Някой следи ли (освен Венабили) цялата история около ЩИТ?

S.H.I.E.L.D. (Strategic Hazard Intervention Espionage Logistics Directorate)
Лично за мен, най-гениалното нещо, което от Марвъл са измисляли. Създадено за първи път през 1965 г.

Основатели на дирекцията:
Хауърд Старк (бащата на Тони Старк / Железния човек), Александър Пиърс и Ник Фюри
Но не говоря за комиксите, защото не живея в щатите и нямам възможност да си ги купувам и следя детайлно, а за филмите и сериала. За първи път се запознахме с ЩИТ и култовия директор, Ник Фюри в Железния човек (Iron Man), тогава от Марвъл взеха решение да пресъздадат историята и на голям екран. Така филм по филм, малко по-малко, лъжичка по лъжичка (Хълк, Тор, Железния човек 2 и 3, Капитан Америка) ни даваха по-малко, за да избухнат с Отмъстителите, които размазаха световния боксофис. Така се стигна до сериала, а в последния филм за Капитан Америка (Captain America: The Winter Soldier) излезнал преди няколко седмици се случват изключително знакови неща за свръх тайната и модерна разузнавателната организация на САЩ.
спойлери (само за хора вътре в нещата, които следят сериала и са гледали всички филми на Марвъл, включително и последния за Капитан Америка)И сега какво, ЩИТ го няма вече? Така ли е по комикса? Уффф

Бях сигурен, че Фюри не са го убили, а е инсцинирал смъртта си, познах още в началото и кой е Зимния войник (стария приятел на Стив Роджърс, Бъки), но останах шокиран от ''убийството'' на ЩИТ, като едниствено средство за унищожаването на ХИДРА. Но какво се оказа накрая, че има още по-тайнствена и конспиративна организация и от ХИДРА, които забъркват рзни изроди, които владеят огромна сила посредством магия/телепатия?
Близнаците!
Чакам с нетърпение развитието на историята в сериала + Отмъстителите 2 през 2015 г.
Венабили, ясно е, че в Спайдър-Мен и X-MEN, ЩИТ ги няма и това са отделни вселени (макар че в миналото е имало някакви допирни точки и намеци, но нищо съществено), но искам да те питам в ''Guardians of the Galaxy'', който излиза по-късно пред годината ще има ли нещо свързано с историята около ЩИТ?
защото ако няма ще трябва да чакаме чак Отмъстителите 2 през 2015 г. и разбира се сериала, на който обаче остават само още 5 серии и не се знае дали ще има втори сезон.