде, ама той си е CEO.

Иначе женския тим обяви трансфера на нидерландката Доминик Янсен. Аз не я знаех, признавам си. Тя е защитник, идва от Волфсбург, а преди това е играла в Арсенал, така че би трябвало да е добра.

Отговори с цитат
Мнение  Re: Манчестър Юнайтед сезон 2024-2025   |   03.07.2024 00:35

Третият вратар Том Хийтън удължи договора си с клуба за още един сезон. Лично аз го харесвам, въпреки че е ясно че няма да пази, освен при непредвидени обстоятелства. Но е хубаво, че клубът помага на своите кадри. В случая с Хийтън той има шанс да тренира професионално, да получава заплата. Също така, клубът организира периодични тренировъчни лагери, за бивши свои играчи, които в даден момент са без отбор или просто искат да поддържат форма.

(The Grizzlies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Манчестър Юнайтед сезон 2024-2025   |   05.07.2024 17:12

Дан Ашуърт говори за първи път като спортен директор на Манчестър Юнайтед, коментирайки подновяването на договора с мениджъра Ерик Тен Хаг.
"С два трофея през последните два сезона Ерик затвърди репутацията си на един от най-постоянните мениджъри в европейския футбол. И докато анализът на клуба за изминалия сезон идентифицира области за подобрение, той също така показа ясно, че Ерик е най-добрият партньор за нас в работата за подобряване на стандартите и резултатите. Тази група играчи и персонал вече показаха, че са способни да се състезават и да печелят на най-високо ниво и сега трябва да правим това по-последователно. Сега, след като подсилихме нашия футболен лидерски екип, очакваме с нетърпение да работим ръка за ръка с Ерик, за да постигнем нашите общи амбиции за този футболен клуб“, заяви Ашуърт.
-------------
Ако трябва да бъда,честен работата много ми намирисва Ван Нистелрой като играч беше с голямо его .Започна кариера като треньор и то на голям отбор и сега изведнъж помощник на ЕТХ.
Според мен са му обещали един ден да води Юнайтед ,но една две години да стои като помощник да се учи .
Това за договора на Тен Хаг е прах в очите .

Отговори с цитат
Мнение  Re: Манчестър Юнайтед сезон 2024-2025   |   09.07.2024 12:12

Това за Нистелрой е интересна теория, макар че аз по-скоро не вярвам да стане. Миналата седмица се появи интересна новина от Фабрицио Романо, макар че не е потвърдена от други източни, а тя е че и Кристофър Вивел ще помага в краткосрочен план за трансферите. Във френската фейсбук фен страница на Юнайтед дори бе показана графика как ще изглежда новата футболна структура в клуба:

https://scontent-cdg4-2.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/449724803_796748839304636_4293837489641751195_n.jpg?_nc_cat=100&ccb=1-7&_nc_sid=833d8c&_nc_ohc=ua6KqClUxFcQ7kNvgEMsDHs&_nc_ht=scontent-cdg4-2.xx&oh=00_AYD8wbNx5mLWs9YZJ03s4NXTWEs84cn31uq4YbxT_uK5ug&oe=6692D518

Лично на мен не ми харесва, че уж Тен Хаг вече нямаше да има толкова влияние при правенето на трансферите, но пак се спрягат двама холандци - Де Лихт и Зиркзее. Първият както и да е, но за мен Зиркзее е рискова инвестиция.
Още повече разочарован останах от информациите за подновения интерес към защитника на Евертън Брайтвайт. (извинявам се, ако не изписвам правилно фамилията) Направо недоумявам за какво им е. Ако го вземат, това ще значи, че лицата се сменят, но в клуба продължават да работят олигофрени, дори по-големи от предишните.

Отговори с цитат
Мнение  Re: Манчестър Юнайтед сезон 2024-2025   |   15.07.2024 15:15

Интересни неща се случват в клуба в последните дни.

Джейдън Санчо тренира с отбора, като се твърди, че той е оправил отношенията си с Ерик Тен Хаг. В същото време обаче Санчо не попадна в състава за днешната контрола с Розенборг, като примерно Рашфорд е в групата. Ще бъде добре Санчо да остане, той е добър футболист, който досега така и не показа пълните си възможности в Ман.Юнайтед.

Джошуа Зиркзее вече официално е футболист на Манчестър Юнайтед, а Джони Еванс удължи договора си за един сезон. Женският отбор пък привлече за постоянно с тригодишен договор френската нападателка Мелвин Малар.
В същото време клубът продаде обещаващият млад защитник Вили Камбвала на Виляреал за малко над 10 милиона евро, с опция да си го върнат обратно. Дони Ван Де Бек пък премина в Жирона за доста ниска сума.
За мен продажбата на Камбвала е продиктувана от това, че клубът иска да събере колкото се може повече средства, а и е притиснат донякъде от финансовия феърплей. Но от друга страна е жалко, а и се предлагат много пари за също млад и неутвърден футболист като Лени Йоро от Лил. Друг въпрос е ще се стигне ли до сделка.

Рууд ван Нистелрой и Рене Хаке пък официално станаха част от треньорския щаб на Ерик Тен Хаг.

Итън Уилямс пък подписа първи професионален контракт с тима, докато друг млад играч Тоби Колиър се обвърза с клуба до 2027г, с опция и за 2028г. Чарли Макнийл пък премина за постоянно в Шефилд Уензди.

Интересна е ситуацията с Мейсън Грийнууд. За потенциални нови клубове в неговата кариера се спрягат най-често Олимпик Марсилия и Лацио. За Марсилия уж нещата бяха сигурни, но пък кметът на Марсилия в прав текст заяви, че не е желателно от клуба да привличат този играч. Най-вероятно заради неговата репутация и обвиненията в изнасилване, за които Грийнууд беше оправдан. От друга страна пррзидентът на Лацио Лотито се беше разгневил сериозно преди десетина дни, като каза че са имали договорка с Юнайтед, но нещата са се провалили, като си бил намерил много по-добър нападател. Но изглежда, че "римските орли" все още имат интерес.

Тези дни видях и на живо новата фланелка, във версия replica shirt. Въобще не ми хареса, като по мое мнение това е един от най-лошите титулярни екипи, откакто adidas отново облича клуба. От снимките останах с впечатление, че екипът наподобява този от сезон 2011/12 на nike, заради малките точици от които е направена фланелката, но на живо не видях такова нещо. Освен това, в долната част на екипа отстрани има още един нюанс на червено, както и оранжево, което също не ми харесва. Логото на adidas и на живо изглежда по-голямо и по-натрапващо се.

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 186 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5 ... 10  Следваща