| Автор |
Съобщение |
|
Anfield
(Real Green)
|

Pool Mania 2012/2013 | 18.06.2012 11:42
Програмата на червените за сезон 2012/2013: http://www.liverpoolfc.com/news/latest-news/lfc-s-2012-13-fixtures-revealedЕто част от нея: AUGUST18 West Brom (A) 25 Manchester City (H) SEPTEMBER1 Arsenal (H) 15 Sunderland (A) 22 Manchester United (H) 29 Norwich City (A) OCTOBER6 Stoke City (H) 20 Reading (H) 27 Everton (A) В първите 9 мача посрещаме Сити, Арсе и Ман Юнайтед и гостуваме на Еве. В рамките на шегата, ако има нещо хубаво в цялата работа, то е че в края на октомври, когато обикновено мислим за следващия сезон вече  , ще има някакво оправдание за резултатите.
 |
|
Anfield
(Real Green)
|

Liverpool 3 - Gomel 0 | 10.08.2012 12:24
Сезонът за Пуул започна мачове в Лига Европа срещу лесното препятствие наречено Гомел. Вчера бе първият мач на Анфийлд за сезон 2012/2013: Liverpool 3 - Gomel 0 , 2012-08-09 , Anfield RoadДнес се тегли жребият за следващия кръг.
 |
|
Anfield
(Real Green)
|

Джо Алън премина в Пуул | 11.08.2012 12:12
Въпреки негласното споразумение със Суонзи да не се привличат техни играчи за определен период от време, Джо Алън вече е играч на Пуул за сумата от 15 млн лири. 22 годишният уесецът преминава на Анфийлд след като бе част от олимпийският тим на Великобритания. Така след Фабио Борини, Брендън Роджърс прави втора покупка след поемането на мениджърския пост в Ливърпул. Очаква се още поне едно ново попълнение като сред спряганите имена са Клинт Демпси, Адам Джонсън (евентуално част от сделка за Дани Агер) и Нури Шахин под наем от Реам Мадрид. .jpg)
 |
|
Anfield
(Real Green)
|

Крейг Белъми премина в Кардиф | 11.08.2012 12:20
Брендън Роджърс уважи желанието на Крейг и даде съгласието си уелсецът да се завърне в родния си клуб. След два престоя на Анфийлд, Белъми поиска да се прибере в Уелс по семейни причини, въпреки че в Кардиф ще получава половината от възнаграждението, което вземаше в Пуул. 
 |
|
Anfield
(Real Green)
|

Liverpool 3 - Bayer 1 | 13.08.2012 10:50
В последната си контрола преди започване на новия сезон, Пуул се изправи срещу тима на Сами Хуупия. Червените рано поведоха с 1-0, с гол на един от играчите от резервния тим, на които най-много симпатизирам - Рахим Стърлинг. Грешка в отбраната на аспирините доведе до първи гол на Лукас, след като се възстанови от контузията, заради която пропусна миналия сезон. Анди Керъл се появи през втората част и далечен удар вкара трети гол за Пуул. Брендън започна мача с почти изцяло различна защита сравнено с мача с Гомел. В предни позиции място намери и Стърлинг, който направя много добър мач. Като цяло се получи приличен мач, но за по-сериозни анализи е рано  : Liverpool 3 - Bayer Leverkusen 1 , 2012-08-12, Anfield
 |
|
AnfieldIron
(The Mummies)
|

Re: Pool Mania 2012/2013 | 18.08.2012 09:08
Полека ще се включвам и аз вече:)
От имената, с които сме свързвани, най ми се иска Джонсън да дойде. Дано успеем да шкартираме Адам в посока Фулъм при една евентуална сделка за Демпси. А на Керъл май не му се очертава бъдеще на Анфийлд, особено след информацията, че клуба е приел офертата на Уест Хем. Но имам някакво предчувствие, че и този сезон ще остане при нас, най-малко до зимата. Този новия момък от Хееренвеен дано не е твърде ревностен мюсюлманин, че в ПМЛ трудно ще прокопсаш ако половин година си постил. И без друго на вид е категория перо. От много време насам първият ни мач срещу отбор средна ръка навън е сигурна загуба, в най-добрия случай 1:1. А ми се струва, че преодолеем ли го това, т.е. вземем ли мача днес ще излезем с правилната настройка срещу Ман Сити.
|
|   |
|
 |
|
кибик
(Крива Нива)
Регистриран на: 24.07.2012 14:22 Мнения: 449 Местоположение: Пиянде
|

Re: Pool Mania 2012/2013 | 18.08.2012 23:30
ей, багитата много здраво са ви го натътрузили днес бе 
_________________VENGA BOLUDOS! 
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
Регистриран на: 30.05.2012 16:09 Мнения: 32268 Местоположение: Адът, казват е навсякъде около нас...
|

Re: Pool Mania 2012/2013 | 19.08.2012 13:02
|
|   |
|
 |
|
Anfield
(Real Green)
|

Re: Pool Mania 2012/2013 | 20.08.2012 10:52
Лош старт.. като резултат поне. Бях на едно приятно планинско местенце и можех да следя само резултата, но определено не очаквах толкова тежка загуба. Тази седмица ще изгледам мача на спокойствие, защото от коментарите които четох и хайлайтите от мача, ми се струва че 3:0 малко лъже за това, което сме показали. Лошото обаче е че сега започва серията от тежки мачове за БР и компания...
 |
|
AnfieldIron
(The Mummies)
|

Re: Pool Mania 2012/2013 | 21.08.2012 00:40
И аз не можах да го гледам, ще мина само с МОТД. Сега е момента да покажат характер. Анфийлд обаче е друга бира, у дома и стените помагат. А и предните два сезона, когато идваше някой с голяма кошница го наказвахме. Проблем имаше срещу отбори, които идват за равен. Сити идва за победа. А за Суарез тези мачове ще са "make it or brake it". Или ще започне да вкарва голове или догодина ще го пратим в милан да си партнира с Керъл 
|
|   |
|
 |
|
AnfieldIron
(The Mummies)
|

Re: Pool Mania 2012/2013 | 26.08.2012 20:05
Еби му майката, как им подарихме точката. Рейна при първия гол ми напомни за най-лошите моменти на Шаранков, а преди това имаше и други увисвания при излизане. Суарез изключая страхотния гол, беше много, много ялов днес. Не подава и губи топката, когато подава обикновено е на играч на Сити. Борини тича много, но КПД-то клонеше към нула. Отново сме ялови в атака деба. Стърлинг се включи много добре в началото докато имаше сили (макар, че се надцени на няколко пъти срещу дедо Коло и не успя да го надбяга), после пак беше добре, но не му стигнаха сили за цял мач високо темпо. Шелви беше много стабилен, игра супер според мен. На Коатес още сработване му трябва отзад с Штъркел, който върви по стъпките на Карагър според мен (вкл. автоголовте, в случая пас равнозначен на автогол). Джерард вече е леко на забавен каданс, но пак беше стабилен. Много припряна и нервна игра в наказателното поле на противника, доста грешки, още имат да се сработват, иначе доста бързо се адаптираха към играта на Сити и взеха инициативата момчетата. Само тая яловост в атака ме притеснява.
|
|   |
|
 |
|
Anfield
(Real Green)
|

Re: Pool Mania 2012/2013 | 27.08.2012 11:10
[hr] [/hr] Liverpool 2 - 2 Manchester City Първи мач на Анфийлд, първа точка и първи голове през сезона. С оглед показаното през срещата, тази точка бе минимума, но аз съм доволен от това, което видях от червените. БР започна мача с офназивна схема - 4 в защита Кели-Коатес-Шкъртел-Глен - изненада или не, но на мястото на наказания Агер, в стартовите 11 започна Коатес. Адмирирам този ход на Брендън, защото на Себ трябва да се дава шанс за игра и то точно в такива мачове. Глен Джонсън зае мястото на Хосе Енрике и в този мач. В халфовата линия започнахме с Джо Алън и Лукас и пред тях Стиви Джи. Лукас бързо бързо се контузи и бе сменен от Шелви, който мисля че се включи страхотно. Схемата 4-3-3 допълват в средата на нападението Суарес, отдясно Борини иии.. Рахим Стърлинг. През лятото имаше някакви индикации че Рахим ще бъде даден някъде под наем. Не знам на кой умник му бе хрумнало това, но младежа не само че остана в Пуул, но и вчера започна титуляр и направи много добър мач. Заедно с решението на Коатес, включването на Стърлинг за мен бе добър ход на Брендън Роджърс. Надявам се още някое друго момче от академията да попадне в титулярния състав скоро. Мисля че Адам Морган е готов за това. Самия мач - 4-3-3 бе показателно за това на какво залага БР. Борини влезе в обувките на Дирк Каут и показа много движение, имаше няколко не лоши отигравания. Суарес пропусна да направи 2-0 при което ми се струва че Ман Сити нямаше да успеят да вземат дори и точка от този мач, но пък направи неспасяем удар от пряк свободен. Мнозина упрекнаха Харт за този гол, но аз не съм на това мнение. Пуул играха с настроение, да с грешки но все пак мисля че надиграха Сити. Джо Алън направи много добър мач и мисля че се справи с Насри, Стиви и Шелви се противопоставиха много добре на ЯЯ Туре и Де Йонг. Стърлиг имаше добри изяви по левия фланг и създаде доста грижи на Милнър и Туре-то. Имахме добро движение, опитахме се да използваме това че Сити играха в схема с трима отзад и използвахме не лошо крилата си в този мач Борини и Стърлинг. БР се опита да направи промени с влизането на Хосе Енрике на мястото на Кели и така да върне Глен на мястото му като десен бек, откъдето той по-лесно се включва в атака. Включването на Керъл пък смени конфугурацията на тройката напред - Стърлинг отиде вдясно, Суарес вляво и т.н. Изобщо не лош мач и като тактика срещу шампиона. За Сити - видяха ми се малко сиви и апатични този мач. Манчини излезе с 3-5-2, само че това 2 напред не бе с Агуеро и Тевес, а Балотели и Тевес. Давид Силва бе оставен на пейката и мисля че това бе грешен ход на италианеца. За грешките... двата гола за Сити след наши грешки. Първата по-скоро отборна, макар с най-голяма заслуга да е Кели, а втората бе на Шкъртел. Неприятно е да загубиш точки по този начин, но все пак си мисля че позитивното в рози мач преобладаваше. http://www.footylounge.com/films//motd-highlights-2012/liverpool-v-manchester-city-extended-highlights-video_350414dd9.html
 |
|
AnfieldIron
(The Mummies)
|

Re: Pool Mania 2012/2013 | 27.08.2012 12:13
Така е, позитивното преобладаваше, както казваш. Но така наивно да изпуснеш победата разваля настроението, без значение от добрата игра. Миналия сезон пак имахме доста мачове с добра игра и без голове. И сега двата ни гола бяха след статични положения. Трябват ни голове от игра и то много. Ясно, че на Борини му трябва малко (надявам се да е малко:)) време, за да се отпуши, но Суарез няма извинение. Евала на Роджърс за Стърлинг и Шелви. Много се надявам да продължи да пуска младоци. Струва ми се, че до края на трансферния прозорец ще дойде още някой (Стъридж!). Ха дано Керъл и Адам да си тръгнат, току виж и Даунинг с тях. Тъкмо ще се освободи местенце и за Дани Пачековци, Адам Моргановци и компания.
|
|   |
|
 |
|
Anfield
(Real Green)
|

Re: Pool Mania 2012/2013 | 27.08.2012 12:23
БР е обявил за трима човека че иска да се раздели с тях - Адам, Джо Коул и Спиъринг. Джей ма е на път към Болтън. За Керъл може да се мисли само при оферта от поне 17млн паунда, което нищо чудно и да се случи - Нюкясъл напират да си върнат Анди, а той самият не иска да ходи в друг клуб. Четох че БР се е отказал нарочно от сделка за Адам Джонсън. Искаше ми се да дойде при нас, но преценката че исканите пари са нереално високи е надделяла. Не знам дали ще вземе някой друг или просто схемата от вчера (Борини отдясно) ще е често практикувана. За Демпси нещата са зациклили и едва ли ще стане нещо. Надявах се на една трампа с Адам.... но има все още малко време де :)
 |
|
AnfieldIron
(The Mummies)
|

Re: Pool Mania 2012/2013 | 01.09.2012 17:05
Трансферния прозорец мина отлично :) Съкратихме значително дървения материал в отбора, остава само Джо Коул и Даунинг да разкараме. Макар, че решението на бай Брендън да го пробва от ляво в защита е доста интересно. Току виж се получи добре. Хендерсън явно ще получи още един сезон с възможност да си оправдае парите - ако до другото лято не се поправи нямам съмнения, че ще го продадем и него. Като цяло доста оредяхме в атака, но пък това наистина значи, че ще се пробват млади попълнения от Академията, дори и митичния Дани Пачеко, който бил по-добър и от Меси видите ли, и за който слушам всяка година от много време насам. Съдейки по това, че до последно се опитвахме да го шкартираме в Испания не ме обнадеждава много. Но явно до последно сме се опитвали да уредим някой в атака. Това за Демпси, в така създалата се ситуация около жалбата от Фулъм, е било доста несериозна история - 4 милиона, три бири и оркестъра да свири. Не, имало е някой друг, може би Стъридж, а може и Уолкот, който сме се опитвали да прикоткаме в последния момент. Тъй като първия, да са живи и здрави нападателите на Челси, надали ще помирише първия състав този сезон, а втория се е запънал за новия си договор и май ще им скрои шапка на Арсенал, ми се струва, че още през зимата може и да уредим някой. Слуховете за Йоренте поне на мен ми се струваха доста невероятни, така че няма да ги обсъждам въобще. В крайна сметка да е жив и здрав и латино тутурутката Суарез, че Борини притеснително много ми напомня на едно друго дураселче, което премина при Фенерите и най-вече го биваше да трамбова терена на Анфийлд. С нетърпение очаквам младите ни надежди (в лицето на Морган най-вече) да поемат инициативата и да се докажат този сезон. Въобще, това че почти никой не взехме много ме радва. И Коатес, и Шелви, и Стърлинг, и Морган, и Сусо че и Пачеко получават уникален шанс да се издънят тихомълком и от догодина да се преместят в Чемпиъншип начело с бай Брендън. В това число включвам и вече изявилите се Робо, Флано и най-вече Кели. На мен поне тази ситуация много ми допада - и без друго очакванията ми като класиране са нулеви - поне до нова година. До тогава сигурно ще има доста хиксове, но от един момент нататък, ако нямаме много контузии съм убеден, че въпреки лакомията на Суарез ще мачкаме наред (кхъ-кхъм). Заради толкова много млади момчета в състава, които освен всичко останало ще са наясно, че или ще пробият с този мениджър или ще си търсят нови отбори по дивизиите, вярвам, че тики-така-та на Роджърс ще го усвоят за 3-4 месеца и до края на сезона ще го усъвършенстват в тупа-лупа. Сега е момента за нова династия (дори и леееко да се поизхвърлям) в отбора. Хамерикансия ни собственик също ми се поиздигна в очите, заради това, че беше обещал, че ще се дава шанс на младите и не го е страх да загуби още една година, но наистина да им даде. Мирише ми на the Liverpool Way, а и риска си го бива. Въобще - оптимист съм. YNWA
Последна промяна AnfieldIron на 01.09.2012 17:10, променена общо 1 път
|
|   |
|
 |
|
alessandron
(Primus Maximus)
|

Re: Pool Mania 2012/2013 | 02.09.2012 12:49
 |  |  |  | AnfieldIron написа: Трансферния прозорец мина отлично :) Съкратихме значително дървения материал в отбора, остава само Джо Коул и Даунинг да разкараме. Макар, че решението на бай Брендън да го пробва от ляво в защита е доста интересно. Току виж се получи добре. Хендерсън явно ще получи още един сезон с възможност да си оправдае парите - ако до другото лято не се поправи нямам съмнения, че ще го продадем и него. Като цяло доста оредяхме в атака, но пък това наистина значи, че ще се пробват млади попълнения от Академията, дори и митичния Дани Пачеко, който бил по-добър и от Меси видите ли, и за който слушам всяка година от много време насам. Съдейки по това, че до последно се опитвахме да го шкартираме в Испания не ме обнадеждава много. Но явно до последно сме се опитвали да уредим някой в атака. Това за Демпси, в така създалата се ситуация около жалбата от Фулъм, е било доста несериозна история - 4 милиона, три бири и оркестъра да свири. Не, имало е някой друг, може би Стъридж, а може и Уолкот, който сме се опитвали да прикоткаме в последния момент. Тъй като първия, да са живи и здрави нападателите на Челси, надали ще помирише първия състав този сезон, а втория се е запънал за новия си договор и май ще им скрои шапка на Арсенал, ми се струва, че още през зимата може и да уредим някой. Слуховете за Йоренте поне на мен ми се струваха доста невероятни, така че няма да ги обсъждам въобще. В крайна сметка да е жив и здрав и латино тутурутката Суарез, че Борини притеснително много ми напомня на едно друго дураселче, което премина при Фенерите и най-вече го биваше да трамбова терена на Анфийлд. С нетърпение очаквам младите ни надежди (в лицето на Морган най-вече) да поемат инициативата и да се докажат този сезон. Въобще, това че почти никой не взехме много ме радва. И Коатес, и Шелви, и Стърлинг, и Морган, и Сусо че и Пачеко получават уникален шанс да се издънят тихомълком и от догодина да се преместят в Чемпиъншип начело с бай Брендън. В това число включвам и вече изявилите се Робо, Флано и най-вече Кели. На мен поне тази ситуация много ми допада - и без друго очакванията ми като класиране са нулеви - поне до нова година. До тогава сигурно ще има доста хиксове, но от един момент нататък, ако нямаме много контузии съм убеден, че въпреки лакомията на Суарез ще мачкаме наред (кхъ-кхъм). Заради толкова много млади момчета в състава, които освен всичко останало ще са наясно, че или ще пробият с този мениджър или ще си търсят нови отбори по дивизиите, вярвам, че тики-така-та на Роджърс ще го усвоят за 3-4 месеца и до края на сезона ще го усъвършенстват в тупа-лупа. Сега е момента за нова династия (дори и леееко да се поизхвърлям) в отбора. Хамерикансия ни собственик също ми се поиздигна в очите, заради това, че беше обещал, че ще се дава шанс на младите и не го е страх да загуби още една година, но наистина да им даде. Мирише ми на the Liverpool Way, а и риска си го бива. Въобще - оптимист съм. |  |  |  |  |
Очаквам тая година да биете всякакви рекорди - място извън десетката?
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
Регистриран на: 30.05.2012 16:09 Мнения: 32268 Местоположение: Адът, казват е навсякъде около нас...
|

Re: Pool Mania 2012/2013 | 02.09.2012 18:35
Много безличен мач срещу Арсенал :о направо ги реанимирахте тия лузъри. баси, тъжно е когато толкова славен отбор е на такова равнище. Е, поне ще си другаруваме по съдба този сезон и ще си спомняме за 2005 и 2007 г. 
|
|   |
|
 |
|
AnfieldIron
(The Mummies)
|

Re: Pool Mania 2012/2013 | 02.09.2012 20:53
Е, сега вие поне не сте в ЛЕ.
Няма да е лесно, нито бързо с бай Брендо, но пък поне състава в момента е доста малък (вече), т.е. ще има възможност той да си гради отбора, а няма да се чуди какво да прави с докарани от друг дърводелци. За мен поне е най-важно да оставят един мениджър да си върши работата поне 2-3 години, за да сглоби отбор. С Кени щяхме да сме на друго ниво вече, но това е положението. Останалите играчи от тези, които той доведе ще си заминат най-късно до следващото лято, освен ако някой не покаже чудеса от храброст и класа. Поне ще са принудени да пускат младоци, освен ако не измъдрят нещо с Оуен (за Дрогба не ми се вярва). Не вярвах, че има някой на фона, на който Даунинг ще изглежда като класен играч, но това момче Борини ме опроверга. Суарез бе ужасно ялов. Ок, не е слаб играч, принципно, но за основен нападател не става. Има нужда от някой, който да вкарва и покрай него да понатрупа малко самочувствие и да се разиграе. Струва ми се, че Шелви беше най-добрия на терена (за Ливърпул де). За защитата не ми се коментира.
Иначе, както отбеляза Сандро класиране в десетката ще е успех, но само до Коледа бих добавил аз. Много оптимистично си мисля, че след това ще се засилим доста.
|
|   |
|
 |
|
BATE
|

Re: Pool Mania 2012/2013 | 03.09.2012 17:18
Излиза че при Рафа Бенитес Ливърпул бяха най-мощни ... има ли нещо вярно? Уважавам и Кени и Роджърс но Пуул при Бенитс отзад бяха бетон и играеха комбинативно напред,вчера и с/у Сити не видях нищо подобно.Добре че са Стиви и Стърлинг та малко да раздвижат играта,останалите май ще трябва да поцъкат малко докато влезнат в час ...
|
|   |
|
 |
|
AnfieldIron
(The Mummies)
|

Re: Pool Mania 2012/2013 | 03.09.2012 22:48
Стиви беше пълна дупка, Стърлинг е супер за възрастта си, но все още не може да се разчита на него да дърпа отбора. А и не би трябвало. Рафата получи доста време, за да си сглоби отбор и въпреки мелодрамите преди да го разкарат има на разположение необходимия бюджет и работи спокойно години наред. Той беше А-то и Я-то в Ливърпул. Освен това наследи отбор, който преди това също беше изграждан (вярно - неуспешно, но пък търпеливо и спокойно) години наред, получи се добра приемственост. Улие и Томо му постлаха много добре за КЕШ-а, благодарение на който после той получи култов статус и пълна подкрепа от всички страни, и изведнъж за няма и година стана фактор, с който собствениците трябваше да се съобразяват. Евала на Бенитес, но вече е в историята и засега си стои там, а в Ливърпул най-добре да гледат да оправят настоящите проблеми. Клуба обаче продаде най-добрите си играчи от тогава, а с получените пари не успя да привлече адекватни по класа заместници. В резултат на тази озадачаващо неадекватна трансферна политика през последните години, благодарение на която нивото на играчите ни падна главоломно, но за сметка на това пари от тая работа не бяха спечелени, сега Ливърпул е на това дередже. Това е клуб, който от 1959 до 2010 година е сменил 8 мениджъра, от които единствено Сунес е бил уволнен. Сега за две години имаме вече четвърти мениджър (Рафа-дедо Рой-Кени-Брендо). Някак не върви да му правим дисекция след трети кръг. Мен ме обнадеждава факта, че е британец има опит в работа с ограничен бюджет, но знае какво е да работиш и с най-добрите в най-големите турнири (периода му в Челси) и сега иска не иска ще трябва да работи с лапета от Академията. Все някой момък ще се намери да изкласи. После Роджърс, ако евентуално си е извоювал правото да не бъде уволнен в тези смутни времена ще получи и пари, за да доведе който му трябва и да изгради отбор. Но вече ще има не малко младоци пробили отдолу. Иначе с всеки следващ мениджър за бърза консумация затъваме все повече.
Последна промяна AnfieldIron на 03.09.2012 22:49, променена общо 1 път
|
|   |
|
|