| Автор |
Съобщение |
|
TheExorcist
(New Mersey Razors)
|

Борбата за 4-тото място | 01.06.2013 23:37
Супер напрегнато е в момента - Валенсия с червен картон губи от Севиля с 4-2 10 минути преди края. Сосиедад води с 1-0 като гост на борещата от изпадане Ла Коруня. Валенсия е с две точки преднина пред Сосиедад и ако така се запази губи 4-тото място, а Ла Коруня изпада за сметка на Селта, която също води с 1-0. Ще има драма последните 10 минути!  Интересното е, че и последните три имаха реален шанс за спасение, ама Сарагоса вече едва ли, защото губят в края от Атлетико с 1-0.
Последна промяна TheExorcist на 01.06.2013 23:44, променена общо 1 път
|
|   |
|
 |
|
TheExorcist
(New Mersey Razors)
|

Re: Борбата за 4-тото място | 01.06.2013 23:55
И така, Сосиедад хващат последния влак. Много се радвам за тях, защото ще е нещо ново за тях доколкото помня. От друга страна Валенсия нищо не правят последните години в ШЛ и са боксова круша. Изпадат Сарагоса, Ла Коруня и Майорка. Честито на печелившите!  A пък Барса завършва със 100 точки! 
Последна промяна TheExorcist на 02.06.2013 00:01, променена общо 1 път
|
|   |
|
 |
|
BATE
|

Re: Борбата за 4-тото място | 02.06.2013 00:06
Сосиедад винаги са ми били симпатичен отбор и най-накрая успяха да постигнат нещо по-различно от оставане в Примера. За Валенсия хич не ми е жал,от 3-4 години насам затъват в посредствеността и скоро ще се борят вместо за ШЛ,за Лига Европа ... ако изгонят Ернесто Валверде ловя бас че догодина и за Лига Европа няма да се борят. Най-големия шок е изпадането на Депор.Много ми е мъка за тия гиганти.Скоро се върнаха и сега айде пак надолу докато разни измислени отборчета тип Гранада,Хетафе,Леванте и т.н. ще ги гледаме отново как бавят времето и симулират през 3 минути. Испанския футбол като цяло няма полза от горепосочените отборчета.За мен е много по-стойностно да гледам Барса,Реал,Атлети,Билбао,Сосиедад,Селта и Депор ... и на всичко отгоре Елче влизат в Примера. 
|
|   |
|
 |
|
TheExorcist
(New Mersey Razors)
|

Re: Борбата за 4-тото място | 02.06.2013 00:14
Ла Коруня се превръщат в асансьор, както и комшиите от Селта бяха, и на мене ми е странно как така се издъниха накрая, верно Сосиедат се бориха яко и останаха и с 10 човека, а Валенсия постигна геройство с 2 гола с 10 човека, благодарение на Солдадо, чудото не стана. Селта са сериозен кандидат за пътници догодина, ако не си подобрят концепцията.
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
Регистриран на: 30.05.2012 16:09 Мнения: 32167 Местоположение: Адът, казват е навсякъде около нас...
|

Re: Борбата за 4-тото място | 02.06.2013 00:15
Ла Корвуня е аут, кефф 
|
|   |
|
 |
|
Balleta
|

Re: Борбата за 4-тото място | 02.06.2013 00:17
Селта пък къде ги сложи в горепосочената компания. Същите селяци са и те, мен ме е яд за Сарагоса, тим с традиции, Депор също. Иначе Сосиедад вече имат участие в Шампионска Лига, така, че това няма да е ново за тях.
Последна промяна Balleta на 02.06.2013 00:25, променена общо 2 пъти
|
|   |
|
 |
|
Balleta
|

Re: Борбата за 4-тото място | 02.06.2013 00:21
ха ха матрицата се разбуди 
|
|   |
|
 |
|
TheExorcist
(New Mersey Razors)
|

Re: Борбата за 4-тото място | 02.06.2013 00:24
Са видях, че са били рънърс ъп през 2003 само на 2 точки от Мадрид, само че нямам абсолютно никакви спомени какво са сторили в ШЛ. Трета тогава е била Ла Корвуня, а тях си спомням как са се представили в ШЛ! 
 |
|
TheExorcist
(New Mersey Razors)
|

Re: Борбата за 4-тото място | 02.06.2013 00:34
Аз се нядявам другите влизащи да са Виляреал. Баси, тоя отбор почти стигна финала за ШЛ преди не толкова много години а не знам от колко време го дърви в долната дизвизия.
 |
|
redo
(The Thracian Orphics)
|

Re: Борбата за 4-тото място | 02.06.2013 00:39
миналата година изпаднаха ;)
|
|   |
|
 |
|
Dobril
(The Grizzlies)
|

Re: Борбата за 4-тото място | 02.06.2013 00:52
Ще е забавно сега да влязат Хирона - трети каталунски отбор в Примера  Или пък Лас Палмас. Честито на Реал Сосиедад, много добре играха целия шампионат и напълно заслужено ще са в ШЛ. Този тим се развива стабилно и прогресира, а и е с традиции, пожелавам да се доближат до славните времена от началото на 80-те.
|
|   |
|
 |
|
BATE
|

Re: Борбата за 4-тото място | 02.06.2013 02:33
Селта за мен не са селяци!А и на Балаидос се гостува тежко и само поради тоя факт за мен Селта са по-стойностен отбор от Леванте или Хетафе.
Ернесто Валверде напуска Валенсия,Джукич от Ваядолид май ще поеме прилепите.Според мен нямат никакъв шанс за прогрес ...
|
|   |
|
 |
|
Dobril
(The Grizzlies)
|

Re: Борбата за 4-тото място | 02.06.2013 10:50
Как ще са селяци Селта, Виго е най-големият град в Галисия с население от половин милион, както и важен икономически център.
|
|   |
|
 |
|
Medved
|

Re: Борбата за 4-тото място | 02.06.2013 13:40
Прав си, прекалено много селяндурски отбори се събраха в примерата. Нека има 1-2 за цвят, но то колко станаха - Гранада, Хетафе, Леванте, Райо, а и сега като Виляреал се върнат и покрай тях още някой измужду Алмерия, Жирона, Понферадина и Алкоркон, направо си е мама мия... Иначе нещо си се объркал за Елче - симпатичен отбор от голям град, с 40-хиляден стадион и 20 сезона в испанския елит през годините. Освен Хихон не виждам кой повече от тях заслужава да е в елита от цялата Сегунда!
|
|   |
|
 |
|
Balleta
|

Re: Борбата за 4-тото място | 08.06.2013 23:02
Симпатичния тим на Виляреал се връща в Примера 
|
|   |
|
 |
|
Medved
|

Re: Борбата за 4-тото място | 08.06.2013 23:37
Нищо симпатично няма в тия китни селяндури. Иначе браво на Луго, че не полегна на Понферадина. Абе май баш си бяха полегнали, ама гостите ужасно бездарни - не можаха да забодат заветния победен в края. Не е за вярване, че такъв отбор беше в борбата за Примерата до последно. За третата квота стискам палци на Лас Палмас. Канарите в елита! :))) Жалко за Сантандер, който потъва в трета дивизия. Опитаха се да направят нещо като финален щурм, но ужасяващият старт натежа прекалено много. Предполагам, че сега ще последват съдбата на друг някогашен традиционен отбор - Саламанка, който се закотви в долните лиги и години наред не може да се завърне сред елитните отбори. Хубавото е, че някой измежду Тенерифе и култовия някога Депортиво Алавес влиза в Сегундата. Абе нещо ми е мътен там регламента, ама гледам, че и друг култов отбор от едно време - Овиедо, също е в борбата за промоция. Спомняте ли си Дели Валдес?! :)))
|
|   |
|
 |
|
TheExorcist
(New Mersey Razors)
|

Re: Борбата за 4-тото място | 09.06.2013 00:05
 |  |  |  | Bjoern Bo написа: Нищо симпатично няма в тия китни селяндури. Иначе браво на Луго, че не полегна на Понферадина. Абе май баш си бяха полегнали, ама гостите ужасно бездарни - не можаха да забодат заветния победен в края. Не е за вярване, че такъв отбор беше в борбата за Примерата до последно. За третата квота стискам палци на Лас Палмас. Канарите в елита! :))) Жалко за Сантандер, който потъва в трета дивизия. Опитаха се да направят нещо като финален щурм, но ужасяващият старт натежа прекалено много. Предполагам, че сега ще последват съдбата на друг някогашен традиционен отбор - Саламанка, който се закотви в долните лиги и години наред не може да се завърне сред елитните отбори. Хубавото е, че някой измежду Тенерифе и култовия някога Депортиво Алавес влиза в Сегундата. Абе нещо ми е мътен там регламента, ама гледам, че и друг култов отбор от едно време - Овиедо, също е в борбата за промоция. Спомняте ли си Дели Валдес?! :))) |  |  |  |  |
Верно, че имаше един Дели Валдес. Игра и в Малага. Сега видях, че е треньор на Панама.
 |
|
Balleta
|

Re: Борбата за 4-тото място | 09.06.2013 02:40
Естествено, че Виля са едни от най-симпатичните отбори в Примера, селяндури са тия за които ползваш наляво и надясно фразата 'култови'. Алавес бяха еднодневки, които, като Милан направиха криминално зло  Лас Палмас са пълни селяци, иначе ме кефиш как шляпаш етикети наляво и надясно. Отбор, в който е играл Рикелме, отбор, който редовно се опъваше на първите три, отбор, който редовно си шляпаше кавалите от Валенсия и се опъваше яко на Барса със сигурност е по култов от тия които си изброил 
|
|   |
|
 |
|
Medved
|

Re: Борбата за 4-тото място | 09.06.2013 10:58
Култов е само според фенските ти пристастрия. Чисто обективно погледнато са пълни селяндури, които допреди 20 години не бяха помирисвали Сегундата, и които дължат успехите от последната декада основно на чичко паричко, а не на някакви будещи възхищение и уважение спортно-технически достойнства. Иначе кога Рикелме ще дойде да ти играе в това загубено село :)) За твоя справка, от изброените култови отбори, дето по твое мнение били по-големи селяци от Виляреал: - Овиедо - представители на 250-хиляден град, с 38 сезона в елита; - Лас Палмас - представители на 350-хиляден град, с 31 сезона в елита; - Единствено Алавес имат по-скромна визитка от изброените (и въпреки това два пъти повече сезони в първите две нива на испанския елит от жълтите ти любимки), но те пък са представители на една област, която диша с футбола. Единствено не може да ти се отрече твърдението, че Вилята се е опъвала на грандовете през годините, но в това отношение трудно може да стъпят на постиженията на друг "по-селски" (по твое мнение) отбор като Тенерифе... ако се сещаш ;)))) 
|
|   |
|
 |
|
TheExorcist
(New Mersey Razors)
|

Re: Борбата за 4-тото място | 09.06.2013 13:46
 |  |  |  | Bjoern Bo написа: Култов е само според фенските ти пристастрия. Чисто обективно погледнато са пълни селяндури, които допреди 20 години не бяха помирисвали Сегундата, и които дължат успехите от последната декада основно на чичко паричко, а не на някакви будещи възхищение и уважение спортно-технически достойнства. Иначе кога Рикелме ще дойде да ти играе в това загубено село :)) За твоя справка, от изброените култови отбори, дето по твое мнение били по-големи селяци от Виляреал: - Овиедо - представители на 250-хиляден град, с 38 сезона в елита; - Лас Палмас - представители на 350-хиляден град, с 31 сезона в елита; - Единствено Алавес имат по-скромна визитка от изброените (и въпреки това два пъти повече сезони в първите две нива на испанския елит от жълтите ти любимки), но те пък са представители на една област, която диша с футбола. Единствено не може да ти се отрече твърдението, че Вилята се е опъвала на грандовете през годините, но в това отношение трудно може да стъпят на постиженията на друг "по-селски" (по твое мнение) отбор като Тенерифе... ако се сещаш ;))))  |  |  |  |  |
Тенерифе си ги харесвам още от времето на един от любимите ми футболисти - Редондо. Никога няма да забравя един там последен кръг една година! Иначе като офф, на летището в Тенерифе е станала най-ужасната самолетна трагедия досега. 
|