Правила на форума
-> Само регистрирани потребители на форума могат да пишат в тази секция. -> Моля, пишете на кирилица и спазвайте културен тон в дискусиите. -> Мнения, които не са свързани със СП, в които има обиди, заплахи или провокации, ще бъдат изтривани от администраторите или модераторите на форума -> Теми със сходно съдържание ще бъдат сливани по преценка на администраторите или модераторите на форума -> Организацията на игри се извършва като всяка игра има отделна собствена тема, в която се провеждат всички кръгове
| Автор |
Съобщение |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
Регистриран на: 30.05.2012 16:09 Мнения: 32167 Местоположение: Адът, казват е навсякъде около нас...
|

Re: Португалия - САЩ | 25.06.2014 22:16
 |  |  |  | Vendome написа:  |  |  |  | Stuart написа: Изобщо не съм и гласувал в тая анкета, още повече пък от 40 компютъра. :) Не знам кой писа, че е нагласена анкетата, но и ти пееш в тоя хор, затова говоря общо. Извинявам се, ако съм сбъркал нещо. ;)
И нека да не забравяме нещо, когато говорим за тая анкета. Така като гледам е проведена 2000-ната година. Марадона вече се е отказал, минали са 14 години от титлата на Аржентина и десетина от периода му в Наполи. Не е като да е бил на върха на кариерата си или да е бил най-популярният играч по това време. Ще ме извиняваш, ама по това време Зидан например е действащ световен и европейски шампион. Роналдо е вероятно най-популярният играч в света, Баджо все още не е приключил с големия футбол, Фиго е актуалната Златна топка и т.н. Така че тия глупости как някой щял да гласува за най-актуалните и култови играчи в момента на провеждане на анкетата издишат тотално. ;)
А като махнем на "краля на футбола" хилядата му криминални гола, ами то кво му остава. Пичът, дето се бара на най-великият голаджия в историята, има мижавите 12 гола на Световни. Никога не е бил голмайстор на Световно, даже от 4-те си участия само веднъж е голмайстор на собствения си отбор. Коефициентът му голове/мачове е по-малък, отколкото на Виери, Томас Мюлер и още десетина известни и неизвестни играчи, сред които и още трима бразилци. Изобщо какво има да се коментира за тоя. |  |  |  |  |
Ако не бъркам, коефициентът на Пеле за голове в официални мачове е около 0.9. Кой от споменатите или друг има такъв? Колкото до глупостите на дявола, че ФИФА е определила Пеле за Крал на футбола, не е ФИФА това е било всеобщото мнение през 60-те години. Всъщност преди да се появи Марадона, подобна оценка за Пеле не е подлежала на спор от никого. |  |  |  |  |
да след като Хавеланж му измисля прякора и му дава короната А и Пеле няма как да ми се репчи при положение, че не е играл в Европа срещу къде, къде по-класни защити и отбори
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
Регистриран на: 30.05.2012 16:09 Мнения: 32167 Местоположение: Адът, казват е навсякъде около нас...
|

Re: Португалия - САЩ | 25.06.2014 22:17
Работата на Марадона не е да вкарва, колко пъти да повтарям, по това си личи колко си го гледал :p Марадона е класическа десетка от доброто старо време, в момента такива класически десетки не са така на мода, последната бе Зидан. Просто Диего беше твърде добър и вкарваше и порядъчна бройка голове. :)
|
|   |
|
 |
|
naja_haje
(Dune Warriors)
|

Re: Португалия - САЩ | 25.06.2014 22:21
Ахаххаа, я раздуй кога ти се е репчил Пеле, на биричка сигурно доката обсъждате Гаринча ще да е било 
_________________ A man only sees what he wants to see...
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: Португалия - САЩ | 25.06.2014 22:23
грешка в бързината да се репчи, не да ми се репчи
|
|   |
|
 |
|
Vendome
(The Grizzlies)
|

Re: Португалия - САЩ | 25.06.2014 22:41
Стига с тоя Хавеланж и тая ФИФА. Пеле е определен за крал на футбол окончателно след Световното през 1970г,, но още преди това за него се е говорило по този наин, виж спомените на играчи от онова време.
 |
|
Balleta
|

Re: Португалия - САЩ | 25.06.2014 23:35
Абсолютно безсмислен спор водите, Марадона и Пеле са на първите две места, може би на едно, подредбата е субективна, за мен е Марадона, за Стенли всеки който не е Марадона и не е вкарал ''гола на века'' и гол с ръка срещу Англия В подредбата следват Кройф, Ди Стефано, Бекенбауер, Зидан, и оттам нататък кой както му душа иска 
|
|   |
|
 |
|
Vendome
(The Grizzlies)
|

Re: Португалия - САЩ | 25.06.2014 23:43
Балет, лощо четеш. За мен е Кройф, за него гласувах и след 14 години пак съм убеден в избора си.
 |
|
Balleta
|

Re: Португалия - САЩ | 25.06.2014 23:50
знам го това, че си за Кройф още от Дира, просто подчертавам защо в споровете Пеле - Марадона, Меси - Марадона не си за Марадона 
|
|   |
|
 |
|
SUBXERO
(The Grizzlies)
Регистриран на: 23.08.2012 09:02 Мнения: 12958 Местоположение: Augusta Vindelicorum
|

Re: AW: Португалия - САЩ | 26.06.2014 00:19
Същото се канех да пиша точно. Пеле е "коронован" най-вече от феновете и медиите (а не от ФИФА) след спечелването на СП в Мексико. Освен това по него време президент е Сър Стенли Роуз, ако не бъркам нещо. Хавеланж се качва на шефското място години по-късно, '72 или '74. Помня дори, че след бразилските каръщини 1974-1990 са се чували подмятания, че ЖХ бил проклел отбора ставайки шеф на ФИФА и че Бразилия няма спечели СП докато той е такъв. Бабини деветини в общи линии, това между другото само. 1000та гола на Пеле не са водени от самия него, а от журналисти-ентусиасти. Ромарио си водеше головете саморъчно, това е друга история. Относно това, че един Гаринча бил по-голям идол на самите бразилци. Да, може да се приеме като истина, но е доста условно. Основната причина за това е, че Пеле е първият бразилски футболист, придобил световна популярност И направил големи пари от това. Къде съзнателно къде не, той се откъсва от типичната бразилска беднотия, както и от масите футболни фенове, откъсвайки се от действителността и преминавайки в друг свят, образно казано, докато Мане си остава един от многото, бохем от простолюдието, човек от народа, а това за бразилците значи много. Не че завиждат на Пеле, те просто в един момент престават да се идентифицират с него, не го имат за един от тях. И още нещо в заключение. Нелепо е да се сравняват постоянно Пеле и Марадона. И двамата са гении на футболната игра, и двамата са достигнали до върха. Споровете са неизбежни, но безсмислени. Всеки е рулурал по свой си начин в своята си епоха. Какво значение имат всякакви там титли, купи, медали, голове, коефициенти, статистики. Всичко е прекалено субективно за да бъде сравнявано.
_________________ GREEN AND GOLD UNTIL THE CLUB IS SOLD!
|
|   |
|
 |
|
spurs
(Arlito)
|

Re: Португалия - САЩ | 26.06.2014 00:36
 |  |  |  | Diavolo написа:  |  |  |  | spurs написа: Аз влюбен в Меси? Много си далеч от истината, даже много ме дразнеше преди време, ама с течение на времето признах класата му, това е. Иначе можеш да си сигурен, че не съм му някакъв луд фен.
Между другото любимият ми футболист на всички времена, заради който и станах фен на Тотнъм навремето, е Гари Линекер. При положение, че той игра в Европа до 92ра (след това в Япония по онова време нямаше как да го гледаме), т.е. до по-рано от Марадона, ми е интересно как мислиш, че не съм гледал Марадона, а него съм го гледал :)
И нищо не каза за Роналдо, който сам донесе титлата 2002 :) |  |  |  |  |
Ами извинявай, но изобщо не ти личи и не ти вярвам. За какво тогава спориш и то в загубена кауза? :о Не ме интерсува Роналдо а и никой не го тика да го сравнява с Марадона, Пеле и пр. Апропо Роналдо също е по-велик от Меси, както и Зидан. :) |  |  |  |  |
Първо, няма как да не те интересува Роналдо, след като твърдиш, че Марадона сам е спечелил световна титла и няма друг такъв случай в историята. Е, аз ти казвам, че има, и че Роналдо 2002 сам спечели титлата. Второ, не е вярно, че никой не го тика да го сравнява. За мен Роналдо и Зидан са двамата най-големи между ерата на Марадона и тая на Меси, така че според мен нещата са сравними.
|
|   |
|
 |
|
spurs
(Arlito)
|

Re: AW: Португалия - САЩ | 26.06.2014 00:37
 |  |  |  | SUBXERO написа: Същото се канех да пиша точно. Пеле е "коронован" най-вече от феновете и медиите (а не от ФИФА) след спечелването на СП в Мексико. Освен това по него време президент е Сър Стенли Роуз, ако не бъркам нещо. Хавеланж се качва на шефското място години по-късно, '72 или '74. Помня дори, че след бразилските каръщини 1974-1990 са се чували подмятания, че ЖХ бил проклел отбора ставайки шеф на ФИФА и че Бразилия няма спечели СП докато той е такъв. Бабини деветини в общи линии, това между другото само. 1000та гола на Пеле не са водени от самия него, а от журналисти-ентусиасти. Ромарио си водеше головете саморъчно, това е друга история. Относно това, че един Гаринча бил по-голям идол на самите бразилци. Да, може да се приеме като истина, но е доста условно. Основната причина за това е, че Пеле е първият бразилски футболист, придобил световна популярност И направил големи пари от това. Къде съзнателно къде не, той се откъсва от типичната бразилска беднотия, както и от масите футболни фенове, откъсвайки се от действителността и преминавайки в друг свят, образно казано, докато Мане си остава един от многото, бохем от простолюдието, човек от народа, а това за бразилците значи много. Не че завиждат на Пеле, те просто в един момент престават да се идентифицират с него, не го имат за един от тях. И още нещо в заключение. Нелепо е да се сравняват постоянно Пеле и Марадона. И двамата са гении на футболната игра, и двамата са достигнали до върха. Споровете са неизбежни, но безсмислени. Всеки е рулурал по свой си начин в своята си епоха. Какво значение имат всякакви там титли, купи, медали, голове, коефициенти, статистики. Всичко е прекалено субективно за да бъде сравнявано. |  |  |  |  |
Извън споровете и заяжданията, това за мен е най-точното мнение (напоследък ти се получават нещата, там за червения картон на Маркизио пак твоето мнение беше най-точно и изчерпа темата изцяло:)
|
|   |
|
 |
|
SUBXERO
(The Grizzlies)
Регистриран на: 23.08.2012 09:02 Мнения: 12958 Местоположение: Augusta Vindelicorum
|

Re: Португалия - САЩ | 26.06.2014 00:48
Мерсим за признанието! 
_________________ GREEN AND GOLD UNTIL THE CLUB IS SOLD!
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: Португалия - САЩ | 26.06.2014 01:28
Точно Хавеланж дава идеята за това ''Крал'' питай Пайташев ако го познаваш ако на мен не вярваш Още не е президент на Фифа, но се знае, че е следващия след сър Стенли Матюс
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: Португалия - САЩ | 26.06.2014 01:36
Ами не никой не го е сравнявал така упорито с Пеле и Марадона, въпреки че е голмайстор номер 1 на световните първенства. Докато това феновете на Меси и хейтърите на Марадона по цял свят само за това живеят и дебнат Меси > Марадона. Роналдо има основен принос за титлата на Бразилия, но не колкото Марадона. Бразилия си заминаваше още на 1/8 финала ако не беше съдията, Роналдо вкара един късен гол в този мач, когато така или иначе на 90% всичко бе решено. След това донесе победата над Турция и Германия, по това си прилича с Марадона, но ги нямаше тези солови акции и тази класа и блясък. Освен това Турция няма как да се сравняват с Белгия, а на финала срещнаха най-слабата и безлична Германия класирала се някога на финал с един провалил се Олиер Кан, носещ главната вина за този резултат. а и Марадона сам победи два отбора на 1/4 финал и 1/2 финал, два много силни отбора, а после даде два голови паса на финала въпреки че целия немски отбор го пазеше, то за това и пуснаха 3 гола де. Но това е друга тема...
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: Португалия - САЩ | 26.06.2014 01:38
няма ера Меси Роналдо и Зидан са по-велики от Меси на този етап, а ти си тръгнал с Марадона да го сравняваш Ван Бастен също е по-велик от Меси
|
|   |
|
 |
|
spurs
(Arlito)
|

Re: Португалия - САЩ | 26.06.2014 01:47
Понеже Нажата го няма, да перифразирам аз: "Аржентина си заминаваше още на 1/4 финала, ако не беше съдията, Марадона вкара един наистина гениален гол, когато така или иначе на 90% всичко беше решено" :)
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: Португалия - САЩ | 26.06.2014 01:50
Не е така, защото така или иначе щеше да е 0-0, а после той сам мина през цялата английска защита по дяволите. Това е най-великия гол в цялата история на футбола. Същото се повтори и с Белгия. А при Бразилия - Белгия щеше да стане 0-1, а когато Роналдо вкара бе 1-0 Ривалдо и Роналдиньо също помогнаха на тази Бразилия, както и Буручага и Валдано на онази Аржентина, но големите герои наистина бяха оригиналния или дебелия Роналдо и Марадона.
Последна промяна Diavolo на 26.06.2014 01:50, променена общо 1 път
|
|   |
|
 |
|
spurs
(Arlito)
|

Re: Португалия - САЩ | 26.06.2014 01:53
Ето така вече съм напълно съгласен 
|
|   |
|
 |
|
Henman
(Valiant Knights)
|

Re: Португалия - САЩ | 26.06.2014 02:41
Не че нещо, ама ги извърташ нещата както ти дойде.  Първо се спука да обясняваш, че англичаните винаги били дърводелци и че съдията веднъж като осере мача, вече нищо друго няма значение, а сега даваш като аргумент за величието на Марадона точно мач с "дърводелците", в който на всичкото отгоре имаме една от най-бруталните съдийски гаври в историята?!? Как по-точно този най-велик гол в историята е оправдание за другия с ръка, без който мачът е 1-1 и отива в продължения? И как така реши, че бразилците си заминавали точно от Белгия, която беше разкрита от нашите национали насред Брюксел три месеца по-късно? Става дума за един отменен гол още през първото полувреме, който Бразилия би имала предостатъчно време да върне, че и да сложи отгоре - както и стана. За Роналдо и Марадона се въздържам от мнение, просто отбелязвам противоречието. Според мен специално през 2002 и Роналдиньо и Ривалдо имаха ключов принос за титлата, а защитата също беше много добра в лицето на Кафу, Лусио и Роберто Карлош.
 |
|
naja_haje
(Dune Warriors)
|

Re: Португалия - САЩ | 26.06.2014 05:05
Кажи му го, дано се сети. Дано, дано... ама Надали ;)
_________________ A man only sees what he wants to see...
|
|   |
|
|