Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: 28.07.2026 04:15

Отговори на тема  [ 5 мнения ] 
Нещо достойно за уважение... 
Автор Съобщение
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Нещо достойно за уважение...   |   26.11.2012 21:39

Понеже гледам, че никой не го споменава, а си е за отбелязване. Особено в съвременния футбол . Става дума за това http://www.gong.bg/view_article.php?article_id=312629

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Нещо достойно за уважение...   |   26.11.2012 22:58

Евала, но какво значи "юноша на клуба" в днешно време?! Аз под "юноша на клуба" разбирам да хванеш едно хлапе и да го изградиш като футболист от нулата, а не да обикаляш по другите школи и да обираш талантливите деца с по един плик пари за мама и тати и после с няколко сезона в собствената школа да ги пишеш "юноши на клуба", "продукт на школата" и т.н. Интересно ми е колко от изброените 11 могат да се похвалят с по 8-10 години "стаж" в школата на клуба?!

Иначе евала, при всички положения това нещо заслужава уважение. Само се чудя защо при такава успешна школа пръскат толкова милиони за чуждоземни звезди със съмнително аклиматизиране към отбора, ама тяхна си работа.

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Нещо достойно за уважение...   |   26.11.2012 23:09

Мейджър написа:
Евала, но какво значи "юноша на клуба" в днешно време?! Аз под "юноша на клуба" разбирам да хванеш едно хлапе и да го изградиш като футболист от нулата, а не да обикаляш по другите школи и да обираш талантливите деца с по един плик пари за мама и тати и после с няколко сезона в собствената школа да ги пишеш "юноши на клуба", "продукт на школата" и т.н. Интересно ми е колко от изброените 11 могат да се похвалят с по 8-10 години "стаж" в школата на клуба?!

Иначе евала, при всички положения това нещо заслужава уважение. Само се чудя защо при такава успешна школа пръскат толкова милиони за чуждоземни звезди със съмнително аклиматизиране към отбора, ама тяхна си работа.

то всичко хубаво, ама да не бяха харчили 60 милиона за трима от изброените юноши да ги откупуват щеше да е някак по впечетляващо :-D

(The Grizzlies)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Нещо достойно за уважение...   |   27.11.2012 02:20

Щом са се изградили като класни играчи в школата на Барса, значи са и продукт на същата школа! Т.е. най-великата школа в историята на футбола! :bluefan:

Отговори с цитат
Мнение  Re: Нещо достойно за уважение...   |   29.11.2012 03:41

Е няма как всеки един талант в Ла Масия да бъде включен в първия състав.Ето сега например един Деулофеу трябва да чака да му дойде времето просто защото Педрито играе феноменално.Тиаго също е великолепен футболист но на фона на Шави и дон Андрес няма как да играе постоянно.Просто това си е риска на школите.Преди години кой очкаваше че Сеск Фабрегас ще носи Арсенал на гърба си?А и трансферната политика на Барса заблужава много - харчили много пари,бла бла.Еми да,имат грешки като Чигрински или Алексис Санчес но повечето останали трансфери са направени с оглед на бъдещето.Шави утре като спре има кой да го замести,дон Андрес също.Е,няма да я има тая магия де но мисля че Фабрегас и Тиаго ще бъдат достойни заместници.

Общо взето кан Барса произвежда много нещо в момента и ако философията на клуба не се промени коренно,още дълго време ще е така.Просто от малки ги учат какво трябва да се прави и как трябва да се уважават цветовете на Барса и Каталуния.

ПС: Мейджър - не знам да има клуб в света който да не обикаля останалите школи и да дебне за таланти.За мен един 12 годишен доведен от еди къде си пикльо не е по-малко юноша от един пикльо започнал да играе в същата школа.По тая логика половината играчи на Билбао не са никакви юноши ...

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 5 мнения ]