Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: 28.07.2026 09:28

Правила на форума

-> Само регистрирани потребители на форума могат да пишат в тази секция.
-> Моля, пишете на кирилица и спазвайте културен тон в дискусиите.
-> Мнения, които не са свързани със СП, в които има обиди, заплахи или провокации, ще бъдат изтривани от администраторите или модераторите на форума
-> Теми със сходно съдържание ще бъдат сливани по преценка на администраторите или модераторите на форума
-> Организацията на игри се извършва като всяка игра има отделна собствена тема, в която се провеждат всички кръгове

Отговори на тема  [ 121 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Следваща
Португалия - САЩ 
Автор Съобщение
(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Португалия - САЩ   |   25.06.2014 22:16

Vendome написа:
Stuart написа:
Изобщо не съм и гласувал в тая анкета, още повече пък от 40 компютъра. :) Не знам кой писа, че е нагласена анкетата, но и ти пееш в тоя хор, затова говоря общо. Извинявам се, ако съм сбъркал нещо. ;)

И нека да не забравяме нещо, когато говорим за тая анкета. Така като гледам е проведена 2000-ната година. Марадона вече се е отказал, минали са 14 години от титлата на Аржентина и десетина от периода му в Наполи. Не е като да е бил на върха на кариерата си или да е бил най-популярният играч по това време. Ще ме извиняваш, ама по това време Зидан например е действащ световен и европейски шампион. Роналдо е вероятно най-популярният играч в света, Баджо все още не е приключил с големия футбол, Фиго е актуалната Златна топка и т.н. Така че тия глупости как някой щял да гласува за най-актуалните и култови играчи в момента на провеждане на анкетата издишат тотално. ;)

А като махнем на "краля на футбола" хилядата му криминални гола, ами то кво му остава. Пичът, дето се бара на най-великият голаджия в историята, има мижавите 12 гола на Световни. Никога не е бил голмайстор на Световно, даже от 4-те си участия само веднъж е голмайстор на собствения си отбор. Коефициентът му голове/мачове е по-малък, отколкото на Виери, Томас Мюлер и още десетина известни и неизвестни играчи, сред които и още трима бразилци. Изобщо какво има да се коментира за тоя.

Ако не бъркам, коефициентът на Пеле за голове в официални мачове е около 0.9. Кой от споменатите или друг има такъв? Колкото до глупостите на дявола, че ФИФА е определила Пеле за Крал на футбола, не е ФИФА това е било всеобщото мнение през 60-те години. Всъщност преди да се появи Марадона, подобна оценка за Пеле не е подлежала на спор от никого.

да след като Хавеланж му измисля прякора и му дава короната
А и Пеле няма как да ми се репчи при положение, че не е играл в Европа срещу къде, къде по-класни защити и отбори

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Португалия - САЩ   |   25.06.2014 22:17

spurs написа:
Е, на световни му е по-нисък, само 0,85. За сравнение, на Марадона примерно е космическите 0,38 :)

Работата на Марадона не е да вкарва, колко пъти да повтарям, по това си личи колко си го гледал :p
Марадона е класическа десетка от доброто старо време, в момента такива класически десетки не са така на мода, последната бе Зидан. Просто Диего беше твърде добър и вкарваше и порядъчна бройка голове. :)

(Dune Warriors)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Португалия - САЩ   |   25.06.2014 22:21

Diavolo написа:
А и Пеле няма как да ми се репчи при положение...

Ахаххаа, я раздуй кога ти се е репчил Пеле, на биричка сигурно доката обсъждате Гаринча ще да е било :laugh:

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Португалия - САЩ   |   25.06.2014 22:23

грешка в бързината :-D
да се репчи, не да ми се репчи

(The Grizzlies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Португалия - САЩ   |   25.06.2014 22:41

Стига с тоя Хавеланж и тая ФИФА. Пеле е определен за крал на футбол окончателно след Световното през 1970г,, но още преди това за него се е говорило по този наин, виж спомените на играчи от онова време.

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Португалия - САЩ   |   25.06.2014 23:35

Абсолютно безсмислен спор водите, Марадона и Пеле са на първите две места, може би на едно, подредбата е субективна, за мен е Марадона, за Стенли всеки който не е Марадона и не е вкарал ''гола на века'' и гол с ръка срещу Англия :laugh: :-D

В подредбата следват Кройф, Ди Стефано, Бекенбауер, Зидан, и оттам нататък кой както му душа иска :-D

(The Grizzlies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Португалия - САЩ   |   25.06.2014 23:43

Балет, лощо четеш. За мен е Кройф, за него гласувах и след 14 години пак съм убеден в избора си.

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Португалия - САЩ   |   25.06.2014 23:50

Vendome написа:
Балет, лощо четеш. За мен е Кройф, за него гласувах и след 14 години пак съм убеден в избора си.

знам го това, че си за Кройф още от Дира, просто подчертавам защо в споровете Пеле - Марадона, Меси - Марадона не си за Марадона
:laugh:

(The Grizzlies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: AW: Португалия - САЩ   |   26.06.2014 00:19

Vendome написа:
Стига с тоя Хавеланж и тая ФИФА. Пеле е определен за крал на футбол окончателно след Световното през 1970г,, но още преди това за него се е говорило по този наин, виж спомените на играчи от онова време.

Същото се канех да пиша точно. Пеле е "коронован" най-вече от феновете и медиите (а не от ФИФА) след спечелването на СП в Мексико. Освен това по него време президент е Сър Стенли Роуз, ако не бъркам нещо. Хавеланж се качва на шефското място години по-късно, '72 или '74. Помня дори, че след бразилските каръщини 1974-1990 са се чували подмятания, че ЖХ бил проклел отбора ставайки шеф на ФИФА и че Бразилия няма спечели СП докато той е такъв. Бабини деветини в общи линии, това между другото само.
1000та гола на Пеле не са водени от самия него, а от журналисти-ентусиасти. Ромарио си водеше головете саморъчно, това е друга история.
Относно това, че един Гаринча бил по-голям идол на самите бразилци. Да, може да се приеме като истина, но е доста условно. Основната причина за това е, че Пеле е първият бразилски футболист, придобил световна популярност И направил големи пари от това. Къде съзнателно къде не, той се откъсва от типичната бразилска беднотия, както и от масите футболни фенове, откъсвайки се от действителността и преминавайки в друг свят, образно казано, докато Мане си остава един от многото, бохем от простолюдието, човек от народа, а това за бразилците значи много. Не че завиждат на Пеле, те просто в един момент престават да се идентифицират с него, не го имат за един от тях.
И още нещо в заключение. Нелепо е да се сравняват постоянно Пеле и Марадона. И двамата са гении на футболната игра, и двамата са достигнали до върха. Споровете са неизбежни, но безсмислени. Всеки е рулурал по свой си начин в своята си епоха. Какво значение имат всякакви там титли, купи, медали, голове, коефициенти, статистики. Всичко е прекалено субективно за да бъде сравнявано.

(Arlito)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Португалия - САЩ   |   26.06.2014 00:36

Diavolo написа:
spurs написа:
Аз влюбен в Меси? Много си далеч от истината, даже много ме дразнеше преди време, ама с течение на времето признах класата му, това е. Иначе можеш да си сигурен, че не съм му някакъв луд фен.

Между другото любимият ми футболист на всички времена, заради който и станах фен на Тотнъм навремето, е Гари Линекер. При положение, че той игра в Европа до 92ра (след това в Япония по онова време нямаше как да го гледаме), т.е. до по-рано от Марадона, ми е интересно как мислиш, че не съм гледал Марадона, а него съм го гледал :)

И нищо не каза за Роналдо, който сам донесе титлата 2002 :)

Ами извинявай, но изобщо не ти личи и не ти вярвам. За какво тогава спориш и то в загубена кауза? :о
Не ме интерсува Роналдо а и никой не го тика да го сравнява с Марадона, Пеле и пр.
Апропо Роналдо също е по-велик от Меси, както и Зидан. :)

Първо, няма как да не те интересува Роналдо, след като твърдиш, че Марадона сам е спечелил световна титла и няма друг такъв случай в историята. Е, аз ти казвам, че има, и че Роналдо 2002 сам спечели титлата.

Второ, не е вярно, че никой не го тика да го сравнява. За мен Роналдо и Зидан са двамата най-големи между ерата на Марадона и тая на Меси, така че според мен нещата са сравними.

(Arlito)

Отговори с цитат
Мнение  Re: AW: Португалия - САЩ   |   26.06.2014 00:37

SUBXERO написа:
Vendome написа:

Същото се канех да пиша точно. Пеле е "коронован" най-вече от феновете и медиите (а не от ФИФА) след спечелването на СП в Мексико. Освен това по него време президент е Сър Стенли Роуз, ако не бъркам нещо. Хавеланж се качва на шефското място години по-късно, '72 или '74. Помня дори, че след бразилските каръщини 1974-1990 са се чували подмятания, че ЖХ бил проклел отбора ставайки шеф на ФИФА и че Бразилия няма спечели СП докато той е такъв. Бабини деветини в общи линии, това между другото само.
1000та гола на Пеле не са водени от самия него, а от журналисти-ентусиасти. Ромарио си водеше головете саморъчно, това е друга история.
Относно това, че един Гаринча бил по-голям идол на самите бразилци. Да, може да се приеме като истина, но е доста условно. Основната причина за това е, че Пеле е първият бразилски футболист, придобил световна популярност И направил големи пари от това. Къде съзнателно къде не, той се откъсва от типичната бразилска беднотия, както и от масите футболни фенове, откъсвайки се от действителността и преминавайки в друг свят, образно казано, докато Мане си остава един от многото, бохем от простолюдието, човек от народа, а това за бразилците значи много. Не че завиждат на Пеле, те просто в един момент престават да се идентифицират с него, не го имат за един от тях.
И още нещо в заключение. Нелепо е да се сравняват постоянно Пеле и Марадона. И двамата са гении на футболната игра, и двамата са достигнали до върха. Споровете са неизбежни, но безсмислени. Всеки е рулурал по свой си начин в своята си епоха. Какво значение имат всякакви там титли, купи, медали, голове, коефициенти, статистики. Всичко е прекалено субективно за да бъде сравнявано.

Извън споровете и заяжданията, това за мен е най-точното мнение (напоследък ти се получават нещата, там за червения картон на Маркизио пак твоето мнение беше най-точно и изчерпа темата изцяло:)

(The Grizzlies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Португалия - САЩ   |   26.06.2014 00:48

Мерсим за признанието! :innocent: :thanks:

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Португалия - САЩ   |   26.06.2014 01:28

Vendome написа:

Точно Хавеланж дава идеята за това ''Крал'' питай Пайташев ако го познаваш ако на мен не вярваш
Още не е президент на Фифа, но се знае, че е следващия след сър Стенли Матюс

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Португалия - САЩ   |   26.06.2014 01:36

spurs написа:
Второ, не е вярно, че никой не го тика да го сравнява. За мен Роналдо и Зидан са двамата най-големи между ерата на Марадона и тая на Меси, така че според мен нещата са сравними.

Ами не никой не го е сравнявал така упорито с Пеле и Марадона, въпреки че е голмайстор номер 1 на световните първенства. Докато това феновете на Меси и хейтърите на Марадона по цял свят само за това живеят и дебнат Меси > Марадона.
Роналдо има основен принос за титлата на Бразилия, но не колкото Марадона. Бразилия си заминаваше още на 1/8 финала ако не беше съдията, Роналдо вкара един късен гол в този мач, когато така или иначе на 90% всичко бе решено. След това донесе победата над Турция и Германия, по това си прилича с Марадона, но ги нямаше тези солови акции и тази класа и блясък. Освен това Турция няма как да се сравняват с Белгия, а на финала срещнаха най-слабата и безлична Германия класирала се някога на финал с един провалил се Олиер Кан, носещ главната вина за този резултат.
а и Марадона сам победи два отбора на 1/4 финал и 1/2 финал, два много силни отбора, а после даде два голови паса на финала въпреки че целия немски отбор го пазеше, то за това и пуснаха 3 гола де. Но това е друга тема...

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Португалия - САЩ   |   26.06.2014 01:38

spurs написа:

няма ера Меси
Роналдо и Зидан са по-велики от Меси на този етап, а ти си тръгнал с Марадона да го сравняваш :uuu:
Ван Бастен също е по-велик от Меси

(Arlito)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Португалия - САЩ   |   26.06.2014 01:47

Diavolo написа:
Бразилия си заминаваше още на 1/8 финала ако не беше съдията, Роналдо вкара един късен гол в този мач, когато така или иначе на 90% всичко бе решено.

Понеже Нажата го няма, да перифразирам аз: "Аржентина си заминаваше още на 1/4 финала, ако не беше съдията, Марадона вкара един наистина гениален гол, когато така или иначе на 90% всичко беше решено" :)

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Португалия - САЩ   |   26.06.2014 01:50

Не е така, защото така или иначе щеше да е 0-0, а после той сам мина през цялата английска защита по дяволите. Това е най-великия гол в цялата история на футбола.
Същото се повтори и с Белгия.
А при Бразилия - Белгия щеше да стане 0-1, а когато Роналдо вкара бе 1-0
Ривалдо и Роналдиньо също помогнаха на тази Бразилия, както и Буручага и Валдано на онази Аржентина, но големите герои наистина бяха оригиналния или дебелия Роналдо и Марадона.

Последна промяна Diavolo на 26.06.2014 01:50, променена общо 1 път

(Arlito)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Португалия - САЩ   |   26.06.2014 01:53

Diavolo написа:
Ривалдо и Роналдиньо също помогнаха на тази Бразилия, както и Буручага и Валдано на онази Аржентина, но големите герои наистина бяха оригиналния или дебелия Роналдо и Марадона.

Ето така вече съм напълно съгласен :handshake:

(Valiant Knights)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Португалия - САЩ   |   26.06.2014 02:41

Diavolo написа:
Не е така, защото така или иначе щеше да е 0-0, а после той сам мина през цялата английска защита по дяволите. Това е най-великия гол в цялата история на футбола.
Същото се повтори и с Белгия.
А при Бразилия - Белгия щеше да стане 0-1, а когато Роналдо вкара бе 1-0

Не че нещо, ама ги извърташ нещата както ти дойде. :-) Първо се спука да обясняваш, че англичаните винаги били дърводелци и че съдията веднъж като осере мача, вече нищо друго няма значение, а сега даваш като аргумент за величието на Марадона точно мач с "дърводелците", в който на всичкото отгоре имаме една от най-бруталните съдийски гаври в историята?!? Как по-точно този най-велик гол в историята е оправдание за другия с ръка, без който мачът е 1-1 и отива в продължения? И как така реши, че бразилците си заминавали точно от Белгия, която беше разкрита от нашите национали насред Брюксел три месеца по-късно? Става дума за един отменен гол още през първото полувреме, който Бразилия би имала предостатъчно време да върне, че и да сложи отгоре - както и стана. За Роналдо и Марадона се въздържам от мнение, просто отбелязвам противоречието. Според мен специално през 2002 и Роналдиньо и Ривалдо имаха ключов принос за титлата, а защитата също беше много добра в лицето на Кафу, Лусио и Роберто Карлош.

(Dune Warriors)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Португалия - САЩ   |   26.06.2014 05:05

Henman написа:
Не че нещо, ама ги извърташ нещата както ти дойде. :-)

Кажи му го, дано се сети. Дано, дано... ама Надали ;)

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 121 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Следваща