Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: 28.07.2026 08:14

Правила на форума

-> Само регистрирани потребители на форума могат да пишат в тази секция.
-> Моля, пишете на кирилица и спазвайте културен тон в дискусиите.
-> Мнения, които не са свързани със СП, в които има обиди, заплахи или провокации, ще бъдат изтривани от администраторите или модераторите на форума
-> Теми със сходно съдържание ще бъдат сливани по преценка на администраторите или модераторите на форума
-> Организацията на игри се извършва като всяка игра има отделна собствена тема, в която се провеждат всички кръгове

Отговори на тема  [ 40 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
битката на континентите 
Автор Съобщение
(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
 битката на континентите   |   02.07.2014 02:07

на 1/8 финалите:

6 отбора от Европа (при цели 7 провала, общо взето 50 на 50, но това е нормално)
5 отбора от Южна Америка (5 от 6, само Еквадор не успяха заради гола на швейцарците в продълженията)
3 отбора от Конкакаф - рекорд за този регион (класирали 3 от 4 отбора на 1/8 финалите!!!)
2 отбора от Африка - като цяло последните 2 СП, Африка бележи регрес
-
пълен провал за Азия!!!

на 1/4 финалите:

4 отбора от Европа
3 отбора от Южна Америка
1 отбор от Конкакаф - изравнен рекорд

Извод:
Европа май не е чак толкова зле! :-)

със сигурност ще има 1 отбор на ЮА на полуфинал и 1 отбор от Европа на полуфинал

засега обаче от толкова много отбори на 1/8 финалите имахме само един сблъсък между Европа и Южна Америка спечелен от южноамериканците след доста добро стечение на обстоятелствата за тях (Аржентина - Швейцария 1-0 (0-0) ), така че по този показател ЮА - Европа 1-0

Отговори с цитат
Мнение  Re: битката на континентите   |   04.07.2014 18:33

Това са простотии Дяволе. Много добре знаеш как стигнаха Холандците и особено Французите дотук. Французите играха кеч срещу Нигерия, а съдията ги остави да контузват противниковите играчи без последствия.

Европейските отбори се подпират на осминафиналите, това ми е мнението.

(CDLM Blue Power)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: битката на континентите   |   05.07.2014 01:24

Предвид факта,че цинговците продължават да ни късат нервите класирайки се незаслужено напред и това,че при евентуален успех на Аржентина сектантите на недъгавия гном ще офлудят форума за месеци напред ще се наложи да заема страна на пошла и скучна Европа в битката на континентите и да стискам палци за посраните каски и тревоманските полухора, полу олигофрени от ниската земя!!!

Естествено, Коста Рика още не е казала тежката си дума ама като гледам кво стана днеска вече нищо положително не чакам от тоя Мондиал :ireful:

Maybe I’m a phantom. Then again, maybe not. A phantom can’t hurt you.

(Крива Нива)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: битката на континентите   |   05.07.2014 01:27

Крал Блуфен написа:
Предвид факта,че цинговците продължават да ни късат нервите класирайки се незаслужено напред и това,че при евентуален успех на Аржентина сектантите на недъгавия гном ще офлудят форума за месеци напред ще се наложи да заема страна на пошла и скучна Европа в битката на континентите и да стискам палци за посраните каски и тревоманските полухора, полу олигофрени от ниската земя!!!

Естествено, Коста Рика още не е казала тежката си дума ама като гледам кво стана днеска вече нищо положително не чакам от тоя Мондиал :ireful:

Еми те Аржентина и Бразилия си бяха обичайните заподозрени и на мен са ми гадни, ама кво да се прави, аз си стискам палци още за Англия :laugh: :laugh: :laugh:

(Red or Dead)

Отговори с цитат
Мнение  Re: битката на континентите   |   05.07.2014 01:28

Перфектно се развиват мачовете. Познах и в манията единия полуфинал Бразилия-Германия. Всеки фен с 8 % футболни познания би го направил, видях че не съм само аз, което е добре за този форум, има мислещи хора, с познания като мен.

За днес мачовете са ясни. Аржентина и Холандия и това е следващия полуфинал :cheers:

(New Mersey Razors)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: битката на континентите   |   05.07.2014 02:56

Крал Блуфен написа:

Никви каски. Б. Б. или Х!

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: битката на континентите   |   06.07.2014 02:33

и така имаме 2 отбора от Европа и 2 отбора от ЮА
абсолютната класика, забравена от 1970 г.
тогава пак Бразилия и Германия бяха на тази фаза, а сега вместо Италия и Уругвай са Холандия и Аржентина.

За първи път в историята Бразилия и Аржентина са едновременно на полуфинал!!!

Важен е крайният резултат, така че е рано още за изводи, но с видно око се вижда, че южноамериканците се представят по-добре до този момент, защото само един техен отбор не се класира за 1/8 финалите, а потока/жребия ги събра на куп в горната схема и така не се даде шанс на повече отбори от ЮА евентуално да продължат.
Бразилия, Чили, Колумбия и Уругвай се самоизядоха.
Големите победители обаче са от зона КОНКАКАФ с цели 3 отбора на 1/8 финал и един на косъм да се класира на 1/2 финала.

Засега само от директните елиминации между Европа и Южна Америка е 2-0 за южноамериканците заради двете победи на Аржентина над Швейцария и Белгия.
Европейски отбор все още не е отстранил южноамерикански.

(Крива Нива)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: битката на континентите   |   06.07.2014 11:51

Diavolo написа:
а потока/жребия ги събра на куп в горната схема и така не се даде шанс на повече отбори от ЮА евентуално да продължат.

Аре стига глупости, а жребия като събра отбори като Испания и Холандия, Италия и Англия, Германия и Португалия кво да кажем, а смешните групи на Аржентина, Колумбия и донякъде Бразилия :dunno:

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: битката на континентите   |   06.07.2014 18:42

oasis написа:
Diavolo написа:
а потока/жребия ги събра на куп в горната схема и така не се даде шанс на повече отбори от ЮА евентуално да продължат.

Аре стига глупости, а жребия като събра отбори като Испания и Холандия, Италия и Англия, Германия и Португалия кво да кажем, а смешните групи на Аржентина, Колумбия и донякъде Бразилия :dunno:

ама не правиш разлика между събрал и събрал, всички тия дето си ги изброил можеха спокойно да си минат напред ВЪПРЕКИ събирането в групите, докато в една елиминационна двойка един ТРЯБВА да отпадне, изобщо това сравнение колко от континент били останали и колко не нищо не означава.

Факт е, че големи сили, като Италия, Испания, Португалия и Англия отпаднаха повече от безславно, това са водещите първенства в Европа ... еми слабичка си е Европата на това световно, спор няма, факт

Последна промяна Balleta на 06.07.2014 18:46, променена общо 1 път

(Крива Нива)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: битката на континентите   |   06.07.2014 19:28

Balleta написа:
oasis написа:
Diavolo написа:

ама не правиш разлика между събрал и събрал, всички тия дето си ги изброил можеха спокойно да си минат напред ВЪПРЕКИ събирането в групите, докато в една елиминационна двойка един ТРЯБВА да отпадне, изобщо това сравнение колко от континент били останали и колко не нищо не означава.

Факт е, че големи сили, като Италия, Испания, Португалия и Англия отпаднаха повече от безславно, това са водещите първенства в Европа ... еми слабичка си е Европата на това световно, спор няма, факт

Не съм съгласен че Европа се представя слабичко, според мен истината е някъде по средата, ако на финала са Холандия и Германия дали ще е слабо представянето, все пак половината отбори на полуфиналите и четвъртфиналите бяха от Европа.

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: битката на континентите   |   06.07.2014 19:33

Никой не ти говори за това. Нито аз, нито Балета.
Аз пиша етап след етап. Засега отстъплението е видимо, но не с много, както и е виден прогреса на ЮА.
Ако както си писал финала е Германия - Холандия, то това ще е голям триумф на Европа в леговището на врага и пълен провал за южноамериканците.

(New Mersey Razors)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: битката на континентите   |   06.07.2014 19:53

Как е финала да е Германия - Холандия, а? Не е добре за Бразилия, не е добре за зрителите (стадиона ще е полупразен) и тоя мач само ще се очаква с нетърпение в Европа. Демек - нема как да стане!
Най-логичното е да има един ЮА отбор и един европейски.
Бразилия - Холандия ми се струва по-приемлив за ФИФА и за света. А и бразилците имат да си връщат за елиминирането им точно преди 4 години.
Германия - Аржентина би било доста скучно. Победа за каските 100%!!!
Също е възможно ЮА финал, ама нито на мен, нито на половината свят (предполагам) му се иска, само в ЮА сигурно ще е интригата. Не мисля да го гледам ако стане.
Европейски финал точно в ЮА ще е голяма гавра! Аз лично го предпочитам, но го отписвам като възможност.

(The Grizzlies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: битката на континентите   |   06.07.2014 20:02

Diavolo написа:
Никой не ти говори за това. Нито аз, нито Балета.
Аз пиша етап след етап. Засега отстъплението е видимо, но не с много, както и е виден прогреса на ЮА.
Ако както си писал финала е Германия - Холандия, то това ще е голям триумф на Европа в леговището на врага и пълен провал за южноамериканците.

Нека видим кои ще са на финала и тогава да говорим за отстъпление. Дотук единствената разлика с ЮАР 2010 е един полуфиналист по-малко. За отстъпление ще говорим при провал в Русия 2018, когато според мен под 9-10 европейски отбора на 1/8 финал ще е изненада.

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: битката на континентите   |   08.07.2014 23:41

континента Южна Америка бе лекинко потопен от старата Европа :)
да видим утре

(CDLM Blue Power)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: битката на континентите   |   09.07.2014 01:26

Ако и тука се получи европейски финал много ше ги е яд цинговците и самоубийствата ше скочат с 30%. Иначе другите ЮА отбори немат нищо против - цяла Колумбия днеска беше за каските =))

Maybe I’m a phantom. Then again, maybe not. A phantom can’t hurt you.

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: битката на континентите   |   09.07.2014 01:30

То май само един епичен бой над гномската сбирщина в малкия финал може малко от малко да им измие срама на бразилетата...

(New Mersey Razors)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: битката на континентите   |   09.07.2014 02:52

Никакъв шанс за Аржентина срещу Германия. Холандия по-има!

Отговори с цитат
Мнение  Re: битката на континентите   |   09.07.2014 16:56

Трябва довечера Холандия да ги изкърти мощно, това ще е перфектният завършек на едно великолепно първенство и достоен финал за целият турнир. На края да се срещнат два европейски тима: единият унизил домакина на шампионата, другият унизил Световният шампион. Какво повече ще иска един страничен фен, това ще бъде апогея на хубавия футбол.
Аржентина играят по-грозно и от домакините, трябваше да отпаднат още на 1/8 финалите с дузпи. Притеснява ме единствено, че се загуби атакуващата мощ на лалетата, личи си че се наля доста умора в краката на Робен и Перси и мача е доста на кантар. А ван Гаал трепери много за защитата и още по-лошото е, че не освежава отбора. Няма как да изкара два часа с един и същи футболисти без смени. Да видиме какво ще ни предложат довечера.

Изображение

(The Grizzlies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: битката на континентите   |   09.07.2014 17:52

Проблемът на Ван Гаал е, че няма голям избор на скамейката, един Хунтелаар и това е. Другите са или млади или средняци.

(Arlito)

Отговори с цитат
Мнение  Re: битката на континентите   |   09.07.2014 18:00

Абе те и тия на терена повечето са млади и/или средняци, ама им се получават нещата :)

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 40 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща