Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: 28.07.2026 08:13

Правила на форума

-> Само регистрирани потребители на форума могат да пишат в тази секция.
-> Моля, пишете на кирилица и спазвайте културен тон в дискусиите.
-> Мнения, които не са свързани със СП, в които има обиди, заплахи или провокации, ще бъдат изтривани от администраторите или модераторите на форума
-> Теми със сходно съдържание ще бъдат сливани по преценка на администраторите или модераторите на форума
-> Организацията на игри се извършва като всяка игра има отделна собствена тема, в която се провеждат всички кръгове

Отговори на тема  [ 82 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5  Следваща
А бирата каква ще е, хора?!? 
Автор Съобщение
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: А бирата каква ще е, хора?!?   |   12.06.2014 15:47

SUBXERO написа:
Това за бирената нация обаче все още ми звучи смехотворно, сори батка. Не знам какви са ти критериите, но за бирена нация можем да минем естествено в Балкански мащаб, нищо повече. Не съм се интересувал задълбочено какви и колко пивоварни къде има, но съм с впечатление, че Хърватите и Словенците имат по-големи традиции в бранша от нас (ако ги смятаме за Балканци де).

Обективните критерии би трябвало да бъдат широко бирено производство и съответно голяма консумация. Нещо ми се върти като топ 20 в света по изпити литри на глава от населението.

Ето една статистика, на която се натъкнах след 30 секунди ровене в Гуглето: http://www.businessinsider.com/beer-drinkers-europe-2011-09?op=1. Да си призная, критерият "широко производство" малко олеква, като сравним нашите 11 пивоварни с примерно 55-те на унгарците...

п.п. Ахахахаха, "МЕЧО ТРЕТИ" :moufan: :first:

Изображение

Тази е подходяща за почерпка при очертаващия се требъл догодина! :bear: :celebrate:

(The Grizzlies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: А бирата каква ще е, хора?!?   |   12.06.2014 15:57

SUBXERO написа:
Diavolo написа:
Това световно с бира си е такова клише и толкова досадно, че а нема нужда...
бира та бира :outofspace:

Абсолютно на твоето мнение съм. При това генерално за спорт, хеле пък футбол. Спорт и маса при мене са крайно несъвместими неща. Виж, ако съм някъде на пъблик вюинг е ок, понеже е жега, но тогава може и една студена минерална вода да свърши работата.

Разбира се, има и по-здравословни начини за гледане на мачове, като жонглиране с топката.

(The Grizzlies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: А бирата каква ще е, хора?!?   |   12.06.2014 15:58

Stuart написа:
Когато нямам под ръка нещо белгийско или холандско (в краен случай чешко или немско), си карам на българска бира. Това да пиеш сръбски, руски, испански и не знам си какви още измислици не си е работа.

Именно, истината е в белгийските или английските ейлове или холандските, чешки и немски лагери.

(The Grizzlies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: А бирата каква ще е, хора?!?   |   12.06.2014 16:05

Цитат:
Искам да кажа, че водата определя в голяма степен вкуса на бирата. И няма тук по-добра и по-лоша. Всяка вода е различна като химичен състав и това я прави уникална. Останалото е, както вече споменах, въпрос на вкус.

Точно така, например хубав ейл се прави с тежка вода, каквато има в Стара Загора, обаче там по нашата си традиция се правят лагери, понеже българинът е свикнал с тази бира от време оно и не може да си нагласи вкуса към добрия, стар ейл.

(The Grizzlies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: А бирата каква ще е, хора?!?   |   12.06.2014 16:06

Между другото, едни пичове са започнали да внасят у нас американски крафт бири, които са си готини, цените не са за ежедневна употреба, но от време на време си е екстра да се купуват такива.

(The Grizzlies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: А бирата каква ще е, хора?!?   |   12.06.2014 16:56

Vendome написа:
SUBXERO написа:
Diavolo написа:

Абсолютно на твоето мнение съм. При това генерално за спорт, хеле пък футбол. Спорт и маса при мене са крайно несъвместими неща. Виж, ако съм някъде на пъблик вюинг е ок, понеже е жега, но тогава може и една студена минерална вода да свърши работата.

Разбира се, има и по-здравословни начини за гледане на мачове, като жонглиране с топката.

Бе ти се ебаваш, ама аз най-добре гледам футбол без сериозни странични занимания, които сами по себе си отнемат мозъчен ресурс, а яденето и пиенето са такива. Или губя концентрация и изпускам мача или лоча като робот и им губя бройката някъде в обсега на двуцифените числа.

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: А бирата каква ще е, хора?!?   |   12.06.2014 17:38

Специално днес:

Изображение vs Изображение

(Real Green)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: А бирата каква ще е, хора?!?   |   12.06.2014 19:43

За тази вечер съм заложил на комбинация между Пети океан и Бъдвайзер.

Нататък предполагам че през повечето време ще се кара на Шуменско и Пиринско, но за определени дни ще се мине на нещо от британските острови, нещо холандско или белгийско :) Резервните варианти на Стю също са в полезрението :)

Наздраве!
:cheers:

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: А бирата каква ще е, хора?!?   |   12.06.2014 20:27

falkenbach написа:
Яко ми се правите на снобари тука.

Ще си пия българска бира като пич, даже и двулитрови пвц-та ще си взимам. По една двулитрова на мач - идеално.
В последно време Пиринското ми е фаворит, след това Ариана. Шуменското става. Загорката вече не си струва парите, докато Каменицата винаги си е била пикня.

От време на време ако реша да пия в бутилка, освен Пиринско, бих взел Карлсберг, златен Амстел и Столично Вайс.

Е какви снобари? Аз тези бири дето съм ги пуснал и ще ги пия ги има във веригите магазини и то на много добри цени. Не виждам нищо снобарско нито в Стелата, нито в Козела , еле пък в Перелнбахера :dunno:

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: А бирата каква ще е, хора?!?   |   12.06.2014 20:29

SUBXERO написа:
Diavolo написа:

Хаха е извинявай, братче ама да гледамфутболен мач с минерална вода е като да гледам снукър и да наливам ракия с шопска салата :laugh:

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: А бирата каква ще е, хора?!?   |   12.06.2014 21:22

Ледо значи ако не пиете бира не можете да гледате мача ли? :rofl:
Стенли по полекичка по пързалката

за какво да се наливам с бира да ми се издува корема, ако съм с компания ше се чукна, ама у нас само защото има футболен мач и айде да се наливам с бира.
ужасТ

както и да е

наздраве :-D

(The Grizzlies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: А бирата каква ще е, хора?!?   |   12.06.2014 21:29

Diavolo написа:
Ледо значи ако не пиете бира не можете да гледате мача ли? :rofl:
Стенли по полекичка по пързалката

за какво да се наливам с бира да ми се издува корема, ако съм с компания ше се чукна, ама у нас само защото има футболен мач и айде да се наливам с бира.
ужасТ

както и да е

наздраве :-D

Жоро, то е въпрос на ген. Аз и 10 да изпия, все съм си слаб :)

(The Grizzlies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: AW: А бирата каква ще е, хора?!?   |   12.06.2014 21:55

Ледо написа:
SUBXERO написа:
Diavolo написа:

Хаха е извинявай, братче ама да гледамфутболен мач с минерална вода е като да гледам снукър и да наливам ракия с шопска салата :laugh:

Сравнението е духовито, комплименти за което, но ми вадиш мисълта от контекста. Ставаше въпрос за пъблик вюинг в жегата. 2006 гледах Англия 1:0 Еквадор на площада в Щутгарт с едно 60тина хиляди от Острова (+ 40 хиляди на стадиона) при 32 градуса и при все че (или поради това че) опънах едно 10-15 бири и после умирах за вода, няма такава жажда, билийв ми!
А иначе по темата с бирата ще го формулирам обратно, белким ме разберат. Един мач няма да ми е по-скучен ако няма бира, нито пък ще ми се стори по-интересен ако пия бира.
А още по-встрани от темата можем някой хубав ден живот и здраве да се видим на живо и да пийнем по бира или ракия, каквото душа сака, с или без футбол. С жена ти се знаем бегло от една клубна среща ама с тебе само виртуално, от дирове и irc, ако помниш.

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: А бирата каква ще е, хора?!?   |   12.06.2014 22:01

Кви ейлове, бре? Тук в Англия е жега! Дори аз дето съм отявлен фен на ейла,от две седмици съм на лагер! Сега пия Кроненбург!
Френска бира от изконно немска територия! Личи си по качеството!

(The Grizzlies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: А бирата каква ще е, хора?!?   |   12.06.2014 22:23

Ейл мога да пия по всяко време, това е истинската бира, ПЪРВАТА.

(Dune Warriors)

Отговори с цитат
Мнение  Re: А бирата каква ще е, хора?!?   |   12.06.2014 22:37

Пийте си бирата - аз си имам изстудени Шардоне и Совиньон блан в хладилника...
Поне за по-късните мачове и уикенда - че ранните ми идват в работно време... та ще е кафе и ментов чай за тях...

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: А бирата каква ще е, хора?!?   |   12.06.2014 22:40

Venabili написа:
Пийте си бирата - аз си имам изстудени Шардоне и Совиньон блан в хладилника...
Поне за по-късните мачове и уикенда - че ранните ми идват в работно време... та ще е кафе и ментов чай за тях...

ако ще е вино през лятото, френско розе е истината .... но и бялото е ок де ;-)

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: А бирата каква ще е, хора?!?   |   12.06.2014 22:44

Абе честно да ви кажа не си представям някой да седне пред една светеща кутия (телевизор) и час и половина да зяпа в нея някакви ритнитопки, без да прави нищо друго - най-малкото да си цока биричката безметежно и да си нагъва мезелъчето харабийската. Единствените оправдания на такова потресаващо безделничество биха били: а) да е заложен апартамента на мача; б) да играе любимият отбор от детството...

:dunno:

п.п. Айдеееее, Венабилито с това кафе засрами дори Блуфена с неговия гейски сайдер. Заеби, заеби :)))

(Dune Warriors)

Отговори с цитат
Мнение  Re: А бирата каква ще е, хора?!?   |   13.06.2014 00:04

Balleta написа:

ако ще е вино през лятото, френско розе е истината .... но и бялото е ок де ;-)

Абе с розетата нещо се разбираме особено - сладнеят ми... Или просто не съм намерила правилното. Сухо бяло си е ок за цялата година :-)

(Arlito)

Отговори с цитат
Мнение  Re: А бирата каква ще е, хора?!?   |   13.06.2014 00:05

Diavolo написа:

Хората от форума, които ме познават, сигурно ще се изненадат, но горе-долу съм съгласен с Дявола. Ако гледам навън с приятели да, ама като си гледам мачовете сам вкъщи никога няма да си взема бира. Изобщо не ми хрумва да пия нещо различно от количка :)

Иначе от българските бири определено Пиринското е най-добро. Както и Мейджа е казал доскоро Шуменското ми беше фаворит, ама в последно време го развалиха. След Пиринското на второ място ми е Арианата.

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 82 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5  Следваща