Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: 21.09.2026 13:48

Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 779 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 39  Следваща
Филми 2 
Автор Съобщение
Аватар

Мнение  Re: Филми - 2 тема   |   24.07.2014 13:05

Diavolo написа:
С пълна газ
Rush

Днес го гледах за втори път и се надъхах още повече :yes: :first:

Не знам, не съм живял през 70 те години, но съм чел, гледал и слушал много. Този филм пресъздава по един невероятен начин самата атмосфера от тези бурни, революционни години във всеки един аспект. Усещаш тази бунтарска и неповторима атмосфера, въвлечен и прикован си в действието от първата до последната минута. Състезанията като ретроспекция са поднесени по един перфектен начин, а зрителя се вълнува не само от това кой ще спечели световната титла в края, а и как ще се развият характерите на главните герои, това последното даже е много по-важното в случая. Финалния диалог между Хънт и Лауда е за дебелите книги, направо настръхваш.
А специално за Формула 1, наистина са били златни години. Пилотите са били джентълмени, били са много повече приятели отколкото сега, нещата са били много по-естествени и първични, а спортистите са се състезаали заради самия спорт и тръпката. Сега всичко е ужасно скучно и стерилно.

Току-що го изгледах и аз. Много силен и надъхващ филм. А финалният диалог между Лауда и Хънт е един своеобразен манифест на истинското спортно съперничество - такова, каквото би трябвало да бъде - подчинено на самия спорт, на тръпката, на взаимното израстване и самоусъвършенстване, а не просто на тенекийките като самоцел.

"На умния човек врагът ще даде повече, отколкото приятелят ще даде на глупака" - изключително вярна житейска истина! :moufan:

(Extreme Zombies)
Аватар

Мнение  Re: Филми - 2 тема   |   24.07.2014 19:29

Радвам се, че ти е харесал. Невероятен филм :-)
брей напоследък имаш късмет, какви два филма си извъртял (този и гравитация) благородно да ти завиди човек ;)

а специално за Гравитацията представи си всичко това да го видиш наистина на 3Д. Аз по едно време се замаях, особено в началото когато бяха на сателита дето го поправяха или там каквото беше ми се зави свят. :-)

Аватар

Мнение  Re: Филми - 2 тема   |   24.07.2014 19:53

Да, много силен свеобразен "хеттрик" направих тези дни, като прибавя към изброените два филма и още един абсолютен шедьовър - "Житието на Пи". Велик филм, представящ философията на живота по един изключително красив алегоричен начин. Не случайно някои сравняват този филм с Аватар.

(Крива Нива)
Аватар

Мнение  Re: Филми - 2 тема   |   24.07.2014 20:42

Bjoern Bo написа:
Да, много силен свеобразен "хеттрик" направих тези дни, като прибавя към изброените два филма и още един абсолютен шедьовър - "Житието на Пи". Велик филм, представящ философията на живота по един изключително красив алегоричен начин. Не случайно някои сравняват този филм с Аватар.

На тоя филм му бе отнет безспорен Оскар, за сметка на някакъв патриотичен бълвоч, за спасяване на някакви заложници от Иран. :censored:

Последна промяна bai Momchil на 24.07.2014 20:46, променена общо 1 път

Аватар

Мнение  Re: Филми - 2 тема   |   24.07.2014 21:01

bai Momchil написа:
На тоя филм му бе отнет безспорен Оскар, за сметка на някакъв патриотичен бълвоч, за спасяване на някакви заложници от Иран. :censored:

Така ли беше станало? Нормално! Противното би ме навяло на разни съмнения, че не му е чиста работата :)

Иначе на въпросния патриотарско-чифутски* бълвоч му гледах трейлъра в едно кино и толкова се вбесих, че ми идеше да си метна обувките по екрана!

___
* Тъй като в един друг форум едни ограничени и първосигнални същества ме обвиниха в антисемитизъм заради употребата на тази дума, да уточня изрично, че в нея влагам само и единствено онова негативно значение, синоним на "гейски" - т.е. пошъл, прогнил, манипулиращ, целящ да разруши и подмени добрите нрави и устои у хората.

(The Grizzlies)

Мнение  Re: Филми - 2 тема   |   24.07.2014 21:10

bai Momchil написа:
Bjoern Bo написа:

Не обичам киното, ама от време на време чета тази тема (интересни са ми страстта и емоциите, които Дявола влага, описвайки произведенията на това глупаво за мен "изкуство"), че да се върна на това, което исках да напиша.
[чакай да си взема въздух]
:rofl: Бухахахахахахахаха, само не ми казвай, че има филм за кризата с американски заложници в Иран, как ли точно патриотично са филмирали пълният провал на спасителна операция Eagle Claw. Пу им таковам на седмото изкуство. :besnyo:

(Крива Нива)
Аватар

Мнение  Re: Филми - 2 тема   |   24.07.2014 21:24

Prototype_Iblis написа:
bai Momchil написа:
Bjoern Bo написа:

Не обичам киното, ама от време на време чета тази тема (интересни са ми страстта и емоциите, които Дявола влага, описвайки произведенията на това глупаво за мен "изкуство"), че да се върна на това, което исках да напиша.
[чакай да си взема въздух]
:rofl: Бухахахахахахахаха, само не ми казвай, че има филм за кризата с американски заложници в Иран, как ли точно патриотично са филмирали пълният провал на спасителна операция Eagle Claw. Пу им таковам на седмото изкуство. :besnyo:

Не знам какво визираш ама филма е по-действителен случай и разказва как са спасени 6 американски заложници, които се укриват в канадското посолство. Като цяло актьорската игра наистина е силна, но до там, а да се сравнява с Живота на Пи е кощунство, но...

http://www.imdb.com/title/tt1024648/

(The Cursed)
Аватар

Мнение  Re: Филми - 2 тема   |   24.07.2014 22:32

bai Momchil написа:
Bjoern Bo написа:

Арго е тъпня, няма спор, обаче горе-долу същото ми е мнението и за Пи. Така че "безспорен Оскар", но някой друг път. :) Лека полека изгледах почти всички филми от онези номинации и има поне два, които за мен са много по-стойностни и заслужават много повече от Пи - Джанго и Клетниците (тоя най-после го изгледах съвсем наскоро).

(Extreme Zombies)
Аватар

Мнение  Re: Филми - 2 тема   |   25.07.2014 20:50

Bjoern Bo написа:

Да, Пи беше изключително красив филм, истинско пиршество за сетивата :-)
а имаше и силна философия.
Да, страхотен хеттрик :-)

Трябва да гледаш и Джанго без окови, култов филм просто :cheers:

(Primus Maximus)

Мнение  Re: Филми - 2 тема   |   25.07.2014 22:51

Stuart написа:
bai Momchil написа:
Bjoern Bo написа:

Арго е тъпня, няма спор, обаче горе-долу същото ми е мнението и за Пи. Така че "безспорен Оскар", но някой друг път. :) Лека полека изгледах почти всички филми от онези номинации и има поне два, които за мен са много по-стойностни и заслужават много повече от Пи - Джанго и Клетниците (тоя най-после го изгледах съвсем наскоро).

Напълно съгласен.

(Real Green)
Аватар

Мнение  Re: Филми - 2 тема   |   26.07.2014 20:59

Силвестър Сталоун, Харисън Форд, Мел Гибсън, Антонио Бандерас, Арнолд Шварценегер, Джейсън Стейтъм, Джет Ли, Уесли Снайпс, Долф Лундгрен...

Предполагам се сетихте се за кой филм говоря Изображение

Днес го изгледах - не е нищо особено, но поклон пред тези хора :moufan: - всеки един от тях е имал поне 2-3 велики и запомнящи се филма а някои и повече. Не знам как Слай е успял да ги събере (нема го Брус Уилис да го ...).
В следващия филм разбрах, че ще участва и Дуейн Джонсън. А по-нататък очаквам и Лео, Пит и Деймън ;-)

(Крива Нива)
Аватар

Мнение  Re: Филми - 2 тема   |   27.07.2014 10:27

Keanu написа:
Силвестър Сталоун, Харисън Форд, Мел Гибсън, Антонио Бандерас, Арнолд Шварценегер, Джейсън Стейтъм, Джет Ли, Уесли Снайпс, Долф Лундгрен...

Предполагам се сетихте се за кой филм говоря

Не се сещам.

(Dune Warriors)

Мнение  Re: Филми - 2 тема   |   27.07.2014 11:09

bai Momchil написа:

Не се сещам.

The Expendables 3 - като гледам списъка - Бандерас го нямаше в първите 2. :-)
Аз си я харесвам тази поредица филмчета - като за екшъни са си идеални.

(Крива Нива)
Аватар

Мнение  Re: Филми - 2 тема   |   27.07.2014 11:38

Venabili написа:
bai Momchil написа:

Не се сещам.

The Expendables 3 - като гледам списъка - Бандерас го нямаше в първите 2. :-)
Аз си я харесвам тази поредица филмчета - като за екшъни са си идеални.

Това не е ли филма, който го снимаха в България (Непобедимите) ?

(Real Green)
Аватар

Мнение  Re: Филми - 2 тема   |   27.07.2014 14:26

Да, той е - вече третия филм от поредицата. Освен, че е сниман главно тук, в него участват и български артисти.
Иначе филма си е типичен екшън от 80-те, въпреки че е от тази година. Нема ги новите ефекти, 3d-та и т.н. но си е в стила на старите екшън класики.

Последна промяна Keanu на 27.07.2014 14:31, променена общо 1 път

(The Grizzlies)
Аватар

Мнение  Re: Филми - 2 тема   |   29.07.2014 18:45

http://www.dnevnik.bg/razvlechenie/2014/07/29/2352466_ne_ubivaite_shon_biin_iska_da_spasi_aktyora_ot_poredna/

(Extreme Zombies)
Аватар

Мнение  Re: Филми - 2 тема   |   31.07.2014 22:55

хехе много яка идея и много готина фланелка :yes:

(Extreme Zombies)
Аватар

Мнение  Re: Филми - 2 тема   |   01.08.2014 23:48

Самолети: Спасителен отряд (Planes: Fire&Rescue)
бебешорско е, но на мен ми хареса. И този и предния ми допадат въпреки като цяло не особено възторжените мнения и оценки. :-)

Секс запис (Sex Tape)
комедия с Камерън Диас
Уникална простотия?! :-o Та чак са си дали труда да му слагат и D категория. На такива филми трябва да се слага БАН категория.

Херкулес (Hercules)
със Скалата
пръчка отсекъде. Супер малоумен филм, но ето че у нас се гледа здраво :rofl: :uuu:
Тази година излезнаха два кино филма за Херкулес. И двата уникално зле, айде този беше една идея по-добър, а и тук-таме имаше свеж хумор, но като цяло - за бога как може да се правят такива филми?! :-o

(Extreme Zombies)
Аватар

Мнение  Re: Филми - 2 тема   |   01.08.2014 23:52

трейлъра на последната част от трилогията Хобит (Битката на петте армии) излезна
https://www.youtube.com/watch?v=jQEjQgVAyQM

и трейлъра на дългоочакваната от мен част 1 на Сойка Присмехулка (Игрите на глада)
https://www.youtube.com/watch?v=JzcYyzCZdiM

:cheers:

(Extreme Zombies)
Аватар

Мнение  Re: Филми - 2 тема   |   01.08.2014 23:56

А това е трейлъра на най-чакания филм за годината от мен

http://www.youtube.com/watch?v=zSWdZVtXT7E

Interstellar
реж. Кристофър Нолан :moufan:
с Матю Макконъхи, Майкъл Кейн, Ан Хатауей

:rock:

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Темата е заключена, не можете да променяте мнения.   [ 779 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 39  Следваща