Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: 14.07.2026 06:57

Отговори на тема  [ 72 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4
Сериали 2026 
Автор Съобщение
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Сериали 2026   |   13.06.2026 16:18

spurs написа:
На мен пък Ком-Емине ми беше интересен и го изгледах целия. Накрая вече стана доста тъпо, ама преди това ми беше общо-взето ок. И наистина гледките са страхотни, ако имах време и аз бих го направил даже :-)

Балет, ако акушерският е Вяра, Надежда, Любов, от него изгледах 10 минути и беше очевидно, че е потресаващ, повече не се и опитах. Тоя за Рилския манастир не знам кой е.

Точно той е, да, другия е “Дъждът оставя следи”

(Крива Нива)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Сериали 2026   |   13.06.2026 17:36

Аз четох книгата - не е лоша.

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Сериали 2026   |   13.06.2026 17:51

Дъждът оставя следи (2026)
https://www.facebook.com/dujdut.ostavia.sledi/

продукция на НОВА ; 6 епизода

Пореден разочароващ сериал през този сезон.
Не бих го препоръчал.
Все пак някои неща на финала ми харесаха, но няма да ги описвам, че ще са спойлери.

Да си кажа първо, че от НОВА прекаляват вече с това синьо, толкова много им приличат всичките продукции, че чак е нелепо, защото става въпрос и за различни жанрове.
Няма ли кой да им каже, че не се прави така?

От целия каст ми хареса само Мина Стойчева. Тя се представи на най-добро ниво през всичките епизоди.

Интересна история са избрали да екранизират, но за съжаление по един много нескопосан начин.
Слаб сценарий и режисура. Много накъсано и разхвърляно действие. Слаб каст генерално.
Най-лошото нещо е, че изобщо не ме вълнуваше за финалната развръзка.
А потенциал имаше. В сериала се разказва за една голяма, срамна и скандална политическа драма, едно черно петно за родния комунизъм, но шоуто не набляга на това.
Не става въпрос и за сериен убиец. А за някакво отмъщение. Но не се задълбава над същината. Липсва интригата, защото тя изобщо не е експлоатирана качествено.
Не ми пукаше, защото по никакъв начин не можаха да ме спечелят нито главните герои, а пък те олекват, когато срещу тях няма силен антагонист.
Просто на сериала му липсват и А и Б и без няма как да се стигне до силно Ц.

И да вземат да напишат един достоен и силен женски образ като полицай. Жена на място. Уважавана, с положение. Спокойна, да излъчва увереност, сила, интелект, да респектира.
А не да се държи като 14 годишна.

Има толкова много добри примери в шведското кино, френското, испанското, американското и т.н.

Само за финала две вметки:
Убиецът - 'МЕХ' отвсякъде
Финалните разяснения за издевателствата над Рилския манастир и монасите бяха показани на скорост 2.0. Що за монтаж?

Реално сериалът е за 4.0, 5.0, но по навик завишавам оценките на Бг продукциите.
-
5.5 / 6.0

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Сериали 2026   |   13.06.2026 20:17

The Man Who Fell to Earth (2022)
https://www.imdb.com/title/tt10758074/

НФ/драма ; САЩ ; продукция на Шоутайм ; 10 епизода ; канселиран
по едноименния роман на Уолтър Тевис от 1963 г.
Шоурънъри: Алекс Кърцман и Джени Лъмет

Много добра научна фантастика, която изгледах в платформата на СкайШоутайм.
За съжаление втори сезон няма, защото от CBS и Шоутайм не са останали доволни от броя гледания (парица-царица), но пък от друга страна шоуто не стои оголено, както се опасявах (когато започнах да го гледам, знаех че е спрян). Напротив, стои добре и си има завършек като за 'Край'. Е, малко отворен, но от онова отворено, което се понася и което го има всъщност едва ли не при всеки филм или сериал. ''А какво се случва след това''

С доста голям залък се бяха захванали от Си Би Ес, защото цялата тази история е прекалено мащабна и сложна. И разбирам защо не се е харесало на повечето американци... Не е нито екшън, нито тежка драма, нито комедия. Някъде по средата между всичко. Повече драма все пак. Засяга прекалено много сфери от живота, развива много герои и истории, вкарва и доза мистерия. По-сложен е.
Може би не трябваше да стартират с толкова силно изразен комедиен елемент, при положение, че не се води комедия. Защото уж разказваш сложна история за извънземна цивилизация, която търси своето спасение на Земята, но главният герой се държеше като напушен от гъби. Може би тогава са загубили аудиторията, не знам, но след първите няколко епизода всичко си идва по местата и за всяко нещо е помислено. Всяка една линия си има своето обяснение и финал.

Аз лично останах много приятно изненадан и доволен. Топлокръвни, многоцветни герои. Наука, драма, мистерия, хумор, от всичко имаше. И разбира се видяхме - какво е да си човек. И доброто и лошото. Но кое от двете ще натежи повече? Като гледате ще разберете...

Препоръчвам!
-
8

(The Grizzlies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Сериали 2026   |   14.06.2026 12:53

Спърсе, ако намериш време,мога да те свържа с Бобката. Човекът е сериозен и отдаден на планинарството, включително на този поход.

(Arlito)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Сериали 2026   |   14.06.2026 22:24

Мерси, ама няма шанс. Това можеше да се случи преди да имам семейство и деца, сега няма как.

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Сериали 2026   |   18.06.2026 18:25

Widow's Bay (2026)
https://www.imdb.com/title/tt33332385/

Продукция на Apple Studios ; мрежа: Apple TV ; комедия/драма/хорър ; САЩ ; 10 епизода ; подновен за сезон 2
Шоурънър: Кати Диполд

Хареса ми, но можеше и повече.
Основният ми проблем е, че продукцията сякаш не знаеше какво точно иска... Комедия ли ще е, драма ли, хорър ли, трилър може би. Луташе се много и това не ми хареса, защото прекалено много си личеше.
Имаше и не малко воднеж, много са 10 епизода на фона на това което се случи през сезона.
За сметка на това последните няколко епизода бяха доста интересни, а и финалният туист си струваше определено.
Като цяло посланието е ясно --> Миналото винаги иска своята цена! и Ще пожертваш ли един човек, за да спасиш всички останали?
Изводът: А дали сме толкова морални, колкото си мислим, когато залогът стане личен?
Матю Рис изнася сериала на плещите си.
-
7

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Сериали 2026   |   20.06.2026 15:46

Изгледах сезон 3 на The Terror
https://www.imdb.com/title/tt2708480/

продукция на AMC ; САЩ ; антология ; хорър/трилър/драма

Може би си спомняте сезони 1 и 2, за кораба в Арктика и за Японските духове и проклятието пренесено в САЩ. На мен лично много ми харесаха доста ги коментирахме ако си спомням добре.
Но този трети сезон хора, голяма излагация. Действието се развива в Лудница и отново имаме нечестива сила, зъл човек като проводник и т.н. Но толкова скучен, толкова разпилян, бавен, просто не мога да повярвам. Много голямо разочарование.
-
за сезон 3: 5.0, 4.5
цялостно за сериала: 7

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Сериали 2026   |   30.06.2026 13:21

FROM

https://www.imdb.com/title/tt9813792/
финал на сезон 4
има спойлери!

Хареса ми, особено на фона на последните няколко епизода, но чак като финал за сезона не ми стоеше толкова убедително.
Като цяло добър сезон, но не по-добър от предните, а трябваше да бъде, като четвърти и предпоследен такъв. Добре, че сезон 5 официално ще е последен и дано дадат убедителни отговори на всички въпроси. Вярвам в това, защото създателите няколко пъти са казвали, че имат ясна концепция и идея и че всичко е било планирано точно за 5 сезона.

Моите 5 евроцента за по-значимите моменти от финала на сезона.

Заглавието на епизода много ми харесва.
Ако дърво падне в гората и никой не е там да го чуе, издава ли звук?
Според мен това е метафора за нашите герои. Метафора за това дали действията на героите изобщо имат значение, ако никой (вкл. самите тях) не разбира защо ги правят...

Много ми хареса как Табита разпозна по черепа дъщеря им. Беше силен момент.

Елджин получи вътрешно изкупление. Той винаги е бил човек на вярата и винаги е бил плах. Изобщо не си е помислял да го играе стратег и да мами ''дявола'' с уж приемане на сделката и после да го издаде. Иска ни се на нас, но такива хора като Елджин никога не го правят, просто нямат тази смелост. Веднъж вече го направи и плати жестока цена. Сега просто искаше да се поправи. Дори и да е последното нещо, което да стори в живота си.
И не е толкова просто. На думи е лесно, но ако си сключил сделка с чудовище/демон, дали бихте го предали без да знаете после какво ви очаква? Ако е нещо по-лошо от просто бърза смърт? А сега си отиде като ''герой'' сам за себе си, за собственото си душевно изцеление.

Голема?
Според мен не е бил забравен. Всъщност наблюдавайки тежката и болезнена трансформация на Фатима, този Голем по-скоро е ''Тя''
Голема никога не е бил отделен физически проект, а просто метафора/предвестник на самата трансформация на Фатима. Самата Фатима стана голема! Тя го изгради от глина, за да си вдъхне кураж и сила сама на себе си, но накрая се оказа, че тя самата се превърна в защитника.

За Мариел не ми пука особено, но все пак ми беше неприятно. Реално в този сериал няма герой, който да ми е безразличен (на някои не им мисля доброто, но това също не е безразличие, хаха).
А и сега Кристи и Кени най-накрая ще се съберат!

Това с костите, че всъщност не защитават от нищо беше добър туист, а и логичен.

Не трябваше да изкореняват дървото с бутилките, трябваше да послушат Виктор. Но нашите герои направиха нещо като пробив в системата и стигнаха по-далеч от всички предишни цикли. Справка, финалните думи на МвБ над МвЖ, че този път се надява на победа, явно защото тези хора са много по-трудни за контролиране...

МвЖ хвърли тотемите в 'Далечното дърво' - явно наближава краят на цикъла и сега те ще са незащитени.
Дали са всичките тотеми? Би трябвало, подразбира се, че са събрани всичките, иначе би трябвало да има един тотем в буса и един в Табита и Джейд.
Може би сега ще бъдат подложени на тест и ще им бъде предоставен спасителен пояс. Да жертват Итън, ако искат да живеят. Защо е тази моя теория? Итън трябва да е осмото дете, но естествено това няма да се случи. Не вярвам да има лош край. Мисля си, че Виктор ще се пожертва вместо него. Не искам Виктор да умира, но сценарият натам ни води просто. Виктор е много привързан към Итън и обратното. Виктор даваше съвети на Итън как да оцелява сам. А пък сега именно Итън спаси живота на Виктор, дори и да е било случайно. Защо точно той се появи, а не някой друг? Едва ли е случайност.
Осмото дете? Нали ритуалът изисква жертва от родител на дете! Ако Джейд и Табита (като Кристофър и Миранда от предишния цикъл или от други цикли с други имена) са отказали да жертват своето дете, докато другите родители са го направили, това обяснява защо:
Те двамата са ''различни'' - единствените, устояли на ритуала. Само те виждат призраците на децата, другите не. И само те се прераждат, останалите остават завинаги закотвени вътре в този 'луп' като чудовищата продали душите си + случайните хора/минувачи, които са на някакъв кръстопът в живота си... И за съжаление умират. Някои от тях пък биват превърнати.
А и системата сякаш ги тества/преследва различно от останалите герои.
Има точно 8 деца на талисманите, но само 7 видими за Табита, от там и теорията по-горе за възможността Итън да бъде жертван от хората. Разбира се София ще им подшушне тази идея и така...

Възможно ли е МвБ да е Томас???
Все пак са го виждали само Табита и нейните деца през циклите (в случая Виктор и Итън)? Някой друг виждал ли го е? Джейд? Нямам спомен, но ако го е виждал има логично обяснение - той винаги е бил с Табита. Двамата вървят заедно във всеки един аспект.
Контрапункт: То и МвЖ по-скоро са някакви космически сили (доброто и злото ; ин и ян и т.н. ; бтв: само дето това момче в бяло ако ще е добро е най-калпавият възможен помагач), които си играят едва ли не със съдбите на хората за собствено забавление или някакъв ‘вселенски облог’
Съществували са в миналото, няма как да е Томас. По принцип е така, но времето във Фромвил не е линейно, така че си е напълно възможно.

Фатима ще бъде ли техен пазач или ще се трансформира напълно и ще стане като останалите чудовища?
Това ще остане загадка до последно. Може да поемат и в двете посоки, но според мен по-логичното е да ги ''забрави'' или да се отдаде изцяло на 'злото' Ей така за по-голям ефект. Винаги ще го има като опция и ако нашите успеят и победят, чудовищата които първоначално са били случайни жертви в колонията, а не оригиналните детеубийци, да бъдат върнати към нормален живот.

Защо се получи това затъмнение и земетресение, а след това се появиха и странните светкавици?
Всичко това според мен не е защото наближава краят на цикъла, а заради това че изкорениха дървото с бутилките. МвБ каза, че не бива да го правят, т.е. то е важно и ги пази или просто е наказание за това, че 'не играят по правилата'

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Сериали 2026   |   06.07.2026 20:16

Detective Hole / Jo Nesbo's Detective Hole (2026)
https://www.imdb.com/title/tt31810018/

продукция на Нетфликс ; драма/трилър ; 9 епизода ; Норвегия/САЩ ; все още не е подновен за втори сезон (по-вероятно е да се поднови)
по романите на Ю Несбьо

Каста е добър и това е големият плюс на сериала. Много добър избор за главните роли. Специално Тобиас Сантелман като Хари Хуле е ТОП попадение, а Джоел Кинаман е със забележително изпълнение, като Том Волер.
Имам известни забележки с второстепенните герои, диалозите и темпото на сериала. Мисля, че 9 епизода бяха множко за двете основни линии в шоуто.
Класически сериал на който не мога да дам 7, не мога да дам и 8, така че златната среда между двете ляга направо.

Препоръчвам!
-
7.5

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Сериали 2026   |   10.07.2026 18:15

Ранчото на Дътън (Dutton Ranch) (2026)
https://www.imdb.com/title/tt34991493/

драма/САЩ ; продукция на Paramount Television Studios ; мрежа: Paramount+ ; 9 епизода ; подновен за сезон 2
спиноф от вселената на Семейство Дътън (Йелоустоун)
Изп. продуцент: Тейлър Шеридан
Шоурънър на сезон 1: Чад Фийхан (имал е търкания с Коул Хаузър и Кели Райли + някои от продуцентите и са се разделили)
Шоурънър за сезон 2: Бенджамин Кавел (създателят на SEAL Team)

Шоуто се фокусира върху любимите ни герои Бет Дътън (Кели Райли) и Рип Уилър (Коул Хаузър). След тежък пожар в Монтана, двамата залагат всичко на карта и се местят, за да започнат нов живот в Рио Палома, в Южен Тексас. Обещанието за ново начало далеч от миналото бързо се сблъсква с безмилостната реалност на Тексас и конкуренцията на местния властелин, ранчото Тен Пател, което е готово на всичко, за да запази своята империя...

Силен първи сезон. Много добре развити герои. Типичната Йелоустоун атмосфера. Рип ми е мега любимец просто.
На няколко пъти ме изненадваха с решенията, които се взимаха и обратите следствие на което. На финала също леко се изненадах.
От двата нови сериала от вселената за Дътънови, Ранчото на Дътън ми хареса повече от Маршалите за Кейси. Откривам повече сходства с Йелоустоун. Разликата не е голяма, но е в полза на Ранчото.
Хареса ми. Препоръчвам.
-
8

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Сериали 2026   |   11.07.2026 18:53

Star City (2026)
https://www.imdb.com/title/tt32140872/

НФ/драма ; САЩ ; спиноф на For All Mankind ; продукция на Sony Pictures Television ; Мрежа: Apple TV ; 8 епизода
Шоурънъри: Бен Недиви, Мат Уолперт и Роналд Мур
Все още не е подновен за втори сезон, но за мен това е само въпрос на време при тези положителни отзиви на критика и фенове + задоволителните рейтинги.

Тук историята на ''За цялото човечество'' е разказана от съветска гледна точка, като времевата линия съвпада със старта на сезон 1 на шоуто майка и обхваща първите две години от историята.
Сериалът е много по-сив, мрачен, много по-шпионски. Основният акцент е социално-политически. Но няма как, това все пак е СССР в техните силни времена и бруталното КГБ висящо над главите на учените и всички работещи за съветската космическа програма в Звездното градче.

Много съм доволен от сериала.
И най-голямата победа на Star City според мен е, че успява да върне усещането от ранния For All Mankind - когато всяко изстрелване можеше да завърши с трагедия, а всяко политическо решение струваше нечий живот. Нито един герой не беше сейф и не знаеш какво ще се случи. Опасността дебне отвсякъде.

Може да има критика, че имаше прекалено много политика и стоеше като шпионски трилър, но по дяволите все пак имаше и космически мисии и кадри, даже повече отколкото в сезон 5 на шоуто майка.

Краят е с класически клифхенгър, така че ако не го подновят ще е голяма глупост, но както писах вече не вярвам да се стигне дотам.

На мен в главата още ми е появилия се пробит и призрачен съветски кораб на финала на сезон 5 на For All Mankind и името, 'Никулов' Няма как това да не е името на героя Сергей Никулов. Може би след години ще бъде реабилитиран от нова власт и ново течение в политиката, нещо такова и следващ кораб ще бъде кръстен в негова чест. Нещо такова ми се върти в главата.

В заключение, много добър сериал, който те държи под напрежение през всичките епизоди, от началото до края. Много добър сценарий и отличен каст.
Препоръчвам!
-
8

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 72 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4