| Автор |
Съобщение |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
Регистриран на: 30.05.2012 16:09 Мнения: 32268 Местоположение: Адът, казват е навсякъде около нас...
|

Re: Сериали 4 | 03.07.2023 23:00
The Idolhttps://www.imdb.com/title/tt14954666/ Скоропостижно приключен в само 5 епизода. Много пари и реклама от HBO и накрая вземи този звучен провал. И в крайна сметка имахме туст на финала! - >>>>
- Излезе, че Тедрос е жертвата, хаха.
Джоселин постигна целта си чрез него. Той беше нейната муза, тя го сдъвка и изплю буквално, а той стана нейното послушно кученце... Егати и мега жената! Студена кучка? Щатлив край ли е това или не? Доволни, недоволни? Не знам, на мен целия сериал ми издишаше и просто ми беше любопитно как ще го приключат накрая. Ами, Джоселин търсеше своето неудбно място където да отиде, за да търси следващия хит. Тедрос стана проводникът за това творческо отключване. Джоселин поглъщаше хората около себе си, а Тедрос всъщност стана жертвата. Любопитното е, че финалната сцена е снимана наживо по време на турнето After Hours на The Weeknd. Пред 70 000 зр. на SoFi стадион (известния закрит стадион в Ел Ей).
- 4
Последна промяна Diavolo на 03.07.2023 23:02, променена общо 2 пъти
|
|   |
|
 |
|
Pocko
(Real Green)
|

Re: Сериали 4 | 04.07.2023 22:50
Значи изгледах го сериала, най-вече покрай твоите хвалебствия и сравнения с Изгубени, който ми беше в топа едно време заедно с Бягство от затвора. Та, да, много прилики има с катастрофиралия самолет, но за съжаление прикликите са в негативен план - вече 20 епизода нахвърлят някакви нишки и не разплитат нито една, поне по-сериозно. Навремето си мислех, че сценаристите на Lost, дотоколова не знаят какво ще стане със сюжетната линия в сериала, че четяха коментирали на запалените фенове, като тебе, и това, което им се стори най-удачно -> натам да "завият" сериала. Моята версия - >>>>
- всичко е реално, както казваш ти са в някакво предверие, единственият начин за спасение, за да излезнеп от там, е както го направи Табата или по-скоро лапето, което я бутна. Според мен, ако влезна в твоята терминология, лапето в бяло е ангел и той подканя хората, на които се явява, да дойдат при него, за да може да ги върне обратно. Явно неговата сила е само в тази кула.
Относно бабето със седемте внука - според мен е лошият герой, който ще прави поразии и ще иска да се дават саможертви, за да успеят да се предпазват от "гората". Перфектният завършек е Итън само да оцелее и да стане Виктор 2.0
Последна промяна Pocko на 04.07.2023 22:50, променена общо 1 път
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
Регистриран на: 30.05.2012 16:09 Мнения: 32268 Местоположение: Адът, казват е навсякъде около нас...
|

Re: Сериали 4 | 05.07.2023 00:47
Ами добри разюсъждения си вкарал, общо взето в топлата зона. :) Значи все пак си гледал внимателно и с интерес, иначе нямаше да напишеш тези неща... А иначе няма как да се сравнява с ЛОСТ, който все пак си беше ТВ епоха и феномен.
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: Сериали 4 | 05.07.2023 00:47
Но гледайте масово Силоза. Много оригинален сериал и една свежа класическа фантастика.
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: Сериали 4 | 05.07.2023 21:08
Dota: Dragon's Bloodhttps://www.imdb.com/title/tt14069590/ Фентъзи/НФ анимация, продукция на корейското студио, Mir, излъчвана от Нетфликс. Адаптация по видеоиграта на Valve. 3 сезона, 24 епизода. Сериалът е завършен! Сложен митогологичен конфликт между слънцето и луната, между дракони и демони, феи и хора и какво ли още не... Първи сезон ми хареса много, но много бързо се изтъркаха и трудно ми задържаха интереса. Втори сезон бе доста по-слаб от първия, а последния трети също ме разочарова в някаква степен. Големия ми проблем с историята е, че така бе направена, че едва ли не трябва да си играл играта и да си запознат с всичките герои и техните мотиви. Много разпокъсана история, която беше навсякъде и прескачаше с бясно темпо. Обикновено схващам нещата колкото и да е сложен даден филм или сериал, но този така е направен, че непрекъснато губех нишката. Финалът беше приемлив, но не и такъв, че да им простя пропуските. Не е лоша анимацията, не казвам, че съм разочарован или, че не препоръчвам да се гледа, но очаквах много повече, особено след силния старт и големите претенции. - 7.0 / 6.5
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: Сериали 4 | 05.07.2023 23:18
Приключи още един тегав сериал за голям мой кеф. A Million Little Thingshttps://www.imdb.com/title/tt7608248/5 сезона изкара, даже му е много! Сериал появил се само заради феноменалния успех на This Is Us. Но много далеч от него по всички параграфи. И започна обещаващо преди тотално да се дискредитира в моите очи. Последните два сезона бяха истинска творческа мъка. А краят му ужасно депресиращ и досаден. Сериалът започна със смърт и завърши със смърт, макар и захаросано-щастливо. Върхът на падението беше как едно малко момче учи своя баща как е хубаво да убиеш най-добрия си приятел от милосърдие... Ужасно политкоректен, четящ един извратен ужасен съвременен морал и без правото на другата гледна точка. Ужасно досаден и скучен. Така че бях много щастлив като разбрах, че сезон 5 ще е последния. Мейнстрийм броудкаст сериалите ми намаляват с драстична скорост, което страшно много ме радва. Както писах наскоро просто избутвам така да се каже малкото такива, които останаха, а съм ги започнал преди много години. И в следващите поне 10 години живот и здраве никога няма да започна такъв сериал. Оттук-нататък (2023 г.) гледам само сериали на платените стрийминг платформи и само ако са от любимите ми жанрове. Всякакви социални драми и еднообразни досадни трилъри са сведени до санитарния минимум. А надуша ли пропаганда, дори няма и да го погледна, ако ще да са със звезден каст. Изключение само за топ заглавията, които няма как да не гледам най-малкото от обща култура и за да съм в течение какво се случва. Едно време гледах страшно много сериали. Чупех рекорди. Но от година на година ги редуцирам все повече и повече. Сега съм ги редуцирал още по-силно и ситото ще става все по-стриктно! Докато не се променят! А ако не го направят, живи и здрави да са, но без мен. И без това има много да се наваксва. - 4
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: Сериали 4 | 06.07.2023 10:55
The Witcher сезон 3, част 1
Без спойлери Странно или не, но тази първа част от сезон три ми хареса. Лошото е, че идва твърде късно и болшинството фенове вече са се отказали от шоуто така да се каже, а много хора критикуват едва ли не по задължение, без и те да знаят защо... Това много ми напомня на Здрач и как всички трябваше да го хейтват защото беше модерно и защото не можаха да простят на милионите момичета по света да си имат някаква мечта или мания и да си я изживеят. Според мен ако по този начин бяха стартирали историята, ако ги нямаше всичките политкоректни глупости и промени за да се угоди на новия либерален режим и естествено ако я нямаше раздялата с Хенри Кавил, то този сериал щеше да е един от най-големите успехи в историята на Нетфликс! За съжаление те изтърваха своите шансове и сега вече е твърде късно да се спаси потъващия кораб. Защо ми харесаха тези пет епизода? Ами защото този път промените спрямо книгите и играта са по-малко и не толкова кардинални. Защото за първи път този сериал се сети, че има и други герои и няма да е лошо да ни ги покаже и развие. А пък актьорите сякаш усетили добрия сценарий, който им се дава, дадоха всичко от себе си и се представиха повече от добре. Епизодите бяха последователни, свързани един с друг и е видно, че е работено върху една цялостна картина с ясен замисъл за начало, среда и край. Имаше хубав екшън, имаше незабравими моменти с Гералт, Цири и Йенефер и най-накрая усетихме тази толкова силна сексуална магия от книгите между вещерът и магьосничката. Имаше моменти в които буквално хвърчаха искри от екрана. Кавил просто размазва със своята осанка. Походката му, погледа, гласа, просто е роден за тази роля и аз още не мога да проумея що за идиот трябва да си, за да си изтървеш златната кокошка по средата на историята?! Това е може би най-безумното решение в телевизионната история. Сещам се за само едно подобно решение. Когато Скот Гимпъл реши да убие Карл Граймс и това буквално уби The Walknig Dead, особено след ужасно скучния сезон 7 с безконечната филърска война между Ниган и Рик. Но това е друга тема за разговор. Да, знам, че самият Кавил щеше и сам да напусне. Не, просто не допускаш това да се случи. Ще се съобразиш със звездата си, ще отдадеш почит на играта и книгите и няма да сервилничиш на уокитата. Уви не, това е поредната поредица от този жанр, която е използвана главно, за да се пропагандират новите норми вместо да се отдаде почит към твореца и това което той е искал да разкаже. Ако го бяха направили не само, че щяха да имат Кавил, но и рекордни рейтинги и тълпи от яростни фенове. Има ли нещо което не ми хареса в тези пет епизода? Е, имаше разбира се, но тези неща са малко и не толкова съществени. Имам две по-сериозни претенции. Първото е по-скоро стар и генерален проблем. Сериалът се казва Вещерът, но самият персонаж е така написан, че някак си не оставаш с впечатлението, че той наистина е най-важната и водеща фигура. Само да напомня, че Топ Гън Маверик за това се превърна във феномен. Защото показа един истински водещ мъж от доброто старо време, а не такъв, който не може да вземе едно важно решение без жената до него да му го каже. Това ми е проблемът с Гералт на Нетфликс! Но това не е конкретно насочено към този сезон 3. Другото нещо което не ми хареса и то вече е по-конкретно е че Нилфгард просто не се дава. За цялото величие и опасност от тях се разбира извън кадър. Същото може да се каже и за новия антагонист в историята (няма да казвам кой е). Е, сега след като вече бе разкрит би трябвало да наблегнат повече върху него и неговото минало и как е стигнал дотук вземайки тези ужасни решения. Последният пети епизод от първата част предполагам, че ще подразни голяма част от феновете, но на мен лично ми хареса. Имаше напрежение, епизода бе разказан от различни гледни точки и на няколко части, за да се види различната перспектива и причината за взетите решения. Беше важно и браво, че се измъкнаха от капана да завършат с клиширания клифхенгър и да не ни покажат кой е мистериозния зъл кукловод в сянка. През целия епизод витаеше едно напрежение, което направо с нож да го режеш. И за мен бе истинско удоволствие да гледам актьорската игра на героите по време на този бал мислейки си какво ли ще стане в следващия кадър. За първи път това шоу успя да се докосне до величието на Игра на тронове, защото именно политиката направи това шоу феномен. И героите разбира се. А не безсмисления екшън. Наистина не мога да ги разбера претенциите на не малко фенове, които искат да гледат нон-стоп как Гералт трепе чудовища и троши черепи. И отново за Гералт и Йен. Двамата просто откраднаха шоуто. Усетих силната химия и не знам хора, но Лиъм просто ще изглежда жалък до нея. Ох, горкичкия, той не е виновен, но пък защо по дяволите се е съгласил на тази самоубийствена мисия, още повече знаейки колко токсични могат да бъдат феновете... Оценката ми за тази първа част е едно смело 8.5. И искрено се надявам да не развалят всичко с последните три епизода.
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: Сериали 4 | 09.07.2023 00:59
Pacific Rim: The Blackhttps://www.imdb.com/title/tt9288848/Анимация / екшън / НФ / приключенски // САЩ/Австралия/Япония продукция на японската Polygon Pictures ; дистрибутор: Нетфликс ; 2 сезона, 14 епизода / Завършен сериал Този ми хареса повече от ДОТА. Най-вече, защото беше много по-разбираем. А и харесвам японската философия за Кайджу. Сериалът е сикуъл на едноименните пълнометражни филми. Много красива анимация. Много як екшън, готини герои и трогателна история. Е, не е най-доброто на което са способни японците и американците в този жанр, но е достатъчно добър и го изгледах на един дъх. Препоръчвам! - 8
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: Сериали 4 | 12.07.2023 23:12
Изгледах сезон 6 на 9-1-1https://www.imdb.com/title/tt7235466/Хареса ми как завърши! Това е един от малкото мейнстрийм сериали които не ме напрягат. Уви, сезон 7 сменя телевизията, което значи, че нашият ФОКС няма да го излъчва и май няма и да го гледам. Фокс го канселираха, защото имат финансови затруднения откакто са под шапката на Дисни. Но сериалът ще бе подновен по ABC. Дано седмия сезон да е финален, време им е вече. Този сезон например спокойно можеше и да е последен. Отдавна се изчерпиха, ама този тип сериали се експлоатират докрай. За това и не ги харесвам вече. Хванеш ли се с такъв няма отърване, хаха. - 7.0 / 7.5
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: Сериали 4 | 16.07.2023 19:42
Foundation 2.1 In Seldon's Shadowhttps://www.imdb.com/title/tt15575028/==> Има спойлери (не четете нататък ако не сте гледали епизода) <== Ще започна ревюто си по един малко необичаен начин, но нямаше как просто. Това за което толкова много писах и се чудех дали ще го видим в сезон 2, ами уви няма да го видим! Простих им че Гаал Дорник (актрисата се справя много добре) и Салвор Хардин (актрисата е много зле) в сериала са жени (мъже в книгите). Същото важи и за Ето Демерцел, макар че той е робот, а мацката е много яка и ме кефи на макс. Така че тук съм ОК. НО не мога да им простя, че са разкарали любимият ми герой от книгите, голямата любов на Хари Селдън и любимият ми робот изобщо, Дорс Венабили. Това е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!!! Каква е тази Яна бееее??? Леле, бесен съм. Б-Е-С-Е-Н!!! Още нещо, което ме подразни много. Селдън виждаш ли дължал голяма част от откритията си на тази Яна (хахахаха). Без нея и тази нарочно измислена Кале нищо нямало да се случи разбираш ли. Ама разбира се че как иначе. Задължително жена трябва да стои зад всичко! Естествено и първичният блясък е жена (тук има логика, защото Хари е създателя с помощта на Яна и наученото от Кале) със силно шоколадов цвят на кожата и явно непрекъснато ще налива акъл в главата на ‘’глупавия’’ Селдън... Изобщо купонът е пълен точно в актуалния модерен тон и стил. Поздравления, ''гениални сте''! И след всичко това как сега да пиша ревю и да съм обективен? Как??? Офф. Аман вече хора, аман от този Холивуд и тези бездарници – всичко до един. То Апъл, то Амазон, то ХБО, то Нетфликс, а за Дисни да не отварям дума изобщо. Но ще се опитам както винаги да варирам и да съм като фокусник с много дини под една мишница. Значи дадох много висока оценка на сезон 1. За мен отличен сериал с един огромен недостатък. Все пак е адаптация по най-великите НФ книги в историята и когато направиш толкова свободна адаптация (макар генерално да следва точно най-важните неща) и направиш толкова много промени напълно разбирам множеството критики. Но от друга страна сериалът има много достойнства и всъщност е един от много редките случаи, когато стартира с много ниска оценка, която впоследствие се вдигна с над 1 пункт, даже близо 1.5! Което си е събитие. Вместо да пада, да се качва. Това е изключително рядко. И има защо да е така. И напълно заслужено. Писах много дълго ревю на края на сезон 1, няма да се връщам отново. Визуално стои много добре. Декорите са впечатляващи. Атмосферата е уловена, мащабите са спиращи дъха. Този сериал е от тези в които си личи, че са вложени пари и най-важното, че тези пари са отишли по предназначение, а не просто да ги има.Обаче не знам хора, не знам как да приема това нещо. Няма я Дорс Венабили??? Новата шефка, явно бъдещата съпруга на новия Клеон 17-ти също не ме впечатли. Не ми хареса как стоеше и как си казваше репликите. Още е рано, но първото ми впечатление не е никак добро! Дано не ни занимават твърде много с нея, но се опасявам, че точно това ще стане. И дано Клеон/Ден не започне да изглежда като слабак до нея и тя да го води за носа, че ще счупя този телевизор както се казва. Много ми е смешно и друго нещо. Всички положителни герои в сериала са жени и афроамериканки. Всички лоши са бели мъже. СлучЕйност? С изключение на великия Хари Селдън, ама Селдън тук е доста сприхав, мрънкащ и насила сякаш написан, че да дразни и да не стане всеобщ любимец. Само че грешка в матрицата драги създатели! Джаред Харис е велик и е с класа над останалите и пак се превърна в любимец! И разбира се няма как за финал да не изтъкна и най-голямата сила и достойнство на сериала. Лий Пейс като Император Клеон или Ден. Изключително присъствие просто! От него лъха истинска мъжка сила и власт. Осанката му, гласът му са просто всепомитащи, а Перси така играе, че отвява всички и всичко. Горките ми те продуценти и сценаристи. Къде го чупят, къде се пука... Ако не бяха Лий и Джаред и яко я нямаше тази атмосфера, сценография и операторско майсторство оценката в IMDB със сигурност щеше да е с поне две нива надолу. И след това дълго и общо въведение, вече минавам конкретно за епизода, щрихирайки най-важните моменти.Имаме скок във времето +138 години от събитията в последния епизод Или 173 г. от основаването на Фондацията на Терминус. Пак си имаме: Клеон 17 – Ден (шефа)Клеон 16 - Здрач Клеон 18 - Зора Втората криза се задава, трезорът алармира за пръв път от 138 г. насам. Терминус ще се готвят за война. Искам да видя повече от Терминус. Надявам се, че в епизод 2 ще ни покажат повече от там. На Синакс (тя се превърна буквално във водна планета), Гаал показа на Салвор как човечеството се е отклонило от предначертания план, а би трябвало да е една линия. Забелязват и третата криза, която ще е повратна и ако не се справят с нея ще последват още много други кризи и едва ли не вечен мрак. Салвор може да достигне до миналото, докато Гаал може да погледне в бъдещето, това ги прави едно цяло и затваря цикъла, майка-дъщеря. А със сърдитко Хари ще станат страшен отбор. Гаал показа на Салвор как са се отклонили от курса. Така че втората и третата криза трябва да бъдат преодолени, иначе епохата на мрака, която Хари предсказа, всъщност може никога да не свърши, с една постоянна вълна от безкрайни кризи, с които трябва да се справят. Накратко, разбраха че предстоящата трета криза ще е повратната точка. И ако не бъде решена, то както писах, това ще доведе до още хиляди кризи и потенциално безкраен мрак. Брат Ден иска да се жени и да има наследник от плът и кръв, т.е. по старомодния начин. Той си е параноик и с всяко следващо копие усеща, че все повече и повече се отдалечава от оригинала. Видяхме в сезон 1, че кръвта/тяхната ДНК е замърсена! И имаме едно непрекъснато отклоняване от оригинала при всяко следващо възпроизвеждане. Това си е голяма стъпка за управляващ орден, толкова отдаден на клонирането. Секса с Демерцел ми хареса. Вкарали са малко Игра на тронове. Лошо няма. Секс и кървища винаги продават, но ако са в умерено количество и не са хвърлени просто ей така, а са част от един по-голям план. И тук мисля, че е така. А и Лаура Бърн е много секси робот, хехе. Отделно между Лий и Лаура има химия. Реално тя му 'спаси живота' като му каза да си отвори очите, усещайки елитните убийци - слепите ангели. После когато беше с половин отрязана глава беше брутална гледка, УАУ. Браво на гримьорите и на отдела за ефекти. Защо обаче не работеше аурата на Клеон 17 обаче??? Кой от най-близкия кръг около Ден е замесен в покушението? Дали обаче планът не е бил - не да се убие Брат Ден, а само да се създаде уплаха у него (той е известен с параноята си и че не вярва на никой, може би с изключение на Демерцел) и подозрение в ‘’братята си’’ че може да са го предали. Ако е така, кой има полза от това? Ами очевидния отговор е кралица Сарет, защото Здрач и Утро са заплаха за нея. Ако наистина иска да се омъжи и роди наследник от плът и кръв. Така имаме нов герой. Кралица Сарет Първа ; доайенката на Търговските лиги, първата свидетелка на Облачната катедрала и най-великата кралица – единствена наследница на Доминиона! Лошо първо впечатление, но както писах, рано ми е още за генерални изводи. Империята разбра за постановката със слънчевото изригване (Мегапламъка). Разбраха и че външният периметър (или Периферията) са под влиянието на Фондацията! Разбраха от намерения нервен имплант в който имаше вградено видео съобщение – на реещия се в космоса повече от век, командир Доруин! И лесно навързаха нещата, като се има предвид, че анакреонците отговарят за Терминус и околностите, Клеон и компания осъзнаха, че тишината и тъмнината около външната система всъщност са проектирани нарочно и са били измамени, докато те бяха отклонени от драмите със замърсената кръв и предателството. Здрач искаше незабавна атака над Терминус и околните планети (показаха ни Дарибоу, Терминус и Смирно), но Демерцел се намеси и каза, че е хубаво първо да проучат и да са сигурни и да не повтарят грешките от Анакреон и Теспис. Има резон, но и да не забравяме, че Демерцел всъщност без да знае никой работи най-много за хората и за тяхното бъдеще в галактиката. Хареса ми репликата на Здрач към Ден: ‘’Братко, вкарай ред в дома си’’ А какво става с Хари Селдън?Ами, копие на умрелия Хари бе затворено от Гаал в т.нар. 'Първичен блясък' (четириизмерно пространство или на прост български - дължина, ширина, дълбочина + време). Нека напомня, че ние живеем в триизмерен свят и все още не сме намерили начин да живеем в четириизмерен свят. Но това е много дълга и сложна тема... Не ми хареса, че дигиталният Хари излезе много лесно с едно махане на ръката от затвора (тук можеха да се постараят малко повече) след вещата насока от своята съветничка, която явно ще го командва оттук-нататък. Следващата им среща: ‘Светът на Уна’ А за жената изкуствен интелект кръстена Кале в imdb какво да кажа. Нищо, че съм бесен още. За да затворя тази нишка искам да поясня за неразбралите, че този 'Радиант' е създаден именно от Хари Селдън. Само че сега в сезон 2 решиха, че трябва да препишат заслуги и на Яна (измислената жена на Хари) и Кале (прочута математичка спомената в сезон 1, нали Гаал реши нейната формула-загадка и така бе забелязана и избрана). И дано тази фейк Кале не дава твърде много акъл на великия Селдън, че ще е меко казано дразнещо и нямащо нищо общо с книгите. Хари към Гаал: ‘’Време е да си разчистим сметките’’ Нищо подобно, хехе. Ясно е, че ще работят в тандем за общото благо на човечеството. Хареса ми и малкият трик с който Фондацията илюстрира упадъка на Империята и как прогнозите на Селдън се сбъдват. Визирам начинът по който Трантор изглежда по-голям с планетата, заобиколена от пръстени, които замениха разрушения космически асансьор. Проблемите на империята и тяхната загуба на територия как са буквално покрити с красиви декорации за да напомнят за едно вече минало величие... Оценката ще ми е малко наказателна и не съвсем реална. НО, имам това право. След като давах високи оценки в 80, 90% от случаите за сезон 1 + много висока крайна оценка, то тук няма да има прошка! Дано в следващите епизоди не е така и повторят формулата от сезон 1. Но без Дорс Венабили това не е моята Фондация... - 6
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: Сериали 4 | 19.07.2023 02:45
Fate: The Winx Sagahttps://www.imdb.com/title/tt8179402/Фентъзи/приключенски/драма. Адаптация по анимационната поредица на Nickelodeon, ''Winx Club'' 2 сезона ; 13 (6+7) епизода х 50 мин. Канселиран! САЩ / Продукция на Нетфликс --> В ревютю ми няма спойлери <--Първо ще започна с новината (то отдавна не е новина, но все пак), че сериалът бе изненадващо канселиран от Нетфликс още в началото на сезон 2 и така историята остана незавършена и висяща във въздуха. Всичко приключи с клифхенгър и всички сюжетни линии останаха незатворени?! Нетфликс за пореден път се проявиха... Това е не знам кое подред тяхно шоу, което ей така се канселира без обяснение и без реална логика. Защото резултатите бяха добри, гледаше се. Е, не като водещите им шоута, но в никакъв случай не е било провал. Според мен го канселираха защото им излиза скъпо. Ефектите са много скъпи, а снимките базирани в Ирландия. А както знаете, Нетфликс не обича да харчи много пари за своите продукции с някои редки изключения. Има петиция за възобновяване на сериала както сториха с Луцифер. Петицията е в сила и който иска да види историята завършена може да се включи, ето линк: https://www.change.org/p/fate-season-3?redirect=false144 000 човека са я подписали. Какво бях писал за сезон 1: - >>>>
- Хареса ми като цяло и го препоръчвам, но за да ви хареса със сигурност не подхождайте с прекалено големи очаквания. Със сигурност не е нещо специално. Основните и най-важни плюсове са добре познатата ни и любима атмосфера, пък било то и заради Землемория и Хари Потър. Имаме училище за магии, готини герои, приключения. Минусите са елементарния плот, предсказуемостта и за съжаление слабата актьорска игра на не малка част от главния каст, което определено не е добре, като особено неприятно впечатление ми остави Дани Грифин в ролята на Скай. Но пък за сметка на това, Абигейл Коуън като огнената Блум компенсира достатъчно добре.
И сега към сезон 2. Ами тези плюсове, за които споменах за сезон 1 пак ги има, но вече са недостатъчни. Трябваше да надградят, вместо това развалиха нещата. Слаби антагонисти, особено директорката. Много слаба актьорска игра. Това го пиша за мое голямо съжаление, защото героите са готини и едно 90% от тях ги харесвам. Дори нивото на Абигейл Коуън е паднало, повлияно от общата посредственост. Мъча се да се сетя за поне един добър актьор. Ами да сетих се. Сади Соверал, която играе Беатрикс. Тя се откроява. Има талант и бъдеще като актьор. Другите не ги виждам в сериозни филми или сериали. Сюжета е предвидим и да си го кажа скучен. Общо взето умрях от скука. Имат толкова интересна фабула, толкова много възможности, а те в 70, 80% от времето дават празни приказки и някакви романтични сценки дето са за 5, 6 клас ниво. Невинни целувки и трепети. Лошо няма, ама сега, какво по дяволите е това? Няма как да не се сдържа да не посоча един пример, който описва цялостно нивото на сериала: Скай (един от главните герои) пита Блум (главният герой): ''Опасно ли е в кралството на мъртвите'' Хахаха, скъсах се да се хиля. Той не попита с намигване, а си придаде едно съвсем сериозно изражение (разбирайте истинска мъка за гледане).  Е, добре бе приятелю как мислиш? Самото споменаване на мъртви и отвъдно дали е безопасна зона как мислиш? А и откъде да знае Блум като не е била там. Ей такива неща има на килограм през целия сезон. Просто някои диалози са смехотворно нелепи. Да кажа все пак, че има и екшън и някои сцени са наистина добри, но за мен са твърдо малко, а съспенса като цяло липсваше с някои много редки изключения. Имаше обаче един момент по средата на сезона, който ме изненада. Не го очаквах. Сезон 1 го бях оценил с 7 (бях и щедър). Този е за 5, така че общата ми оценка ще е 6, но давам и малко бонус от мен до 6.5 (пак съм щедър), защото въпреки критиката ми е приятен и ненапрягащ. А в днешно време всеки един сериал който не ме напряга по една или друга причина получава бонус от мен. И наистина бих искал да видя историята завършена, защото това което се случва е крайно неприятно за всички страни. И неуважително! Поне да направят един филм като епилог. Може да се гледа, но с едно наум. - 6.0 / 6.5
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: Сериали 4 | 22.07.2023 15:30
The Walking Dead: Dead Cityhttps://www.imdb.com/title/tt18546730/Спин оф на The Walking Dead. Продукция на AMC. 6 епизода. Вече е подновен за сезон 2. Има група във фейса посветена на тази вселена, който иска да заповяда. Накратко за сезона тук. Много добър откриващ сезон. Честно казано съм изненадан и то много приятно, защото се опасявах, че ще е бозица. Сериалът спокойно може да се гледа и без да сте гледали всичките 11 сезона от титулярното шоу. Така е направен и много правилно решение. А 'връзката' между главните герои е много добре разказана. Всичко се разбира. Най-голямата звезда в сериала е разбира Джефри Дийн Морган, който засенчва всички и буквално сам движи целия сериал. Нещо като Том Круз в неговите знакови филми. Това шоу пожъна успех, защото се върна към корените на TWD. Заради което се превърнаха в световен феномен и в най-гледания жанров и категоризиран сериал в историята на САЩ. Малко герои, ясен фокус над тях и добре написана стегната история. Разбира се има и кусури, клишета и някои дразнещи моменти, не е идеален и е по-слаб от най-добрите сезони на TWD, но си заслужава гледането. Препоръчвам! - 8.0 / 7.5
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: Сериали 4 | 29.07.2023 21:45
В кръг (Full Circle)https://www.imdb.com/title/tt15303234/САЩ / минисериал / криминален/драма / 6 епизода / продукция на HBO Max Шоурънър и сценарист: Ед Соломон Режисьор: Стивън Содърбърг Още с фабулата ме изгубиха. От самото начало не можах да взема сериозно сериала и така и си остана до финала. Не се промени нищо. Какви са тези страшни банди дето вярват в полтръгайстове? Извинявам се ама тази вуду щуротия (реално не е вуду, нарочно употребявам тази дума за да подсиля ефекта) беше толкова нелепа, че няма накъде. Представям си как Коза ностра си имат астрологичен календар и съобразяват своите операции с хороскопа... Скучен, муден, предвидим. Доста нереалистичен. Герои които с нищо не ме грабнаха. Така и не ми пукаше за никого. Може би само към Нат (гаянката) развих някаква лека симпатия, а пък в края на историята Клеър Денс се събуди от розовата летаргия и също ми се понрави. Само от уважение към Соломон и Содърбърг (най-вече) не давам четворка. Но генерално погледнато си загубих времето. - 5
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: Сериали 4 | 29.07.2023 23:54
The Good Doctor сезон 6https://www.imdb.com/title/tt6470478/episodes/Край на сезон 6. Подновен е обаче за седми. Това е любимият ми докторски сериал от всички актуални и свършили скоро. Прекрасен последен епизод, много емоционален и пълен с какво ли не... Шон и Лия са ми любимата двойка и много се радвам за тях. Много се зарадвах и за Парк и Резник. Мотаят ги от сезон 1 още, хаха. Имаше и някои неща, които не ми харесаха. Но само от чисто фенска гледна точка, иначе осъзнавам, че не може всичко да е цветя и рози. Имам предвид, че - >>>>
- Д-р Маркъс Андрюс ще напуска поста. Губим още един герой от сезон 1, даже още от пилотния епизод! Макар и заради добър повод. Намерил е любовта и не иска да има конфликт на интереси. Може би самият актьор се е отказал, нямам представа честно казано. Е, поне не го убиха...
Чакайте, всъщност може да напусне като директор и да се върне като хирург? Не се сетих за това, хаха. Също така явно ще се разделим и с Дани, който ще замине за Тексас и най-вероятно няма да се върне повече. Жалко, симпатяга беше. Но още когато върнаха Джаред Калу си казах, връщат го за да махнат Дани. Така и стана. Е, добре, че и него не убиха. Давам на сезона 8.0 / 8.5Това беше един от най-добрите сезони изобщо.
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: Сериали 4 | 30.07.2023 15:40
War Of The Worldshttps://www.imdb.com/title/tt9686194/Изгледах последния трети сезон. Генерално ми хареса и го препоръчвам. Един по-различен сериал, с един много строго научен подход към ''извънземната'' инвазия + задължителните социални драми... Много ми хареса историята с черната дупка и всичко е много логично. Исках много да му зашия оценка 8 и дори повече, но е прекалено протяжен за чак такива цифри, а и от чисто емоционална гледна точка не останах особено удовлетворен от финала, въпреки че той беше доста логичен, а и генерално добър. Защо и какво е станало естествено няма да казвам дори и в скрит текст, защото няма кой знае какво поле за обсъждане... Гледайте! - 7.5
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: Сериали 4 | 30.07.2023 23:19
Special Ops: Lionesshttps://www.imdb.com/title/tt13111078/Изгледах първите два епизода на Лъвицата на Шеридан. Няма спойлери и това са по-скоро впечатления, защото сме още в началото. Ами може си го човека и това е. Чета доста противоречиви мнения (все пак грубо 60 на 40 в положителна насока все пак), но знам защо е така, то е ясно дори и само от заглавието... Аз обаче категорично не съм съгласен. Няма никаква пропаганда, а просто едни добре написани и изградени женски образи. Усещаш всяка тяхна болка, страх или съмнение. Тези жени в този сериал наистина са силни жени, а не Мери Сютата от Стар Уорс, Властелинът и Марвел. И тук жените не изпъкват нарочно и самоцелно и другото което е, мъжете също са силни, а не като в повечето съвременни комерсиални филми или сериали, където са женчовци за фон. Просто сериала описва истински съществуваща програма и за да си в нея наистина трябва да си машина. И физически и психически, иначе няма да оцелееш и един ден. Много мъже не успяват, какво остава за жените... Само че в армията и в специалните сили има и жени и това е факт, а не измишльотини и те наистина са много корави. И само респект за тях. Искате наистина силни женски персонажи? Ами ето ви Бет, Елза и Кара. Тези трите буквално ще схрускат с парцалките нелепо написаните, Карол Денвърс, Галадриел и Рей Палпатин (особено първите две). Друго какво. Много ми харесва Джо. Зоуи Салдана е прекрасна, но някак веднага си избрах друга любимка и това е Круз Мануелос. Страхотна е, уф. Малее. И самите герои така са написани, че да ти пука за тях и да ти е интересно какво ще им се случи. Нийл, съпругът на Джо също е страхотен персонаж. Екипа/бандата е много забавен. Може би от целия каст ако има един персонаж, който ми идва малко 'ту мъч' е Боби, ама има и такива жени които цял живот са сред мъже и се държат бетер мъжката, хаха. Не че не я харесвам, напротив. Просто ми е малко странна. Но така е, в специалните сили не те галят с кадифе, хаха. Никол Кидман има епизодични появявания засега и почти не си движи устните. Морган Фрийман все още не се е появил. Чакам го.
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: Сериали 4 | 03.08.2023 04:10
Изгледах Hijackhttps://www.imdb.com/title/tt19854762/Хареса ми и препоръчвам, но очаквах сякаш повече след силния старт. Много щеше да е готино ако имаше един подобен туист в края: - >>>>
- Сам да беше този, който е трябвало да направи сделката, за която се чудеха, защо и как се е провалила. А Нелсън да беше нает от двамата престъпници освободени от затвора но без да знаят похитителите. И той с неговия уникален опит да гарантира успеха на мисията. То като се замислим точно това стана, защото ако Сам не се беше намесил успешно в няколко критични ситуации, всичко щеше да отиде по дяволите.
Между другото аз точно това очаквах. Накрая да пусне една ехидна усмивка или да получи съобщение, ''Благодарим за добре свършената работа'' и да получи тлъста сума за което...
Уви, тривиален финал се получи. Антиклаймакс малко. Съспенс имаше, което все пак особено важно. Но имаше и много небивалици. Крайна оценка: 7
Последна промяна Diavolo на 03.08.2023 04:13, променена общо 1 път
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: Сериали 4 | 08.08.2023 00:08
Изгледах последните три епизода от сезон 3 на Вещерът. Нищо чудно да се окажат и последните... Жалко, но Нетфликс сами си го причиниха...
За съжаление доброто ниво от първата част се загуби. На ниво беше само епизод 6, пълен с много екшън и обрати. Епизоди 7 и 8 разочароваха (особено епизод 7), въпреки че краят беше обещаващ. Но пак ще се повторя, може би от Нетфликс ще се откажат от четвърти сезон, което ако стане ще е огромен провал за тях. И финансов и имиджов.
Хенри Кавил не може да бъде заместен от когото и да е. Той си е просто Вещерът и няма друга алтернатива. Просто няма. Хореографията на екшън сцените с него е меко казано впечатляваща.
--> Следват спойлери! <--
Тисая се самоуби, но според мен е усещала, че е изпразнена и че след като изпълнява една забранена и смъртоносна магия трябва да плати цената, за да не стане много по-сериозно положението и за останалите. Много ми хареса, MyAnna Buring като Тисая. Страхотна роля направи.
Емхир според мен знае, че това не е истинската Цири, но нямаше избор, защото обикновените хора няма как да разберат за измамата. А той отчаяно се нуждае от легитимация на своите цели и да повлече всички хора и елфи за каузата му.
Много се подразних от поредната феминистка пропаганда. Значи Вещерът натръшка две елфки воини с лекота и онази от азиатския произход пак да се покаже, че е много силна и изпъква дори и пред него. Толкова банално... И малко по-късно когато Гералт сам натръшка един куп войници, в далечината се задаваха двама самоубийци и онази пак видиш ли ''му спасила живота'' Хаха, явно Гералт няма да може да си секне носа ако не му помогне поредната супер жена. Много ми олекнаха в очите с тези нарочно сложени кръпки.
Генерално сезон 3 беше добър. Това е сезонът, който се придържа най-много по романа на Сапковски. Е, има някои важни промени, които развалят цялостното впечатление, но като цяло са се справили.
Давам на сезон 3: 7.5 / 8.0
Последна промяна Diavolo на 08.08.2023 00:08, променена общо 1 път
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: Сериали 4 | 15.08.2023 19:26
Love & Deathhttps://www.imdb.com/title/tt14586350/Доста хвалби имаше за този сериал, обаче едвам го изгледах. Гледах по един епизод на две части през 3 дена... Цялата история можеха да я разкажат в три епизода. Скучен ми беше, просто не е моето това. Но не е лош наистина и мога да разпозная добрата работа и добрия каст. Въпреки това при мен водещото е емоцията. И в крайна сметка давам добра оценка само по две причини: 1) Невероятната игра на Елизабет Олсън! УАУ. 2) Хубавата възстановка на събитията Виновна ли е или не? - >>>>
- От всичко което видях в сериала, аз също бих я оневинил. Тежък въпрос с много дилеми, но с такова усещане останах.
Бях шокиран обаче като прочетох, че години по-късно, Кенди станала нещо като терапевт за жени в депресия?! Интересно, дали знаят, че терапевта срещу тях е накълцал някого с 41 удара. Шантава Америка. :)
- 7.0 / 6.5
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: Сериали 4 | 16.08.2023 21:29
Изгледах сезон 2 на Dominahttps://www.imdb.com/title/tt11694186/Би трябвало да има и сезон 3 по начина по който завърши. Искрено се надявам. И мисля, че този сезон 3 ще е последен, защото то не остана много... Много е добър, ама много. Тематиката (за древния Рим) ми е любима. И бих казал, че надграждат, като сезон 2 надминава първия с малко. И двата са на високо ниво. Ако все още някой не го е започнал нека се поправи, но бързам да предупредя, че на моменти е особено жесток. Нормално, това което са вършели някои мъже и жени по онова време за тях е било нормално, докато в момента за нас изглежда ужасно. Така че нека все пак гледаме и през призмата на времето когато оценяваме дадени исторически личности. Каста е силен и сериала е автентичен и реалистичен. И това му е най-голямото достойнство. Разбира се не е от класата на класиките Рим и Спартак, но това са нереални сравнения. Рим и Спартак имат много по-голям бюджет, а и в Домина се залага преди всичко на интригите и в това му е чара. Засега от двата сезона общо, сериалът има една стабилна осмица от мен! - 8
|
|   |
|
|