| Автор |
Съобщение |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
Регистриран на: 30.05.2012 16:09 Мнения: 32268 Местоположение: Адът, казват е навсякъде около нас...
|

Re: Филми 2025 | 30.05.2025 08:21
Мисията невъзможна: Възмездиe (Mission: Impossible - The Final Reckoning) (2025)https://www.imdb.com/title/tt9603208 Дойде и краят за една от най-знаковите екшън поредици в историята на киното. 8 невъзможни мисии за великия Итън Хънт. Старт 1996 г. Финал 2025 г. Цяла плеяда от великани се изредиха на режисьорския мостик. Започна се с Брайън Де Палма, след него с невъзможната за филмиране мисия се заеха Джон Ву, Джей Джей Ейбрамс и Брад Бърд, докато не дойде реда на Кристофър МакКуори, който направи последните 4 филма от култовата екшън/шпионска поредица. Това което ми хареса: $400 млн. бюджет, близо 3 часа филм и почти нямаше CGI. Другите да си записват! Спиращи дъха практически ефекти. А Том Круз все така продължава сам да прави и най-опасните каскади! Спиращи дъха сцени в подводницата (не е за хора страдащи от клаустрофобия) и след това във въздуха със самолетите. Уникална операторска работа. Анджела Басет ми хареса много като игра и присъствие. Не случайно я споменавам. Наби ми се на очи като вечния президент, хаха. В сериала Zero Day отново играе президента на САЩ. Уважиха франчайза и феновете, като направиха добра ретроспекция назад в миналото и щрихираха най-важните моменти от историята на Итън Хънт. Това което не ми хареса: Прекалено дълъг. Скучно и протяжно начало. Поне едно 20 минути най-малко можеха да изрежат. Нямаше я прословутата каскада в космоса (НО може и да е за добре). Прекалено много разчитаха на късмета. Не че той не е важен, но когато говорим за най-добрите професионалисти в света на първо място трябва да е подготовката и умението. Харесвам много Хейли Атуел, но за мен Итън трябваше да поеме към залеза с Илса (Ребека Фъргюсън). Абе дори да бяха върнали от нищото Джулия (Мишел Монахан), но така и не ми стоят добре заедно Том и Хейли. Никаква химия няма. Съжалявам. Разбирам, че трябваше да има поне малко суров реализъм и да си отиде някой стар и обичан герой. Но можеха и да си го спестят. Така или иначе всичко беше цветя и рози... Като цяло прекалено много диалози в този филм. Лошо няма, ако поне бяха написани по-добре. Като цяло този филм сам по себе си сравнен с предните няма място в топ 5 на най-добрите мисии. Въпреки това поредицата получи своят финал, който беше добър. Надявам се, че ще приключат с това и няма да правят разни сикуъли или прикуъли, защото без Том Круз ще е абсурдно. Това ревю ще се самоунищожи след 5 секунди!- 7
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
Регистриран на: 30.05.2012 16:09 Мнения: 32268 Местоположение: Адът, казват е навсякъде около нас...
|

Re: Филми 2025 | 30.05.2025 16:43
Лило и Стич (Lilo & Stitch) (2025)https://www.imdb.com/title/tt11655566 Алоха! ‘Семейството може да е всякакво, но е само едно и трябва да го ценим’ Каква наслада за сетивата е в тези дъждовни и студени майски дни да се потопим сред океан, вълни и сърф. Перфектната прелюдия за предстоящото горещо лято. Анимацията от 2002 г. си остава номер 1, но и филма си го бива. Този път Дисни са се справили. Добър каст, страхотни Лило и Стич (известен и като опасния Експеримент 626), не малко забавни моменти. Главния антагонист не е същия. И май това е по-съществената разлика от това което си спомням. Останах приятно изненадан и доволен. Препоръчвам за семейно гледане. - 7.0 / 7.5
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: Филми 2025 | 05.06.2025 16:18
Ден за кино Уилоу и вълшебната гора (Ein Mädchen namens Willow / A Girl Named Willow) (2025)https://www.imdb.com/title/tt35300281Германско семейно фентъзи приключение за четири малки вещички, които трябва да спасят гората от изсичането и, за да се построи голям търговски център. Момичетата са на възраст някъде около 4/5 клас в училище. Всички те носят скрита дарба в себе си и само ако се обединят ще могат да спасят вековната гора. Всяка една от тях владее четирите елемента: огън, вода, въздух и земя. Много приятен каст, особено момичето което играе Уилоу е много талантливо. Не очаквайте кой знае какво. Това е лесносмилаем летен филм за разтуха и удоволствие. Препоръчвам за семейно гледане. - 6.5 / 7.0Карате кид: Легенди (Karate Kid: Legends) (2025)https://www.imdb.com/title/tt1674782Аз съм голям фен на Карате Кид франчайза, като този филм е един вид обединяващ двата клона на едно и също дърво (кунг фу и карате). Филма включва в себе си елементи от двата филма. Оригиналната класика от 1984 г. и нещото като римейк/ново начало от 2010 г. с Джеи Чан. В началото на филма има кратко интро, което обяснява историята и как историята и съдбата е разделила М-р Мияги и М-р Хан. Действието в оригиналния филм е в Ел Ей, където е и действието на култовия сериал Кобра Кай направен по него. Действието на филма от 2010 г. е в Пекин. Тук в този филм започваме в Пекин, но след това не отиваме в Ел Ей, а в Ню Йорк. Историята си остава класическа. Младо момче тренирано от мъдрия стар майстор, което трябва да разбере, че не е важното да победиш, а да не се предадеш... Честно казано очаквах много повече и съм леко разочарован, но все пак филма си е над чертата и е задоволителен. Не съжалявам, че го гледах. Останах приятно изненадан от участието на Питър Бишъп от великия сериал, ''Експериментът'' - Джошуа Джаксън. Очаквах разбира се да видя и самия Даниел ЛаРусо, като отново останах приятно изненадан и от камео включването в края на култовия, Джони Лоурънс (звездата в Кобра Кай). - 6
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: Филми 2025 | 10.06.2025 18:59
Балерина (Ballerina) (2025)https://www.imdb.com/title/tt7181546Уж всичко приключи с Джон Уик 4, но не съвсем... Първо направиха сериал (който е добър между другото и го препоръчвам, писал съм за него), сега този филм, а предстоят още няколко, включително е обявен и Джон Уик 5?! Не съм съвсем сигурен къде точно във времевата линия на вселената Джон Уик се нарежда този филм. Не съм и търсил честно казано. Но според мен трябва да е някъде около 3-ия филм. Преди или около събитията в него. Когато Баба Яга (Джон Уик) скъса с руските роми. Филмът разказва за малко момиченце, което става Кикимора - елитен убиец в организацията, като историята е същата като с тази на Джон Уик. Главната линия е отмъщението. Изкефих се много на два момента. Естествено на появата на Киану и то на няколко пъти и все в ключови моменти (особено единия е култооовв), а другия е изненадващата за мен поява на любимия ми Деръл Диксън (Норман Рийдъс). Каста е на ниво, но за съжаление историята е толкова плиткоумна и наивна, че няма накъде... НО, за сметка на това екшън сцените са спиращи дъха. Направо нямам думи. Има една влудяваща битка с едни огнехвъргачки. Хора все едно два дракона се биеха във въздуха, толкова яко беше. Много 'Х' сцени има (не секс, а насилие и брутални убийства), така че не е за деца. Ана де Армас е страхотна като Кикимората. Колебаех се за оценката, някъде между 7 и 6.5 ми е, но по-скоро клоня към седмичка, колкото му заших и в IMDB, където позволява само кръгли числа като оценка. Ами това е екшън и когато екшъна е на ниво в моите очи историята отива на заден план. Ако е драма или трилър щеше да е обратното, така че мисля, че е ясно. Няма и никаква пропаганда. Гледах го на кино и го препоръчвам именно за голям екран. Там ще се изживее максимално добре. - 7.0 / 6.5
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: Филми 2025 | 10.06.2025 21:23
2001: A Space Odyssey съм го гледал преди много години и много ми хареса. Класика. Ако някой не го е гледал се поправи. Бай Момчи, странно писал си в някаква заключена тема. Как става това не знам...
|
|   |
|
 |
|
Vendome
(The Grizzlies)
|

Re: Филми 2025 | 10.06.2025 21:48
Класика е.
 |
|
bai Momchil
(Крива Нива)
|

Re: Филми 2025 | 11.06.2025 09:10
Не съм видял изобщо. Много странен ми се видя тоя филм. Нещо средно между филм и класически концерт беше.
 |
|
Vendome
(The Grizzlies)
|

Re: Филми 2025 | 11.06.2025 12:10
Те много от филмите на Кубрик са такива.
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: Филми 2025 | 11.06.2025 16:50
Един обикновен случай (Le fil / An Ordinary Case) (2024)https://www.imdb.com/title/tt29102598/ Гледах го в Одеон. Френски трилър/драма по действителни събития от 2017-2020 г. Който харесва съдебни казуси ще му хареса. Режисьор, сценарист (заедно със Стивън Миц и Жан-Ив Мояр) и в главната роля е френската легенда, Даниел Отьой. Филмът е по-романа на френския адвокат и влогър, Жан-Ив Мояр. Разказва се за адвокат по наказателни права, което поема един наглед обикновен случай като служебен защитник миг преди да окончателно да се пенсионира и този случай обръща живота му с краката нагоре. Актьорите са добри, диалозите също. Възстановката на наказателното дело също. Може би заслужава и по-добра оценка, но не повече от 7. Давам му 6, просто защото съм гледал много такива филми и този не е нещо ново за мен. На моменти ми омръзваше. Дори шокиращия край (за някои може би) не ме изненада. В смисъл не че го очаквах, но 'все тая' както се казва. - 6
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: Филми 2025 | 12.06.2025 20:44
Ритуалът (The Ritual) (2025)https://www.imdb.com/title/tt32194932Хорър трилър по действителни събития за извършването на екзорсизъм над едно младо момиче обладано от демони. Действието се развива през 1928 г. в един храм в Ърлинг, Айова и описва дословно ритуалите и случилото се през тези дни. Един от най-известните, документирани и разисквани случаи за извършването на екзорсизъм през 20 век. В ролите: Ал Пачино, Дан Стивънс, Абигейл Коуън, Ашли Грийн и др. Останах приятно изненадан от филма. Фокусът беше изцяло върху ритуалите и героите, почти без нищо друго разсейващо. Много добър каст и операторска работа. Препоръчвам. - 7
Последна промяна Diavolo на 12.06.2025 20:54, променена общо 1 път
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: Филми 2025 | 13.06.2025 20:08
Онзи един си направих маратон в Дома на киното с малко нетрадиционно и арт кино. Жените от балкона (Les femmes au balcon / The Balconettes) (2024)https://www.imdb.com/title/tt27721737/ Доста провокативна френска драма/черна комедия. Някои слагат лентата при хорърите. Разбирам защо, но не ми се връзва много, много. Да, едната жена вижда духове ама те не бяха страшни, имаше и кръв и разчленяване на труп, но не го показаха. Основния замисъл тук е 'Жените отвръщат на удара' Марсилия е залята от гореща вълна в разгара на лятото и страстите се охлаждат по балконите... Три много добри приятелки се събират на балкона на една писателка и романтичка, която покрай писането е развила дарбата да вижда умрелите вследствие на насилие мъже. Другата е актриса, а третата е 'уеб момиче' (онлифенс модел да кажем, чекнеше се яко онлайн). Но какво е по-различното тук? Ами всички тези мъже са биели жените си или са ги насилвали и унижавали. И всички те са убити от жените или гаджетата си. Като идея наистина е нещо по-различно, но целия този филм и крайната импресия ми дойдоха 'ту мъч' Твърде пошло, вулгарно, грозно. Имаше някои отвратителни гледки, които бяха самоцелни и по никакъв начин не бутаха историята напред. За мен - креативен провал. - 4 Сент-Екзюпери (Saint-Exupéry / Saint-Ex) (2024)https://www.imdb.com/title/tt27156915/ Френско/белгийски биографичен и приключенски филм вдъхновен от историята на великия Антоан дьо Сент-Екзюпери. В ролите: Луи Гарел, Венсан Касел и Даян Крюгер. Действието се развива във Франция, Ню Йорк и основно в Патагония, следвайки стъпките на Екзюпери, който през 1930 г. е пилот за френския въздушен превозвач ''Aéropostale“ в Аржентина. Когато неговият близък приятел и най-добър пилот, Анри Гийоме, изчезва в Андите, Сент-Екзюпери се впуска в една обречена и луда мисия, за да го намери и спаси. Много ми хареса филма. Толкова красиво заснет, с такива величествени гледки над Андите. Мина ми на един дъх. И толкова умело и красиво философски свързан с безмъртната творба на Екзюпери, ''Малкият принц'' която извираше почти отвсякъде. Препоръчвам! - 7.0 / 7.5 Дъждовете над Вавилон (Llueve sobre Babel / Rains Over Babel) (2025)https://www.imdb.com/title/tt32808757/ ЛГБТ+ филм. Този филм бе част от приключилата официалната селекция на 'София филм прайд' Получих страхотни отзиви за него и нямаше как да не го видя. Още повече, че имаше елементи на НФ и Фентъзи. И да, не бях подведен. Най-добрия филм от трите и едно от най-добрите арт заглавия за тази година. Филмът е копродукция на Испания, Колумбия и САЩ. Много смел и екстравагантен прочит на ''Ад“ на Данте, в който група чудаци се събират във ''Вавилон“- митичния клуб, който играе ролята на чистилище и е седалището на 'Ла Флака' - Смъртта в града! Тук душите дръзко се опитват да надхитрят самата смърт. Залогът: години от собствения им живот. В този филм има всичко заради което киното е десетата муза или седмото изкуство. Просто гледаш и се наслаждаваш на история, сценарий, диалози, игра, хореография, връзки, препратки, декори, музика, цветове, импресии, цветове, живот и смърт и т.н. и т.н. Основното послание на филма - независимо каква ти е сексуалната ориентация или цвят на кожата - Господ обича всички еднакво. 'Живей си живота свободно - не се налагай над останалите' Не случайно във филма се преплитаха всички основни религии и някои митологични герои. А стилът и подходът бяха като при ''Син Сити - Град на греха'' А разбрахте ли кой е Дявола? Хаха, дявола е в детайлите, този, когото най-малко подозираш... И в заключение във филма имаше много по-малко пропаганда и секс отколкото в 90% от ''нормалните'' филми и сериали. Аз направо бях шокиран. Буквално не знам кога започна и кога свърши филма. Толкова неусетно ми мина времето. Залата беше почти пълна и след края на филма имаше бурни аплодисменти. Имаше доста гей хора в залата, но и много хетеро, имаше възрастни хора, млади, ценители на киното, всякакви. Равнодушни погледи не открих. - 8
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: Филми 2025 | 14.06.2025 20:03
Минах малко на хорър вълна. Изгледах трите филма за Terrifier или на български: 'Ужасителя' (мисля, че е най-точния превод, макар да звучи тъпо). Щях да напиша трилогия, но 2026 г. излиза четвъртия филм и явно се очертава да се превърне в нова дълга хорър поредица. Terrifier (2016) https://www.imdb.com/title/tt4281724/Terrifier 2 (2022) https://www.imdb.com/title/tt10403420/Terrifier 3 (2024) https://www.imdb.com/title/tt27911000/Това е мега брутален слашър хорър. Добре дошли в света на клоуна Арт. Разказва се за демон обладал сериен убиец вследствие на което се получава ужасяваща комбинация. Веднага казвам, че е само за хард кор хорър фенове. Това е изключително брутална и гнусна касапница. Извратена изродщина. Дейвид Хауърд Торнтън играе клоуна демон. Но реално не му се вижда лицето, защото е в костюм на клоун и не говори, а общува като мим. Изключително изпълнение от страна на актьора. Не знам обаче в реалния свят неговите близки или жена и деца гледат на него след това което прави във филмите... Така и не се разкри цялата мистерия около Арт и около бащата на Сиена (избраната да го спре). Имам ужасно предчувствие да не се окаже, че клоуна е именно баща и, защото той след като развива тумор в мозъка става лош с нея и към всички в семейството, а и умира в мистериозен пожар, като не са погребали труп. Надявам се, че в четвъртия филм догодина ще се разкрие всичко. Първия филм е най-слаб, а последния най-добър. Общата ми оценка дотук от трите филма е 7.0 / 6.5Реално като чист слашър хорър си е за 8/9, но дори и на мен ми идва прекалено брутален. А и историята куца. Актьорската игра също куца, като изключим клоуна и главната героиня, Сиена (Лорън Лавера). The Curse of the Necklace (2024)https://www.imdb.com/title/tt32276246/ Поредния 1234 филм за обладаване и екзорсизъм... Жена се разделя със съпруга си, който е полицай и се налага сама да се грижи за двете си дъщери. В отчаян опит да се реабилитира бившия подарява на жена си красива и загадъчна антична огърлица, намерена сред събраните улики на стар и кървав случай. Тази огърлица обаче е прокълната и е проводник на ужасно зло след трагичен край за загинало при ужасни обстоятелства семейство. Ще оцелее ли семейството и каква цена ще трябва да заплати? Има някои по-гадни моменти, но като цяло филмът е досадно клише от началото до края. Липсват спиращи дъха моменти и за съжаление е доста предвидим. Каста също не ми хареса. - 4.5 / 5.0 Vile (2011)https://www.imdb.com/title/tt1711018/ Режисьор е Тейлър Шеридан (Йелоустоун). Нещо като Убийствен пъзел. Отново имаме таймер и мисия и много кръв и мъчения... Група хора се събуждат в някакво подземие с прикрепени епруветки за черепите си. Получават видео, че имат 22 часа да напълнят епруветките със специална течност, която мозъка изпуска при изключително силна болка. Само така могат да се измъкнат. И те теглят чоп и започват да се измъчват... Каста е добър и дотук. Всичко останало е разочароващо. Самият филм не е за хора с по-слаба психика. Много гнусен и отвратителен садистки филм. - 5
|
|   |
|
 |
|
spurs
(Arlito)
|

Re: Филми 2025 | 14.06.2025 20:50
 |  |  |  | Diavolo написа: Жестокият път (2025)https://siff.bg/bg/movies/balgarski-dok ... okiyat-pat Продукция на БНТ и НФЦ. Гледах го на кино. Документален филм за прословутата експедиция през 1984 г. и покоряването на Еверест от българските герои. Предполагам всички знаете историята. В чест на 40-годишнината от социалистическата революция, се организира първата българска експедиция към най-високия връх на планетата. Подготовката трае общо 3 г. 18 наши алпинисти щурмуват върха по Западния гребен, който е най-трудния и смъртоносен маршрут от трите съществуващи, известен като ''Жестокият път'' И до ден днешен нито една друга експедиция не е покорила Еверест изцяло и само по западния хребет. Еверест е покорен, нашите се завръщат като герои, но уви Христо Проданов губи живота си и остава завинаги в плен на планината... Този филм според мен ще породи много дискусии и спорове, но за мен това което се каза и то от самите участници от 1984 г. излиза, че изключителния иначе катерач Проданов сам си е виновен и го изкараха едва ли не егоист, нарцис, абе каквото си изберете, все важи. Нещо за което и аз знам, че до голяма степен е истина, защото много съм чел за случая, но навремето като водех този спор в 'Дневник' ме изядоха някои тролове... Дано гледат сега. Има неизлъчвани разсекретени аудио файлове от комуникацията между алпинистите в сюблимните мигове, както и уникални видеоматериали. Препоръчвам за задължително гледане. |  |  |  |  |
И аз го изгледах, много добър. Понеже не бях чел особено за това, за мен беше голяма изненада каква се оказа всъщност истината за Проданов. Предвид че всички останали бяха общо взето единодушни, явно наистина е бил такъв. Също ми е много чудно, че изобщо не знаем имената на Иван Вълчев, Николай Петков и Кирил Досев, които се оказват наистина герои (Методи Савов го бях чувал). За съжаление Дойчин Василев не е доживял да види филма, а доколкото разбрах имал голямо желание тези неща да излязат.
|
|   |
|
 |
|
Forest_fan
(Les Mousquetaires)
Регистриран на: 06.06.2012 07:21 Мнения: 5108 Местоположение: Laval, QC, Canada
|

Re: Филми 2025 | 15.06.2025 01:16
Нека не се забравя името и не един друг герой Людмил Янков. Той тръгна да спасява Христо Проданов. Бях на 14 г. по време на експедицията и това, което помня е, че цяла България се вълнуваше за нашите алпинисти. В паметта ми са се запечатали думите на Аврам Аврамов по радиото към Христо Проданов: "Не заспивай! Не заспивай, ти си българин!"
_________________ Un pour tous, tous pour un!
|
|   |
|
 |
|
spurs
(Arlito)
|

Re: Филми 2025 | 15.06.2025 08:55
Всъщност не са на Аврамов тези думи, а са на Георги Имов.
А самият Аврамов е бил ръководител на експедицията, но поне от филма излезе, че е бил много нерешителен и даже некомпетентен. Бил е избран за ръководител на експедицията по предложение точно на Христо Проданов.
|
|   |
|
 |
|
Forest_fan
(Les Mousquetaires)
Регистриран на: 06.06.2012 07:21 Мнения: 5108 Местоположение: Laval, QC, Canada
|

Re: Филми 2025 | 15.06.2025 15:03
Да, сигурно си прав, явно при мен си е останало това заблуждение, че думите са от ръководителя на експедицията  ... но думите наистина са се запечатали в главата ми.
_________________ Un pour tous, tous pour un!
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: Филми 2025 | 17.06.2025 22:01
Как да си дресираш дракон (How to Train Your Dragon) (2025)https://www.imdb.com/title/tt26743210 Много приятно съм изненадан от пълнометражния филм по една от най-любимите истории - 'Как да си дресираш дракон.' Анимацията ми остава като номер 1, но филма плътно се доближава до нея. И не е учудващо след като сценарист и режисьор е Дийн ДеБлоа. Нощния бяс, 'Беззъб' е прекрасен. Отлични попадения за Хълцук и Астрид (Мейсън Теймс и Нико Паркър), а Джерард Бътлър буквално си ляга в ролята на Стоик. Въздушните кадри са страхотни. Единствената ми критика е към така омразното ми 3D, но уви нямам друга опция. Дублажа също е много добър. Препоръчвам да се гледа семейно. - 8.0 / 7.5 Нечестивата троица (The Unholy Trinity) (2024)https://www.imdb.com/title/tt6300910 Уестърн драма. Действието се развива в Монтана през 19 век (да не са се вдъхновили от Йелоустоун, хаха). Дотук с приликите... Изключително слаб филм. Дори не мога да му дам четворка, съжалявам. Умът ми не го побира, кой по дяволите одобри този филм, че дори и за излъчване на кино?! И как може Пиърс Броснан и Самюел Л. Джаксън да се снимат в това... нещо... Ужасен сценарий, ужасен каст, много труден за гледане и понасяне филм. Най-хубавото нещо е, че е кратък. 85 минути. Ако монтажиста беше изрязал още 50 минути цена нямаше да има. - 3
|
|   |
|
 |
|
alexbg
(The Thracian Orphics)
|

Re: Филми 2025 | 17.06.2025 22:37
Актрисата на Астрид - наследницата на викингския вожд поне са я докарали донякъде: англичанка е, а Англия има неееещо общо с викингите. Пък и самата Нико Паркър е наследница на племенни вождове. Е, вярно че говорим за банту племена (в случая в Зимбабве), но пак става...
_________________ БЪДИ РАЗЛИЧЕН - БЪДИ ГРАМОТЕН...
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: Филми 2025 | 18.06.2025 14:31
Платформата 2 (El hoyo 2 / The Platform 2) (2024)https://www.imdb.com/title/tt27729779/ Не е истина какъв креативен провал! Първия филм от 2019 г. ми е един от любимите, спомням си какъв огромен ферман изписах за него. А този пасквил не заслужава и два реда. Негледаем, претенциозен кич! Екипът е същия, но явно са изкарали няколко седмици на етаж 333 и мозъка им е спрял да функционира... Друго реалистично обяснение нямам. - 4 Хищникът: Убиец на убийци (Predator: Killer of Killers) (2025)https://www.imdb.com/title/tt36463894/ Анимация от Вселената на Хищника. Антология включваща три отделни истории (жена викинг ; мъж нинджа ; мъж пилот от втората световна война), които имат едно общо - ултимативния убиец - Хищникът, ловуващ за развлечение и хоби и търсещ най-добрите воини из Вселената... Хареса ми, но не е нещо специално или върховно, както някои го изкарват. Според мен историята с пилота беше излишна и досадна. Ако това се направи като анимационен сериал според мен ще има по-голям успех. - 7 Баща на годината (Goodrich) (2024)https://www.imdb.com/title/tt10171472 Скучен филм в който не се показва нищо ново. Болезнено политкоректен и с уок пропаганда. После защо този жанр е мъртъв от години. Майкъл Китън, който е някъде на 70 г. е баща на 9 годишни близнаци. Чудно... А има и голяма дъщеря на 30 г. която може да е майка на близнаците. Яко криндж. И клише до клише. Не давам по-ниска оценка само заради Кийтън. - 5
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: Филми 2025 | 20.06.2025 18:45
Echo Valley (2025)https://www.imdb.com/title/tt27052633/Доста шум се вдигна за филма и толкова хора ми дадоха зор да го гледам, че обикновено се получава обратния ефект. И да, така и стана. Не ми хареса. И всъщност какво толкова видяхме? Да, Джулиан Мур и Сидни Суини, взривоопасно, уау-уу-ооу иии... всъщност това беше. Ако лентата не беше с тези актриси дори не бих я погледнал. Шестицата е основно заради тях двете и заради онзи момент в който дъщерята тръгна да души майката или там каквото беше и дори дръзна да посегне на кучето/душата и. Филмът е предимно женски, на мен ми дойде скучен и не особено интересен. Въпросът, който е резонно да се постави след края му е следния - На какво е способна една майка за детето си? И има ли изобщо граници? Вие ще простите ли отново или ще затръшнете вратата???Ако се бяха фокусирали най-вече върху тези въпроси, филмът щеше да получи по-добра оценка от мен. Вместо това решиха да показват колко 'мадар фака' е героинята на Мур и как наигра глупака Джаки, който си мислеше, че контролира нещата. Твърде много време отделиха (и то на финала на историята по дяволите) на тази безинтересна за мен криминална част от историята. Дъщерята липсваше в последната третина от филма, който би трябвало да е базиран основно на взаимоотношенията между самотна и тъжна майка и нейната наркозависима дъщеря. За капак приключиха с ''любимия'' ми отворен финал, който в моите очи знаете ли какво означава в повечето случаи (има много редки изключения, които са толкова добри и така дозирани и изпипани, че такъв край дори е логичен)? Не знам какво да правя с историята, не смея да взема решение, защото съм в патова ситуация и оставям на вас зрителите да си блъскате главите в стената. Е, много благодаря! - 5.5 / 6.0Hellboy: The Crooked Man (2024)https://www.imdb.com/title/tt26757462/Мале, мале, докъде я докараха с тази поредица за Хелбой (от Рон Пърлман до Джак Кеси, хаха) - мрачен герой от Вселената на Dark Horse Comics. Филмът е сниман в България, някъде из Витоша с вещото съдействие от ненадминатите титани от НФЦ. Трагикомично слаб филм! Бягайте надалеко. - 4
|
|   |
|
|