Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: 26.07.2026 07:13

Отговори на тема  [ 10 мнения ] 
Premier League ● Manchester United - Liverpool ● 01.09.2024 18:00 
Автор Съобщение
(Real Green)
Аватар

Отговори с цитат
 Premier League ● Manchester United - Liverpool ● 01.09.2024 18:00   |   01.09.2024 15:11

Изображение

Sun 1 Sep 2024
Kick Off: 18:00
Old Trafford, Manchester

Кръг : 3
Начало : 01 септември 18:00ч
Стадион : Олд Трафорд
Съдия : Антъни Тейлър
Диема Спорт 2, Sky Sports Main Event

Изображение

(Real Green)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Premier League ● Manchester United - Liverpool ● 01.09.2024 18:00   |   01.09.2024 16:51

(The Thracian Orphics)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Premier League ● Manchester United - Liverpool ● 01.09.2024 18:00   |   01.09.2024 17:21

Би трябвало Пуул да бият без проблем...

(Real Green)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Premier League ● Manchester United - Liverpool ● 01.09.2024 18:00   |   01.09.2024 18:05

alexbg написа:
Би трябвало Пуул да бият без проблем...

Не съм оптимист по ред причини, ама ще пиша за тях в темата за Пуул след този мач.

За мача само се надявам Гравенберх да не се обърка с кои съотборници играе : )))

(The Grizzlies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Premier League ● Manchester United - Liverpool ● 01.09.2024 18:00   |   01.09.2024 20:41

Не виждам никакво подобрение от миналата година.Ливърпул ни биха напълно заслужено.През цялото време бяха по-добрият отбор на терена .
На нас ни остава да се надяваме новите играчи да подобрят отбора.Ще търпим и ще се ядосваме.

Отговори с цитат
Мнение  Re: Premier League ● Manchester United - Liverpool ● 01.09.2024 18:00   |   02.09.2024 00:38

Не искам да се приеме неуважително или нагло, но не мисля че Ливърпул изиграха кой знае какъв мач. Манчестър Юнайтед не играха нищо, направиха елементарни грешки и ги улесниха максимално. Миналия сезон и Борнмът би с 3-0 на "Олд Трафорд", като им отмениха два гола. Няма да е добре за Ливърпул, ако сметнат, че са направили нещо голямо и са много силни. Аз гледам този отборм предимно когато играе с Юнайтед, но за мен Мо Салах си остава много важен играч за тях. Ван Дайк изглежда си върна старата форма, Алисон е на вратата, така че нещата изглеждат добре. Ако Ман.Сити получи някакво наказание, току виж Ливърпул има реален шанс за титлата. Но ще е важно за тях да съхранят силната си форма до края и да са постоянни през сезона.
Тен Хаг е прав донякъде, че Ливърпул бяха клинични. За мен миналия сезон играха много по-силно на "Олд Трафорд", имаха много повече положения, разликата е, че сега ги вкараха, а тогава изпуснаха много.
Юнайтед бяха безпомощни и безидейни още от началото, отменения гол бе сигнална лампа, но те не можаха да реагират по никакъв начин, едва при 3-0 Ливърпул ги пусна малко да поиграят.
Разликата с водещите отбори изглежда не само не намалава, но и се увеличава. Новите ръководители не оправдават присъствието си по никакъв начин, като приличат на старите. С резерви от Байерн М и ПСЖ няма как да се вдигне класата на тима, единствения свестен трансфер за мен е този на Лени Йоро, той евентуално би могъл да свърши работа в бъдеще. Тотнъм платиха много пари за Доминик Соланке, но взеха доказан голаджия, докато в Юнайтед дойде палячото Зиркзее, който с всяко отиграване будеше смях.Този я вкара 8-9 гола във всички турнири за цял сезон, я не. Габриел Жезус номер 2. В Мазрауи не виждам някаква класа. Регийон беше по-добър от него. Вижте само за половин сезон под наем в Брентфорд колко шампионатни асистенции направи и колко има най-добрия играч на Юнайтед Бруно Фернандеш.
Продажбата на Мактомини е поредния пример, как се махат скромни и трудолюбиви футболисти, за да дойдат на тяхно място печалбари, които не ги интересува къде са попаднали. Явно шефовете на Юнайтед искат отбор от 11 негри/мангали бежанци.

От гледна точка на Манчестър Юнайтед този мач вече не значи нищо, поредния тъп и безсмислен мач. Навремето преди такива мачове, или такива с Челси, Арсенал, когато тези отбори се бореха за титлата с Юнайтед, имаше очакване, тръпка, често приятни емоции. Сега феновете се молят как подобни мачове да свършат по-бързо и да се приберат по домовее си.

Накрая, освен да поздравя бат Анфо с победата, друго не ми остава.

(New Mersey Razors)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Premier League ● Manchester United - Liverpool ● 01.09.2024 18:00   |   02.09.2024 16:14

Това да си вземеш треньор от Нидерландия, постигнал някакъв успех в местното п-во и да очакваш да продължи да мачка и в Премиършип си е .......лотария.
Поне засега изглежда, че имаме по-голям късмет от лотарията, като просто сме уцелили по-добрия плешивец :-D

Честно казано изненадан съм, че Олмост 10 Хаг е все още треньор на юнайтед. Оправданията винаги издават неможача !!!
Тази купа срещу Сити май го бетонира, колкото да потвърди правилото, че когато печелиш, не знаеш какво губиш.

Ама, идеално, де, ние сме много доволни от това им положение и състояние. :dance:

Колкото до нашия отбор и игра. Твърде рано е за генерални изводи и очаквания от сезона, трудните мачове тепърва предстоят. Интресно ще е да видим и представянето в новия формат на ШЛ. Усещането ми е, че надградихме хаоса при Клоп, като внесохме малко ред в него. Това гламаво тичане, пресиране и оголване отзад, бе ахилесовата пета при ерата Клоп. Очаквам и Киеза да се впише добре в отбора. Чист житен бегач си е, но поне има искра и заряд в него, има хъс и завършващ удар. По-добре ще е от недоразумението Нуниез.

Та така....Между 8 и 15 кръг ще се определи посоката на сезона ни. Дотогава виждам 6 победи и 1 равен. Но поредицата в тези 8 мача ще е най-важният тест за силата на отбора и треньора :wave:

(Real Green)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Premier League ● Manchester United - Liverpool ● 01.09.2024 18:00   |   04.09.2024 00:27

Чаво, благодаря! :cheers:

Не очаквах този резултат и ако съм имал други очаквания, то те бяха по-скоро към домакина.

За хората, които ме познават не е тайна голямата ми симпатия към Аякс. Знам какво направи Тен Хаг там с играчи от академията + няколко бойци като Тадич, Хунтелар, Шьоне и т.н. Този отбор, в който често Де Лихт бе капитан, за малко да стигне финал на ШЛ през 2019-а.
Искрено и без никаква куртоазия се зарадвах когато Тен Хаг бе посочен за следващ мениджър на Юнайтед. Това бе голяма оценка, която бях убеден че Ерик ще превърне в добри сезони за Юнайтед.
Първият му сезон бе натурален.. той бе истинският Тен Хаг - с принципи, позиции, без значение дали срещу него е Роналдо или някой доведен от него. Разбира се застанеш ли срещу CR7 печелиш и от двете - и почитатели и врагове. Резултатите след това го накараха да се промени, да стане не Клоп, който си извоюва всичко в Ливъпул, макар за давърши първият си сезон сред капачите в Лигата, а да стане Мойс.. да се предаде на корпорацията Юнайтед. От там всичко се обърна.. Той стана един сърдит човек, принуден само да се оправдава за едно или друго. Загуби авторитета си сред фенове, а може би и играчи.
Винаги съм го защитавал, но сега когато купи Мазрауи, който в Аякс бе една от най-големите дупки и за мен бе неясно защо друг мой симпатичен отбор като Байерн го купи, та сега да премине в Юнайтед едва ли се дължи на някой друг освен Тен Хаг. Антъни също бе голяма грешка и то не защото Антъни е лош играч.. в Аякс правеше страхотни неща, но още там си личеше че е леке и половина и подобен играч в голям клуб е риск.. в случая риск за 100м.
А грешките се редят една след друга и съчетани с лоши обстоятелства като контузии (Йоро, Мартинес), липсата на налагане на младежи, които печелят първенства и които ще дадат сърцето си подобно на онази голяма петорка или шесторка, която Съра наложи.. та всичко съчетано дава тази неприятна феновете на Юнайтед картинка.
Та.. може би е време наистина Тен Хаг да се връща в Аякс : ))

И на фона на това.. минават 10 години, някой младеж решава да види какво е било в сезон 2023/24 в тогавашната Английска Висша Лига :) и вижда - шампион Сити с Пеп, носител на ФА - Юнайтед с Тен Хаг, носител на вече несъществуващата купа на Лигата - Ливърпул с Клоп. 5 от 100 човека ще помнят какво точно е било през сезона... Та, всичко е преходно..

За мача - Ливъпрул спчели повече от леко и мисля че спря да игра играе след като Слот прие че трите точки вече са сигурни. Така бе и срещу Ипсуич и честно казано ме подразни. Извади 3-4 играчи, което можеше да доведе до импулс сред Шиърънците, но техния идол вече бе тръгнал към летището за концерта си в Белград и явно това помогна :) После и срещу Брентфорд се повтори същото - 2:0 и 3-4 смени на едни и същи играчи почти.. Вече трети път на Олд Трафорд, Арне показа че има характер - извади отново сърдещия се преди седмица Трент, извади МоМ Луиз Диас и т.н.
Юнайтед ме изненада че загуби тотално средата на терена. Головете дойдоха след рискови отигравания точно там, а ако не друго мърсисайдци са показали че за нула време подобни грешки ги пренасят пред вратата на съперника. Мнозина упрекват с основание Каземиро, но едно че не само той бе вновен за головете, друго че този играч мина пика си и вече отдавна трябваше да в някое Ал отборче и да си гледа кефа. Колко е негова вината за слабите мачове предния сезон и колко на ръководството на Юнайтед? Малко обаче се пише и за това какъв мач направи Мартинес или за отиграванията на Зиркзее и т.н.
Не крия че много харесвам Рашфорд и ми е кофти да го гледам да се мъчи поредна година, но при него е "защо играе" или ако не играе и има същото представяне на отбора - "защо не играе". Ако не греша обаче, той подаде за няколко от положенията на Зикрзее.

Следва пауза - време за преговори, нови договори..време обаче и за контузии в леко безсмислени мачове.. Сезонът тепърва започва и всичко може да се обърне на 180 градуса за всеки от отборите.

:cheers:

Отговори с цитат
Мнение  Re: Premier League ● Manchester United - Liverpool ● 01.09.2024 18:00   |   04.09.2024 12:01

Благодаря за отделенето време и интересната гледна точка. Без да искам тази дискуия да клони към негативното, всеки пак ще споделя и личното си мнение за някои от нещата, споменати тук.

Няма нищо лошо човек да изпитва симпатия към даден треньор, футболист, артист, човек от каквато и да е сфера. Аз имах големи очаквания към Тен Хаг още преди да е дошъл, по простата причина, че с изключение на Мойс, Юнайтед все привличаше "модерни" мениджъри, с визитка на победители, но вече прехвърлили зенита си. Или пък такива като Солскяр, които не са се доказали никъде на сериозно ниво. И когато в моите представи дойде един "нормален" треньор, си казах "супер, това е".
Но още като видях Тен Хаг на представянето той ми направи лошо впечатление. Беше с отвратителен костюм, цветът не беше подходящ, самата кройка, не мога да кажа, че му беше тесен или широк, но определено не беше скроен за него. Изглеждаше като някой чичка, тръгнал на неделен пазар в някое забутано холандско градче. Някои ще кажат "ама това какво общо има с футбола" и тем подобни, но за мен не така, дрехите до голяма степен издават характера на един човек, независимо че у нас обичаме да казваме "по дрехите посрещат, по акъла изпращат". И Кантона се обличаше странно, примерно с костюм и маратонки и бейзболна шапка, но костюмът му не беше лош, изглеждаше леко ексцентрично, но не и нелепо, като някой смотаняк.

Като изключим тези неща, то Тен Хаг започна да показва слабостите си още в началото. Подобно на други свои сънародници той побърза да напълни отбора с футболисти, които познава, с които е работил. Да, тогава дойде и Каземиро, по желание на шефовете, но той поне в първия си сезон имаше сериозно позитивно влияние върху отбора, за разлика от един Антъни, чийто цялостен принос е минимален.
Загуби като тази от Брентфорд тогава с 4-0 можеха да се приемат като опознаване на английския футбол, но подобни загуби имаше и в края на втория сезон на Тен Хаг, така че е ясно, че не това е била причината тогава. Юнайтед започнаха лошо сезона, през септември и октомври се стабилизираха, ноември и декември имаше лек спад, за да дойде пикът януари и февруари, но и видния спад след това, като Юнайтед имаха добра инерция и завършиха трети, пред Нюкасъл, които дълго време бяха на тази позиция, както и пред Ливърпул, които имаха много контузии тогава, засилиха се в края, но намаше как в първенство като ВЛ да спечелят всичките си мачове. Бе загубен и финала за купата от Сити.
Така че за мен още първия сезон на Тен Хаг не бе убедителен и той имаше много какво да доказва във втория си .
Колкото и да обвиняват Солскяр за липсата на постоянство по негово време, норвежецът на два пъти успя да преодолее трудни моменти и да запише силни серии, преди на третия път нещата тотално да се объркат, докато при Тен Хаг вече трети сезон така и не можем да видим някакви наченки на постоянство, нещата винаги са на приливи и отливи. Направят един или два добри мача, на третия със сигурност ще се изложат. Биеш Ливърпул за купата в епичен четвъртфинал, след това Ковънтри те прави за смях на полуфинала, на финала играеш страхотно и биеш Сити, но малко преди това Палас са те смели с 4-0. Първия сезон правиш два супер мача с Барселона, след това си пометен от Ливърпул със 7-0, макар и резултата да не отразява реално случилото се. Показваш супер игра срещу Арсенал, с много пасове, хубави комбинации, после едвам биеш Уест Хам и Евертън, понякога и със съдийска помощ.
Да не говорим колко пари бяха изхарчени за трансфери по времето на Тен Хаг, повече отколкото при предшествениците му.
За Роналдо всеки говори за егото му, но никой не говори за егото на Тен Хаг, а то никак не е малко. Нямам предвид само отношението му към дадени футболисти, но и към медиите. При Роналдо нещата можеха да минат много по-леко, незабелязано, но Тен Хаг съвсем целенасочено направи онази провокация към Роналдо, знаейки, че той ще се хване, което не му прави чест. И в крайна сметка какво постигна? Да, Роналдо напусна Европа, заигра в Саудитска Арабия, но той парите си ги прави и там. Накривил му е шапката Тен Хаг. А дали Роналдо изпитва уважение към Тен Хаг, дали го смята за голям треньор? Въпросът е излишен и риторичен. Така не се печели авторитет. И Санчо го усети, както и Антъни, като се твърди, че е нарекъл треньора "плешив тъпак" или нещо подобно. Рашфорд нищо не е казал, но с действията си, да отсъства от тренировка и да лъже, че е бил болен, а да бъде на заведение, е ясен знак за отношението му към треньора. Щеше ли това да се случи при Моуриньо или Ван Гал? А за мен Тен Хаг още с демонстрацията си към Роналдо даде началото на това да няма уважение към него в съблекалнята.

Това не опровергава твърдението, че в Юнайтед атмосферата е токсична, че клубът е една месомелачка, но това по никакъв начин не оправдава да се насърачават некъдърността и загубенящината. Трябва да се пробва отново и отново, докато не се стигне до точната формула.

Ще спра сега, защото стана прекалено дълго.

(The Grizzlies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Premier League ● Manchester United - Liverpool ● 01.09.2024 18:00   |   04.09.2024 12:10

Да вкарам една позитивна нотка. В двата си първи сезона Тен Хаг спечели толкова трофеи, колкото Ливърпул и Арсенал, взети заедно. :)

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 10 мнения ]