Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: 28.07.2026 09:29

Правила на форума

-> Само регистрирани потребители на форума могат да пишат в тази секция.
-> Моля, пишете на кирилица и спазвайте културен тон в дискусиите.
-> Мнения, които не са свързани със СП, в които има обиди, заплахи или провокации, ще бъдат изтривани от администраторите или модераторите на форума
-> Теми със сходно съдържание ще бъдат сливани по преценка на администраторите или модераторите на форума
-> Организацията на игри се извършва като всяка игра има отделна собствена тема, в която се провеждат всички кръгове

Отговори на тема  [ 18 мнения ] 
Австралия взима домакинството на световното през 2022? 
Автор Съобщение
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Австралия взима домакинството на световното през 2022?   |   02.06.2014 17:47

http://www.news.com.au/sport/football/australia-may-yet-host-2022-fifa-world-cup-in-wake-of-qatar-bribe-allegations/story-fndkzvnd-1226939624239

Въпреки че малко ми жълтее тази история, я пускам, защото намирам за твърде вероятно именно Австралия да вземе скандалното световно през 2022 г. Напълно съм убеден, че Катар няма да запази домакинството. Просто по ред основателни причини в шибаната им пустиня е абсолютно невъзможно да се проведе нормално първенство и фифоперуките вече се усетиха каква глупост са направили с избора, та вече мислят някакъв претекст за отнемане на домакинството. Тези тиражирани слухове за подкупи ми се струват прекалено тежък удар върху имиджа на прогнилата блатерска организация, тъй че най-вероятно ще замажат тази история. Накрая сигурно ще платят огромна неустойка под масата и ще оставят на "чаршафите" уж сами да се откажат поради "организационни проблеми". И тогава кой, мислите, ще е най-подходящият кандидат от квотата на Азия (АФК)? Австралия, разбира се. Защото Япония и Корея организираха скоро, а Китай май няма никакви апетити на футболния фронт все още.

(Крива Нива)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Австралия взима домакинството на световното през 2022?   |   02.06.2014 18:04

Аз като зрител намиращ се в България, съвсем егоистично предпочитам Катар. Всичко което е около нашата таймзона е ок. Америка също е ок щото мачовете пак са в поносимо време 1 часа е най-късният мач на предстоящото световно, обаче Азия си беше отврат отвсякъде и това първенство нямаше как да го гледам. Така че тази новина за мен на този етап не е добра.

(The Grizzlies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: AW: Австралия взима домакинството на световното през 2022?   |   02.06.2014 18:38

Bjoern Bo написа:
... а Китай май няма никакви апетити на футболния фронт все още.

2014
...
2022

Поживем, увидем!

Инaче съм твърдо зa Оситaтa, зa които бях още преди купения от Чaршaфите вот.

(Arlito)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Австралия взима домакинството на световното през 2022?   |   02.06.2014 18:44

bai Momchil написа:
1 часа е най-късният мач на предстоящото световно

Е не баш, има и по-късни всъщност (3 часа ли, 4 ли беше, нещо такова).

(The Grizzlies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: AW: Австралия взима домакинството на световното през 2022?   |   02.06.2014 18:52

spurs написа:
bai Momchil написа:

Нa мене лично и 01:00 ми е прекaлено късно. Aко свършвa тогaвa стaвa, aмa дa почвa посред нощите, без мене!

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Австралия взима домакинството на световното през 2022?   |   02.06.2014 19:01

bai Momchil написа:
Америка също е ок щото мачовете пак са в поносимо време 1 часа е най-късният мач на предстоящото световно, обаче Азия си беше отврат отвсякъде и това първенство нямаше как да го гледам. Така че тази новина за мен на този етап не е добра.

Напротив, точно американските са отврат с тези мачове по нощите. И 01:00 е късно, както казва Швабата, а в Щатите имаше и някакви 02:30, ако не се лъжа... Азиатските пък си бяха супер. Доколкото си спомням - един сутринта, един около обяд, един в ранния следобед и вечер не се занимаваш с глупости :) Мач сутрин си е АБСОЛЮТНА класика. Наскоро ми попадна някакъв архивен вестник от 70-те години с програма на родната "А" РФГ и гледам половината мачове от кръга са били с начален час 10:00 в събота. Абсолютна класика :)

Спърсе, мачовете в Бразилия са 19:00, 22:00 и 01:00 (или както е популярно да пишем на пмл-ски 25:00 :)))

(Thug Slugs)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Австралия взима домакинството на световното през 2022?   |   02.06.2014 19:10

Мачовете от груповата фаза са от 19, 22, 23 и 01ч. българско време. Директните елиминации са от 19 и 23ч., а финалът е от 22ч.
Източник.
Часовата ни разлика с Австралия е 7-8 часа в зависимост от града, така че при спортно събитие там със сигурност ще има срещи, които се падат в 3-4 през нощта наше време, а повечето ще са между 13 и 16 по обяд (ако приемем, че повечето срещи се играят вечерта местно време). То и с латиносите разликата е 6 часа, но те играят следобед местно време - надали в Австралия това ще е възможно.

Последна промяна Shifter на 02.06.2014 19:22, променена общо 3 пъти

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Австралия взима домакинството на световното през 2022?   |   02.06.2014 19:28

Абе най-ранният мач обикновено е около 15:00-16:00 местно време. Няма как да ти дойде по нощите, освен ако не е изнесен някъде на Соломоновите острови :)

(The Grizzlies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Австралия взима домакинството на световното през 2022?   |   02.06.2014 20:50

Астралия е неудобна за много хора заради часовете на мачовете, иначе съм убеден, че оситата могат да организират перфектен шампионат.

(The Grizzlies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: AW: Австралия взима домакинството на световното през 2022?   |   02.06.2014 21:39

Vendome написа:
Астралия е неудобна за много хора заради часовете на мачовете, иначе съм убеден, че оситата могат да организират перфектен шампионат.

Aбсолютно споделям! Спортнa нaция, рaзкрепостени и свободомислещи хорa, крaсиви грaдове, големи стaдиони... кaто прибaвим уникaлнaтa природa и туристическия бонус получaвaме особено привлекaтелен микс.

(Крива Нива)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Австралия взима домакинството на световното през 2022?   |   02.06.2014 23:30

spurs написа:
bai Momchil написа:

Само 1 мач е от 4 и той е Кот Д'Ивоар - Япония, който не вярвам да предизвиква някаква тръпка сред редовия зрител.

(Крива Нива)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Австралия взима домакинството на световното през 2022?   |   02.06.2014 23:32

Bjoern Bo написа:
bai Momchil написа:
Америка също е ок щото мачовете пак са в поносимо време 1 часа е най-късният мач на предстоящото световно, обаче Азия си беше отврат отвсякъде и това първенство нямаше как да го гледам. Така че тази новина за мен на този етап не е добра.

Напротив, точно американските са отврат с тези мачове по нощите. И 01:00 е късно, както казва Швабата, а в Щатите имаше и някакви 02:30, ако не се лъжа... Азиатските пък си бяха супер. Доколкото си спомням - един сутринта, един около обяд, един в ранния следобед и вечер не се занимаваш с глупости :) Мач сутрин си е АБСОЛЮТНА класика. Наскоро ми попадна някакъв архивен вестник от 70-те години с програма на родната "А" РФГ и гледам половината мачове от кръга са били с начален час 10:00 в събота. Абсолютна класика :)

Спърсе, мачовете в Бразилия са 19:00, 22:00 и 01:00 (или както е популярно да пишем на пмл-ски 25:00 :)))

От 1 часа ако ти е интересен мача ще останеш и ще го гледаш, ако си на работа през деня с Корейските мачове може да гледаш един кур. Повечето хора бачкат през деня. Събота 10:00 е супер ама Сряда 10:00 хич. Много са ми симпатични австралийците, ама викам без световно там. :laugh:

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Австралия взима домакинството на световното през 2022?   |   03.06.2014 00:17

Това въртене на континентите никак не ми харесва. Ако зависеше от мен, всяко второ световно първенство щеше да се провежда в Европа.
Австралия са свежари и пр. но не са футболна страна, а и часовете са много неудобни за европейците.

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Австралия взима домакинството на световното през 2022?   |   03.06.2014 00:34

Diavolo написа:
Това въртене на континентите никак не ми харесва. Ако зависеше от мен, всяко второ световно първенство щеше да се провежда в Европа.
Австралия са свежари и пр. но не са футболна страна, а и часовете са много неудобни за европейците.

Не съм много запознат, но съдейки по предишните им участия на световни, където бяха следвани от доста колоритна публика, оставам с впечатлението, че са доста футболна страна. Най-малкото, пълна е с преселници от Острова и Балканите, които принципно са си луди по футбола. Смятам, че ще направят добра организация за разлика от онези противни чаршафи и тяхната убита пустиня, дето нито туризмът ще е туризъм, нито футболът ще е футбол, нито фенската обстановка ще е фенска обстановка.

Иначе супер си е въртенето, ама да дават домакинствата на футболни страни, не на някакви парашутисти с пари! Азиатското и африканското бяха повече от успешни като организация.

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Австралия взима домакинството на световното през 2022?   |   03.06.2014 00:38

Австралия >>> Катар отвсякъде, но световното е един месец, а не е две седмици като откритото първенство на Австралия по тенис и няма как да отсъства човек от работа толкова време, така че ще се изтърват доста мачове. За това иде рече, иначе съм съгласен с написаното от теб.

п.с. в Австралия на много по-голяма почит е австралийския футбол и след това ръгбито. Футбола си е популярен, но колкото и много други спортове. Но са си спорта нация отвсякъде де. Мен озитата принципно много ме кефят.

Последна промяна Diavolo на 03.06.2014 00:39, променена общо 1 път

(The Grizzlies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Австралия взима домакинството на световното през 2022?   |   03.06.2014 07:20

Спор няма, че австралийците са спортна нация, а и самата държава винаги ми е била симпатична, но няма как да гледаме мачове през деня.

Между другото, катарците, както са решили да правят закрити стадиони с изкуствена трева, може да решат да си внесат и публика от Европа. Примерно пуснат обяви за набиране на публика за Световното срещу пълно поемане на разходите и няколко хиляди възнаграждение, мисля, че ще има доста навитаци :laugh:

(Primus Maximus)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Австралия взима домакинството на световното през 2022?   |   07.06.2014 10:52

Vendome написа:
Спор няма, че австралийците са спортна нация, а и самата държава винаги ми е била симпатична, но няма как да гледаме мачове през деня.

Между другото, катарците, както са решили да правят закрити стадиони с изкуствена трева, може да решат да си внесат и публика от Европа. Примерно пуснат обяви за набиране на публика за Световното срещу пълно поемане на разходите и няколко хиляди възнаграждение, мисля, че ще има доста навитаци :laugh:

Тва ако стане, да видиш какви фенове ще сме :)

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Австралия взима домакинството на световното през 2022?   |   11.06.2014 20:53

Аз предлагам да го дадат на Луната.... повече смисъл има :)

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 18 мнения ]