Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: 21.09.2026 20:53

Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 196 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 10  Следваща
Сериали 4 
Автор Съобщение
(Extreme Zombies)
Аватар

Мнение  Re: Сериали 4   |   31.05.2023 18:44

From
https://www.imdb.com/title/tt9813792/

Преди година и два месеца писах голямо ревю за новия ми любим сериал и се радвам много, че запалих някои от вас в основната сериална тема тогава. Ще е много готино ако стане традиция и всеки по-различен и наистина зарибяващ сериал да си има отделна тема. Така е много по-яко. И логично.
Нарочно си пазех 'От' за десерт. Чаках да свършат всички риалити формати и бях решил първо да изгледам Силоза и след това 'Фром' Винаги си оставям това което най-много ще ми хареса последно, стара моя традиция.

Чакам с нетърпение новината, че ще има сезон 3. Засега все още не е потвърдено официално, но аз лично съм над 90% убеден, че такъв ще има, защото сериала се радва на солиден интерес и е доста коментиран.
Ето ви една новина, разбира се да уточня, че наистина все още не е официално потвърдено:
https://moviesr.net/p-sci-fi-horror-series-from-renewed-for-season-3-at-mgm
Но защо да не го продължат? В крайна сметка по MGM+ (бившето Epix) няма кой знае какво да се гледа. Би било абсурдно и финансово харакири ако си спрат най-гледаното нещо в мрежата им. Какво друго имат? Chapelwaite и Billy the Kid (който ми е в списъка ама не остава време да го започна). Чакам си разбира се и новия сезон на Domina. Така че за мен нямат много опции освен подновяване.

Дотук сезона ми харесва!
Не е толкова динамичен като първия сезон, но ще се повторя от другия сериал (Силоз), че на мен това не ми пречи, когато съм въвлечен в историята и ми пука за героите. Точно такъв тип сериали са ми любими. Хем искам да разбера всичко, хем искам да е бавно и постепенно, за да се насладя на пътя до там. А този ми харесва малко повече от Силоза. Аз лично очаквам между 3 и 5 сезона в зависимост от рейтингите.

Сега на генералния въпрос. Какво по дяволите става? Ами никой не знае, хаха. Честно да ви кажа не съм сигурен, че и продуцентите са напълно наясно какъв ще е финала. Според мен имат няколко версии в главите си и за това и има толкова много противоречиви теории. Или просто са майстори и знаят как да объркват зрителите си.
Джак Бендър и Джеф Пинкнър са продуцентите от великия LOST. Сериал, който навремето беше всичко за всички общо взето. Особено пък за феновете на жанра. Ех, какви времена бяха, уфф. Заради миналото им с Лост и така обсъждания финал и заради заглавието на този сериал след сезон 1 аз излязох с теорията, че всички са мъртви и че се намират в чистилището или някъде, където трябва да решат собствените си драми, за да прeминат 'Отвъд' Ами всички досега идват на това място с коли. Виждат дървото, има и птици. Падналото дърво е синоним на катастрофа и смърт. Птиците на отлитащите животи и души. Обикновено някои много добри автори разкриват финала на своята история още в началото, понякога дори прекалено явно, за да доведе до съмнения. И после така умело я замаскирват и пускат други следи, че тотално объркват аудиторията си. Също така има и друг закон, че убиецът обикновено се разкрива в първата третина от романа, но отново по такъв начин, че да не става ясно (ако автора е добър).
НО сега, гледайки сезон 2 вече имам и втора хипотеза. Това че са мъртви си остава, но има едно нещо, което винаги ме е карало да се съмнявам и да не съм така категоричен. Ами, едва ли ще искат да повторят същото като в 'Изгубени' Защото там стана ясно, че всички са мъртви.
Какво друго остава? Отвличане от извънземни? Мне. Не ми е сериозно.
Експеримент? Доста по-възможно, но отново не ми стои достатъчно убедително. А и човешката цивилизация не е напреднала толкова, че да пуска ток без жици/кабели. Също така не знам да имаме чудовища и демони.
Може ли всички да са в кома? Възможно е, но е прекалено сложно да се осмисли и навърже всичко. Има твърде много пробойни една подобна теория. По-скоро комбинация между експеримент и кома.
Възможно ли е това да е кошмар само на един герой, например на Виктор? Негова проекция? Да, но ще олекнат. Това е все едно на финала на The Walking Dead, Рик Граймс да се бе събудил от комата (началото на шоуто).
И какво остава? Ами остава точно втората ми теория, която към момента води с 55 на 45% спрямо тази, че са мъртви (или може би така ми се иска да бъде, за да има някаква надежда за тях).
А именно, намират се в друго измерение, където физичните закони работят по различен начин. Но защо точно те и какво е общото между тях? Засега няма яснота, но ето лесбийките са се познавали. Да вмъкна, че времето тече линейно, доказателството е пристигането на наркоманката с автобуса.
Едно от най-силните доказателства за това са т.нар. портали. Не си спомням в сезон 1 да имаше такива. Докато тук се оказа, че някои дървета са портали. Т.е. гледаме класическа НФ с брутален на моменти хорър привкус.

Другото основно движещо нещо в сериала е страхът. Страх от собствените ни демони и делата ни приживе. Всеки си има своята лична драма и вина за нещо, което е направил или не е направил. Обикновено това е метафора за измъчването на душата в отвъдното. Ако ще трябва да преминат отвъд трябва да се помирят със себе си. Но същото може да важи и за да намерят път обратно в истинския свят!

Съществата са много интересни. Какви са? Засега не се знае почти нищо за тях. Демони? Ако са демони, то те трябва наистина да са мъртви или в това измерение те просто да са върховните хищници.
Зомбита? Едва ли. Зомбитата не 'спят' през деня. Те са в непрекъснато движение и се интересуват само от храна. И не си играят с жертвата. Вампири? По-скоро са вампири отколкото зомбита или някакъв странен хибрид между двете, хехе. Възможно ли е да са бивши обитатели на това място? По-стари и от Виктор (стана ясно, че Виктор не е първия обитател, защото имаше прекалено много коли в гробището за коли). Тези, които не са успели да преминат отвъд (в рая / ада / истинския свят) са се превърнали в чудовища. Каквото и да са, то малко знаем за тях. След последния епизод ще имаме редкия шанс да разберем повече. Ако разбира се и сценаристите мислят така. Нямам търпение да разбера какво ще стане с трупа на Смайли. И дали ще се опитат да го изследват. Когато Бойд му кръцна гърлото, от там не потече кръв, значи са мъртви отдавна. И придоби своето истинско изражение. Трябва да се спомене, че са и шейпшифтъри. Зомбитата не могат това. Вампирите също, но по може някак си да се обясни. Демоните обаче го могат.

Всъщност да се върна на теорията за експеримента. Тя е възможна само ако им се прожектира в съзнанието докато са в кома или упоени целия този свят. И всичко това да е програмирано на компютър. Тогава невъзможни неща няма, включително и това за електричеството. И каква би била целта на този експеримент? Ами да се разбере как се владее човек изправен пред толкова екстремно предизвикателство и как преодолява собствения си страх. Хмм, мога да приема това.
Значи се поправям: 50% друго измерение / 40% че са мъртви / 10% експеримент, но само ако са в кома и това което виждат не е реалност (включително друга вселена).

Искам да акцентирам и върху факта, че нещо се променя. Сезоните! Досега явно са били в едно вечно лято с по-умерен климат. Но ето че в последния епизод, Бойд спомена, че листата по дърветата сменят цвета си и че някои падат. Т.е. идва есен? Или може би направо зимата идва? Което не е добър знак с оглед препратката към едно друго далеч по-популярно шоу (хихи).
Но не е само това. Виктор е сигурен, че дърветата променят своето местоположение. Да добавим земетръса и свлачището, гласът по радиото и зачестилите проблеми с електричеството. И защо сега? Защо преди е било по-кротко? Може би защото сегашните обитатели са по-задружни и по-близо до това да открият истината! И силата на това място (или този/тези, който командва/т) дава своя отпор, като им прави пребиваването и крайната цел по-трудни.

Със сигурност имаме и вечната битка между доброто и злото. Това не е клише и тук не пречи. Лошото е ясно кое е. Но кое е доброто? Малкото дете приятел на Виктор? И май това дете в този сезон все още не сме го видели.
Кой е на страната на нашите и помага ли им някой? От Мартин обаче разбрахме че има и по-голямо зло. Т.е. съществата не са на върха на хранителната верига, а по-скоро маша в нечии далеч по-лоши ръце. Или едното няма нищо общо с другото. Просто има две злини независими една от друга и тази непознатата е по-лоша и опасна.

Относно героите, харесват ми всички! Честно казано нямам дразнители. И мисля, че всички се справят. Не са чак за пример, има и по-добри актьори, но на мен ми стоят отлично и не бих ги заменил други.
Със сигурност продукцията не е някакъв шедьовър, но ме държи в напрежение и сега чакам новия епизод с много голямо нетърпение, което при мен си е голяма рядкост.

:-)

(The Grizzlies)
Аватар

Мнение  Re: Сериали 4   |   31.05.2023 20:45

Това изглежда интересно

(Extreme Zombies)
Аватар

Мнение  Re: Сериали 4   |   03.06.2023 01:02

Изгледах финалния епизод на Тед Ласо! :football:

Ted Lasso
3.12 - ''So Long, Farewell''

https://www.imdb.com/title/tt23743570/

Има спойлери!

Много хубав последен епизод, доволен съм. Завърши точно както трябваше и между другото точно това очаквах да се случи. И отново титлата и спора със Сити на Пеп и относно съдбата на Тед начело на ФК Ричмънд.
Мисля, че завършиха навреме, защото все още бяха в пика си. В неговия зенит, но все още кривата беше нагоре.
Този трети сезон ми хареса най-малко в сравнение с първите два, но пак беше добър. Просто исках да гледам повече футбол и забавни моменти и по-малко лични драми.
Изкефих се, че вкараха прототип на моя любимец Златан Ибрахимович в началото на сезона. Не можах да повярвам, че и самия Пеп Гуардиола се появи, хехе.
Общо взето усетили са много добре какво представлява футбола за англичаните и всъщност за целия свят без американци, канадци и някои страни в Азия и Океания. Хареса ми, че зачеркнаха болната тема за създаването на Суперлигата и как това решение беше прието на нож от феновете. Американците да си гледат хотдозите и смешните фенове в техните лиги и да не се мешат там, където нямат работа и никога няма да пробият! :-x
Хареса ми този момент, но не ми хареса факта, че лидера на тази идея беше някакъв милиардер от Нигерия, а не самите американци. Помилваха ги в сериала един вид. Дали е нарочно не мога да кажа. И тук собственичката на Ричмънд се изправи сама срещу алчните мъже, което беше излишно. В действително хиляди фенове на Челси и Ливърпул се надигнаха и блокираха улиците и собствениците много бързо разбраха, че няма да я бъде тази работа и развяха знамето за по-малко от 24 часа.

В края леко ме изненадаха. Мислех, че Нейтън ще наследи Тед Ласо, а то пък Рой Кент.
Така и не разбрах бисексуалната и доста объркана Кийли с кой ще бъде, с Рой или с Джейми? Или и тя не знае все още...

Ами това е. Ще ми липсва сериала, но и се радвам, че приключи навреме и хубаво.
-
Оценка на целия сериал: 8 / 8.5

(Extreme Zombies)
Аватар

Мнение  Re: Сериали 4   |   04.06.2023 15:23

Изгледах сезон 2 на Sweet Tooth
https://www.imdb.com/title/tt12809988/

Нетфликс потвърдиха, че ще има и сезон 3, което ме зарадва много. :-)
Препоръчвам, много хубав сериал! Историята е интригуваща, героите много добре изградени и общо взето нямам забележки. Е, да, наивен е малко, но нормално, все пак има доста деца. Но това не намалява реализма и суровите моменти. Сериалът е на границата между двете неща и маневрира много успешно между сложните капани.
След два сезона давам едно стабилно - 8 от 10! :-)

(New Mersey Razors)
Аватар

Мнение  Re: Сериали 4   |   07.06.2023 01:14

Murdock

Само няколко серии гледах, но се скъсах да се жиля, жесток е!

(Extreme Zombies)
Аватар

Мнение  Re: Сериали 4   |   11.06.2023 17:18

The Nevers
https://www.imdb.com/title/tt8697870/

Фентъзи/НФ/Драма/Екшън ; Великобритания / САЩ ; 12 епизода (6+6)
Продукция на: Mutant Enemy Productions / HBO Entertainment
Излъчване: HBO (2021) / Tubi (Warner Bros. Discovery's FAST channel) (2023)

Спомняте ли си го този сериал? Даваха го по HBO, но заради ковид-19 беше разделен на две части по 6 епизода. Така и нямаха възможност да снимат останалите 6 епизода от общо планираните 12.

Рейтингите бяха много слаби обаче и заради това, пандемията и прекалено изискващата и скъпа продукция от HBO канселираха шоуто и дори го извадиха от платформата си?! Като съобщиха, че ще излъчат останалите 6 епизода с реклами на Tubi, чрез новосъздадения канал на WB TV Watchlist, на живо и без правото на запис.
Така че всичко бе довършено и приключено с по-малко средства и с общо 12 епизода.

Действието се развива във викторианския Лондон (по-точно края на 19 век). Силно повлиян е от X-Men.
И като цяло е много силно феминизиран сериал, заради което си мисля, че претърпя и този провал. Не това като основна причина, а че темите бяха засегнати само от едната гледна точка и всичко беше прекалено демонстративно и черно и бяло. Даже 'ту мъч'
Въпреки това аз харесах първата част и дадох една сравнително добра оценка, защото беше добре направено, имаше мистерия и атмосферата ми допадна.

--> Има спойлери от част 2 и края на сериала <--

За съжаление тези допълнителни 6 епизода, които толкова много се протакаха не ми харесаха. И доброто мнение, което имах за шоуто (въпреки че болшинството мнения бяха по-скоро негативни) ми се развали.
Финалът беше голямо разочарование. Класически анти-клаймакс се получи!

Малади, която убиваше масово и беше виновна и за смъртта на Мери беше едва ли не 'опростена', защото лудостта и е причинена от лошите бели мъже. То така ако работеха нещата...
Оги, един дразнещ страхлив нарцис и социопат (за мен поне) уби сестра си (също пълно куку), но всъщност се оказа, че именно той я е бутнал като са били деца и за това тя е в инвалидна количка. Е, значи за Лавиния няма опрощение?!
Двоен аршин нещо?
И двете линии завършиха абсурдно за мен.
Какво правеше Ник Фрост в този сериал? Неговата съдба в края също остана неизвестна.
Голяма смешка беше когато смъртно ранената Амалия Тру се справи сама с поне 10 здрави мъже (?!), а предводител на озверялата тълпа стана пак жена, едно крехко 40 килограма с мокри дрехи, момиченце, но пък двойно по-злобно.
Общо взето мъжете в този сериал бяха ползвани за фон и местени напред-назад като безгласни пешки.
Мъжете не са имали власт никога (дори и през 19 век, хихи) и винаги са следвали силните и бойни жени (дам, точно така е било).
Предлагам следващия сериал на Нетфликс или Дисни+ да бъде следния:
''Десантът в Нормандия'' И да се изсипят няколко взвода транс и Гей жени или там каквито се водят и да разкажат играта на Хитлер. А в същото това време мъжете ще изпращат своите жени на фронта с цветя и ще си стоят вкъщи и ще чакат писмата от фронта.

Да се върна обаче на сериала и най-голямото разочарование от него.
Така и не стана ясно защо Галанти (извънземното) реши да се върне назад във времето точно в 1896 г. Защо точно там над Лондон и защо точно в тази година? И как всичко това ще попречи на изтреблението на Земята в бъдещето.
Тази тема дори не беше подхваната по-сериозно. Е, за какво тогава беше този 6-ти епизод и за какво изобщо бяха направени останалите 6 епизода???

Амалия и Пенънс от първи дружки също изглежда не се разбраха за тази саможертва на Галанти, който умря и разпръсна своята сила с още по-голям обхват, т.е. ще се пръкнат още повече мутанти в Лондон.
Амалия/Зефир казва, че това е целта и че те ще променят бъдещето и че едва ли не Галанти точно това е искал да направи. Да се жертва и отвори за тях. Пенънс обаче каза, че това не е свободна воля, а колонизация. Ами права е според мен!
Обаче така или иначе няма да разберем коя е права и коя крива.
Определено обаче от двете много повече ми харесваше Пенънс. Главната героиня беше прекалено фанатизирана и еманципирана и вечно изпадаше в дразнещи състояния (било заради видения или помисли).

Не стана ясно и коя е другата пътешественичка във времето, врагът на Амалия и Галанти. Т.нар. Майка (защото лудия Д-р Хейг си мислеше, че комуникира с майка си от отвъдното). Тя пък в посткредит сцената се прехвърли в Миртъл. Така че явно са гласели Миртъл за новия антагонист. Или пък по-скоро Пенънс и Оги?

Само дето повече епизоди няма да има, а и май на никого не му пука...
Жалко!

Крайна оценка:
5 / 6

(The Thracian Orphics)
Аватар

Мнение  Re: Сериали 4   |   11.06.2023 19:26

От доста време насам едвам се сдържам, ама това последното вече преля - чак ми е жал за теб, Дяволе. Брат, какви са тия идиотщини и малоумщини, които гледаш?! Как можеш така мазохистично да се насилваш бре... Да си на 20 години - да те разбера донякъде, ама не си...

Като имаш толкова време, вземи загледай някой турски сериал по-добре - там има повече смисъл, човещина, нормалност и послания, освен че има и добра актьорска игра...
И преди да си скочил неосведомено - имат и крими драми, имат и филми за равноправието на жените, за борба за религиозна толерантност (скритата и не толкова борба между ислямско настроените средно образовани забрадени консервативни и от друга страна секуларните интелектуалци), имат и за същността на човека и неговото съществуване, имат и за семейните ценности и морал, имат и екшъни (е вярно - там наблягат на националистични идеали и на антиамериканизъм, ама)... тоест не са само любовно-сълзливи сапунки...

(Extreme Zombies)
Аватар

Мнение  Re: Сериали 4   |   11.06.2023 20:21

Всичко мелям аз, особено ако е НФ/Фентъзи. Има и много яки сериали, ама и ето такива разочарования. :dunno:

(Extreme Zombies)
Аватар

Мнение  Re: Сериали 4   |   11.06.2023 20:28

Шваба,
Изгледа ли част 2 от последня сезон 4 на Манифест? Новите и последни 10 епизода?
Аз таман изгледах част 1 (първите десет), за да ми е прясно всичко. По-късно след мачовете ще си пусна и 11-ти епизод или първия от новите.
Леле как свърши
   >>>>
Зик, неееее :cry:
А точно това знаех, че ще направи мамка му. Още от както казаха, че рака на Кал се е върнал бях убеден, че за това е даден втория шанс на Зик, за да го спаси, като му абсорбира рака и да умре вместо него. А ми беше любимец. Такава силна и истинска любов имаха с Микаела, пф.

(The Grizzlies)
Аватар

Мнение  Re: Сериали 4   |   11.06.2023 20:36

Естествено, че го гледах до края. За три вечери го изпапах (което за тебе нищо не значи, но като за нормален зрител, който става рано и ходи на работа, е яко постижение). Не ти писах, понеже знаех, че ще пишеш, когато го изгледаш и ти.

Няма да ти развалям кефа със спойлери. Само ще ти кажа, че краят е много много добър. Не е бомбастичен, което нямаше да е в стила на целия сериал. Аз лично съм много доволен след края и се чувствам удовлетворен, което поне за мене е важно, след като съм инвестирал толкова време и нерви в начинанието.

Очаквам включването ти!

(Extreme Zombies)
Аватар

Мнение  Re: Сериали 4   |   11.06.2023 20:57

Това е много добре. Супер.
Гледам, че и оценката в imdb е 9.1, като останалите са около 7, 7.5, макс 8. Т.е. явно са се справили.
Е, разгеле, най-накрая. Че ми писна да осират всички любими сериали. Или айде не всички, но повечето.

(Extreme Zombies)
Аватар

Мнение  Re: Сериали 4   |   23.06.2023 00:57

Изгледах финала на Манифест! :-)
https://www.imdb.com/title/tt8421350/

Е, размазах се от кеф, хора! Защо всички сериали не завършваха по този начин? :innocent: Ама не, трябва се правим на интересни... Айде нема нужда!
Познах какво ще се случи, но не мога да повярвам, че стана наистина така, защото си беше само една невинна мечта. Като знам как завършват 9 от 10 сериала, които харесвам, то бях меко казано скептичен.
Прощавам им за всички клишета и недомислици. Ето така трябва да се уважават верните фенове и така трябва да се приключва едно шоу в което си инвестирал толкова години с толкова много епизоди.
Няма никакви забележки, дори и не желая да задълбавам и да ги търся, защото съм много щастлив.
10 от 10!
А на сериала давам една солидно 8+

:yes:

(Extreme Zombies)
Аватар

Мнение  Re: Сериали 4   |   23.06.2023 20:54

FUBAR
https://www.imdb.com/title/tt13064902/

екшън/комедия/приключенски / САЩ / продукция на Нетфликс / 8 епизода / подновен за втори сезон

Ето нещо странно и неочаквано. Великия Арни в сериал с много странно заглавие, което е стар акроним на нещо, което е така ****** че е непоправимо счупено.
Сценария наистина е в някаква степен нетрадиционен и с обратна психология на повечето съвременни ценности. Хем ги обслужва ама това е само на пръв прочит така... Общо взето се гъбаркат с всичко и не се вземат твърде сериозно, което е добре. От всичко изгледано си личи, че всички много се забавляват и крайния резултат е доста добър. Аз очаквах, че няма да ми хареса и че ще критикувам, но всъщност стана обратното.
По-висока оценка обаче не мога да дам. Не че 7 е малко. Това си е една много добра оценка.
Най-много ми хареса бате Арни разбира се. И как като мъж не се даде на новата мода и докрай си се държа като водещ мъж, разбира се с някои условности, но няма как без тях, а и тук според мен се търсеше начин да се угоди на всички, което е много сложно, но някак си екипа се справи.
Хареса ми екшъна, хумора (не всичкия обаче), злодея в ролята Габриел Луна (интересно в един сериал събраха първия и последния Терминатор) и лекотата с която влизаха и излизаха от пиперливите злободневни теми...
Не ми хареса Руу (в ролята Фортюн Файмстер ако правилно и изписам сложното име). Точно тя трябваше да е най-комедийния и пиперлив герой, но от нейните изцепки ми ставаше неловко и на моменти дори ми беше гнусно да я гледам и слушам. Лъхаше на нечистоплътност от нея. Особено много не ми хареса една сцена с крака и... Бляк. Доколкото знам тази непозната за мен личност е известен комик в щатите, но не мен ми дойде 'ту мъч' както се казва. Пресолиха яко.
Другото което не ми хареса беше дъщерята на Люк Брунер (бате Арни) в сериала, Ема Брунер (в ролята Моника Барбаро). Така беше написана, че в повечето моменти яко дразнеше, но в крайна сметка завърши добре и това е най-важния резултат. Тези неща и някои други дреболийки са основната причина да му намаля оценката.
Определено обаче ми хареса и го препоръчвам! Забавлението е препоръчано.
-
7

(Extreme Zombies)
Аватар

Мнение  Re: Сериали 4   |   23.06.2023 21:26

Citadel
https://www.imdb.com/title/tt9794044/

екшън/трилър/драма ; САЩ ; продукция на Amazon Studios ; 6 епизода ; подновен за втори сезон

И този сериал ми хареса като цяло. Тук категорично бях склонен да дам по-висока оценка, но според мен се оплетоха от толкова много конспирации в конспирациите и постоянните сюжетни обрати. Така се овъртолиха, че по едно време вече не можех да ги взема наистина сериозно. И в крайна сметка какво беше това? Джеймс Бонд среща Обществен враг среща Мисията: Невъзможна среща Шпионски игри? Ами нещо такова...
Много екшън има, липсва дразнещата уок пропаганда, всичко това добре. Само че всичко ми идваше прекалено забързано, от вратата за краката и с постоянни дразнещи флашбеци. Така че някак си съм раздвоен. Със сигурност обаче сериала е над чертата и според мен ще се хареса на повечето хора.
-
6.5

(Extreme Zombies)
Аватар

Мнение  Re: Сериали 4   |   27.06.2023 21:11

Secret Invasion
1.1 Resurrection

https://www.imdb.com/title/tt13221172/

Днес изгледах пилотния епизод.
Хареса ми и препоръчвам!

Най-накрая добър старт на Марвел сериал. Нещо по-различно от последните лиготии.
Това искам да виждам. Сериозен сценарий, сериозни герои и никаква уок политика под каквато и да било форма.

В основната роля разбира се е Смюел Л. Джаксън, човека зад ЩИТ и Отмъстителите. Дам, добрия стар Ник Фюри се завърна и отново е сред простосмъртните на Земята, след години прекарани на 'Сейбъра'. Начина по който акостира в Москва веднага ми припомни за великия филм, ''Близки срещу от третия вид''
Дори само заради този факт хайпа ми е голям. И сега-засега той е покрит добре.
Да, имам забележки и да, не е някакво велико начало на нещо което не сме гледали. Но виждам един добър сценарий, добър каст и определено си мисля, че тази история ще е много важна за бъдещето на MCU.
Дано наистина са си свършили добре работата, защото MCU отчаяно се нуждае от някакво ново начало, някакъв рестарт, който да запали отново искрата. Аз лично от Уанда/Вижън насам не съм по-зареден с позитивни чувства и завишени очаквания.

Какво имаме?
Ами реално света е застрашен от Скрулите (извънземни шейпшифтъри), които се опитват да скарат хората, по-конкретно американци и руснаци и да предизвикат трета световна (ядрена) война и понеже те са устойчиви към радиацията да наследят наготово света!
Това което Ник Фюри и Капитан Марвел им обещаха (преди 30 години), че ще им намерят нов дом така и не се изпълни и сега някои по-крайни и нови фракции сред тях искат нещо като революция и да завземат Земята. Да я превърнат реално в Скрулос (тяхната унищожена планета) 2.0. Дам, скрулите не искат да командват над хората, а да ги унищожат до крак! Глобален геноцид!
Така Талос вече не е техния лидер, а Гравик. Нов герой, който се играе от Кингсли Бен-Адир и според мен той се справя чудесно. Може би Гравик ще бъде наистина силен злодей, такъв какъвто от Марвел отчаяно се нуждаят след проблемите с Джонатан Мойерс, а отделно от тези проблеми, те сами унищожиха до голяма степен легендата за него, като го направиха хленчещ слабак в Ант-Мен. Първо го победи жена в Локи, а после пенсионер и мравки в Ант-Мен. Та толкова за могъщия и страховит Канг...

Да се върна на новото шоу.
Моята голяма любимка Мария Хил също е в главната роля, което няма как да не ме прави още по-щастлив. Харесвам много Коби Смълдърс и нейния персонаж в MCU.

==> Следват спойлери (любопитни факти + разсъждения след видяното в епизода), моля ако не сте гледали, не четете или четете, но на ваша отговорност! <==

Веднага започвам с финала на епизода и...
... мега WTF момента с (все пак ще сложа спойлер)
   >>>>
убийството на Мария Хил?!?!
Неееееее, направо полудях! Дано да се окаже, че е Скрул. Обаче като умря не се преобрази в истинската си форма. Но пък и ние не знаем нищо за нея. Ами ако тя е дете на Скрул и човек? И да речем да не може да умре така лесно, от един куршум само? Ами след като намериха начин да спасят и върнат агент Колсън (да знам, че неговия сериал не е канон, но пък беше велик и култов), защо да не направят същото и с дясната ръка на Фюри, Мария Хил? Хил, която е сред първите и оригинални герои така да се каже още от зората на MCU!!! А може просто да е тежко ранена и в безсъзнание. Хора, направо не мога да повярвам. Не знам какво да мисля.
От друга страна ако искат суров реализъм и суперзлодей в ролята на Гравик, то ето ви идеалния начин. Убиват един много популярен герой и това автоматично вдига нивото и залога така да се каже.
Не искам да е мъртва, надявам се, че не е, но според мен си е точно такава, за мое огромно съжаление.

Другия голям шок в епизода беше, че видяхме агент Евърет Рос 'корумпиран' Под корумпиран визирам, че е бил Скрул!!! УАУ, ама е бил Скрул още докато го гледахме в Уаканда ли???
Агент Прескод (нов герой), който бе разгадал цялата конспирация на скрулите бе убит от Рос. Самата Мария Хил също бе излъгана. Рос беше в Уаканда последно, значи скрулите са успели да проникнат дори и там! Дали истинския Рос е жив и пленен в Нови Скрулос в Русия? Защото се видя, че те държат в плен истинските хора след като им взимат самоличността. Но защо? Дали не могат да имат техните спомени/знания постоянно и да се нуждаят от презареждания? Друга основателна причина да не ги убиват не виждам.

Ник Фюри не е този Ник Фюри, когото познаваме. Вече не е 3 хода напред, както му каза и Мария Хил на партията шах. Изглежда уморен и разкъсван от вина, че не е видял или е подценил заплахата от Танос. И спомените за 'щракването' все още го мъчат.

Виждаме отново неговия доверен приятел и вече бивш лидер на скрулите, Талос. Отлична игра на Бен Менделсон!
Талос е на 136 г. но пък той самия не се чувства дори на 40 години. Хехе, готин диалог се получи между него и Фюри с типичния и позабравен истински Марвел хумор, а не извратения му вариант от последния Тор и последните сериали.
Скрулите са много по-силни от хората. Вече е официално казано и нагледно показано.
Скрулите имат нова технология или по-точно са я разработили още по-добре и вече могат да правят пълен копи-пейст на човешкото съзнание?! Един вид да прехвърлят в приемника всичките му спомени и знания. Е, това вече ще е пълно инфилтриране!

Гравик е новия лидер на Скрулите. Той е параноик и не вярва на никого. Освен това е брутален. Говори малко, но действа. А както знаем, по делата ще ги познаем... Краят с бомбите беше брутален. Без излишни патетични приказки, бам бам и довиждане. Да, в края на епизода в центъра на Москва избухнаха три мръсни бомби и предполагам, че жертвите ще са хиляди. Какво ще последва след това??? Защото за това дело бе натопена американска екстремистка фракция, която мрази Русия.
Оказа се, че през целия епизод Гравик е следял Ник Фюри и той е този с няколкото хода напред, а не обратното...
Това се разбра чак на финала на епизода. Гравик е бил жената в черно, после момиченцето с топката и после онзи руснак в бара. Страхотно! И за финал пак Гравик, но в образа на Ник Фюри простреля Мария Хил.
Гравик си има дясна ръка, която е не по-малко брутална. Пейгън.

Соня (Оливия Колман) е стара приятелка с Ник Фюри. Тя е висок ранг агент на MI6 и също е в Москва заради ситуацията със скрулите и ескалацията на напрежението. Фюри и сложи камера и подслушвател в кабинета след като умишлено се остави да го хванат.
В тази си част малко ми издиша сериала. Фюри е тук, Ми6 е тук, а какво правят самите руснаци? Спят ли?
Може би ще разберем в следващите епизоди...

Видяхме и президента на САЩ и нашия Роуди, който какъв се явява? Държавен секретар, някакъв висш съветник или нещо друго? Хмм, а възможно ли е президента или Роуди да са скрули? Реално вече всеки е заподозрян!

Видяхме и порасналата Гайя. В ролята, Емилия Кларк (Денерис Таргариен). Дъщерята на Талос и Сорен. Тя е отдадена на каузата за новия Скрулос на Земята и набира войници за Гравик.
Сорен в сериала е убита и според Талос именно Гравик е отговорен за това. По всичко изглежда, че Гайя се замисли много над думите му. Дали му повярва обаче не знам. Иска ми се Гайя да мине на страната на нашите, но не съм напълно убеден, че на финала на епизода бе на тяхна страна. Да кажа, 60 на 40 'ЗА'. Може би по-скоро беше подведена от самия Гравик. Но ако е така, то тя трябва да бъде застрашена от него и би трябвало да си бие камшика от там. Но пък може и Гравик да я използва. Да се прави, че не знае, че работи за Талос и Фюри и така да я контролира и лъже по-лесно за собствените си интереси и игра.

Имаме нов герой. Някакъв си Бито. Лично доведен от Гайя. За да акцентират толкова върху него, явно ще изиграе някоя ключова роля. Почти съм сигурен, че ще е добър и ще помогне на нашите.

За финал, няколко конспирации и от мен. Преди старта на шоуто и Кевин Файги и самия Джаксън казаха, че всичко изглежда така само на пръв поглед... Хмм...
Ами в основите на историята и на първо място така да се каже имаме една готова черно-бяла история. Добрите са Фюри и компания. Лошите са Скрулите. Кратко и ясно.
НО дали е толкова просто?

Първо за Ник Фюри. Дали той самия не се чувства отговорен за всичко това и защото умишлено не е намерил нов дом на Скрулите, мислейки как да използва техните умения за лична изгода в полза на неговата ЩИТ???

Второ. За Талос. Ами ако в крайна сметка именно той стои зад всичко това и разиграва Фюри? В смисъл, че Гравик реално работи за него, а ние да си мислим, че той командва парада? На мен лично не ми се вярва, но го има картинката.

И трето и финално. Това е по-сложно и обхваща много по-голяма картинка, но първо от Марвел обичат тези неща и второ, от много време ни подготвят за това. А именно, добрия стар Тъндърбол Рос да стои зад всичко това и Гравик да работи за него?!?! Примерно Рос му е обещал сигурно място на Земята за неговите хора. Друг е въпроса, че Гравик може да играе и двойна игра и да няма пълно доверие на Рос. Но така или иначе да са в съюз поне в началото. А каква е целта на генерал Рос? Ами да стане президент, да командва парада и да унищожи Отмъстителите. Той ги мрази по лични причини и също така си има вече свой отряд от 'Тъмни, отритнати отмъстители' за които отговаря дясната му ръка, Валентина Алегра де Фонтейн от ЦРУ!

Много въпроси, дано в края на шоуто да имаме повече отговори.
-
8.0 / 7.5

(Extreme Zombies)
Аватар

Мнение  Re: Сериали 4   |   28.06.2023 10:24

Изгледах сезон 6 на S.W.A.T. по AXN
https://www.imdb.com/title/tt6111130/

Този сезон като цяло беше добър, а краят много ми хареса.
Доволен съм.
Предстои сезон 7. Още по-хубавото е, че и Морски Тюлени ще има сезон 7, ама за тях вече писах.
И двата сериала ги харесвам много, особено SEAL Team.
Нямам идея кога ще приключат и все пак си мисля, че им е време. За да има толкова много сезони е ясно, че рейтингите са добри, а и нали все нещо като по-сериозен екшън трябва да се върти по кабеларките (че вече всичко стойностно е на стрийм и платено), което да е по-сериозно от типичните полицейско/пожарникарско/докторски съвременни сапунки.

(Extreme Zombies)
Аватар

Мнение  Re: Сериали 4   |   28.06.2023 22:39

From 2.10
Once Upon a Time...

https://www.imdb.com/title/tt19815578/

Уф, изгледах преди малко. Ауу какъв край! Така, ще пиша много...

--> Ако някой все още не е изгледал епизода да не чете нататък, защото има спойлери и разсъждения по тях! <--

Финалът с Табита / Какво по дяволите става / Момчето в бяло добро ли е? Ангел или Демон, а може би Дявол / Какво мисля генерално за това къде са

Разбира се, започвам с финала и въпросите след края на сезона. Това което се случи безспорно е най-голямото разкритие от началото на сериала при вече 20 излъчени епизода.
Но дали всичко е така както го видяхме (или ни се искаше да видим) и какво означава това което видяхме?
Нима е толкова простичко? Табита бе бутната от фара, падна и умря, но в реалния свят се събуди?
Бих го приел ако е метафорично. В смисъл такъв, фарът да не е истински и да не е толкова високо, колкото ни го показаха. Защото хора, няма как Табита да оцелее след такова падане. Дори и да оцелее, то няма как само 3 дена по-късно да и няма нищо. Защото имаше само охлузвания по лицето и нищо счупено. Стана си без проблеми от леглото. Нищо и няма дефакто. Само дето докторката на финала каза, че планинари са я намерили преди 3 дена в гората и явно е била ранена и в безсъзнание. Докарали са я в това състояние на кома (предполагам по пътя на логиката). Т.е. тя не е умирала, за да се събуди в болницата първо на първо...
Сега, ако пътят към реалния свят просто означава да те избутат от фара/портала, то така да бъде. И това вече е друго. Но тогава защо ще се събужда в болницата и с ясните си спомени за случилото се преди това... Не ми се връзва някак си.
И още нещо за този фар. Обърнахте ли внимание, че нямаше никакво море/океан. Какъв е този фар тогава, заобиколен от планини? Изобщо има ли го? Дали който влезе в дървото за далеч не бива отвеждан там където иска да отиде, това което е видял или си го е представил? Но това не означава, че наистина го има, може да е трик на мозъка!
Табита се събуди в болничното легло на болница, 'Св. Антъни' Кой е той? Ами най-известен е като покровител на изгубени предмети или както понякога се нарича "принцът на погубения и намерения"
Дали е случайност според вас? Едва ли... Символа/логото на болницата на десктопа на монитора прилича много на нашия символ. Не е същия (няма да си позволят да го направят, всеки ще го види), но е подобаващ и прилича също на корени в различни посоки... И това дали е случайност? Защо изобщо акцентираха върху него, в смисъл имахме т.нар. ‘point of view’ относно логото на болницата на монитора.
За мен ще е важно дали кутията която Виктор даде на Табита е оцеляла? Има ли я на новото място???
Виктор е намерил майка си до дървото, тя не е преминала. Но къде е Елоиз? Възможно ли е Елоиз също да е извън тази реалност както е и Табита (уж)? Ако Елоиз е ‘навън’ то би трябвало да разпознае кутията за обяд на Виктор!
Чие беше отражението в прозореца на болницата? Просто лош визуален ефект и някаква ''игра'' на светлината или си е нарочно търсен ефект? Защото Табита има кафява коса, а лика от прозореца имаше руса коса. Това Елоиз ли е? Не изглеждаше добре, а някак си като в плен и измъчено.
Къде е Табита? Дали е в същата реалност или е в друга, където Томас не е починал? Дали ще срещне и други, излезли от града? А дали не е в болница след катастрофата с караваната, а не след падането от кулата? Това би бил много интересен туист и има много повече логика между другото. Само дето не е според мен.
Но каквото и да става, със сигурност ще търси вариант да се върне! Най-малкото тя не знае, че Джули вече е добре...
Отново относно Табита. Сигурно над 80% от хората ще си кажат, че се е спасила и е навън и сега естествено ще търси начин да се върне обратно. Но пак ще попитам, толкова ли е простичко? Не вярвам...
Ами ако е симулация и тя е преминала на второто ниво така да се каже? Или е просто в друго измерение на това място в което са заседнали всички? Което е какво в крайна сметка? Чистилище за душите? Гара разпределителна? Кръстопът, където се сблъсква доброто със злото за контрола на душите и това кой ще прибере повече за себе си?
Още нещо, възможно ли е това да е същото селце, но в друго време. Имаше нещо като кула, нещо като езерце... Поне от видяното от прозорец на Табита.

Защо момчето в бяло блъсна Табита? И го направи със злоба между другото, поне така ми се видя.
Ако искаше да я спаси, защо поне не я подготви, предупреди или да се опита да и обясни? Ест. ние щяхме да разберем като зрители, а очевидно все още не искат да ни дават по-конкретни отговори. Добре, разбирам, но можеше просто момчето да започне един разговор с нея и след това да ни прехвърлят на някой друг герой. И така ние ние като зрители нямаше да чуем/видим разговорът им, а само да видим крайният резултат. Т.е. как е блъсната, но ще знаем, че тя знае нещо важно! И си оставят и вратичка за важен спомен от нея под формата на флашбек от тази сцена.
Но не, момчето в бяло си я бутна, сякаш му пречеше и искаше на всяка цена да се отърве от нея, защото му обърква плановете...
Ако съм прав, то момчето в бяло всъщност не е ангел-пазител, а нещо много лошо. Може би то контролира злите сили? Дяволът ли е това или просто демон? Знаем, че Сатаната обича да се вселява в малки и невинни деца или ако е демон да се показва в този лик, за да подвежда хората. Или пък е някакъв зъл дух в някакво измерение извън нашите представи?
Кои са виждали досега момчето в бяло? Виктор, Итън, Сара и Елджин, а вече и Табита!
Има ли други хора като Табита, които са били излъгани и изхвърлени? Какви са тези стъклени бутилки от дървото? Дали в тях не са пленени душите на такива като Табита? Нейната душа също може да виси в някоя от тези бутилки, а тя да е запратена на едно по-лошо място. Симулация но на самите зли сили. Не човешка симулация следствие на експеримент.
Нали помните, че Мартин каза, че селцето е най-безопасното място и че има много по-страховити места. Едва ли е визирал само гората, не е ли така?
А да припомним и думите на Сара, която каза, че момчето в бяло може и да не е момче...?!
А Сара е важна, защо чува толкова много неща. И точно тя да казва това за него, значи има защо според мен...
Твърде много неща станаха...

И така след 2 сезона какво имам като обяснение и хипотеза?
1) Мъртви са! Няма надежда и ще има лош край. Може и да е щастлив краят ако намерят покой и преминат в светлината... Но няма да са всички тези, които ще намерят вечния покой...
2) Заседнали са в някакво адско измерение с непознати на нас физични закони. На място, на което я има вечната битка между доброто и злото. Има начин да се върнат в истинския свят ако успеят да разгадаят всички мистерии/нива. Иска ми се е да 2 или нещо близо като обяснение. Като фен имам предвид, това ми е личното желание.
Има и логика да е това. Защото имаме трима централни персонажи, които трябва да спасят всички. Джейд, който ще разгадае пъзела и ще разбере къде са и какво е всичко това. Бойд, който е техния пазител и който е готов на всичко за всички и е обсебен от идеята да спаси всеки един. И Табита, която поне на хартия се измъкна от там и нейната находчивост и майчина любов трябва да наклонят окончателно везната в наша полза.
3) Намират се под брутален правителствен експеримент и всички са поставени в кома и в различни симулации. Има няколко нива. 3 и 1 ми се припокриват. Просто в 1 имаме естествено следствие от това да са катастрофирали тежко и да са в Лимбото. Но може и хора на Земята да стоят зад всичко това, за да видят до какви граници ще стигне човешкия мозък. Подобен сюжет имаше в скандално канселирания 1899.
4) Намират се в детски кошмар. Има логика, но ще ми олекнат яко. И ще има много да обясняват...

Така след сезон 1 бях за подточка 1. В хода на този сезон си избрах подточка 2.
Сега след финала на сезон 2 съм още по-объркан (просто защото мисля върху всичко и всички дребни детайли), но съм по-скоро склонен да се върна към първото си мнение и реакция. Да, знам, че ще се повторят с ЛОСТ, но ако е убедително разказано защо не в крайна сметка...? 55 на 45% за хипотеза 1!

Джейд и горките дечица

Джейд ми хареса, че преодоля страха си и се втурна в неизвестното, за да търси своите си отговори.
Беше идейно да се спуска с това въженце, за да не се изгуби.
Първо видя ужасяващата кукла. Тази страшна кукла, която видя Джейд на скалата, я видяха също така Виктор и Табита в епизод 1, само че тогава тя беше на един сандък. Кой я е преместил? Едва ли са те, поне не го видяхме.
Тази кукла дали не символизира Кристофър? Джейд ли ще е новия Кристофър. Дано не, но ако мястото си иска своята дан кръв, то...
7 деца на 7 камъка в кръг?! Тези деца бяха подредени точно като за жертвоприношение. Но защо и от кого? Вещерство, некроманство? Онова вещица ли беше дето Елджин я видя във ваната?
Дали в миналото (старите години които видяхме в пещерата) не са принасяли деца като жертвоприношение, за да се измъкнат от това дяволско място??? А дали не са отключили проклятието над това място именно след тези зверски убийства на децата? Двете неща са изключващи се обаче. Или ще са убити деца по други причини и след това се е отключило проклятието над това загадъчно място или вече мястото го е имало, а някои заседнали там в миналото чрез тези жертви са се опитвали да се измъкнат (в дълбокото минало, покрай вещерството, бтв: годините на скалата).
И какво е това ''Анкуи'' ''Анкуи'' Дърво ли означава?! На какъв език е това по дяволите? Или просто означава нещо простичко като: ''Това''
Джейд видя корените на дърво във формата на символа. Корените на дървото изглеждат като червеите...
Да се върна отново на годините на камъка в пещерата. Значи тези години които видяхме още в сезон 1, дали не са годините в които са се състояли масовите кланета/чистки?
Най-близката година до нашата реалност е 1978 г. Може би тогава е станало голямото клане след което в градчето е останал само Виктор? И така този цикъл се повтаря периодично... Брр.
Дано Джейд не е Кристофър 2.0, но всички знаци водят именно към това.

Бойд и музикалната кутия

Първо да кажа, че ми хареса много сватбата. Без помпозности, простичко. Харесвам много Фатима и Елис. Много си подхождат. Дано не им се случи нещо лошо. А тя да си има здраво бебе.
Но да се върна на Бойд. Ами той отново се превърна в герой и спаси деня! Въпросът е, че засега Бойд печели само малките битки, но по всичко изглежда, че губи голямата война!
Бойд се ‘прехвърли’ на тайнственото място защото запали точно тази факла, която бе намерил там. В смисъл самият предмет бе ‘специален’ и от това място (където и да се намира) така да се изразя. Мястото където видя Мартин и скелетите на другите двама избрани в началото на сезона.

Добре, че Джери не уби Бойд. Щеше да е голям ШОК, но нямаше да се приеме добре със сигурност.
Бойд правилно унищожи кутийката според мен, въпреки че сякаш само отлага неизбежното. Точно такива бойци и лидери като него обаче са необходими на групата, за да може истинските мозъци и спасители да имат времето да се проявят (ако изобщо могат). Според мен Аби искаше да го разсее и да го отклони от задачата. Нямам доверие на тази Аби. И не мисля, че това е съпругата му. Това е просто злото в нейния лик. Тя в случая беше истинското препятствие, което Бойд трябваше да преодолее, за да унищожи след това музикалната кутийка и да освободи Мери, Рандъл и Джули.

А това куче къде ще отведе Бойд? Уф. Много сладка немска овчарка. Но чие е това куче? На момчето в бяло? На Виктор (имаше рисунка на Виктор до Елоиз и в дясно от тях кучето). Дали не е попаднало и то в този луп като хората? Защо пък само хора да могат да попадат там?

Тили

Бабенцето ми е основния заподозрян номер 1, че е къртица. Е, след този епизод още повече, хехе.
Какво имаме дотук (държа я под лупа още след онзи странен танц ни в клин, ни в ръкав):
Прилича ми малко на вещица.
Танцуваше в дъжда като пристигнаха.
Носеше морфин, който след това бе откраднат от една от набелязаните от кутийката жертви...
Знаеше, че Бойд е бил навън, в гората...
Разбра че Фатима е бременна.
Каза че има 7 внуци!
И в този епизод нареждаше някакъв псалм като бе събрала точно 7 човека в кръг?!

Итън

Уви, Итън все повече ми изглежда като Виктор. Следва неговия модел. Ако всичко е повтарящ се цикъл, то нищо чудно да остане последния оцелял и да стане Виктор 2.0. Гледа странно, държи се странно, рисува...
Остава само Джейд да изкрейзи и да ги предаде и затрие. Освен ако някой не прекъсне цикъла разбира се. На това се надявам и аз.
Итън каза, че жуженето е спряло. Щурците спряха да свирят! Това означава ли, че тази опасност е преодоляна? И вече всички ще могат да спят без страх. Справиха се и с този тест. Ще имат няколко дни на спокойствие, докато не се появи следващата голяма опасност. Уф.

Какво ще има в сезон 3 и въпросите без отговор

Бойд реши ребуса с червеите и цикадите, т.е. време е гората и злото да им измисли новата опасност. Защото чудовищата явно са само фон и очевидно, че има много по-лоши неща. Е, поне нашите отново ще могат да спят.

Ще има ли нови гости? Макар че вече да станаха твърде много.

Кой по дяволите беше този глас от радиото и защо така запратиха Джим в девета глуха?

Как е оцелял сам Виктор за толкова години?

Какво ще стане с климата? Ще спре ли зимата или ще ги връхлети с пълната си сила?
И с какво ще се хранят нашите? Дано само не избие на канибализъм... ПФ.
-
Епизод 10: 8.0 / 7.5
Само сезон 2: 8.0
Генерално след 2 сезона: 8.5 / 9.0
Тук ще е много важно как ще приключи историята. Ако финалния сезон е добър и краят е добре обяснен и всичко се изясни без недомлъвки ще отиде към деветката, ако се провалят обаче може и до 7 да изпадне. По-надолу от това обаче няма как. Прекалено е добър в повечето направления. Е, освен ако тотално не оплескат финала както в Декстър например, ама не ми се вярва, че ще стигнат такова падение.

(Extreme Zombies)
Аватар

Мнение  Re: Сериали 4   |   01.07.2023 20:14

Silo
https://www.imdb.com/title/tt14688458/

Преди малко изгледах последния епизод на Силоза!
Сядам и бързам с писането.
Хареса ми епизода, доволен съм! А и познах за какво става въпрос, така че още повече се радвам. Имам една малка забележка само...
Цялостно на сезона давам едно солидно 8.0 от 10! Даже по-точно 8.0 / 8.5
И чакам с голям интерес сезон 2. Дано да е през 2024 г. а не да се забави покрай стачката...

Мислите ми за края на сезона и голямата мистерия и драма в спойлер секцията.

И така,

>>>>
Финалната арка

Уф, познах, че навън наистина не става за живот! Беше брутално когато или Бърнард спря картината или просто Джулс стигна твърде далеч и вече нямаше обхват за 'Уай Файа' хехе. Все тая, това което Джулиета видя отвъд хълма е реалността. Това което са си виждали всички и винаги от кафетирията. Без онзи временен бъг, който май не бе видян от никого, а на нас ни бе пуснат като малък знак/следа ей така между другото. Мисля, че беше някъде в 2 или 3 епизод. Не си спомням точно. Няма и значение.
Когато Бърнард влезе в сървърното явно прекъсна изкуствената холограмна картина и Джулиета започна да вижда истинския грозен и токсичен свят. Или това или просто се е загубил обхвата.
И сега точно тук идва и единствената ми претенция спрямо финалът на последния епизод за сезона:
Защо по дяволите Джулиета след като бе уверена, че са лъгани и че навън е годно за живот поиска тази помощ от Марта касаеща устойчивостта/защитата на костюма? Някак си не ми се връзва. Видя ''измамата'' (бтв: а такава нямаше ама така и никой не разбра навреме) и че са ги лъгали през всичките тези години. Тогава защо поиска здрави ленти като изолация??? Можеха от екипа на шоуто да се постараят малко повече тук! Защото е важно по дяволите! Това си е кардинален момент.

И какъв бе този пушек като в декомпресия малко преди да излезе? Все едно когато се обезпаразитяват? Но това не се ли прави когато някой влиза отвън, а не когато излиза навън? А и тя едва ли не е осъдена на смърт един вид, за какво ще го правят това нещо? Хм, дали не им пускат някакъв токсичен газ, който да ги убие по-бързо??? Или просто ей така е вкарано колкото да го има и няма съществено значение? Не знам, странно ми е. Аз съм педант човек, който винаги гледа до най-дребния детайл. Но само когато става въпрос за сериозна продукция, която точно това цели и се взима наистина сериозно.
Навън е видно, че не става за живот. Но май тези отвътре не искат изобщо да бъде изкачен този хълм? Но ако е така, значи Бърнард знае какво ще види чистача отвъд него? Хм, но пък дори и да види другите силози, какво от това, така или иначе не би трябвало да оцелее, нали така? А тези вътре така или иначе няма да разберат.
В смисъл знам, че съм твърде подробен, но искам да се изяснят всички възможни сценарии. Защото само от един поглед или решение може да изникнат няколко различни обяснения...

След като има толкова много силози (много са, десетки), то според мен май не е имало ядрена война!
Защото хора, замислете се малко... Толкова много съоръжения няма как да се построят по време на една унищожителна война (няма да има време). Само един подобен силоз би се строил с години, а какво остава за 20, 50 или 100! Ще са необходими поне 10 години ако не и повече. Това не е просто бункер. Това си е едно малко градче, което е така построено, че хората едва ли не да живеят вечно вътре...
По-логичното обяснение за мен е, че нещо в климата се е променило или в самата атмосфера. Знаело се е и е било 100% сигурно. Но е хванато по навреме така да се каже и хората са успели да построят тези силози. Това означава, че същите силози трябва да ги има и в други страни, не само в САЩ.
Околната среда/атмосферата е станала токсична и непригодна за хората, но не само за хората, изобщо за всички по-сложни живи организми
. Това е моята хипотеза! Защото през всичките тези години нали има денонощна картина извън силоза? Ами как пък нито веднъж не са видели птици или каквито и да било животни, които да преминат и камерата да ги хване... Явно няма такива. Светът е отровен! Жалко. Това няма оправяне. Докато ако беше само една голяма ядрена война, то след няколко хиляди години все пак човечеството би имало втори шанс...

Защо оцеля Джулиета?
Според мен на нея не и остава много време. Ще оцелее докато и стигне въздуха. Но какво ще се случи с нея в крайна сметка? Най-логичното нещо е да продължи да ходи, докато види друг съседен силоз и там шокираните наблюдатели да я приберат. Иначе е обречена. Не се сещам за друго спасение, което да е логично обосновано.

По-рано в епизода, Джулиета каза на Марта нещо, което не видяхме/чухме и това накара Марта да излезе за първи път от стаята си след 25 години. Мисля, че това психическо заболяване се казваше, агорафобия.
И Марта (големия герой на епизода след Джулс) се видя с Карла, бившата и жена ако не се лъжа или там каквото са имали като връзка. И тази Карла нали работи в снабдяването и явно Марта я е помолила да изработят по-добри части за костюма на Джулс. Всъщност визирам изолиращите ленти. Тя нали получи и бележка.
И пак ще се повторя: тук ми идва лекия проблем с финала. Защо Джулиета ще иска да и ''стягат'' костюма (за всеки случай) след като тя самата тогава бе убедена, че ги мамят и че навън е годно за живот?! Ако е имала съмнения, то ние не ги видяхме и за секунда. Някак си ми се губи логиката.

Друг важен момент. Знаеше ли Бърнард за тайнствената стоманена и тежка врата на дъното под водата???
Това което Джулиета разбра от Джордж. Според мен не знаеше и не можа съвсем да се овладее. За това и спомена май по-скоро на себе си, че ''Кой знае какви тайни са им оставени от създателите''
Много, много интересно. Но ако не знае, то тогава дали изобщо знае за другите силози??? Защото ако не знае, то не би трябвало над него да има по-висока йерархия. Или ако има то е в самия силоз и ние не сме я видели в този сезон. Ако пък има върховно командване, пред което да отговарят всичките отделни шефове на силозите, то би трябвало тези неща да се знаят. А Бърнард си беше леко шокиран ако мога така да се изразя.

Беше много гадно, когато Джулиета се спъна в камък, а всъщност това не беше камък а труп според мен. Пак трябва да се гледа внимателно и сигурно много хора са объркани. Ето, пояснявам. Значи Джулиета виждаше една наставена картина, която е една и съща за всички чистачи. И тя понеже вече беше гледала това видео веднага зацепи, че е излъгана и че е обречена и за това и не пожела да чисти. Единствената в историята! И всички бяха шокирани. Дори и Бърнард. А защо демонстративно хвърли гъбата? Ами защото знаеше, че това е лъжа и че навън е ужасно и че ще умре. Е, няма да умре де. Тя е главния герой. Както писах, някой друг силоз ще се излъже да я прибере. Може би все пак силозите нямат единно/върховно управление и да речем в някои силози има демокрация, в други анархия, в трети диктатура и така всякакви варианти. Няма да се учудя ако има и изцяло мъртви силози. В смисъл такива в които хората не са оцелели по една или друга причина.
И така да се върна на Джулс. Тя се спъна в труп, не в камък. Защото това което виждаше беше като холограма. Всичко беше фалшиво. Когато тя се протегна и сложи значката, ние не видяхме Холстън, но тя я сложи на неговия труп. И тя не го видя, по-скоро с опипване разбра, че това е тяло и то на мъж. И знаеше, че е под дървото.
Тогава и Бърнард зацепи, че 'тя знае'

Имам важен въпрос обаче?! Защо за толкова години от кафетирията се виждаха само двата трупа на Алисън и Холстън. Къде са всички останали тела? Защото не са излизали да чистят само те двамата. Те са последните двама, но преди това е имало и други. Беше споменато още в началото на сезона.
Много странно... Мхмх.

Обърнете внимание на силозите, колко са близо един до друг! Това според мен е направено с цел да може да се стигне между тях посредством тези тайнствени врата. Но ако това е замисъла, то това нещо би трябвало да се знае от местното управление. Може би е направено с цел доставки или при екстремни обстоятелства. Да се прехвърлят хора или нещо подобно. Не знам, гадая си.

Ами аз лично се изненадах, че дори и Симс не знаеше за фалшивата картина. Какво остава за оперативните работници в контролната зала с мониторите. Значи само Бърнард знаеше и никой друг! УАУ!
А когато Бърнард истерично започна да им нарежда да забравят това което са видели??? Беше шокиращ момент.
А дали нещо във водата която пият не ги кара да забравят??? Това са думи на самата Марта от началото на сезона още ако не се лъжа...

Бърнард унищожи устройството, но самия диск си го взе, явно му е ценен.

Какво друго още се случи в епизода?

Звездоброеца Лукас за 10 години в мините! Дали ще го видим отново? Дано не, този актьор ми е крайно антипатичен, защото заради него умря Карл в The Walking Dead!

Джордж се е самоубил! Но това не значи, че 'властта' не носи отговорност за смъртта му.
Тръмбъл е ескортирал Джордж, а по ирония на съдбата именно Тръмбъл 'хвана парапета' след като Симс го бутна. Кармата е кучка! Любима моя фраза от Шогун.

А какво ли споразумение са направили Симс и Билингс? Билингс ще стане послушно кученце на Симс ли? И това не ни показаха, но явно Билингс ще е новия шериф и би трябвало да слуша Симс, защото последния знае за тремора му.

Ще има ли съпротива в сезон 2?
Ами според мен да!
Марта ще знае защо е преминала хълма Джулс. Заради лентите и едва ли ще погребе тази информация със себе си. Клара също би трябвало да знае това. Всеки друг пада още до дървото, но не и тя. Тя мина отвъд. Ще искат да разберат дали е оцеляла. Може и други хора да искат да чистят, но дали ще им позволят? Може и до бунт да се стигне... Новия шериф дали наистина ще е послушен, все пак откъсна една страница и никой не знае за това. А какво ще си каже самия Симс? Колко много малко неща знае! Дали ще е лоялен на Бърнард?

:-)

(Extreme Zombies)
Аватар

Мнение  Re: Сериали 4   |   01.07.2023 21:03

Gotham Knights
https://www.imdb.com/title/tt16418896/

Това е друга вселена в която Брус Уейн е убит, а Джим Гордън не съществува!

Този сезон още в началото стана ясно, че ще е единствен, защото сериала се канселира/спира!

Много ме е яд на ДиСи и Уорнър! Така и не разбраха, че този тип сериали са обречени! Нито се гледат, нито се харесват от малкото гледащи. Но продължават да упорстват и да хвърлят пари на вятъра?! Докога? Абе там всички до един са за уволнение...

Уви, няма как да дам висока оценка генерално, защото в основната си част издишат!
Абе хора, не може да се взимате сериозно и да предлагате това! Ако ще е така, то кажете, че това е комедия или пародия и няма да има никакви проблеми...
Може ли едно момиче 40 кг. с мокри дрехи да пердаши здрави мъже по 100 кг. с пълно бойно снаряжение?
Абдурдно е... Просто е асбурдно!
Например във финалния епизод, всичко беше ОК, докато само един момент не разруши всичко.

==> Следват спойлери <==

Значи совите нападат участъка, където рицарите са задържани. И трепат наред ченгетата. Последните са безпомощни (което само по себе си донякъде е нелогично). И изведнъж нашите (юноши, половината момичета и като изключим Търнър и Робин без и намек да са били тренирани) бяха освободени и им наритаха задниците?!?!
Трагедия!

На финала стана ясно, че Харви Дент вече официално е двуликия Харви получавайки и своето химическо изгаряне на лицето (едната му половина).
Джейн Доу бе убита от него! И правилно, гадна психопатка, която предаде дъщеря си.

Търнър разбра, че всъщност не Брус Уейн е убил родителите му (а добро утро, то беше ясно), по-точно не го е направил съзнателно, а е било при самозащита, защото те са били професионални убийци, изпратени да го убият и то от бъдещия му учител. Хехе. Карма!

Естествено совите и смешната им и нелепа водачка (тя пък от любов видиш ли правила тези неща, охх ; бтв: хем е абсурдно жена да командва, хем я правят да е много ''силна'' ама всъщност изглежда слаба и нелепа, защото пак зарад мъж го прави всичкото това нещо, хахахахаха, гении!!!) бяха победени!

Рицарите на Готъм получиха своето опрощение и вече официално са новите пазители на Готъм в чест на Търнър.
Всички мислят, че Търнър умря след взривяването на Уейн Ентърпразийс, но всъщност той бе спасен от Андри Дюкард (тук разлики няма). И така Търнър Хейс ще получи пълното обучение и се подразбира, че след време ще се завърне като новия Батман...
-
5 от 10 за целия сериал!
Не давам 4, само заради Търнър и Дуела.

(Extreme Zombies)
Аватар

Мнение  Re: Сериали 4   |   02.07.2023 23:28

Аз започнах отново Игра на тронове!
Лятото си е традиция. Редувам ги с Живите мъртви.
8-)
Който каквото ще да ми разказва не е имало такъв световен феномен. Книгите, сериала. Световния хайп.
Официалнo най-сваляния/пиратстван сериал в историята.
Като история, съспенс, изграждане на героите, диалози, сценография, туистове и фентеории - 10 от 10
Е, забравяме за последните 2 сезона. :music:
Макар че аз нямах чак такива проблеми. Ама да, знам каква световна драма беше и невижданa милионнa подпискa за презаснемане на финала.

Изгледал съм хиляди сериали, много от тях велики и легендарни. Но нито един не ме е карал да се вълнувам толкова много и да преживявам по такъв начин с неговите герои.

Поздрави и с най-великата и надъхваща шапка в историята на телевизията! :devil:

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Темата е заключена, не можете да променяте мнения.   [ 196 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 10  Следваща