Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: 21.09.2026 14:37

Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 32 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
АО - Директни елиминации. (ИГРА) 
Автор Съобщение
(New Mersey Razors)
Аватар

Мнение  АО - Директни елиминации. (ИГРА)   |   13.01.2013 04:01

Така, миналата година направихме опит и се получи горе долу добре.
Аз предлагам и тази година да се пробваме. Да видим дали ще съберем 16 човека.
Мога да се заема с организацията на играта от четвръртък натам.
Ако иска някой (например Нажата) да се заеме 3 дни, да каже.

Нужно е да се знае колко хора ще играят.
Няма да се прогнозират мачове от понеделник, защото утре цял ден ще видим кой иска и кой не иска да играе.
Ако в крайна сметка решим да играем, ще прогнозираме 16 мача от вторник за 1 кръг на играта.

В следващия пост ще сложа правилата, написани от Нажата миналата година.
Който иска да учавства, да се записва.

(New Mersey Razors)
Аватар

Мнение  Re: АО - Директни елиминации. (ИГРА)   |   13.01.2013 04:10

1. Прогнозират се максимум 16 мача във всеки кръг. Когато по програма има повече, мачовете се избират на случаен принцип - каквито, такива.
2. Прогнозират се основно мачове при мъжете. Когато програмата предлага по-малко от 16 мача при мъжете, се допълва с женски такива, ако има.
3. 'Поставени' в схемата ще има ако не съберем 16 човека.
4. Дерби мачове и т.н., точкуване като в Тенисманията.
5. Който има повече точки, печели кръга.
6. При равенство:
6.1. Във всеки кръг ще има по един мач-тайбрек, за който се прогнозира точен брой геймове в мача, примерно, Федерер-Надал 6-0 6-0 6-0 (18 гейма). Който пуска прогнози втори няма право да даде същия геймов брой в този мач (може да изглежда малко нечестно, но, все пак разликата може да е само 1 гейм, а това така или иначе си е тото). Който е по-близо до броя на геймовете след края на мача, печели.
7. Тъй като с напъване ще съберем максимум 16 участници, кръговете ще се обединяват. Поради факта, че към края на турнирите мачовете намаляват и с това и вероятността за равни се увеличава, кобинирането за АО примерно, ще :

1кръг тук: 1 кръг АО
2кръг тук: 2 кръг АО
3кръг тук: 3-4 кръг АО
4кръг тук (финал): 5-6-7 кръг АО

Аватар

Мнение  Re: АО - Директни елиминации. (ИГРА)   |   13.01.2013 04:14

Не си спомням какъв точно беше форматът на тази игра миналата година, но ако е пак на основа точни резултати, защо не го направите да се ползват едни и същи прогнози с Тенисманията? И евентуално да го разчупите да има някакъв елемент на избор на мачове/прогнози, за да е истински двубой, в който съперничеството има тежест, а не просто статистическа съпоставка на припечелените точки в кръга + огромна доза случайност кой точно ти се е завъртял за съперник в съответния кръг. Лично мнение. :cheers:

(New Mersey Razors)
Аватар

Мнение  Re: АО - Директни елиминации. (ИГРА)   |   13.01.2013 04:16

Ето това е схемата от миналата година.

(New Mersey Razors)
Аватар

Мнение  Re: АО - Директни елиминации. (ИГРА)   |   13.01.2013 04:21

Мейджър написа:
Не си спомням какъв точно беше форматът на тази игра миналата година, но ако е пак на основа точни резултати, защо не го направите да се ползват едни и същи прогнози с Тенисманията? И евентуално да го разчупите да има някакъв елемент на избор на мачове/прогнози, за да е истински двубой, в който съперничеството има тежест, а не просто статистическа съпоставка на припечелените точки в кръга + огромна доза случайност кой точно ти се е завъртял за съперник в съответния кръг. Лично мнение. :cheers:

Ами ще се прогнозират 16 мача. Ако трябва да търся в Тенисманията кой какви резултати е писал за 16-те избрани мача и да ги поствам един по един... става дълга и широка за организатора.
По-добре да си пишем прогнозите за тези 16 мача (прогнозите може и да са различни с тези в Тенисманията) и така по-лесно за всички, нали? :-)

Аватар

Мнение  Re: АО - Директни елиминации. (ИГРА)   |   13.01.2013 04:31

А може ли да копирам прогнозите на съперника си изцялло и да завършим абсолютно наравно?!

(Les Mousquetaires)
Аватар

Мнение  Re: АО - Директни елиминации. (ИГРА)   |   13.01.2013 05:13

Подавам официална молба за участие :-)

Не съм 100% сигурен, но доколкото си спомням от миналата година, можеше да се изпращат прогнозите на бележка, така че Мейдж може да си спокоен и да не очакваш съперника ти да копира твоите прогнози или пък ти да се изкушиш да копираш неговите :-)

(Primus Maximus)

Мнение  Re: АО - Директни елиминации. (ИГРА)   |   13.01.2013 12:47

И аз съм навит да участвам.

(New Mersey Razors)
Аватар

Мнение  Re: АО - Директни елиминации. (ИГРА)   |   13.01.2013 12:48

Мейджър написа:
А може ли да копирам прогнозите на съперника си изцялло и да завършим абсолютно наравно?!

Не, нали за това е мача тайбрек (6.1) :-)

(New Mersey Razors)
Аватар

Мнение  Re: АО - Директни елиминации. (ИГРА)   |   13.01.2013 12:52

Forest_fan написа:
Подавам официална молба за участие :-)

Не съм 100% сигурен, но доколкото си спомням от миналата година, можеше да се изпращат прогнозите на бележка, така че Мейдж може да си спокоен и да не очакваш съперника ти да копира твоите прогнози или пък ти да се изкушиш да копираш неговите :-)

За бележките може да организираме нещо евентуално за полуфиналите и финала, но преди това ще е бъркотия.
Не ми се вярва някой да препише всички резултати, но дори и да го направи, на мача тайбрек ще се реши кой минава :-)

(Thug Slugs)
Аватар

Мнение  Re: АО - Директни елиминации. (ИГРА)   |   13.01.2013 13:11

това изглежда интересно бройте ме

Аватар

Мнение  Re: АО - Директни елиминации. (ИГРА)   |   13.01.2013 14:38

Нема Значка написа:
Ами ще се прогнозират 16 мача. Ако трябва да търся в Тенисманията кой какви резултати е писал за 16-те избрани мача и да ги поствам един по един... става дълга и широка за организатора.
По-добре да си пишем прогнозите за тези 16 мача (прогнозите може и да са различни с тези в Тенисманията) и така по-лесно за всички, нали? :-)

Сигурно е по-лесно организационно, но според мен става разводняване с две паралелни игри на абсолютна еднаква основа и едни и същи мачове, които трябва да се прогнозират по два пъти. И по-големият недостатък е, че двубоите са фиктивни - в смисъл такъв, че няма директен "контакт" между съперниците, ами просто едно статистическо сравнение на спечелените им точки в кръга, ако ме разбираш правилно.

Между другото, този формат е най-ранният първообраз на ПМЛ - такава, каквато я играехме на предпоследната страница на тетрадката по всичкология в даскало преди 15-ина години :)))))

(New Mersey Razors)
Аватар

Мнение  Re: АО - Директни елиминации. (ИГРА)   |   13.01.2013 14:48

Мейджър написа:
Нема Значка написа:

Сигурно е по-лесно организационно, но според мен става разводняване с две паралелни игри на абсолютна еднаква основа и едни и същи мачове, които трябва да се прогнозират по два пъти. И по-големият недостатък е, че двубоите са фиктивни - в смисъл такъв, че няма директен "контакт" между съперниците, ами просто едно статистическо сравнение на спечелените им точки в кръга, ако ме разбираш правилно.

Между другото, този формат е най-ранният първообраз на ПМЛ - такава, каквато я играехме на предпоследната страница на тетрадката по всичкология в даскало преди 15-ина години :)))))

Не знам какво искаш да кажеш с това, че няма директен контакт между съперниците. Тук е схема, както на истинския АО, играем един срещу друг. Който събере повече точки, минава във втори кръг.
Ако имаш нещо в предвид, сподели предложението си :-)

(Real Green)

Мнение  Re: АО - Директни елиминации. (ИГРА)   |   13.01.2013 15:17

И аз ще участвам ...

Аватар

Мнение  Re: АО - Директни елиминации. (ИГРА)   |   13.01.2013 15:27

Анализирай си отпадането в първи кръг в миналото издание и сигурно ще ме разбереш какво имам предвид ;)

(Valiant Knights)
Аватар

Мнение  Re: АО - Директни елиминации. (ИГРА)   |   13.01.2013 16:33

Пиши ме и мен.

Последна промяна Henman на 13.01.2013 16:42, променена общо 1 път

(Valiant Knights)
Аватар

Мнение  Re: АО - Директни елиминации. (ИГРА)   |   13.01.2013 18:02

и аз съм за.

Аватар

Мнение  Re: АО - Директни елиминации. (ИГРА)   |   13.01.2013 18:15

Включвам се! :-)

ICQ YIM WWW
(Dune Warriors)

Мнение  Re: АО - Директни елиминации. (ИГРА)   |   13.01.2013 18:18

Макар че бях в оновата на тази игра миналата година аз съм съгласен с Мейджъра, а именно:

Цитат:
но ако е пак на основа точни резултати, защо не го направите да се ползват едни и същи прогнози с Тенисманията?

Цитат:
Сигурно е по-лесно организационно, но според мен става разводняване с две паралелни игри на абсолютна еднаква основа и едни и същи мачове, които трябва да се прогнозират по два пъти.

Това съвпада на 100% с моето мнение базирано на играта от миналата година. Иначе за организация също нямам много време тия дни.

(Les Mousquetaires)
Аватар

Мнение  Re: АО - Директни елиминации. (ИГРА)   |   13.01.2013 20:56

Моето мнение относно играта е малко по-различно. Според мен, колкото и да има някакви първични прилики с Тенисмания като цяло подходът, тактиката и стратегията за двете игри е съвсем различен. В Тенисмания можеш да си позволиш особено в първите кръгове някоя по-ексцентрична прогноза с цел изненада и бонус (ако не излезе има достатъчно други мачове, които ще покрият издънката), то при преките елиминации няма бонуси за уникален резултат. Няма как да се прогнозират различни мачове по простата причина, че като цяло мачовете в турнирите са определен брой и въобще не може да се сравнява с ПМЛ. Отделно от това, прогнозирането на еднакви мачове от двамата играчи ги поставя в абсолютно еднакво положение "на корта", т.е. вижда се в конкретния момент кой ще е по-добър и ако се стигне до някой служебен резултат (поради отказ на тенесист) със сигурност това не води до негативи само за единия играч (мача си отпада и за двамата). Ако мога да направя едно сравнение Тенисмания е по-скоро маратон, докато преките елиминации са като спринт. Ще дам един конкретен пример за разликите в двете игри - миналия сезон, мисля че беше на Уимбълдън на 1/4 финала при мъжете играха Федерер и Южни, аз нямах кой знае какви шансове за нещо по-сериозно в Тенисмания и потърсих изненада с победа на Южни, нещо което никога нямаше да направя при мач в директни елиминации. Дайте шанс на играта или пък конкретни предложения (такива не се виждат) за промени към по-добро, но нека да не я превръщаме в тенис-варианта на ПМЛ.

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Темата е заключена, не можете да променяте мнения.   [ 32 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща