Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: 26.07.2026 09:35

Отговори на тема  [ 22 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
това което стана с Рейнджърс 
Автор Съобщение
(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  това което стана с Рейнджърс   |   29.09.2012 19:40

не е ли жалко? Уф.

Вие какво мислите по въпроса?

Някак си да ги гледаш в трета дивизия е жалко.
Това е може би най-голямото падение във футбола което съм чувал за един гранд. :(

Обвинявате ли дръгите клубове, че не гласуваха за тяхното оставане във висшата лига на Шотландия?
Ето ги клубовете (ръководствата по-точно), които гласуваха 'против' оставането на Глазгоу Рейнджъра сред елита:
Сейнт Джонстън, Сейнт Мирън, Абърдийн, Хартс, Хибърниън, Дънди Юнайтед, Мъдъруел и Инвърнес. Интересно, че Селтик не са гласували срещу кръвния враг. :) Мдам, всъщност логично. Това би станало и при един такъв казус ЦСКА/Левски. Тези клубове не могат един без друг, каквто и да значи това.

Това са 3 години на празен оборот за славния клуб с 54 титли на Шотландия.

Всъщност аз винаги съм поддържал позицията двата шотландски градна да играят в премиършип. С тази огромна фенска маса и потенциал спокойно след известен период от време може да печелят и титли.

(Крива Нива)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: това което стана с Рейнджърс   |   29.09.2012 20:33

Надали има фен на футбола, който да не съжалява за падението на Рейнджърс.

Рейнджърс - Селтик е най-голямото дерби в света. Няма по-голямо от него и никой не може да ме убеди в противното. Както знаеш освен старо градско дерби и дерби на двата гранда, това дерби е много повече от футбол. То включва в себе си политика, религия и различна ценностна система. Всичко заради което са се водили и продължават да се водят войни от древността до днес. Няма аналог!

Не мога да обвинявам никого - има си закони и трябва да се спазват. Няма как да се правят отстъпки само защото е гранд. Не е справедливо спрямо останалите.

Колкото до това Селтик и Рейнджърс да са във ВЛ - е няма как да стане. Просто няма такава формула и няма как да ги вкарат, за сметка на други клубове. Ами Нотингам например също е достатъчно велик за да претендира за Уалд Кард да играе във ВЛ. Това си е утопия. Да не говорим, че би било убийство за шотландският футбол.

Но в крайна сметка нищо толкова фатално не се е случило. Отбор с такава фенска маса и традиции, много скоро ще се завърне във ВЛ и там където му е мястото - пречистен. 3-5 години - не са толкова много и изобщо не са фатални. Всъщност няма нищо страшно в това отбора ти да играе в по-ниските нива.

(Dune Warriors)

Отговори с цитат
Мнение  Re: това което стана с Рейнджърс   |   30.09.2012 07:54

Какво значи "не могат един без друг"? Правилата са си правила и трябва да се спазват. Хич не ми е приятно, че излетяха надолу по дивизиите, но не очаквам да имат проблеми със завръщането. Фактът, че имаш титли и си популярен отбор не променя нищо. А и това ще е шанс за Рейнджърс да си портърсят новите лидери в отбора без напрежението на Висшата лига...

А двата шотландски отбора в Англия няма как да играят по ред причини - първо защото ще трябва да започнат от ниските нива и второ защото ако се стигне до ределигиране в някой особено слаб сезон, ще стане интересно. Да не говорим, че ако 2-та се преместят, ще има и други, които искат. Все едно да искаш ПАОК да играе при нас или ЦСКА в Гърция.

Селтик не им трябваше да гласуват - поне от това, което се пишеше из пресата последната седмица, изборът беше ясен. Само се надявам някой от останалите да се възползва и да запълни вакуума - Селтик може и да не се окажат големия печеливш в зялата история. Макар че това е по-скоро в рамките на мечтите отколкото в реалността.

(Крива Нива)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: това което стана с Рейнджърс   |   30.09.2012 10:09

Venabili написа:
Селтик може и да не се окажат големия печеливш в зялата история. Макар че това е по-скоро в рамките на мечтите отколкото в реалността.

Аз очаквам точно Селтик да пострада най-много от липсата на Рейнджърс. Да ще вземе няколко титли, но липсата на конкуренция, ще доведе до спад в класата.

(Thug Slugs)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: това което стана с Рейнджърс   |   30.09.2012 10:12

Отдавна класата на Селтик е спаднала, поради простата причина, че шотландския футбол затъна здраво

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: това което стана с Рейнджърс   |   30.09.2012 11:30

Абе шотландското първенство си е състезание с два коня откакто се помня... Така че какво значи, ще западне съвсем първенството... То и сега е западнало яко, а покрай цялото това западане най-много страдат именно двата гранда, замислете се... :-)

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: това което стана с Рейнджърс   |   30.09.2012 12:00

bai Momchil написа:
Рейнджърс - Селтик е най-голямото дерби в света. Няма по-голямо от него и никой не може да ме убеди в противното.

О, да, мачове като Бока-Ривър, ПАО-Олимпиакос, Партизан-Цървена, Фенерите-Галатасарай патки да пасат - къде са тръгнали да се сравняват въобще. Ама нали тамошното не е футбол, ами някаква диващина... :helpless:

Относно вливането на Селтик и Рейнджърс във ВЛ - изпуснаха момента преди няколко сезона. Сегашните Селтик и Рейнджърс са бледа сянка на предишното си величие и ако днес се включат в английското, ще са на нивото на Сток Сити и Уигън максимум. Иначе щом Суонзи и другите няколко уелски отбора може, що и за шотланските отбори да не може. Изпадат по два отбора повече от долните и ги пускат в Чемпиъншип например. Ама ме съмнява, че ще влязат във Висшата лига още от първия сезон :)

Относно изваждането на Рейнджърс - евала, така се прави. И не мисля, че някой губи от цялата работа освен бройкаджиите на тенекии. Дет вика бай Момчил, ще поиграят по селата и ще се върнат пречистени.

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: това което стана с Рейнджърс   |   30.09.2012 12:06

bai Momchil написа:
Надали има фен на футбола, който да не съжалява за падението на Рейнджърс.

Рейнджърс - Селтик е най-голямото дерби в света. Няма по-голямо от него и никой не може да ме убеди в противното. Както знаеш освен старо градско дерби и дерби на двата гранда, това дерби е много повече от футбол. То включва в себе си политика, религия и различна ценностна система. Всичко заради което са се водили и продължават да се водят войни от древността до днес. Няма аналог!

Не мога да обвинявам никого - има си закони и трябва да се спазват. Няма как да се правят отстъпки само защото е гранд. Не е справедливо спрямо останалите.

Колкото до това Селтик и Рейнджърс да са във ВЛ - е няма как да стане. Просто няма такава формула и няма как да ги вкарат, за сметка на други клубове. Ами Нотингам например също е достатъчно велик за да претендира за Уалд Кард да играе във ВЛ. Това си е утопия. Да не говорим, че би било убийство за шотландският футбол.

Но в крайна сметка нищо толкова фатално не се е случило. Отбор с такава фенска маса и традиции, много скоро ще се завърне във ВЛ и там където му е мястото - пречистен. 3-5 години - не са толкова много и изобщо не са фатални. Всъщност няма нищо страшно в това отбора ти да играе в по-ниските нива.

Може и да е някакво локално дерби, но като цяло шотландския футбол е пълен крап! Не съм сигурен, че първенството е по-добро, дори от българското, а ако извадим Селтик, съм убеден, че не е по-силно!
По-голямо наказание от това да гледаш скотиш футбол....... НЯМА!

(Крива Нива)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: това което стана с Рейнджърс   |   30.09.2012 13:47

Мейджър написа:
bai Momchil написа:
Рейнджърс - Селтик е най-голямото дерби в света. Няма по-голямо от него и никой не може да ме убеди в противното.

О, да, мачове като Бока-Ривър, ПАО-Олимпиакос, Партизан-Цървена, Фенерите-Галатасарай патки да пасат - къде са тръгнали да се сравняват въобще. Ама нали тамошното не е футбол, ами някаква диващина... :helpless:

Дай доказателства, че тия мачове са нещо повече от едни градски дербита. Специално пък за сръбското е нищо повече от нашето ЦСКА-Левски. Да емоциите са по-големи, но какво от това.

(Primus Maximus)

Отговори с цитат
Мнение  Re: това което стана с Рейнджърс   |   30.09.2012 14:08

Ами специално Бока - Ривър е далеч повече от шотландското, защото буквално е основано на противопоставяне бедни - богати - най-голямата възможна разделителна черта, защото размива даже религиите.

(Крива Нива)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: това което стана с Рейнджърс   |   30.09.2012 14:16

alessandron написа:
Ами специално Бока - Ривър е далеч повече от шотландското, защото буквално е основано на противопоставяне бедни - богати - най-голямата възможна разделителна черта, защото размива даже религиите.

Ако погледнем историята войни са се водили по религиозни причини и по политически. Бедните са вдигали няколко бунта, даже един сифилистик е успял да се докопа до властта ама последиците са били трагични.

В Рейнджърс - Селтик има подобен мотив, даже много по-силно изразен, а именно Господари - Роби. Империята (Британската) срещу колониите (Ирландия), така че не важиш. Следващият да заповяда 8-) :music:

(Primus Maximus)

Отговори с цитат
Мнение  Re: това което стана с Рейнджърс   |   30.09.2012 14:30

Важа и още как. Няма по-голяма разделителна причина от бедност - богатство, защото става въпрос за основен инстинкт за оцеляване - ядеш, за да живееш. Селтик - Рейнджърс може и да е имал социален мотив, но отдавна не е така, докато при Бока - Ривър тоя мотив никога не е отпадал. Така че - ти не важиш. :prase:

(Крива Нива)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: това което стана с Рейнджърс   |   30.09.2012 14:41

Чи къ да не е така. Все още едните развяват британският флаг, а другите ирландският. Нищо не се е променило. Бока - Кока си е паляшка работа отвсякъде :dance:

(Primus Maximus)

Отговори с цитат
Мнение  Re: това което стана с Рейнджърс   |   30.09.2012 15:01

Глупости. Когато видиш фен на Рейнджърс или Селтик да дава парите за храна за детето си за предстоящата седмица за билет за дербито, тогава можеш и да ме убедиш, че шотландската дърварщина всъщност е дърворезба. Дотогава - вервай си.

(Крива Нива)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: това което стана с Рейнджърс   |   30.09.2012 15:05

Ми ето сега говориш като лаик. Какво шотландско има в това дерби???

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: това което стана с Рейнджърс   |   30.09.2012 15:14

alessandron написа:
Важа и още как. Няма по-голяма разделителна причина от бедност - богатство, защото става въпрос за основен инстинкт за оцеляване - ядеш, за да живееш. Селтик - Рейнджърс може и да е имал социален мотив, но отдавна не е така, докато при Бока - Ривър тоя мотив никога не е отпадал. Така че - ти не важиш. :prase:

Абсолютно!

Освен това съм сигурен*, че чисто футболната атмосфера на всички изброени по-горе дербита е в пъти по-истинска и по-грабваща от Селтик-Рейнджърс... И под "футболна атмосфера" не визирам да се вадят ножове и да се мятат бомби - специално за Момчи го уточнявам! :innocent:

* Не съм бил на нито едно от въпросните дербита, за да имам съвсем преки впечатления и да го твърдя с пълна сигурност, но все пак има достатъчно независими мнения и впечатления, за да се направи що-годе правдоподобна оценка.

(The Cursed)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: това което стана с Рейнджърс   |   30.09.2012 15:18

Мейджър написа:
И под "футболна атмосфера" не визирам да се вадят ножове и да се мятат бомби - специално за Момчи го уточнявам!

Специално за тебе уточнявам, че ако някъде се вадят ножове все едно са семки и бонбонки, това е точно на мачове като Фенербахче - Галатасарай.

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: това което стана с Рейнджърс   |   30.09.2012 15:34

То ако е на въпрос, на Ривър-Бока направо се колят, ама това съвсем не означава, че не е в пъти по-голямо дерби откъм футболна атмосфера.

(Primus Maximus)

Отговори с цитат
Мнение  Re: това което стана с Рейнджърс   |   30.09.2012 15:35

bai Momchil написа:
Ми ето сега говориш като лаик. Какво шотландско има в това дерби???

Британско, шотландско, ирландско - все тая. Никой от тия, дето ходи на това дерби, няма да направи това, което правят фенове на Бока, за да присъстват на дербито с Ривър - и съм ти го казал в предния пост какво правят всъщност.

(Крива Нива)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: това което стана с Рейнджърс   |   30.09.2012 18:26

Цитат:
Когато видиш фен на Рейнджърс или Селтик да дава парите за храна за детето си за предстоящата седмица за билет за дербито

Висша форма на идиотизъм и фанатизъм е да лишиш детето си от храна. Тва ли прави дербито по-велико? Не е убедително, че някакви си там малоумници имат объркана ценностна система. И все пак не разбрах точно с какво е по-велико. Може би с атмосфера на трибуните - ок. Ама идеологията си е просто едно градско дерби в който единият отбор бил подкрепян от богатите, а другият от бедните (въпреки, че вероятно има и изключения в което съм 100% сигурен). Ама като се замисля то и при Сампдория - Дженоа е подобна ситуацията. При Рома - Лацио също :-)

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 22 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща