Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: 21.09.2026 18:54

Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 395 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 20  Следваща
Филми 3 
Автор Съобщение
(The Grizzlies)
Аватар

Мнение  Re: Филми 3   |   02.11.2021 18:25

Дяволе, отзиви за новия Бонд, Последният дуел и Дюн?

(Extreme Zombies)
Аватар

Мнение  Re: Филми 3   |   02.11.2021 19:57

Още не съм ги гледал
За Бонд са полярни мненията, може би малко повече позитивните
Дюн се харесва от над 80% от гледалите го, смятан е за един от филмите на гоината, доволни са и хард феновете на Хърбърт и романа. Правен е почти едно към едно с първата част от първата книга.
Последният дуел също много го хвалят.

(New Mersey Razors)
Аватар

Мнение  Re: Филми 3   |   27.11.2021 06:11

The Ritual

https://www.imdb.com/title/tt5638642/

Британски хорър от 2017. Хич не е лош. Но това, което най-ми харесва е скандинавската митология за чудовища, плюс нелепото житуване на едни средностатистически британски тъпанари, гледайте го, но основно от психологическата част, другото е за забава и стряскане на пуканкоядещите!

(New Mersey Razors)
Аватар

Мнение  Re: Филми 3   |   11.12.2021 04:58

https://en.wikipedia.org/wiki/14_Peaks:_Nothing_Is_Impossible

Документален филм за най-великия изкaчвач на 14-те 8 хилядници, излезе по Нетфликс тия дни, силно препоръчвам и държи повечето рекорди, няма да разказвам, само името му е Nirmal ( Nims ) Purja, гледайте го!

(Extreme Zombies)
Аватар

Мнение  Re: Филми 3   |   18.12.2021 03:45

Spider-Man: No Way Home
https://www.imdb.com/title/tt10872600/

екшън/приключенски/НФ/фентъзи ; продукция на Марвъл и Columbia ; разпространител: Sony Pictures ; бюджет: $200 million

Гледах го вчера на кино. Нямах търпение и това е един от наистина редките случаи през последните години, когато имам много високи очаквания и те се сбъдват напълно, че и надграждат върху това!

Един от филмите на годината, един от най-добрите филми на Марвъл и изобщо един от най-добрите филми за супергерои в историята на киното. Лично мнение. Може някои хора да не са съгласни с мен, но аз така ги усетих нещата.

Да, някой ще каже прекалено много фенсървис, то как да не се хареса. Е хубаво де, ама има много други подобни примери на които генерално не им се получаваха нещата. Да, ще каже някой, Спайди е сред най-популярните супергерои, а тук имаме и нарочно вкарана носталгия. Ами да, така е, но те самите са се сетили и насочили към тази линия с всичките рискове. Но така хубаво са забъркали сместа, че се е получил този шедьовър. И да, сега ще жънат това което са си посели. И очаквам пребогат урожай. Това разбира се не са минуси, а неща за които някои могат да се хванат и да омаловажат качеството на продукцията.
Реално за мен този филм минуси няма. Давам много висока оценка като за мен, особено за такъв тип филм. Повече от това няма как да дам, а и чак за толкова много не е. Една деветчица му стои точно на място.

Плюсовете са много. То не знам откъде да започна. Силно емоционален филм, разплака ме на цели три места! Всъщност най-голямата сила на филма е, че е отлично дозиран. Има от всичко по много! Как се прави, ами не знам, не всеки го може и такива филми рядко се правят. И като добавя отличната актьорска игра от всички (без изключение), страхотните битки и ефекти, невероятния монтаж и операторска работа и ето ви един жанров шедьовър. :) Или както се казва в много редки случаи, 'Masterpiece'

Още един немаловажен плюс. Няма ги типичните Марвъл и Дисни лиготии, във филма има много от 90-те години и от началото на новото хилядолетие. Като атмосфера, тонове, начин на заснемане, диалозите. Това за мен е голям плюс.
Няма я и втръсналата на всички политкоректна дивотия, която съсипа стотици филми и сериали, освен една кратка сцена в края, напълно излишна, но вкарана по досадно задължение, за да са щастливи туитър снежинките.

Изключително гладко кино! От началото до края си въвлечен в действието и с героите и тези 150 минути буквално отлитат...

Искам специално да похваля Том Холанд. Просто избухна в този филм и оттук-нататък го чака нищо по-малко от бляскаво бъдеще. Момчето на Тони Старк е на път да го задмине...

Филм, апотеоз за Питър Паркър и Спайдър-Мен, за приятелски настроения Спайди съсед ; за това, че Питър винаги е поставял хората пред себе си и че идеята на Спайди е да спасява и лекува, а не да убива или наказва!

И сега минавам в спойлер секцията

>>>>
Направиха го!
СпайдърВселената в пълния си блясък!
Това за което се говореше от 1 година насам стана реалност. Том-Тоби-Андрю накуп! :devil:
И бяха фантастични, просто ф-а-н-т-а-с-т-и-ч-н-и! Как се майтапеха (частта с Авенджърите беше велика, хахахах :D), как работеха в екип, диалозите между тях бяха просто един път.
Злодеите също бяха страхотни. Уилям Дефо надмина себе си. Лично за мен, Green Goblin е най-големия кино злодей във вселената на Спайдърмен. И видяхме за пореден път защо.
“I’m something of a scientist myself”
Алфред Молина също направи невероятна роля като Док Ок.
На Джейми Фокс също му се получи като Електро.
Не бих казал същото за Пясъчния човек и Гущера, те някак си останаха на заден план.

Изкефих се много като видях Чарли Кокс като Мат Мърдок (Деърдевила). И за него идват добри времена, справка и шоуто за Хоукай и след това за Еко.

Един от най-силните моменти във филма беше когато Питър Паркър на Андрю получи своето изкупление, като успя да хване и спаси ЕмДжей, е не неговата ЕмДжей (Гуен), но в случая не това беше от значение. Дано това му помогне да си върне онази светла версия на Спайдър-Мен. Андрю ме накара да се просълзя. Страхотна игра от него във филма!

Плаках с Том Холанд при смъртта на леля Мей, ех.
С голямата сила идват и големите отговорности! Да, Тоби получи своето бой кръщене и вече е истински, 100% Питър Паркър! Тази емблематична реплика на чичо Бен тук се каза от леля Мей. Другите двама Питър Паркъровци губеха своя чичо Бен, но им оставаше леля Мей. За съжаление Питър Паркър на Том Холанд си остана сираче. Или не, в лицето на Тоби и Андрю ще си има двама чичо Бен. :)

И последния емоционален момент беше когато Питър Паркър жертва идентичността си за да спаси неговата Вселена и така остана сам-самичък, но вярващ, че отново ще намери пътя към сърцето на MJ и отново ще стане първи приятел с Нед.

Нед има магьоснически заложби. Уонг може да го вземе под крилото...

Относно първата посткредит сцена:
Следващия филм за Спайдър-Мен ще е с Венъм и то Венъм като противник на Питър, поне за част от историята (не вярвам да е основния злодей)...

Но втората посткредит сцена беше просто УАУ! 8-)
Нямам търпение за филма за Д-р Стрейндж (Multiverse of Madness). Това е един от най-чаканите от мен филми за 2022 г. И ще видим, не кой да е, а Dr. Strange Supreme от ''What If'' (изненадка) + Уанда (което беше ясно)

Гледайте, горещо препоръчвам!
И да знаете, че има две посткредит сцени. Едната е в началото, но за другата трябва да чакате да свършат всичките кредити!

-
9.0 / 8.8

(New Mersey Razors)
Аватар

Мнение  Rosamund Pike   |   20.12.2021 05:05

Gone Girl, и I care a lot! Перфектният женски невинен злодей! Гледайте и нещата, влюбен съм в Розамунд, още от Pride and Prejudice, невероятна актриса!

(The Grizzlies)
Аватар

Мнение  Re: Филми 3   |   20.12.2021 08:36

Дъщеря ми изгледа Спайдърмен с приятелки за рождения си ден и й е харесал, но спомена, че филмът бил с тъжен край.

(New Mersey Razors)
Аватар

Мнение  Re: Филми 3   |   20.12.2021 10:00

[quote="Vendome"]Дъщеря ми изгледа Спайдърмен с приятелки за рождения си ден и й е харесал, но спомена, че филмът бил с тъжен край.[/quo

Първия Спайдърмен ли? Забравил съм го. Там ли умира мазника Джеймс Франко?

Последна промяна TheExorcist на 20.12.2021 10:04, променена общо 1 път

(The Grizzlies)
Аватар

Мнение  Re: Филми 3   |   20.12.2021 10:06

TheExorcist написа:
Vendome написа:
Дъщеря ми изгледа Спайдърмен с приятелки за рождения си ден и й е харесал, но спомена, че филмът бил с тъжен край.

Спайдърмен върви в момента по кината! :helpless:

(New Mersey Razors)
Аватар

Мнение  Re: Филми 3   |   20.12.2021 10:56

SUBXERO написа:
TheExorcist написа:
Vendome написа:

Спайдърмен върви в момента по кината! :helpless:

Аз знам Спайдърмен трилогията с Тоби Магуайър, не знам какво върви сега по кината!!! :helpless:

(The Grizzlies)
Аватар

Мнение  Re: Филми 3   |   20.12.2021 11:52

След като изритаха ТМ от Холивуд, бая нови филми направиха по темата с човека-паяк. Заедно с актуалния са може би 4-5 вече. :wave:

(The Grizzlies)
Аватар

Мнение  Re: Филми 3   |   20.12.2021 17:02

Ако си беше направил труда да прочетеш ревюто на Дявола, нямаше да ми задаваш този странен въпрос.

(New Mersey Razors)
Аватар

Мнение  Re: Филми 3   |   22.12.2021 06:22

SUBXERO написа:
След като изритаха ТМ от Холивуд, бая нови филми направиха по темата с човека-паяк. Заедно с актуалния са може би 4-5 вече. :wave:

Защо са изритали Тоби?

Последна промяна TheExorcist на 22.12.2021 06:29, променена общо 2 пъти

(New Mersey Razors)
Аватар

Мнение  Re: Филми 3   |   22.12.2021 06:34

Vendome написа:
Ако си беше направил труда да прочетеш ревюто на Дявола, нямаше да ми задаваш този странен въпрос.

Извинявай бртале, но от доста време съм повече по театъра! Нещо, което ти каза, че не харесваш! Тия super hero неща останаха в ранното ми тийнеджърство!

(New Mersey Razors)
Аватар

Мнение  House Gucci   |   22.12.2021 06:39

Чакам мнения, знам цялата история, още не съм гледал филма, но Лейди Гага е добра актриса, и Адам Драйвър е неузнаваем!

(The Grizzlies)
Аватар

Мнение  Re: Филми 3   |   22.12.2021 08:52

TheExorcist написа:
Чакам мнения, знам цялата история, още не съм гледал филма, но Лейди Гага е добра актриса, и Адам Драйвър е неузнаваем!
Стига си писал в заглавния ред бре! Половината тук не виждаме какво пише там! Бахти манията, дето имаш...

(New Mersey Razors)
Аватар

Мнение  Re: Филми 3   |   22.12.2021 18:44

SUBXERO написа:
TheExorcist написа:
Стига си писал в заглавния ред бре! Половината тук не виждаме какво пише там! Бахти манията, дето имаш...

Ok, I'll simplify it for you!

https://www.imdb.com/title/tt11214590/?ref_=nv_sr_srsg_0

:-D

(Extreme Zombies)
Аватар

Мнение  Re: Филми 3   |   23.12.2021 22:29

Матрицата: Възкресения (The Matrix Resurrections)
https://www.imdb.com/title/tt10838180/

След пауза от близо година и половина отново открих старата си любов - да ходя на кино. И така след Спайдър-Мен, ето го и втория пореден филм, който гледам на голям екран.
Гледах го в Арена Делукс, в премиум зала 1 и да ви кажа си беше доста пълна, над 100 човека имаше със сигурност.
Преди да започна с краткото си ревю да кажа, че като цяло на болшинството хора не им хареса, съдейки по възклицанията по време на филма, някои и си тръгнаха преди края на филма (?!) и особено чувайки реакциите след края на филма.

И така, за мен лично това е едно голямо разочарование и губене на време. Жалко, много ама много жалко.
Защо им трябваше да правят това продължение, защо???

Какво имаме?
Свят в който Матрицата естествено не е победена, има я и тя е още по-страшна, защото черпи енергия от символите на революцията, Нео и Тринити.
И голямата гавра с нас хората е, че всичко което се е случило реално е превърнато в една популярна/култова игра, чийто дизайнер е Томас Андерсън (Нео) и събитията във филма се случват малко преди компанията за която работи Томас да стартира дългоочакваното четвърто продължение. А шефът на Томас Андерсън е разбира се стария агент Смит. Това че страданието на хората и техния крах и край е превърнат в един голям майтап е наистина една отлична идея, поздравления за което! Но само една идея или ход цял филм не прави.
Томас Андерсън е гений и гуру, вся и всьо за милиони ултра фенове по целия свят, но самият той не е щастлив, има параноя, откъслечни проблясъци и ходи на психиатър (обърнете внимание на този герой), защото е диагностициран, че не различава фантазията от реалното и разбира се има хапчета, които трябва да взима по рецепта и това са добре познатите ни сини хапчета...
Дотук добре. Като цяло тази първа част от филма е добра и ми хареса като идея.
Големия проблем е средата на филма и краят му.
Тях няма да ги разказвам, а и не виждам смисъл. Всичко е предвидимо, глупаво и буквално извадено от един класически днешен, модерен наръчник за клишета!

За актьорите. Нито един не ми хареса. ОК, едно изключение. Джесика Хенуик като Бъгс беше добро попадение. И нито един друг. Да, нито един! Включително и любимият ми Киану Рийвс. Все едно гледах един уморен и отегчен Джон Уик.

Какви бяха тези ефекти? Онези старите от 1999 и 2003 г. бяха в пъти по-добри!
Даже изглеждаха нелепо, защото някои от тях бяха толкова хиперболизирани, че буквално няма как да ги вземеш насериозно.

Страшно се издразних от поредната нагла феминистична пропаганда хвърлена недвусмислено в лицата ни. Точно в този момент голяма част от хората в залата реагираха много лошо, имаше и дюдюкания.
Слагам в спойлер тази сцена (не че е нещо важно във връзка със самият край, но на ваша отговорност отваряйте)
   >>>>
Това е момента в който Нео трябваше да полети, както в оригиналните филми, само дето нали е мъж и то бял мъж няма как да лети, когато до него е много яка жена в черен латекс. И така Тринити полетя и спаси горкия и неориентиран Нео.
Това е драги зрители! Мъже вече няма. Жените са новите мъже!

Та,
Добре дошли в новата реалност, пардон Матрица (ъм, то все тая).

Не препоръчвам!
Но пък от друга страна ако ще се гледа, то само на кино, защото на малкия монитор към компа ще стои още по-зле и нелепо.
-
6.0

(New Mersey Razors)
Аватар

Мнение  Re: Филми 3   |   24.12.2021 00:32

И аз чух негативни отзиви, и честно да кажа, не съм сигурен дали искам да го гледам. Но ще го направя, просто ей така за спорта. Според мене няма какво ново да се каже по тематиката, особено на тези, които са чели книги, но машината за пари и диманда от средностатистическия зрител си казва думата. А тия сестри най-добре да се пенсионират. Минаха зенита си!

P.S. Отделно без Лорънс Фишбърн и Хюго Уийвинг в култовите роли на Морфиъс и Смит ми се бледнее с тези двама актьори. Но ще видим!

Последна промяна TheExorcist на 24.12.2021 00:42, променена общо 1 път

(The Grizzlies)
Аватар

Мнение  Re: Филми 3   |   24.12.2021 00:53

Абе вие колко пъти още ще се хващате на подобни въдици? Отдавна трябваше да ви е станало ясно, че Матрицата - това е точно ЕДИН филм, всичко останало е просто франчайз т.е. фабрика за пари.

Аз лично се излъгах точно веднъж и отидох да гледам втория филм от "трилогията" в четири (засега!) части още на премиерата. Заспах по средата, което е доста показателно. Още тогава се зарекох повече да не гледам и секунда от тези бози, колкото и на брой да станат и колкото и да ми ги хвалят. Не че някой ми ги е похвалил де. Общото мнение е, че всеки следващ филм е по-зле от предния. И въпреки всичко това, хората гледат ли гледат. Преглеждат и преговарят в очакване на Годо. Не го разбирам аз този мазохизъм, честно!

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Темата е заключена, не можете да променяте мнения.   [ 395 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 20  Следваща