Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: 21.09.2026 18:49

Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 779 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 39  Следваща
Филми 2 
Автор Съобщение
(Extreme Zombies)
Аватар

Мнение  Re: Филми - 2 тема   |   09.01.2016 00:15

Търсил съм ги ама са колекционерска рядкост :(
Но ок ще те имам предвид и теб. :devil:

(Primus Maximus)

Мнение  Re: Филми - 2 тема   |   09.01.2016 14:52

Diavolo написа:
Да, може, но не и в България...
Виновни са Александра Филмс и Форум Филм. Умишлено не прожектират на 2D, за да не си подбиват по-скъпото 3D, както и продажбата на очилата. Досега у нас не е имало опция да гледаш един филм по избор - на 2D или на 3D. В Америка може, както и почти навсякъде по света, но не и у нас.
Според мен обаче в скоро време ще настъпи промяна колкото и да не им се иска на някои самозабравили и уяли се бизнесменчета. :uuu:

Иначе ако имах избор, 90% от филмите щях да ги гледам на 2D. Новата 3D технология не мога да я дишам и не виждам нищо добро и качествено в нея.

:yes:

Иначе не мисля, че не е имало опция дали 2D или 3D. Аз си спомням няколко такива случая през годините.

Аватар

Мнение  Re: Филми - 2 тема   |   12.01.2016 11:28

Гледах Междузвездните на 2Д в Сърбия и си напълних душата. Родните монополисти могат да ми ядат главата! :wave:

Аватар

Мнение  Re: Филми - 2 тема   |   12.01.2016 13:40

Diavolo написа:
А истината е, че тя за първи път хваща светлинен меч, а срещу себе си има има майстор в това отношение. В реалния живот един такъв дуел би завършил със смъртта на начинаещия за 2/3 секунди макс. Да, тя се остави на силата да я води, но не силата ти дава конкретното умение. Казвам това, защото съм вземал малко уроци по фехтовка и знам какво е.

За по-правдоподобно осмисляне на умението за боравене с меч, пречупено през Силата, по-скоро ти трябва добро разбиране за кенджуцу ;)

Иначе за мен бързото овладяване на Силата и меча от страна на Рей не само не е неправдоподобно, ами точно обратно - един от най-силните и смислени моменти във филма. Първо, този модел изцяло се вписва в популярния образ за Избрания - обикновен човек, натоварен с несъзнавани свръхестествени сили, които в един момент интуитивно намира и започва да прилага на практика. Второ, загатва се по един деликатен начин за универсалния принцип как знанията и уменията не се придобиват в течение на човешкия живот посредством обучение и тренировки, ами са закодирани у човека в една или друга степен и обучението всъщност е пътят към тяхното отключване. А избраните могат да го правят интуитивно. Много добре се е получило точно това. Дано по-нататък не го развалят с някаква малоумна предистория за пуканкогризящи зрители в стил "Рей е дъщерята на Люк и като малка е била обучавана за джедай".

Последна промяна Medved на 12.01.2016 13:41, променена общо 1 път

(Extreme Zombies)
Аватар

Мнение  Re: Филми - 2 тема   |   13.01.2016 01:04

Аха, добре си го формулирал. Съгласен с тази далекоизточна философия :-)
А иначе Рей ще му се окаже щерка на 99.9% Въпросът е в Епизод 8 да не дават как я обучават като съвсем малка (но интересно защо не помни това обучение ако го е имало), защото би било безсмислено. По-добре да си остане една такава висяща във въздуха трактовка и всеки сам за себе си да намери липсващия отговор.

Аватар

Мнение  Re: Филми - 2 тема   |   13.01.2016 03:08

На мен ми допада идеята за обикновено момиче от народа, което просто има дарба за силата. Тези роднински връзки а ла латиноамериканска сапунка ми идват малко в повече.

Иначе аз залагам на сценария Рей да върне Кайло Рен към светлата страна в епизод 9 ;)

(Extreme Zombies)
Аватар

Мнение  Re: Филми - 2 тема   |   13.01.2016 04:02

Е, няма да взимам контратезата, защото е обречена кауза... :)
Май май ще си имаме повторение на старите серии. Остава и Кайло Рен да захвърли в космоса Нокс в момент в който последния е сгащил братчедка му и шоуто ще е пълно... :-D
Абе лошо няма, важното е как ще се стигне до там и каква история ще ни поднесат.

(The Grizzlies)
Аватар

Мнение  Re: Филми - 2 тема   |   13.01.2016 12:21

Кайло и да не го върнат, все тая е. Тоя е бледо подобие на Дарт Вейдър, освен ако не задобрее в следващия епизод, жалък е.

Аватар

Мнение  Re: Филми - 2 тема   |   18.01.2016 22:59

"Мълчанието на агнетата" - любим мой филм, един от най-яките в жанра. Вчера го гледах пак и пак стигаме до най-важната част във филма на който дефакто няма отговор - как Лектър открадна писалката на агента др Чилтон ???
В една от сцените дават Лектър овързан до уши с маска на устата как забелязва писалката на Чилтон. По късно дават как Чилтон иска да подпише едни документи, бърка за писалката си и не я намира. След което веднага показват Лектър. По късно Лектър използва пълнителя на писалката за да отключи белезните и да избяга.

Как обаче я открадва при условие че е вързам и увит като мумия филма не показва, което прави идеята и замисъла доста лековати защото е НЕВЪЗМОЖНО той да я открадне ...

Сега погледнах и чичко Гугъл и там има доста топици точно по тази част на филма, хората питат, но отговор филма не дава :stop: :-D

Въпреки всико си остава голям филм, заедно със 'Седем', макар и по различен и още няколко от бранша.....И то първата серия....

Аватар

Мнение  Re: Филми - 2 тема   |   20.01.2016 16:17

Къде са снимани сцените на "Силата се пробужда": http://www.businessinsider.com/star-wars-the-force-awakens-filming-locations-2016-1

(Extreme Zombies)
Аватар

Мнение  Re: Филми - 2 тема   |   21.01.2016 00:47

Аха, много от снимките са били в Англия и Ирландия.
Не случайно STAR WARS: Епизод 7 стана официално най-гледания филм за всички времена във Великобритания. :yes:

(Arlito)

Мнение  Re: Филми - 2 тема   |   21.01.2016 11:00

Medved написа:
Diavolo написа:
А истината е, че тя за първи път хваща светлинен меч, а срещу себе си има има майстор в това отношение. В реалния живот един такъв дуел би завършил със смъртта на начинаещия за 2/3 секунди макс. Да, тя се остави на силата да я води, но не силата ти дава конкретното умение. Казвам това, защото съм вземал малко уроци по фехтовка и знам какво е.

За по-правдоподобно осмисляне на умението за боравене с меч, пречупено през Силата, по-скоро ти трябва добро разбиране за кенджуцу ;)

Иначе за мен бързото овладяване на Силата и меча от страна на Рей не само не е неправдоподобно, ами точно обратно - един от най-силните и смислени моменти във филма. Първо, този модел изцяло се вписва в популярния образ за Избрания - обикновен човек, натоварен с несъзнавани свръхестествени сили, които в един момент интуитивно намира и започва да прилага на практика. Второ, загатва се по един деликатен начин за универсалния принцип как знанията и уменията не се придобиват в течение на човешкия живот посредством обучение и тренировки, ами са закодирани у човека в една или друга степен и обучението всъщност е пътят към тяхното отключване. А избраните могат да го правят интуитивно. Много добре се е получило точно това. Дано по-нататък не го развалят с някаква малоумна предистория за пуканкогризящи зрители в стил "Рей е дъщерята на Люк и като малка е била обучавана за джедай".

Не знам в какви популярни образи и универсални принципи се вписва, но определено не се вписва в принципите на Междузвездни войни и на Силата. И Анакин, и Люк, при които Силата беше много силно присъстваща, се нуждаеха от дълго обучение за да могат да се бият добре със светлинния меч. Ако сега вкарат някаква концепция че само понеже владееш Силата изведнъж ставаш непобедим джедай, това тотално ще обезсмисли всички усилия, които Оби Уан и Йода хвърлиха за обучение на Люк. Така че за мен ако тя никога не е била обучавана това ще е супер тъпо, пък нека съм "пуканкогризящ зрител".

(Arlito)

Мнение  Re: Филми - 2 тема   |   21.01.2016 11:06

Vendome написа:
Кайло и да не го върнат, все тая е. Тоя е бледо подобие на Дарт Вейдър, освен ако не задобрее в следващия епизод, жалък е.

Е, ще задобрее предполагам, по-скоро ни показват развитието му. То и за Дарт Вейдър сигурно щяхме да имаме различно мнение, ако бяхме гледали първо епизоди 1-3 :)

Иначе четох интересна теория, че Кайло всъщност е двоен агент и целта му е да унищожи Първия ред. Затова казал на баща си "Ще ми помогнеш ли", т.е. не както го възприемаме, че му помага да довърши пътя към Тъмната страна, а че му помага да спечели докрай доверието на Сноук, за да може да го убие. И като казва на Вейдър "Ще довърша това, което ти започна", имал предвид разбиването на Империята. Като се замисля, не е изключено и така да го извъртят :)

(Extreme Zombies)
Аватар

Мнение  Re: Филми - 2 тема   |   22.01.2016 23:33

Ритъмът под краката ми (The Beat Beneath My Feet)

http://www.imdb.com/title/tt3064356/?ref_=fn_al_tt_1

Поредната английска музикална комедия/драма. Похвалиха ми я ама нещо не ми хареса, ама хич.

Your’ re Not You

http://www.imdb.com/title/tt1198156/?ref_=fn_al_tt_1

Тежка драма с Хилари Суонк, Ейми Росъм и Джош Дюамел.

Става въпрос за една бивша пианистка диагностицирана с АЛС (Суонк) и последиците от това тежко заболяване. Как целия ти живот се разрушава в един миг. Става въпрос и за силата на човешкия дух и за откриването на едно ново и много силно приятелство, ей такива нещица от живота. Силен филм, трогна ме, а особено много бих похвалил изпълнението на Ейми Росъм.

Футбол за дами (Dames 4)

http://www.imdb.com/title/tt4059636/?ref_=fn_al_tt_1

Холандска спортна комедия/драма за това как една жена на средна възраст отчаяно търсеща свобода и независимост решава да сформира женски футболен отбор от нейни приятелки и познати...

И този ми го похвалиха и понеже е свързан с футбола го изгледах, но се оказа едно клише и нищо повече. Имаше някои забавни моменти, но като цяло загуба на време.

Завръщането (The Revenant)

http://www.imdb.com/title/tt1663202/?ref_=ttawd_awd_tt

Днес го гледах на кино. Уф, ами какво да кажа, хареса ми. Силен е филма. Силно режисьорски ако мога така да се изразя. Книгата на Пунке е променена до неузнаваемост, дефакто този сценарий на Иняриту си е направо оригинален... Най-силния коз на филма е визията, суровия реализъм, декорите (едно към едно!!! като изключим само компютърно генерираната мечка) и разбира се невероятната работа на Любецки като режисьор на операторите. Хубавия филм ще е хубав където и на каквото и да се гледа, но специално този си е за кино, цялото това величие на природата пред която сме толкова незначителни няма как да се усети вкъщи, да не говорим за работата на Любецки зад камерата и снимането само с естествена светлина, било от слънцето или от запаления огън, което си е истинска революция. Иняриту е искал да пресъздаде суровата Америка в началото на 19 век колкото се може по-достоверно, искал е филма да бъде като оживяла картина изпълнена със светлосенки и без да съм експерт мисля, че успява. По мое скромно мнение този филм си е визуално произведение на изкуството. И това компенсира семплия сюжет. Един човек оцелява и после отмъщава. Всичко това се тушира както от факта, че става въпрос за истинска история, вдъхновила много американци навремето, така и от всичките тези режисьорски иновации без които този филм щеше да е едно ужасно клише.

Снимано е в най-северните и южни части на двете Америки, снимано е и при силно минусови температури, като актьорите са били подложени на истински сървайвър. Относно актьорите във филма съм съвсем леко резервиран. Филмът е силен с всичко това което споменах, но не мисля, че актьорите правят нещо изключително. Специално за Лео, бях особено впечатлен от онази сцена в която лежеше безпомощен и видя как Фицджералд убива синът му. Физиономията която направи когато безпомощно ръмжеше/стържеше, начина по който му се изкриви лицето и му потече лига беше уникален, стресирах се и то не на шега. И най-големите майстори на визуалните ефекти бих завидели... Но тези физиономии Лео ги умее много добре (справка Вълкът от Уолстрийт, когато бе предозиран) и не е нещо ново. По-скоро целия му принос към филма, саможертвата да изтърпи цялото това мъчение, да изпълнява сам каскадите, да се влачи из калта и снега, да реве като ранено животно. Определено си заслужава номинацията, поне за мен. За самия оскар, някак си ако трябва да съм честен си е малко пресилено, но все пак трябва да видя и конкуренцията. При Том Харди нещата що годе стоят по същия начин, като при него сякаш номинацията е малко пресилена. Не видях нещо кой знае какво изключително от негова страна. Бих казал, че този Том Харди, който гледах в този филм си беше на 90% същия Том Харди от всички предишни негови филми. Но ето когато си в правилната продукция на правилния човек в правилния момент всички врати падат...

И накрая нещо любопитно за нечелите книгата на Пунке и изобщо за всички, които се интересуват от това какви са разликите между филма и книгата и какво става с двамата главни герои, каква е тяхната действителна съдба.

СПОЙЛЕРИ

1. Първо и най-важно. Хю Глас (Лео Ди Каприо) няма син!!! Нито жена индианка, нито син. Всичко това е измишльотина на Иняриту. Дефакто Глас в книгата отмъщава заради самия себе си, защото е оставен на произвола на съдбата.

2. Във филма самотен индианец спасява ранения от мечката Глас, като изцелява раните му, докато в книгата едно индианско племе го намира и техния шаман го изцерява.

3. Бриджър (Уил Поултър) във филма Глас му прощава, като се застъпва пред капитана, че казва истината и че не е виновен за нищо. В книгата обаче като го вижда във форта го пребива много тежко, само дето не го доубива и то само защото последния не се съпротивлява гризейки го съвестта.

4. Капитан Андрю Хенри (Домнал Глийсън) си е жив и здрав в книгата, докато във филма героя на Харди го застрелва.

5. Хю Глас се натъква на Джон Фитцжералд доста по-късно и то случайно, като последния е постъпил в армията. Глас иска да се саморазправи с него, но тамошния капитан не позволява това да се случи, а свиква военен съд. Фицжералд лъже като разпран на този съд и като нищо щеше се измъкне ненаказан, но разгневен, Глас го прострелва, като го ранява в рамото. Глас е тикнат зад решетките, като по-късно е освободен и това е цялата история. Какво е станало с Джон Фицжерлад така и не става ясно. Никой не знаел нищо за него. А за Хю Глас се знае, че продължил да е трапер и изследовател (преди това е бил и пират) и си скитал из американската пустош, като години по-късно е убит от индианци.

(Real Green)
Аватар

Мнение  Re: Филми - 2 тема   |   31.01.2016 23:54

Anomalisa http://www.imdb.com/title/tt2401878/
Странен филм, но ме заинтригува. Някакъв тип анимация, но нямаща нищо общо с обикновените такива. Не е за деца филма, и може би начина на заснемане го прави интересен. Но нещо не успях много да схвана историята - светът в който се развива действието е сюрреалистичен и... с доста странни хора, които са като от калъп с 2 изключения. Но нека не разказвам повече - може да го коментираме с някой, който го е гледал...

(The Grizzlies)
Аватар

Мнение  Re: Филми - 2 тема   |   07.02.2016 13:13

Макар, футболът да е замесен, филмът не е чисто спортна драма. Показва колко трудно е да излезеш от гетото чрез спорта. Показва още колко безсмислено, дори трагично може да се окаже отмъщението.

http://www.imdb.com/title/tt1588358/

(New Mersey Razors)
Аватар

Мнение  The Hateful 8   |   09.02.2016 06:01

Отново велики монолози и диалози. С удоволствие си го изгледах. Тарантино полудява с всеки нов филм, а си харесвам Дженифър Джейсън Лий още от Single White Female, струва си филмчето. :-)

Последна промяна TheExorcist на 09.02.2016 06:02, променена общо 1 път

(Extreme Zombies)
Аватар

Мнение  Re: Филми - 2 тема   |   10.02.2016 13:59

На ТВ и компа

Тами (Tammy)
http://www.imdb.com/title/tt2103254/?ref_=fn_al_tt_1
Комедия с Мелиса Маккарти, Сюзън Сарандън и Кати Бейтс.
Отдавна не бях гледал такава откровено завявам простотия. Най-слабия филм на Мелиса, която иначе харесвам.

От глупав по-глупав: Завръщането (Dumb and Dumber To)
http://www.imdb.com/title/tt2096672/
Продължението на култовата комедия отпреди 20 г. Джим Кери ми е любимец, а оригиналния филм си е класика в жанра и заради това дълго отлагах гледането на продължението. В крайна сметка изненадващо, но ми хареса.

Малко на кинце през последната една седмица

Петата вълна (The 5th Wave)
http://www.imdb.com/title/tt2304933/?ref_=ttfc_fc_tt
Поредния тийн НФ екшън. Адаптация по плануваната трилогия на Рик Янси (досега са излезнали две книги).
Сюжета силно напомня за Здрач, само дето вместо вампири има извънземни... Фен съм на Клоуи Грейс Мориц, много добро попадение за главната женска роля. Иначе какво да кажа, предвидим филм. Имаше нещо като изненада в хода на филма относно това кои са извънземни и кои хора, но мен не ме хванаха, веднага се досетих.
Ще се хареса само на фенове на този тип жанр.

Джой (Joy)
http://www.imdb.com/title/tt2446980/?ref_=fn_al_tt_1
Блях! И в най-лошите си кошмари не съм си и помислял, че този филм може да ми досади, но факт. Още по средата на филма започнах да си гледам часовника. Може би е насочен предимно към женската аудитория или аз съм тъп и не го разбрах, но нещо не ме грабна, нито пък актьорите ме накараха да се почувствам по-комфортно в киносалона. Дженифър си е класа и отново блести, ярко се откроява на фона на партньорите си, но на нея взеха да и стават малко множко точно такъв тип комедийни драми. Въпреки, че съм много голям фен на Лоурънс трябва да си призная, че тази номинация за оскар за главна женска категория е доста пресилена. Или хубаво номинирайте я, но за бога номинирайте и Джейк Гиленхол!!! Защото ако той не попада сред претендентите защото филма не се бил харесал на холивудските естети, то какво да кажем за този филм, който е с класа под нивото на Обратен гард. Изобщо много дразнещ двоен аршин за пореден път. Адски много неща трябва да си променят в академията, защото начинът по който раздават номинации и награди е скандален и от година на година все повече се излагат и дискредитират пред световната общественост.
Не е лош филма, става за едно гледане на компа ако нямате какво друго, но в никакъв случай не е филм, който да се промотира по фестивали и да му се дават награди и номинации.

Крийд: Сърце на шампион (Creed)
http://www.imdb.com/title/tt3076658/?ref_=nv_sr_1
Уфф, много ми хареса. Браво на Райън Куглър за сценария и режисурата. Изпипан е перфектно във всяко едно отношение. Гледа се на един дъх. Препоръчвам!! :)
Разбира се гледах под лупа играта на Слай. :lol: Предварително бях подходил доста критично и гледах внимателно за най-малката издънка, но честно с ръка на сърцето си не видях такава!!! :shock: Сериозно, Слай игра и то така играе, че сигурен съм дори Де Ниро и Гиленхол биха му ръкопляскали. Сега може много да се пише и говори за Сталоун. Виждали сме какви ли не скандали оскари през годините и не мисля, че този ще е такъв. Дали заслужава или не заслужава е тема за отделна дискусия, но номинацията си я заслужава с резерв при това. Този човек си оставя сърцето и душата в този филм, раздава се на максимум и лично за мен няма да е незаслужено ако получи най-голямата възможна филмова награда.

Легенда (Legend)
http://www.imdb.com/title/tt3569230/?ref_=nv_sr_2
Широко коментираната тук биографична драма за братята близнаци Крей и тяхното издевателство над Лондон през 60 те години на миналия век. Честно казано филма като филм не е нищо особено, да не кажа, че едвам го изтраях. Обаче Том Харди ей богу прави невероятна роля. И като Реджи и като Рон е уникален, макар че на мен лично ми хареса повече изпълнението му като Реджи. За съжаление Емили Браунинг ми стоеше много неубедително до него. И като цяло останалия каст не впечатли с нищо. Реално това си бе едно изключително соло изпълнение на Харди, който изнесе филма на плещите си. Мисля, че една номинация за оскар би му прилягала, със сигурност тук прави много по-добро изпълнението отколкото в The Revenant, но явно ''академиците'' знаят по-добре от нас...

Омразната осморка (The Hateful Eight)
http://www.imdb.com/title/tt3460252/?ref_=ttrel_rel_tt
Блях, скука :) Това е първия филм на Тарантино, който ако мога така да се изразя не ми хареса и не ме впечатли. Харесвам Тарантино. Има таланта да те накара да гледаш с интерес 3 часа как двама човека си говорят без да ти омръзне, но този път поне за мен не се е получило... Историята не бе нищо кой знае какво, липсваше титпичната за него изненада, обрата и съспенса бе очакван и с нищо не ме изненада, за тъпия край пък да не отварям дума. Мога да отлича актьорската игра, при Тарантино тя винаги е била на ниво. Тук също. Хубава работа на оператора и монтажиста. Относно Енио Мориконе и най-вероятния му оскар. Пфф, този гений който заслужава не един, а десет оскара сега ще му дадат само и само да си измият ръцете докато е още жив. Как може този човек да няма оскар за музиката на великия Имало едно време на запад или Професионалистът (няма дори номинации за тях?!?!) или айде да не изброявам десетките му шедьоври. И сега ще му дадат за оригинална музика, която не ме грабна с нищо. Академици, какво да ги правиш. Толкова са нелепо смешни понякога, че просто не знам как не се усещат, че се излагат пред толкова много хора по света.
Лично за мен трябва една тотална чистка и да се измисли някакъв нов начин за номиниране и раздаване на статуетките. Тази пародия през последните 20 години (с някои редки изключения) е крайно време да спре!!

Младост (Youth)
http://www.imdb.com/title/tt3312830/?ref_=nv_sr_1
Уф, хареса ми. За тези, които още се чудят дали да го гледат, особено ако са гледали тежкия и трудносмилаем Великата красота, то смело гледайте го, вероятността да съжалявате е малка.
Страхотен актьорски ансамбъл с майстори като Кейн и Кайтел сред които обаче по моему най-силно впечатление прави Пол Дано, който изиграва ролята на живота си. Всичко във филма е изпипано до най-малкия детал. Абсурда върви ръка за ръка с трезвия поглед към контрастите на заобикалящия ни съвременен свят. На моменти филма е много тежък и стискащ гърлото, в други толкова весел и оптимистичен, точно какъвто е и живота, като акцентът е върху дебелата връзка между приятелите и нуждата от човешко разбиране. Много красиви кадри от швейцарските Алпи, истинска наслада за окото. Образът на Марадона вдъхва допълнителен колорит и хумор, който е необходим, защото спасява гледащия от това да изпадне в депресия от резките контасти между възрастните герои и техните въждаления по-младостта и красотата.

Макбет (Macbeth)
http://www.imdb.com/title/tt2884018/?ref_=nv_sr_1
Оф, не ми хареса, да не казвам, че едвам го изтраях. Има някои много сполучливи адаптации на Шекспирови трагедии, но тази не е сред тях, поне не и според мен. Фасбендер и Котияр играят страхотно, което не изненадва, но това не променя нищо. Скука.

Стив Джобс (Steve Jobs)
http://www.imdb.com/title/tt2080374/?ref_=fn_al_tt_1
Хареса ми и препоръчвам. Учуден съм, че няма повече номинации за оскар, особено за сценарий на вездесъщия Арън Соркин. Обичам такива филми-говорилни. :) Почти нямаше кадър без някой да говори, но диалозите типично за Соркин бяха освен скорострелни и приковаващи вниманието, каращи мозъка да работи на друга предавка, за да осмисли всичко в бързината. И пак недоумявам как може да няма номинация за оскар. Много добре структуриран от Дани Бойл филм. Действието се развива в антракта преди Джобс да излезне на сцената и да представи своя знаков продукт. Така и не дават самата реч на Джобс, а зрителя точно това очаква и остава изненада. Бих казал, приятно и нестандартно изненадан. Каквото има да се казва и случва става 10/20 минути преди това...
Много силна роля на Майкъл Фасбендер, напълно заслужена втора номинация за оскар и първа за главна мъжка роля. Не съм съгласен с номинацията на Кейт Уинслет, мое виждане.
Специално за Фасбендер и сравнението с Ди Каприо, то е много сложно. Две много различни и силни роли, но тази на Фасбендер е играна много пъти, включително и от Лео, така че е напълно логично да дадат едно рамо на Ди Каприо, за по-нестандартното му превъплъщение в конкретната година.

100-годишният старец, който скочи през прозореца и изчезна (Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann)
http://www.imdb.com/title/tt2113681/
Ха, страхотно попадение се оказа този филм към който подходих леко скептично. Получила се е една оригинална черна комедийка. Един по-особен, ‘100 годишен’ поглед върху някои от най-значимите събития през 20 век и всичко това докато банда мотористи търсят едно куфарче...
Препоръчвам определено.

Момичето от Дания (The Danish Girl)
http://www.imdb.com/title/tt0810819/?ref_=ttfc_fc_tt
Очаквах го много филма, очаквах да ми хареса и той взе, че ми хареса и при това много! А тази комбинация рядко се получава... Самия филм не е някакъв шедьовър, гледал съм и по-трогателни истории, но е толкова красив и емоционално пропит и с толкова блестяща актьорска игра, че просто гледах в захлас и тези два часа се изтърколиха неусетно.
Декорите много ми харесаха, толкова много цветове и красота
Еди Редмейн е невероятен като Лили и според мен връчения миналата година оскар ще му попречат да вземе този, а тази му роля за мен е по-добра от миналогодишната, но какво да правиш. Да, вярно е, че външния му вид предразполага за подобна роля, но в това никакъв случай не намалява хвърления труд и показания дяволски талант. Не знам дали е така по книгата, дали Том Хупър го е искал или е импровизация на самия Редмейн, но моментите в които плъзгаше леко пръста си по повърхността на коприната бе наелктрезирващ.
Алисия Викандер прави също невероятна роля и по нищо не отстъпва на Еди.

Последна промяна Diavolo на 10.02.2016 14:07, променена общо 1 път

(Крива Нива)
Аватар

Мнение  Re: Филми - 2 тема   |   10.02.2016 23:29

100 годишният старец - книгата е уникална. Мисля, че някой беше го коментирал в темата за книгите - определено ще го гледам.

Аватар

Мнение  Re: Филми - 2 тема   |   11.02.2016 02:43

И на мен ми го похвалиха този шведски шедьовър. Наскоро го мернах в афиша на Дома на киното, не знам дали се върти още...

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Темата е заключена, не можете да променяте мнения.   [ 779 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 39  Следваща