| Автор |
Съобщение |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
Регистриран на: 30.05.2012 16:09 Мнения: 32268 Местоположение: Адът, казват е навсякъде около нас...
|

Re: Филми 3 | 12.12.2024 16:35
Gladiator IIhttps://www.imdb.com/title/tt9218128/Изгледах го на кино и него, най-накрая. Ами хареса ми що годе като за едно гледане само и според мен задължително трябва да се гледа на голям екран. А дали можеше да се мине без този филм? Ами да, може. Ще го опиша така: Общо взето една прилична опаковка без кой знае какво съдържание, но като зрелище си е вкусно, но внимавайте да не се налага да ходите на зъболекар... Плюсове: Допълва основната история с Максимус и сега някак си цялата арка има завършек (но пак, това не е задължително и никой не го е искал, просто се полакомих за пари). Екшъна и ефектите. Дензъл като основния антагонист беше един път. Морската битка на Арената с акулите беше един път. Минуси: Главния герой, изигран от Пол Мескал. Много неубедителен ми стоеше в тази си роля. Просто не е за него. Нито има осанката, нито харизмата. На светлинни години от Ръсел Кроус и супер образите от великия сериал, 'Спартак' на StarZ Мота мот спрямо оригиналния филм. Нищо ново или оригинално. Ридли Скот толкова го е мързяло, че са претупали набързо сценария и всички излишни неща само и само за да се наблегне на зрелището. - 7.0 / 6.5
|
|   |
|
 |
|
bai Momchil
(Крива Нива)
|

Re: Филми 3 | 13.12.2024 10:11
Битката с акулите на Колизеума плюс?  По-голяма измишльотина не бях гледал. Аз лично не бих го рейнтал повече от 4-5 тоя филм. Тотална боза за мен, 
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
Регистриран на: 30.05.2012 16:09 Мнения: 32268 Местоположение: Адът, казват е навсякъде около нас...
|

Re: Филми 3 | 13.12.2024 17:08
Оказа се, че наистина е имало подобни битки и не е измишльотина.
|
|   |
|
 |
|
bai Momchil
(Крива Нива)
|

Re: Филми 3 | 13.12.2024 20:46
Дай източници? Аз не мога да си представя как: 1. Тия акули са залавяни и от къде, предвид че акули в Европа няма или тия които се срещат не са тия чудовища от Карибите и Австралия например? 2. Как след като са заловени са пренасяни до Рим? 3. Къде в Рим са ги съхранявали и отглеждали? 3. Как точно са превръщали колизеума в дълбок басейн? 4. Откъде дълбочина за този басейн (погледни възстановки как е изглеждал от арената до първите седалки) за да плуват акули и кораби?
 |
|
Vendome
(The Grizzlies)
|

Re: Филми 3 | 13.12.2024 21:34
На Ридли Скот още съм му обиден за Наполеон и ще бойкотирам Гладиатор 2.
 |
|
SUBXERO
(The Grizzlies)
Регистриран на: 23.08.2012 09:02 Мнения: 13105 Местоположение: Augusta Vindelicorum
|

Re: Филми 3 | 13.12.2024 22:07
Що така? Да не би да си очаквал нещо по-автентично?
_________________ GREEN AND GOLD UNTIL THE CLUB IS SOLD!
|
|   |
|
 |
|
Vendome
(The Grizzlies)
|

Re: Филми 3 | 13.12.2024 23:31
Очаквах добър филм, а получих булшит.
 |
|
Vendome
(The Grizzlies)
|

Re: Филми 3 | 20.12.2024 22:01
 |  |  |  | Diavolo написа: Гунди - Легенда за любовта (2023)https://www.imdb.com/title/tt31853193/Най-накрая го изгледах на кино. :) Очарован съм! Трогнат! И толкова развълнуван... И всичко това от един върл и в червата цесекар! Със сигурност това е най-добрия български филм от ''демокрацията'' насам. За всички времена вече става сложно, но и не искам да правя сравнения, безсмислено е. Но със сигурност ще ми е във всеки един вечен топ. Филмът е направен по един съвсем нов начин, който няма нищо общо с 95% от родните ни филми. Все едно гледам американски спортно-биографичен филм и то от най, най-добрите. Нека това да не стои като едва ли не скрита критика или пък да се изтълкува, че копираме. И да е така, какво от това? Точно така се структурира един успешен филм. Без типичните за нашето кино 'криндж арт драматични моменти' които си ги разбира само режисьора, а после зрителите са много прости и не разбирали от кино. Отличен сценарий, отлична режисура, отлична операторска работа, супер звук (абсолютно всичко се чуваше, все едно ми говорят на ухото, значи могло), страхотен монтаж и най-вече -> невероятна актьорска игра! Павел Иванов е Гунди. И Буквално и преносно! А Александра Свиленова направо ме изуми. Какъв талант има това момиче. Невероятна е и съм сигурен, че и тя и Павел ще станат най-големите ни звезди. Химията между главните герои е изумителна и направо ме отвя. Доволен съм и от чисто футболните моменти. Някои ще кажат, малко са за толкова дълъг филм, но аз това си го знаех още от самото начало и си бях доволен от показаното. Доволен съм и от моментите с ДС, колкото трябва и без да се прекалява. Радвам се и че не ни намекнаха по някакъв начин, че са отговорни за смъртта на Гунди. Според мен това което се е случило е просто един нелеп инцидент, една трагедия, която за съжаление се случва всеки ден във всяка една страна и не винаги има виновник. Може би е карал с по-висока скорост, може би не, има някаква мистерия и така ще си остане. Аз само ще кажа, ако ти е писано... Не случайно това е и най-скъпия български филм. Бюджетът е космически за родните стандарти, 2 млн. евро, но всичко е отишло по предназначение, от-до. Каква възстановка само. Буквално се потопих през 60-те и 70-те години от миналия век. Не видях гафове с просто око. Отдавна не бях плакал на филм, в края на филма и това се случи. Ако все още има колебаещи се, гледайте филма непременно. И по възможност на голям екран. :) - 9 |  |  |  |  |
Официално 700 000 в България.
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: Филми 3 | 20.12.2024 22:52
Mufasa: The Lion King (2024)https://www.imdb.com/title/tt13186482/Днес го гледах премиерно на кино. Половината зала беше пълна, има си хора. За голямо мое съжаление случих на 3D прожекция (учудвам се, че все още се правят филми на три де, защото за мен точно тази широко използвана технология се превърна в пълен провал и не случайно последните години все по-малко филми се правят по този начин. Мислите са ми сходни с тези за Гладиатор II. Можеше и без него, но и не е лош. Става за едно гледане. За мен голяма част от тези игрални филми върху анимации класики са толкова излишни и толкова явно направени за пари, че няма накъде. Филмът е за малкия Муфаса и как се превръща в царя на саваната. Виждаме и откъде и защо тръгва враждата със Скар (с истинското име Така) и ах колко оригинално, причината е в момиче... Не само, имаше си червени флагове поведението на Така, но появата на Сараби беше катализаторът. Всъщност най-много ми хареса Киара, внучката на Муфаса. Не знам дали да препоръчам, по-скоро да. Хубав е, но като толкова много други, няма я магията. - 6
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: Филми 3 | 20.12.2024 23:03
Без крила (2024)https://www.facebook.com/profile.php?id=100090738363889Гледах го на кино. Хубав е филма, препоръчвам. Но не отивайте с прекалено големи очаквания. Повече от 7 трудно, реално е за 6 / 6.5, но когато даден роден филм ми хареса винаги завишавам малко. Самата история е трогателна и те въвлича. Бързо се изнизаха тези 2 часа. Имам известни претенции към играта на Наум Шопов и към това, че не дадоха най-големите състезания на Михаил Христов. Явно бюджета не позволява да си позволят нещо по-мащабно. Малкото момче, което играе Мишо в детските му години прави по-добрата роля, поне според мен. Цялостно каста се справя добре, режисурата също е добра, имам претенции към сценария, но не големи. - 7
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: Филми 3 | 22.12.2024 02:25
Изгледах на кино два Марвел филма. Venom: The Last Dance (2024)https://www.imdb.com/title/tt16366836/Може би най-добрия Венъм от поредицата. И достоен край (поне засега) на неговата история. Естествено отвориха си вратичка, че Еди Брок и симпатичния симбиот могат пак да се срещнат. Наблюдавайте внимателно още началната сцена в бара и капката, както и края след това... Добър екшън, ефектите много добри, единствено семейството поклонници на UFO ми стояха малко излишни, но там използваха децата за да видим и доброто във Венъм. - 7Kraven the Hunter (2024)https://www.imdb.com/title/tt8790086/Време беше да се направи филм и за руския отмъстител, хаха. Един от класическите Марвел злодеи от Вселената на Спайдъ-Мен. Доста е далеч от този Крейвън, познат ми на мен обаче. Направили са го буквално недосегаем. Ами направо да го викат Авенджърите за следващото им голямо събиране, хаха. Екшъна беше на ниво. Арън Тейлър-Джонсън е отличен избор за главната роля на Крейвън. Филмът беше много предвидим, дори и в обратите си на финала. С нищо не ме изненадаха. Все пак като тегля чертата става за едно гледане и по-добре е да се види, отколкото да се пропусне. - 6
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: Филми 3 | 22.12.2024 16:27
Направих си един мини маратон на Годзила и Бийтълджус, шак шак един след друг. Shin Godzilla / Shin Gojira (2016)https://www.imdb.com/title/tt4262980/ Отлагах го през годините, но му дойде реда, като исках да го свържа с така нашумялата нова Годзила от 2023 г. Изненадващо, но ми хареса (като за едно гледане) предвид по-ограничения му бюджет и прекалено многото дразнеща политика и напълно излишните и безцелни диалози. - 6 Godzilla Minus One / Gojira -1.0 (2023)https://www.imdb.com/title/tt23289160/ В чест на 69 годишнината на Годзила (1954 г.), прочутата Toho направиха този филм, който е 37-ият във франчайза (вече са 38) и 33-ият японски филм за чудовището символ на американското ядредно нападение над Хирошима и Нагасаки. Действието се развива по време на следвоенна Япония, във времена, в които страната на изгряващото слънце е на дъното. Тогава се появява и Кайджу чудовището Годзила, завличайки всички в минуса, откъдето идва и името на филма... Хареса ми! Един от най-добрите японски филми по тематиката. И препоръчвам! Няма да съжалявате. Взели са си поука от последните Годзила филми и тук са се разгърнали подобаващо. - 7.5 Beetlejuice (1988)https://www.imdb.com/title/tt0094721/ Учудващо или не, но се оказа, че не съм гледал стария филм на Тим Бъртън от 1988 г. Мислех си, че съм го гледал, но забравил, но като го гледах нищо не ми изплува, т.е. явно съм го пропуснал навремето... Хареса ми. Обичам филмите от 80-те години и тази така типична атмосфера за тогава. НО самият филм не е нещо кой знае какво и един от хилядите, които са добри ей така за едно гледане и забрава с времето... Със сигурност ако го бях гледал тогава щеше да ми направи по-сериозно впечатление. Във филма най-много ми допаднаха освен ясния и невероятен Майкъл Кийтън, Алек Болдуин и Джина Дейвис. - 6.5 / 7.0 Beetlejuice Beetlejuice (2024)https://www.imdb.com/title/tt2049403/ Изненадващо или не, но този сикуъл ми допадна повече. Не е заради ефектите и новите технологии и възможности. Просто сценария, обратите и самите герои ми бяха много по-интересни за гледане, като Джена Ортега > младата Уинона Райдър. Приятно съм изненадан и ако има колебаещи нека смело да го изгледат. - 7.5
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: Филми 3 | 22.12.2024 16:31
Властелинът на пръстените: Войната на Рохиримите (The Lord of the Rings: The War of the Rohirrim)https://www.imdb.com/title/tt14824600/ Гледах го на кино. Красива анимация, увлекателна история, но това не е Властелинът на пръстените... Хера е очарователна, екшъна на ниво, Крал Хелм величествен и нямаше смисъл от подобно заглавие. Препратките и връзките бяха абсурдни и сложени самоцелно без никаква връзка с историята. Не е лош, напротив, но спокойно може да го пропуснете и да го чакате по торентите и сайтовете за онлайн гледане. - 7.0 / 6.5
Последна промяна Diavolo на 22.12.2024 16:43, променена общо 2 пъти
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: Филми 3 | 22.12.2024 19:50
Веществото (The Substance) 2024https://www.imdb.com/title/tt17526714/ Давам добра оценка на филма, но само защото оценявам като критик и ценител това което видях. Чисто като редови, обикновен зрител бях отвратен и погнусен и това пък е причина да не дам повече от 7, ако ще и да беше най-големия шедьовър правен някога (а то разбира се че не е). Филмът разказва една простичка история, която обаче е събирателна за целия живот. От големия успех и слава до забвението. За това, че времето е над всички нас и не прощава и че ние никога не можем да спечелим тази неравна битка. На какво е способна една застаряла и позабравена голяма холивудска звезда, за да изманипулира времето и да върне младостта и славата си? И каква цена трябва да заплати... Филмът на Корали Фаржеа е микс между социална и черна сатира и 'боди-хорър' с намигване към 70-те години. Гротеска на лесния път към вечната младостта и красота. Всичко това на фона на съвременните инфлуенсърки с безбройните филтри в Инстаграм е още по-актуален. Деми Мур е невероятна. Ето това нещо е Холивуд. Може да си затънал в забвение, но да изчакаш подходящия момент и да избухнеш отново с брутална роля. Маргарет Куейли, която аз лично много харесвам прави не по-малко качествена роля. Ако не беше този тандем, филмът нямаше да има този ефект. Впечатляващи операторска работа и визуални ефекти! Въпреки погнусата ми ако не бяха последните 'мех' 30 минути може би щях да дам още по-добра оценка. За съжаление Корали подценява 'ендшпила' Гледайте, но сте предупредени, че ще ви очакват много гадни и гнусни сцени. В никакъв случай не се хранете, докато гледате филма. Аз например не знам дали скоро ще опитам любимото ми иначе пилешко... - 7
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: Филми 3 | 23.12.2024 21:05
Трансформърс: Първият (Transformers One) (2024)https://www.imdb.com/title/tt8864596/ Много приятна изненада. Яд ме е само, че не успях да го гледам на голям екран. Това е предисторията на всички филми за Трансформърс. Самото начало на историята, откъде тръгва всичко. Действието се развива в зората на Сайбертрон и ни запознава с прочутите роботи Орион Пакс и D-16, които са на дъното на хранителната верига и трудещи се под шапката на една огромна измама... Защо и как приятелите Орион Пакс и D-16 се превръщат в заклетите врагове, Оптимус Прайм и Мегатрон. Страхотна графика, екшън, герои и история. Горещо препоръчвам! - 8
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: Филми 3 | 24.12.2024 10:01
Злосторница (Wicked / Wicked: Part I) (2024)https://www.imdb.com/title/tt1262426/ Гледах го на кино. О, каква приятна изненада. Зеленото е на мода, а не розовото... Филмът разказва за детството и приятелството между бъдещата злодейка от Магьосникът от Оз (лошата вещица от запада), Елфаба и приказната Глинда (първоначално Галинда), добрата вълшебница от севера. И всичко това преди да пристигне Дороти и Тото... Очарователен, шармантен филм. Препоръчвам с две ръце! - 8 Съседната стая (The Room Next Door) (2024)https://www.imdb.com/title/tt29439114/ Гледах го на кино. Това е първия англоезичен филм на Алмодовар. Обичам да гледам Алмодовар. Признал съм го отдавна като майстор на камшичния диалог и камерния съспенс. Този човек има таланта от най-елементарното нещо да създаде интригуваща житейска ситуация. В този филм блестят Джулиан Мурд, Тилда Суинтън и Джон Туртуро. Историята е простичка. За смисъла на живота и смъртта, за стойността на приятелството и емпатията в кризисните моменти, които ни бележат. Самата история по начало е депресивна заради нелечимо болната от рак главна героиня, но с диалога и играта, Тилда и Джулиан намериха начин да ме усмихнат. - 7
|
|   |
|
 |
|
SUBXERO
(The Grizzlies)
Регистриран на: 23.08.2012 09:02 Мнения: 13105 Местоположение: Augusta Vindelicorum
|

Re: Филми 3 | 24.12.2024 15:18
Carry-OnМного добър Коледен екшън с леки асоциативни препратки към Умирай Трудно 2 и 3. Едва ли ще стане блокбастър, понеже е продукция на Нетфликс, но определено ме накефи и си заслужава.
_________________ GREEN AND GOLD UNTIL THE CLUB IS SOLD!
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: Филми 3 | 24.12.2024 15:31
Juror #2 (2024)https://www.imdb.com/title/tt27403986/ Клинт Истууд си остава голям майстор да те държи за гърлото и съспенса да е на макс. Прекрасен Никълъс Холт в главната роля! Тези 110 минути ми минаха като половин час и нямах търпение да видя развръзката. Минаха ми няколко варианта през главата, даже бях убеден в единия от тях, но не се оказа това. За съжаление има едно основно нещо, което не ми хареса, всъщност най-важното. Краят! - >>>>
- Нямаше нужда от този така типичен и излишен край с появата на прокурорката на вратата на потенциалния извършител (да, потенциален, защото за мен има съмнение за вина, но не и 100%-во доказателство, че той е блъснал жената ; за мен жанра е трилър + мистерия). Първо, че стои адски недовършено и като антиклаймакс и второ и по-важно, за мен Истууд пропуска една великолепна възможност да направи един нетипичен, нестандартен край и да хвърли хората в тъча. Да представи историята така, че всички да се чувстват гузни и всеки да се съмнява в себе си, в това което е отстоявал, вярвал и борил...
Да стои някак си ей така с несправедлив финал (но всъщност животът справедлив ли е и колко ли много несправедливо осъдени има в Щатите с тази тяхна така тачена система със съдебните заседатели (бтв: не казвам дали е добра или лоша) ), но реалистично и без излишни героизми. Още повече, че героинята на Тони Колет абсолютно нищо не може да докаже и героят на Холт не могат и с пръст да го пипнат. Обаче не, ще се изтъпанчи на вратата да показва мускули, защото така американците ще си легнат спокойно... Препоръчвам! Уви, оценката ми е повече към кръглата седмицата отколкото към половинката след нея... - 7.0 / 7.5
Последна промяна Diavolo на 24.12.2024 15:31, променена общо 1 път
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: Филми 3 | 25.12.2024 23:20
Заведи ме вкъщи (2024)https://www.imdb.com/title/tt34601105/Сега го изгледах по БНТ1. Премиера за нас. Продукция на БНТ, по едноименната повест на Михаил Вешим. В ролите: Асен Блатечки, Алекс Маринов, Койна Русева, Яна Маринова, Албена Колева, Китодар Тодоров, Антон Радичев, Петър Калчев и Елизабет Методиева Ами не ми хареса, съжалявам. Има хляб в историята, но не беше добра разказана. Играта на актьорите също не ми се понрави. Все пак е хубаво да се гледа, наше си е. Посланието като че ли е, че няма значение дали си богат или известен или сирак и никой. Първото не е дефиниция за щастие. На финала на филма са го описали добре, просто не искам да издавам. Също така ни показват риалити форматите като нещо фалшиво и уродливо...
|
|   |
|
 |
|
spurs
(Arlito)
|

Re: Филми 3 | 26.12.2024 02:36
И аз го изгледах, слабичко наистина.
И като говорим за български филми, преди 1-2 седмици гледах по телевизията и Чалга. Страшна тъпотия, след която приемам за доказано, че Куката гони Ники Илиев по упоритост да прави тъпи филми :)
|
|   |
|
|