Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: 28.07.2026 09:25

Правила на форума

-> Само регистрирани потребители на форума могат да пишат в тази секция.
-> Моля, пишете на кирилица и спазвайте културен тон в дискусиите.
-> Мнения, които не са свързани със СП, в които има обиди, заплахи или провокации, ще бъдат изтривани от администраторите или модераторите на форума
-> Теми със сходно съдържание ще бъдат сливани по преценка на администраторите или модераторите на форума
-> Организацията на игри се извършва като всяка игра има отделна собствена тема, в която се провеждат всички кръгове

Отговори на тема  [ 83 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5  Следваща
Обективно относно симпатиите към Аржентина 
Автор Съобщение
(The Grizzlies)

Отговори с цитат
Мнение  Обективно относно симпатиите към Аржентина   |   03.07.2014 11:47

Пускам темата, за да се изясни защо подкрепям Аржентина (макар и не само, симпатизирам също така и на Холандия и Колумбия на това СП). Естествено заради БОГ МЕСИ, затова спор няма - великият гениален и неповторим футболист, най-голямата звезда за най-великият отбор в историята на футбола - Барселона!

Съвсем нормално е един отбор да бъде харесван заради звездите в него. В същото време няма и нищо срамно да се харесва и отборът на Аржентина като цяло, в него играят страхотни и класни футболисти и като класа - съвкупност от звезди - пак са номер 1. Има обаче още много да усъвършенстват в работата си като отбор, а и отделни играчи като Игуайн например, дори не са показали и 50% от способностите си на това СП. Агуеро пък се контузи - много кофти и огромна загуба!

Традициите на Аржентина във футбола са класи над почти всички останали футболни нации - далеч над Германия или Англия са в това отношение! Още от първото СП (и дори преди него, на олимпиадите по-рано) тази нация е на върха на футбола и винаги традициите са да се играе атрактивен, нападателен футбол. Няма нужда да споменаваме гении в играта, които тази нация е дала като Стабиле, Ди Стефано, Сивори, Кемпес, Пасарела, Марадона, Буручага, Валдано, Каниджа, Батистута, Креспо, Рикелме и др. Това на всички е ясно и е още една причина да се симпатизира на тях.

Обаче причината аз лично да не им симпатизирам особено през годините е точно Диего Армандо Марадона, по-точно поведението му по време на СП 1990. Първото световно, което гледах по-внимателно и с интерес (1986 г. бях много малък), беше 1990 г. и тогава Аржентина с отвратителна игра и две победи с дузпи, благодарение на Гойкоечея, се класира на финала, заслужено загубен от по-добре играещата тогава Германия. Марадона не само не блестеше целия мондиал (изключвайки головия пас на Каниджа срещу Бразилия на осминафиланите), но и дразнеше изключително с наглото си поведение и неадекватни изказвания, затова и към края на годината, ако не се лъжа, беше избран за най-мразен човек в света, изпреварвайки Саддам Хюсеин.

Та заради наглостта на кокаиновото кюфте по онова време (и поради това, че 1986 почти не съм гледал СП, а и не съм разбирал от футбол), естествено нямаше как Аржентина да ми бъде любим отбор, не че съм ги мразил. 90-те дори бяха симпатични, но пък нямаше как да ги подкрепям срещу България 1994 г. или срещу Холандия 1998 г. По-нататък ми бяха по-скоро в графата безразлични, до появата на БОГ МЕСИ. Сега ги подкрепям, заради класата, която имат, без да съм им луд фен.

(The Grizzlies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Обективно относно симпатиите към Аржентина   |   03.07.2014 12:18

Съгласен съм с аргументите ти, но не приемам, че Аржентина е над Германия. Обективният критерий - световни титли, финали и медали от Мондиали е в полза на Германия. Дори и като играчи, според мен немците не само не отстъпват, но дори и превъзхождат.

(Thug Slugs)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Обективно относно симпатиите към Аржентина   |   03.07.2014 13:02

Аз в тая тема, ще кажа защо не подкрепям Аржентина.
Защото не можеш да имаш толкова добри играчи и да играеш такъв анти-футбол.
Не искам да станат световни шампиони и ще се изкефя много, ако Белгия ги отстрани.

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Обективно относно симпатиите към Аржентина   |   03.07.2014 14:05

Поредния спам и поредната откровенна провокация, а някои хора дори сте му отговорили сериозно на тоя шут :outofspace:

(The Grizzlies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Обективно относно симпатиите към Аржентина   |   03.07.2014 14:20

Balleta написа:
Поредния спам и поредната откровенна провокация, а някои хора дори сте му отговорили сериозно на тоя шут :outofspace:

Е хайде стига де, доста умерено и обосновано е написано. Аз не го намирам за провокативно (с много малки изключения, но не е офенсив). Това, че съдържанието не ти харесва е отделен въпрос.

(New Mersey Razors)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Обективно относно симпатиите към Аржентина   |   03.07.2014 14:24

Balleta написа:

Абе истината е, че като няма мачове форума е умрял. Или се пускат излишни заядливи провокации. Ама лошо няма, световно е! ;-)

(The Grizzlies)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Обективно относно симпатиите към Аржентина   |   03.07.2014 14:25

Аржентина не играят изобщо "анти-футбол", напротив градят играта и доминират. В групите играха около 40-50% от възможностите си, срещу Швейцария обаче заиграха много силно, но се затрудниха не заради "антифутбола" си, а поради това, че и швейцарците играха изключително добре, особено в защита. Срещу Белгия мисля, че ще се получи много по-интересна игра.

(The Grizzlies)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Обективно относно симпатиите към Аржентина   |   03.07.2014 14:27

Balleta написа:

Виж сега, аз може и да се майтапя тук във форумите (който не го разбира това си е за негова/нейна сметка), обаче в интерес на истината ти си далеч по-болен и комплексиран фен на съответните отбори (освен това си фен и на най-гнусното образувание в историята на играта - франкистския тумор). :yes:

Последна промяна Dobril на 03.07.2014 14:28, променена общо 1 път

(The Grizzlies)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Обективно относно симпатиите към Аржентина   |   03.07.2014 14:31

Искам да уточня, че като цяло естествено харесвам и уважавам Диего Армандо Марадона, просто 1990 г. - първото СП, което гледах - беше наистина адски противно кюфте. Затова и Аржентина логично не ме грабнаха "от пръв поглед" - което не може да се каже за Холандия 1988-1992 г. например, с триото Гулит-Бастен-Рийкард!

(The Cursed)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Обективно относно симпатиите към Аржентина   |   03.07.2014 14:40

Няма нищо лошо да си за Аржентина заради Меси. Те и без това повечето по-стари фенове на Аржентина са такива заради Марадона, а не щото Аржентина играе някакъв уникален футбол (какъвто впрочем обикновено не играе). И аз симпатизирам на Аржентина на това Световно главно заради Меси и Агуеро.

А пък тези, които твърдят, че били фенове на Аржентина, понеже харесвали ония отбори с Батистута, Ортега, Креспо и т.н. - е, не им вярвам. :)

(The Grizzlies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Обективно относно симпатиите към Аржентина   |   03.07.2014 15:30

Цитат:
А пък тези, които твърдят, че били фенове на Аржентина, понеже харесвали ония отбори с Батистута, Ортега, Креспо и т.н. - е, не им вярвам. :)

То сякаш имаше нещо за харесване в тези отбори.

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Обективно относно симпатиите към Аржентина   |   03.07.2014 16:03

Vendome написа:
Цитат:

То и в Англия от време оно няма нищо за харесване ама това не ти пречи да си им сляп фен :-)

То това идеята, че след, като сме станали фенове на Аржентина заради Марадона, после сме си останали такива и сме се кефели и на Батигол, Креспо и Рикелме, а въпросните индивиди откровенно няма да им пука за гаучос, в момента, в който Джуджето изчезне .. то и сега не им пука де :-D :yes:

Последна промяна Balleta на 03.07.2014 16:05, променена общо 1 път

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Обективно относно симпатиите към Аржентина   |   03.07.2014 16:11

Стюърте, и ти ли, Бруте... :(

(The Cursed)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Обективно относно симпатиите към Аржентина   |   03.07.2014 17:35

Vendome написа:
Цитат:

Ами именно. Много е съмнително някой да е станал фен на Аржентина заради Батистута и компания. Дето от топ фаворит отпадаха в групата с неква пародийна игра. Заради самия Батистута някой може и да е станал фен, но и това ме съмнява. Освен да е бил някой болен фиорентинец.

На всички е ясно, че голямата маса фенове на Аржентина са фенове заради Марадона. И то лично заради него, а не заради някакви велики отбори с Валдано, Буручага или Каниджа. Силно се съмнявам даже някой чак толкова да е следял кариерите на играчи като Буручага или Каниджа в разни умрели отборчета. :)

Та, след това (след Марадона става дума) част от тези фенове са си останали фенове на Аржентина. Но други, повече от ясно е, не са останали такива. По същия начин ще се случи и с Меси. Някои ще си останат фенове на Аржентина и след него, други - не. И след 15-20 години ще хранят следващото поколение фенове. :)

(The Grizzlies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Обективно относно симпатиите към Аржентина   |   03.07.2014 17:49

Stuart написа:
Ами именно. Много е съмнително някой да е станал фен на Аржентина заради Батистута и компания. Дето от топ фаворит отпадаха в групата с неква пародийна игра. Заради самия Батистута някой може и да е станал фен, но и това ме съмнява. Освен да е бил някой болен фиорентинец.

На всички е ясно, че голямата маса фенове на Аржентина са фенове заради Марадона. И то лично заради него, а не заради някакви велики отбори с Валдано, Буручага или Каниджа. Силно се съмнявам даже някой чак толкова да е следял кариерите на играчи като Буручага или Каниджа в разни умрели отборчета. :)

Та, след това (след Марадона става дума) част от тези фенове са си останали фенове на Аржентина. Но други, повече от ясно е, не са останали такива. По същия начин ще се случи и с Меси. Някои ще си останат фенове на Аржентина и след него, други - не. И след 15-20 години ще хранят следващото поколение фенове. :)

:moufan: :moufan: :moufan:

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Обективно относно симпатиите към Аржентина   |   03.07.2014 17:57

Stuart написа:

еми то ние тия фенове храним - сектантите-еднодневки, не виждам да мислиш по различно от мен, едно към едно съм съгласен.

П.П. Батигол ми беше любимец и съм го следил, Рикелме ми беше изключително голям любимец също, в топ 3 на аржентинците, макар, че го обвиняваха, че играел мудно и бавел топката (донякъде бе така) но беше ненадминат техник в паса и имаше уникален поглед над играта, на Креспо също много се кефих, за Редондо няма дори смисъл да говоря. А Каниджа беше любимец на всички щото беше перде, горкия Пасарела се опитваше да прилага някакви си комунистически методи над него, искайки да го подстригва :rofl: :rofl: :laugh:

Последна промяна Balleta на 03.07.2014 17:59, променена общо 1 път

(Primus Maximus)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Обективно относно симпатиите към Аржентина   |   03.07.2014 18:53

Прочетох първото изречение и ми стига толкова - в Стара Загора верно живеят най-лудите, но нема кво да се каже де, там карат в пешеходната си зона в центъра, за съжаление.
EDIT: След първото изречение се ядва.

Последна промяна alessandron на 03.07.2014 18:57, променена общо 1 път

(The Grizzlies)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Обективно относно симпатиите към Аржентина   |   03.07.2014 20:34

За онзи инцидент в пешеходната зона на Стара Загора... блъснатото от оня изрод детенце караше заедно тогава с най-доброто си приятелче, което пък е син на мой много добър приятел, собственик на кафе наблизо. За малко и то да си отиде. Боклукът задължително трябва да получи максимална присъда, най-малкото! Да го сложат в една килия с Недялко Димитров!

(Red or Dead)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Обективно относно симпатиите към Аржентина   |   03.07.2014 21:08

Няма какво да им се обясняваш. МЕСИ е най-големият в новата история, всичко друго е комплексарщина. Отделно МЕСИ е истински лидер и дава личен пример на всички с поведението си. Който не му харесва си е негова работа. Но да се говорят глупости за МЕСИ е плод на лудост, психиатрия, болест, веднага съветвам всички тези лица да потърсят спешна помощ, да пият лекарства и дано да станат нормални граждани. А ако не искат - да им еба путката майна! Мерси!

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Обективно относно симпатиите към Аржентина   |   03.07.2014 21:17

tonzos_justice написа:
Няма какво да им се обясняваш. МЕСИ е най-големият в новата история, всичко друго е комплексарщина. Отделно МЕСИ е истински лидер и дава личен пример на всички с поведението си.

като укриване на данъци, игнориране хай-файф на малки деца и непоносимост към други голаджии ли (Вия, Ибра) :rofl:

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 83 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5  Следваща