| Автор |
Съобщение |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
Регистриран на: 30.05.2012 16:09 Мнения: 31431 Местоположение: Адът, казват е навсякъде около нас...
|

Re: Сериали 2026 | 13.03.2026 14:09
Ударът (The Rainmaker) (2025)https://www.imdb.com/title/tt6151526/продукция на Пийкок по Джон Гришам / подновен е за сезон 2 Изгледах го по СтарЛайт. Има го с Бг аудио навсякъде общо взето Хареса ми. Може би беше по-дълъг отколкото се налагаше. Можеше да е 6 епизода вместо 10, но пък имаше какво да се види. Каста беше на задоволително ниво. Нищо повече от това, но за целите върши работа. По принцип такива сериали вече не гледам и като цяло яко режа през последните години, но този някак си се промъкна и не съжалявам. - 7
|
|   |
|
 |
|
SUBXERO
(The Grizzlies)
Регистриран на: 23.08.2012 09:02 Мнения: 12719 Местоположение: Augusta Vindelicorum
|

Re: Сериали 2026 | 03.04.2026 23:52
 |  |  |  | Diavolo написа: Изгледах сезон 2 на Dark Winds на AMC https://www.imdb.com/title/tt15017118/Много е добър. Доволен съм и мисля, че всички приключи и няма нужда от сезон 3. Не знам дали е приключен, не съм гледал, но според мен всичко приключи... Добре разказана история, добър каст. И почит към индианците! - 8 |  |  |  |  |
Ти в крайна сметка изгледа ли третия сезон? Аз в момента свършвам втория.
_________________ GREEN AND GOLD UNTIL THE CLUB IS SOLD!
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
Регистриран на: 30.05.2012 16:09 Мнения: 31431 Местоположение: Адът, казват е навсякъде около нас...
|

Re: Сериали 2026 | 04.04.2026 14:52
Да. Много е добър.
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: Сериали 2026 | 04.04.2026 16:20
Ударът (The Rainmaker) (2025)https://www.imdb.com/title/tt6151526/ продукция на Пийкок по Джон Гришам / подновен е за сезон 2 Изгледах го по СтарЛайт. Има го с Бг аудио навсякъде общо взето Хареса ми. Може би беше по-дълъг отколкото се налагаше. Можеше да е 6 епизода вместо 10, но пък имаше какво да се види. Каста беше на задоволително ниво. Нищо повече от това, но за целите върши работа. По принцип такива сериали вече не гледам и като цяло яко режа през последните години, но този някак си се промъкна и не съжалявам. - 7
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: Сериали 2026 | 04.04.2026 16:20
Les Sentinelles (2025)https://www.imdb.com/title/tt10094546/ Франция / драма/екшън/НФ / по комикс / 8 епизода по 40 мин. / засега все още не е подновен за сезон 2 / продукция на Canal+ Комиксът ''Les Sentinelles'' е публикуван от ''Delcourt'' през 2008 г. и разказва алтернативна история около Първата световна война, където французите създават специална програма за усъвършенствани войници - ''стражи'' (сентинели) чрез специален серум. Общо са 4 тома, като последния е от 2014 г. Разбира се основният конфликт е между Франция и Германия. Врагът също не спи и германците на свой ред създават супер войници. Но по-опасният враг не е отвън, а отвътре... Сериалът обхваща том 1 от комикса, но към момента няма новини за продължение. Ще е скандално да няма предвид начина по който приключи сезона. Дано да има. Нямам информация дали се е гледал или не. Не намирам данни за рейтингите на френския Канал+ Още с първите кадри ме спечели. И с всеки епизод ставаше все по-добър и по-добър. Лично за мен е по-добър и въздействащ от The Falcon and the Winter Soldier на Марвел. В този сериал няма черно и бяло. Всичко е в сивата зона... Много брутален и реалистичен. Страхотен каст, много силен сценарий, много умело развиване на героите, силна сценография и много добри ефекти. Сериалът изследва как войната дехуманизира, как науката може да бъде използвана като инструмент за разрушение и как човек може да бъде превърнат в оръжие без воля. Това не е история за героизъм, а за разпад на човешкото... Мрачен, силно атмосферен и изненадващо дълбок сериал, който използва една алтернативна история, за да разкаже една много човешка и болезнена история за войната, загубата и моралния разпад. Препоръчвам! - 8
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: Сериали 2026 | 04.04.2026 16:21
The Devil's Hour (2022)https://www.imdb.com/title/tt14379784/ Великобритания ; НФ/драма/трилър/мистерия / продукция на Hartswood Films и Amazon Studios / излъчване по Amazon Prime Video ; 2 сезона / 11 епизода ; подновен за сезон 3! Шоурънър: Том Моран Много отдавна не бях гледал толкова добре написан и разказан сериал. Върна ме години назад и паралела с великия немски ''Dark'' е неизбежен. Не искам да ги сравнявам, сравнението няма да е в полза на този сериал, а и въпреки приликите те са и различни. следват спойлери!!! Сериалът разказва за циклична реалност, в която животът се повтаря, но с вариации, когато някой започне да помни или променя изборите си... Действието се развива в два живота, основно в единия от тях (където са Луси и Айзък). Основните героите: Луси Чеймбърс: социален работник ; в другата версия е детектив Тя е ключовият носител на осъзнатост! Започва с дежавю и стига до пълното разбиране на света. Има потенциала да се превърне в много по-фундаментална фигура от пионера Гидеон Шепърд. Айзък Нейният син. Той е аномалия/глич в системата, защото не е трябвало да се ражда... Той е симптом на нарушената реалност. Може да бъде в няколко реалности едновременно. За него законите на време-пространството не важат като при другите хора. Не е ''закотвен'' в една реалност, той свободно съществува между циклите. Айзък възприема всички версии едновременно. Реалността за него е ''прозрачна'' А защо майка му също участва? Ами много просто - тя е причината за съществуването му. Между тях има връзка отвъд времето. Те не са само майка и син, за мен те са ключ + врата! Гидеон Шепърд Невъзпетия трагичен герой или по-точно Антигерой. Той помни всички цикли и действа като ''коректор'' на реалността. Основният му мотив е да предотвратява бъдещи злини дори с цената на морални компромиси. Рави Най-положителния герой. И в двата живота е детектив. Любовта на Луси. Той е символ на хармоничната версия на живота и. Сериалът не е за времето. Не е за паралелни светове. Според мен той е за ИЗБОРА, който правим... Всеки избор създава нова реалност, но няма ''безплатни'' решения... Животът не е линеен, а цикличен и ние живеем отново и отново... Огромният процент от хората не знаят, малцина го усещат (дежавю), а още по-малък брой го разбират... Ако можеш да промениш живота си - трябва ли всъщност? Ето ви следната дилема: Перфектен живот без Айзък или Счупен живот с него? Кое бихте избрали? От чисто емоционална гледна точка точно динамиката и интеракцията между Луси и Айзък правят сериала толкова силно емоционален. Най-любимия ми момент е когато психоложката попита Айзък, ''Какво прави майка ти нещастна/тъжна?'' Айзък отговори: ''Аз'' И изражението на майка му в този момент. (бтв: изобщо не е така, тя го обича безусловно, по-скоро е тъжна, защото Айзък сякаш не може да изпитва емоции). Дяволски добре написано и изиграно! Краят на сериала и тежкия въпрос, който се задава. Кой е бомбаджията, човекът в жълто??? Луси ли е терориста??? Това е големият въпрос за $1 млн. Така и не дадоха лицето на бомбаджията, но се видя, че е жена. За мен тепърва да се вкарва някакъв нов герой в трети сезон е нереалистично да се очаква. Обикновено е някой, който е бил през цялото време пред очите ни. Но нека обобщя какво знаем към момента: Това което знаем е, че в линия 1, Луси и Рави се женят, но не могат да имат дете. Луси е загубила майка си, която са самоубива. Когато и остава малко време живот (очевидно е неличимо онкоболна в последен стадий) тя отива при Гидеон в затвора и го моли да промени това. Да спаси майка и. Но това променя целият и живот и в линия 2 (основната всъщност) тя среща неподходящия мъж, но пък се ражда най-скъпото и - Айзък. В линия 1, дават порасналия Айзък, който посещава Шепърд в затвора, учуден, че все още е жив. Иска да разбере защо Гидеон е убил майка му. Може би този разговор е бил преди посещението на Луси, защото след него би трябвало Гидеон да не губи време, а да се самоубие и да спаси майката на Луси в линия 2. Но всъщност може и да не е така. Но едва ли е толкова важно. В края на сезон 2, Айзък беше тъжен, че майка му вече я няма (кой казваше, че момчето не може да изпитва чувства?), но ''О, чудо'', Айзък чу шум, озърна се и кого да види? Майка си... Но коя нейна версия??? Дадоха за кратко силуета, нямаше жълто яке (е, ако имаше щеше вече да е директна подсказка, така че е логично да няма). И да, какво по-шокиращо от това бомбаджията да е самата Луси? НО, да уточня и да е Луси, то това е някаква нейна много изкривена версия, нищо общо с героя от основната сериална линия. Нашата Луси не би убила любовта на живота си, нито да взриви 11 деца. Но ако приемем, че е тя, то защо ще го прави? Може би нещата трябва да се случат точно по този начин (и няма абсолютно никакъв друг вариант) и това е по-малкото зло (представете си ако е така, то какво е голямото зло...) и тя се е превърнала в още по-крайна версия на самия Гидеон. Какво е 03:33, защо точно този час и какво символизира?Вярва се, че Христос е разпнат в 03:00 ч. Така че тези три тройки са заигравка със сатаната. 333 - т.нар. обратен час на Исус (03:00 - 03:30). Майсторско число в нумерологията. Свързва се със сънища, духове и мистични събития. Или като духовно пробуждане или послание от Вселената. Чисто физиологично между 3:00 и 4:00 ч. е най-дълбоката фаза на съня при болшинството хора. Усещането, че се чуват гласове или виждат странни неща, е просто хипнагогично състояние - мозъкът е между сън и реалност. В случая Дявол няма, нито демони (както си мислех, като започнах да гледам, защото бях в тотално неведение за всичко, дори трейлър не бях гледал). Най-общо казано за сериала, 03:33 е моментът на пробив между циклите. Нещо като аларма за осъзнатите! Чакам с огромно нетърпение сезон 3. Ако си изиграят картите както трябва и приключат подобаващо, то чак тогава можем да правим преки сравнения с абсолютния шедьовър за мен - Дарк. И все пак какво е общо и различното между двата сериала? Общото: Цикличност на времето! Времето не е права линия, а затворен цикъл. В Дарк имаме времева примка. В Часът на дявола - безкрайно повтарящ се живот с вариации. Малцина знаят истината, като истината е голяма сила, но и проклятие. Има ли право човек да променя съдбата? Можеш ли да оправдаеш зло в името на по-голямо добро? Емоционалният център е семейството! Различното: В Дарк: Имаме строго дефинирана система ; причинно-следствени връзки ; всичко е като математическа формула. Истински детерминизъм (почти нищо не можеш да промениш). Часът на дявола: Гъвкава/жива система ; цикли с вариации ; изборите могат да променят почти всичко ; имаме условна свобода на волята... В крайна сметка в Дарк се обяснява всичко ; има логика, защото има ясни правила и диаграми. В Часът на дявола се оставя място за интерпретация ; сякаш има много повече усещане, по-малко формула. Дарк е студен, мрачен и почти безнадежден. Часът на дявола също е мрачен, но някак си по-мек, по-емоционален, с повече човечност в него. Дарк пита: ''Как работи времето?'' Часът на дявола пита: ''Какво правиш, когато го разбереш?'' Или финално: Дарк е перфектният механизъм Часът на дявола е човешката реакция на този механизъм Горещо препоръчвам! - 8.5
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: Сериали 2026 | 04.04.2026 16:22
Повелителят на мухите (Lord of the Flies) (2026)https://www.imdb.com/title/tt27557666/ Великобритания / минисериал излъчен BBC ; продукция на Eleven и One Shoe Films / драма/психологически трилър / 4 епизода по романа на Уилям Голдинг от 1954 г. Не знам дали сте чели романа? Класика в литературата! Аз съм, гледал съм и стария филм на Питър Брук от 1963 г. Препоръчвам и трите - роман, филм и особено настоящия сериал! НО, не е за всеки... Предупреждавам. Не знам дали ще можете да спите след това... И не, това не е тежък хорър. Много, много по-брутален е! Това е тежка, тежка, много много много тежка драма! Класическа алегория - която обрисува тоталната деградация на човешкото. Нормално, Брук е вил военен по време на Втората световна война. Но този сериал е много актуален и в момента със случващото се в Украйна и Иран. Не е добре оценен, защото Джен Зи е абсурд да го разберат, а и по принцип за 90% от хората ще е прекалено жесток. Просто гледаш и умираш вследствие на тежка депресия от това което виждаш... Заглавието произхожда от името на Велзевул (от еврейското - Повелителят на мухите), т.е. синоним на дявола. Действието се развива по време на Втората световна война! Група британски момчета са евакуирани със самолет, но той катастрофира на необитаем остров. Оцелелите деца остават напълно сами - без възрастни, без правила, без реална връзка с цивилизацията. В началото те се опитват да изградят някакъв ред: избират си лидер създават правила (чрез раковината ; кой да говори) правят опити да поддържат огън за спасение и т.н. Но постепенно страхът, гладът и първичните инстинкти започват да надделяват. Групата се разделя, а властта преминава от разум към сила. Имаме 4 POV героя/социални архетипа: Ралф - демокрация и опит за някаква цивилизация Прасчо (моят любимец) - разум, логика и знание Саймън - морал, истина и вътрешно разбиране Джак - власт, инстинкт, контрол чрез страх и авторитарно управление Историята проследява разпадането на цивилизацията в един миниатюрен свят.Много филми и сериали са се вдъхновили именно от този роман (например така популярния за младите Yellowjackets, който обаче няма тази дълбочина и тежка психология, но пък има по-добра оценка, парадокс). Сериалът е тежко, атмосферно и безкомпромисно преживяване, което не търси да се хареса, а да провокира! Историята те оставя да потънеш в нея - бавно, почти незабележимо, докато не стане твърде късно... Изключително натрапчива атмосфера, усещането за неизбежност и разпад на човешкото. Това е сериал, който не предлага катарзис в класическия смисъл. Той оставя след себе си огромна тежест - мисъл, която остава в съзнанието ти и дълбае ли дълбае... Препоръчвам за задължително гледане! - 8.5 / 8.0
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: Сериали 2026 | 04.04.2026 16:23
Мамник
За последния епизод Генерално съм с раздвоени чувства. Имаше откровено слаби моменти и такива, които ме докоснаха, а и аз съм по-романтична натура и някои неща дори и да са клишета няма как да не ми подействат. Плюсове: Финалът ми хареса. Божана и Лазар заедно на гроба, той умря в ръцете и, преди това я докосна по корема, тя разбра. Хареса ми играта и на двамата. Видях любов от нея към него. Той е ясен. Изобщо Лазаревска ми стоеше много добре в този финален епизод. Защото и преди това когато Мамника я нападна също го изигра много добре. Сивчо. Сега, може да е сладникаво, но за мен е отлична хрумка и тук браво на Божинов. Това си е фентъзи, така че няма как да се каже, че е небивалица. То тогава всичко е небивалица... Сега не вярвам да е буквално прераждане на Лазар в котето, най-малкото сме християни, героите в сериала също и на няколко пъти се кръстиха и т.н. Според мен по-скоро е едно от тези две неща: Старият Сивчо се е преродил в това коте (за тях си има подобно поверие) или Лазар (Бог чрез него) е поднесъл този подарък на Божана, като последно сбогом. Така че никога повече да не се съмнява в себе си и че има 'зли очи' А откъде се пръкна тази маркова порода точно във Вракола? Ами с телепорт, хаха. Това е фентъзи хора, не го мислете... Мамника докато летеше беше много добре. Поне това са изпипали. Когато е на земята стои като механична кукла. Сцената как атакува Камен и обръща колата беше добра, нищо че е копи-пейст от Джурасик Парк. Камен и това изигра като стар ветеран. Истинска находка е Ръсин! Минуси: Понеже последно писах за Камен. Защо по дяволите го нападна него, а не Божана, Лазар и Митко? Те не бяха по-далеч. Какво от това като е стрелял по него? Мамника от куршум не се бои и нищо не може да го убие, освен да се убие създателя му. Това е Демон! В смисъл такъв, само на 50 м. са омразните 'врагове' а той ми занимава с Почекаин. Стоеше като излишна кръпка - само и само за да има някакъв екшън и защото явно Ръсин е любимец на Божинов (има защо). Поне убийството на бай Венци да го бяха дали в 'натюрел' Уж се води хорър (плюс фентъзи), а реално не видяхме нито едно убийство. Само труповете. Или не могат да го направят или не са искали, за да им слагат определена категория. Съжалявам, но така губите един твърд фен на жанра като мен. Всъщност това убийство на Венци беше излишно. Много по-въздействащо щеше да бъде ако Емил се беше жертвал за него, защото той на чист киноезик се ''сбогува'' със семейството си (и то на два пъти, в епизоди 11 и 12), но явно г-н Божинов или не знае за този закон или нарочно направи туист на туиста, хаха. Така и не хапна бай Венци, отиде си гладен. И така и не стана ясно, видял ли или не е видял създаването на Мамника. Той ли го е видял, баща му ли. Няма значение... Талчето трябваше да е на 105/110 г. Тук беше макс 80 г. Сори, но не се връзва. Иначе актрисата ми хареса. Младолика и добре играеше. Да е жив и здрава жената. Защо по дяволите Мамника тръгна да гони Божана навън? А те буквално си я жертваха, защото нямаше никаква гаранция, че плана ще успее. И защо Айрън не беше от самото начало с Божана??? За да го дават как спринтира в гората ли? Първо на първо: Ако Венета е жива и контактна, то Мамника ще е замръзнал. Така че тази диверсия беше абсурдна! Отиват всички с Талчето в пещерата или само Лазар с нея + кучето. Да, в романа е така, отделят Мамника от Венета, но там е добре обяснено защо и защо и как се налага да бъдат убити. Не е толкова простичко както тук. Няма да издавам как е в романа, защото сега има хора, които четат. Начина по който се справиха с Венета и Мамника в книгата е много по-добър отколкото тук в сериала. Цялостно за сериала Ще се опитам да съм позитивен доколкото мога (защото не искам сам себе си да лъжа), все пак е български, беше ми грабнал вниманието, гледах си го с интерес, въпреки че бях разочарован от редица неща. Ако приемем, че това е първият по-сериозен опит за български хорър и фентъзи, реално няма как да се покрият високите очаквания. Няма никаква реална база на която да се стъпи. Но ако този сериал даде тласък на този жанр и в бъдещи продукции (филми или сериали) се надгражда, то значи е имало смисъл. До голяма степен и самият Божинов с това снизходително и високомерно мнение за редовия зрител и този даскалски тон, допринесе за по-скоро негативния отзвук. Генерални плюсове Каста! Цялостно погледнато уцелиха с него. Изгря нова и неочаквана звезда (Йордан Ръсин ; нещо като Мариан Вълев и Куката навремето). Видяхме нови, непознати за широкия кръг имена и повечето стояха много добре. Епизодът ретроспекция беше много силен (без арката със стрелбата между сърби и българи на границата), изгря звездата и на Надя Дердерян. Хареса ми финалът на последния епизод по линията с главните герои, а това при мен винаги е било много важно. Много добра музика. Много добра операторска работа. Генерални минуси Специалните ефекти. Има още много, много да се учим. Дори не сме на едно средно европейско ниво. Сполучиха с полета на Мамника в последния епизод и това беше. Мамника на земята, как се разпаднаха на финала баба Венета и той + глутницата съботници - провал! Липсваше ми автентичността на Трън и региона (моята баба е от там и аз като дете и юноша съм ходил много, много по този край, по цял месец на къщата през лятото и пр.). Някои говореха като трънчани, някои не. Не може така. Или всички говорят по един начин или не! Ако трябва ще се слагат субтитри. Няма да е минус, нито обидно. Напротив. Много хора искат надписи, просто защото не разбират някои думи. Това си е отделно на ръка. Липсваше динамика. Нямаше екшън, мистерията беше недоразвита, къде беше съспенса? В 90% от времето героите се шляеха безцелно насам-натам и се говореха едни и същи неща. Добре, че бяха лафовете на Почекаин. Този човек буквално им изнесе сезона и ги спаси сред цялото това еднообразие. Можеха да развият любовната арка между Божана и Лазар по-убедително. Това все пак е важно, а има и важен резултат от нея. Този ‘витек’ е надарен с изключителна сила и явно ще играе голяма роля в бъдещите романи на Попов. Който е на път да създаде една огромна родна Вселена. Твърде много промени спрямо романа. И болшинството бяха в минус за сериала. Крайна оценка: 6 от 10
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: Сериали 2026 | 07.04.2026 02:42
Изгледах сезон 4 на един от любимите ми сериали, Dark Winds на AMC https://www.imdb.com/title/tt15017118/Ако някой все още не го е гледал да се поправи. Този сериал е уникален с автентичната индианска култура (рядко показвана по този начин), атмосфера тип ''Истински Детектив, но с уникален индиански вкус. Не случайно легендата Робърт Редфорд е изпълнителен продуцент, държащ правата за тази история от десетилетия, а и точно в този сериал му е и последното екранно участие. Онова легендарно камео с другия изпълнителен продуцент, Джордж Р. Р. Мартин и как играят шах в килията (епизод 1 на сезон 3) и станалата легендарна реплика на Редфорд към чичо Мартин: ''Джордж, целият свят те чака. Направи ход'' бтв: Намек, че феновете го чакат с десетилетия за ''Ветровете на зимата'' Сериалът е хит на AMC. Едно от най-гледаните шоута на телевизията с много твъд милионен електорат. А когато Нетфликс го купиха и пуснаха в платфмормата си стана глобален топ 10 хит. За сезон 4 какво да кажа. Добър сезон, държи си нивото. Нищо специално. Но видяхме и малко Ел Ей. Не бяхме както обикновено в Аризона, в резервата на Навахо. В последния епизод имаше препратка към любимите ми герои Винету и Олд Шетърхенд. Не издавам нищо за самия финал, но това което се случи хем е изненада, хем не е... Всъщност най-хубавата новина е, че сериалът е подновен за 5-ти сезон през 2027 г.
|
|   |
|
 |
|
ReZo
(New Mersey Razors)
Регистриран на: 05.06.2012 23:27 Мнения: 2671 Местоположение: planet earth
|

Re: Сериали 2026 | 07.04.2026 10:13
Не съм най-големият фен на сериалите, но след като изгледах първия сезон на "ДЕВЕТ ПЕРФЕКТНИ НЕПОЗНАТИ", съм впечатлен ! Препоръчвам го на всички.
Изследва много важни теми като емоциите, болката, травмите, взаимоотношенията, бягството от реалността, маските , ролите които играем, зависимостите от наркотици, до социални медии и външо одобрение и ...като цяло как живота на всеки един от нас може да се промени след "blink of an eye"..
За всички, които търсят смисъл и обичат да изследват живота в пълния му спектър, този сериал е за вас. Не е просто безмислено забавление, лишено от смисъл.
Много психология има в сериала, който е увлечен от темата, ще му допадне много. Най-много ме впечатли това, че отново на масата са сложени т.нар. психотропни вещества, като средство за преодоляване на дълбоките травми от миналото. Открито се говори за псилоцибин и микродозиране. А това нещо, което използвам и аз в практиката си за възстановяване на много "счупени" хора. След Габор Мате, който постави въпроса съвсем директно на големи медицински конференции, сега и този сериал....уау ! Има надежда :) А играта на Никол Кидман е просто брилятна !!! Много красиво е направен сериала, в екзотична среда, има и много красиви гледки .
Абе, гледайте го и пак ще говорим !
_________________ "Истинският джентълмен никога не пита жена за годините, мъж за заплатата и софиянец откъде е..."
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: Сериали 2026 | 10.04.2026 19:06
The Pendragon Cycle: Rise of the Merlin (2026)https://www.imdb.com/title/tt23734948/САЩ ; фентъзи/епос ; мрежа: DailyWire+ 7 епизода по 60 мин. ; все още не е подновен за втори сезон (няма информация дали ще бъде или ще се канселира). Шоурънър: Джереми Боринг. По едноименната поредица на Стивън Лохед. Сериалът започва преди раждането на Артур и проследява произхода на Мерлин. Основната линия е за Мерлин, син на барда Талиесин и атлантската принцеса Харис. Историята: Рим се изтегля от Британия. Настъпва хаос. Саксонците нахлуват, а кралствата са разединени. Мерлин трябва да обедини Британия и подготви идването на Артур. Сериалът комбинира 3 слоя: Исторически реализъм (пост-римска Британия + реални племена и войни). Фентъзи/митология (Атландида ; магия и пророчества). Религиозен пласт (имаме сблъсък на езичество срещу християнство). Бих казал, че основен акцент е много силното присъствие на Бог и вярата в Христос, което не е типичното за Мерлин и онази епоха, НО това е написано и показано. Финалът на сериала кулминира в мащабна битка за бъдещето на Британия. Плюсове: Определено скъп проект. Усеща се голямата амбиция. Имаме уникален свят (Атлантида + Британия в едно?!) Добра атмосфера, добри декори. Много дръзка интерпретация на легендата за Мерлин. Минуси: Темпото, особено първите няколко епизода е разочароващо. Излишно претоварване с митология. Прекалено директно послание (може би за да се разбере от обикновените американци, но за мен това е обидно). Цялостно погледнато каста е по-скоро разочароващ. Бих препоръчал да се гледа само от истински фенове на жанра. - 6.0 / 6.5
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: Сериали 2026 | 10.04.2026 20:11
Star Wars: Maul - Shadow Lord (2026)https://www.imdb.com/title/tt36594331/Изгледах първите два епизода от най-новата анимация на Дисни+ и Лукас Филм. Дейв Филони в пълния си блясък! Историята за Маул се развива 1 година след ''Заповед 66'' Между ''Star Wars: The Clone Wars'' и ''Star Wars Rebels'' Началото на Империята, но още с не напълно консолидирана власт! Златен период за подземния свят - имаме вакуум на власт --> рай за Маул! Филони превръща Маул във философски антигерой! Един счупен ученик, който отказва да умре като идея... Виждаме завърналия се Маул като голям задкулисен играч. Един истински криминален гений. И явно ще проследим неговото издигане до най-големия фактор в криминалния свят. Коя е голямата цел на Маул? Не са парите, нито властта. Истинската цел е да създаде властова база за да уадри Империята и най-вече Дарт Сидиъс! Кои са другите герои?Девън Изара Туи’лек ; оцеляла от 'Order 66' ; полу-джедай, полу-изгубена душа... Тя трогва по някакъв начин Маул, защото е като огледало на душата му: Той - откраднато дете (Сидиъс) Тя - изоставен падауан Брендър Лоусън и Ту-Буутс И двата образа са много яки и много ми харесаха. Тук Филони вкарва силен 'Neo-Noir' елемент. Ийко-Дайо-Даки Той ли е учител на Девън? Едва ли, по-скоро закрилник в този смутен за джедаите свят. Той е може би последният морален компас за Девън. И символ на умиращия Орден... Тук имаме класически конфликт: Джедайската философия срещу философията на Маул! Руук Каст Жена мандалорец, бивш член на 'Death Watch', бивш супер командос на Маул. Истински лоялна на Маул, дясната му ръка в този отрязък от историята. Скрити подсказкиДевън Изара = Дарт Талон??? Джаникс - новият Нар Шадаа - неонов свят, криминален хаос - 'духовен наследник' на Нар Шадаа. Хора, Много съм впечатлен от първите два епизода. Нямам един минус за който да се сетя. Не знам... Много ми харесват тежките сенки, червено-лилавите тонове, цялостната атмосфера. Виждам паралели с Готъм. Очертава се да бъде най-мрачният Стар Уорс анимационен проект. Може да се сравнява в този аспект с ''Андор'' - който пък е най-мрачният 'лайв-акшън' проект във Вселената. ТОП! Горещо препоръчвам! - 9
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: Сериали 2026 | 17.04.2026 21:14
The Pitt финал на сезон 2
Много силен финал на сезона! Цялостно е може би една идея по-слаб от първия, но това е само защото първият сезон е събитие за телевизията и е в орбитата на 9.0/9.5 от 10. Сезон 2 сам по себе си пак е най-доброто, което съм виждал някога на медицинска тематика. Нямам претенции или забележки. Просто гледам без да знам какво ще ми поднесат. Няма епизод в който да ми е било скучно дори за 1 минута. Изключителен сценарий, диалози и каст на световно ниво!
Според вас Роби ще осинови ли бебето? Или не, ще е твърде захаросано? Уф, не знам, аз съм 60 на 40, че ЩЕ. Ами иначе защо преди това Дейна ще обикаля да пита всеки за бебето? От друга страна обаче не съм сигурен дали не беше и на майтап... Принципно не се осиновява току-така. Предимство би трябвало да имат семейства, а не сингъл родители, но не съм сигурен наистина. От друга страна той е завеждащ спешното и много уважавана фигура с безупречна репутация.
Още един въпрос, беше ли прав д-р Робинович относно Ал-Хашими? Според мен 'ДА' Много е тежко, НО той за това е на този пост, защото понякога трябва да се взимат и непопулярни решения...
Изчакайте и финалните надписи след края на епизода, защото иначе ще пропуснете най-великото караоке в историята.
9 от 10
|
|   |
|
|