Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: 22.09.2026 02:41

Отговори на тема  [ 73 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4
Рим 2015 - тема за коментари 
Автор Съобщение
(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Рим 2015 - тема за коментари   |   17.05.2015 20:51

няма истинска силна конкуренция в момента. само един играч може да спре Ноле и това е Надал, но не този Надал.
така че само чудо може да попречи на Ноле на Ролан Гарос.
Иначе на Уимбълдън фаворит номер 1 е Анди Мъри.

Отговори с цитат
Мнение  Re: Рим 2015 - тема за коментари   |   17.05.2015 23:18

С риск да си навлека гнева на някои, ще кажа, че мъжкият тенис е в криза. Само вижте какво има:
1. 28-годишен тенисист доминира тотално в момента, който дори не дава всичко от себе си.
2. Номер 2 в света е почти 34-годишен тенисист.
3. Най-младите представители в топ 10 навършват съответно 25 и 26 години през декември.
4. Най-младият носител на титла от шлема в момента е на 27 години почти.
Така както е тръгнало, очаквам Федерер да тръгне по стъпките на Кимико Дате-Крум, а Надал, Джокович и Мъри да печелят титли от шлема и на 35, като към тях да се присъедини някой като Бердих, Цонга, Вавринка и прочие.
А конкуренцията в момента не е поокапала. Такава тази година просто няма.
Това си е лично мое мнение и не ангажирам никой с него.

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Рим 2015 - тема за коментари   |   17.05.2015 23:25

Ами аз още преди 2, 3 години тръбях, че се задава най-кекавото поколение в историята и така се получи дефакто. Поколението на Григор, Раонич, Нишикори и сие е най-слабото в цялата история на тениса.
Кирьос, Чорич, Кокинакис са една идея по-добри, но и те не ме впечатляват с кой знае какво.
с една дума няма факторът 'уау'

(Extreme Zombies)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Рим 2015 - тема за коментари   |   17.05.2015 23:33

общо взето Григор, Нишикори и Раонич са бледи копия като стил на Федерер, Джокович и Родик, който ако не бе Роджър си взимаше едно 5-6 шлема поне. :-D дано разбият монопола, но май ще стане като се пенсионират и тогава тия на Чорич, Кириос и Кокинакис ще хванат златните си години на 23-24 те са късметлиите в случая и ще си разменят шлемове помежду си. след това ще чакаме поколението набор 2000 :-)

Последна промяна juve на 17.05.2015 23:38, променена общо 4 пъти

(Primus Maximus)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Рим 2015 - тема за коментари   |   18.05.2015 07:35

Е вие какво сте очаквали след Федерер, Надал и Джокович - да дойдат веднага трима-четирима като тях ли? Ми няма как да стане, логично е.

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Рим 2015 - тема за коментари   |   18.05.2015 20:18

Проблемът е, че са много след тях, ама много...

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Рим 2015 - тема за коментари   |   18.05.2015 20:38

Тук ми навява леко на презастраховане предвид на една евентуална бъдеща Ноле-хегемония - видиш ли, нямало конкуренция, затова и щял да трупа безпроблемно тенекетата... Споко, казвал съм го и пак ще го повторя - Нолката си прави ГШ с Ролана и отдава приоритет на жената, детето и густото в живота като всяка една широкоскроена балканска душа, а бройкаджийството отива на осми план, тъй че мястото на SOAP (Second One of All Prehistoric times) не е застрашено ни най-малко ;)

Последна промяна Medved на 18.05.2015 20:39, променена общо 1 път

(Valiant Knights)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Рим 2015 - тема за коментари   |   18.05.2015 21:26

Според мен проблемът идва и оттам, че много бързо и изведнъж се отказаха или западнаха голяма част от играчите от поколението на Федерер. Говоря за Родик, Давиденко, Налбандиян, Сафин, Фереро, Любо, Гонзо, Хаас, Блейк и т.н. Специално от някои от тях очаквах много по-дълголетна кариера. Сега го нямаме този екстра фактор на битката между младото и старото, който винаги е будил сериозен интерес, както и носталгични класики между старците. Джокович/Мъри и Нишикори имат само 2 г. разлика, така че не е същото. Добавяме към това странните проблеми на Дел Потро и Сьодерлинг и картинката хич не е добра.

От друга страна, не мога да си обясня как е възможно държави с такива тенис традиции и школи като САЩ, Германия, Швеция, Русия толкова време да не могат да произведат свестни млади играчи. Ракета номер 1 на Русия например все още продължава да бъде трагичният Южни. Австралийците също толкова години караха само с един вечно контузен Хюит.

(New Mersey Razors)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Рим 2015 - тема за коментари   |   18.05.2015 21:54

Добре де, вие какво искате, след Фед, Ноле, Надал и Мъри да дойдат други топ4 да ги заместят?
За какво ви е? На мен ми се гледа турнир, без да има 2-3 заподозрени за титлата. Искам да гледам и да има 7-8 човека които да са равностойни и да не знаеш кой ще грабне титлата.
Не знам, но след тоя топ 4 (да речем след 4-5 години) ми се гледа ГШ с Гришо, Нишикори, Кирьос, Сок, Раонич, Кокинакис, Гофен и т.н. и да не знам кой как и кога ще избухне и грабва титлата. Много по-интересно е така.

Не ми е криво да гледам сегашния тенис, но си е доста предопределено. Найк и Адидас са покрили всичко и са решили на кой епруветките да изчезнат и т.н. Аре нема кво да говорим :helpless:

Хората искат зрелище и постоянно чупене на некви рекорди, бройкане на некви тенекии и т.н.
Сега половината свят иска Надал да захапе 10-та на РГ а другата половина иска Ноле да я грабне и с интерес да следят развитието му до края на ЮС Оупън да види дали ще направи годишен ГШ. И никой не иска примерно един Вавринка в добра форма или Нишикори от миналогодишната му форма от Мадрид да спечели Гароса.
Е па аз ако не бях фен на Джоката, щях с кеф да съм за тези, дори и за Гришо, макар и да не ми се вярва да вземе повече от 3 мача на РГ, но това е друга тема.

Та освен тези два варианта (Ноле/Рафа) на РГ, нищо друго не е от интерес за света, така че там марките да си решават кой и кога.

:clown:

(Extreme Zombies)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Рим 2015 - тема за коментари   |   18.05.2015 21:55

Австралииците поне си натурализираха добри млади надежди, тъй че въпрос на време е да жънат успехи. За САЩ, Германия, Швеция и Русия си напълно прав. Американците имат един Сок, който е доста приятен за гледане, но има доста слабости да изглажда. Немците още се крепят на дъртаците, само Зверер им е млада надежда, шведите имат едно негърче Имер ли бе, а Русия освен дъртака Южни, поне Кузнецов и Рублев са надежди, но много клечави, да спират водката и да почват сериозни тренировки за физика и може да излезе нещо от тях, същото и за Зверев се отнася, но цялото време е пред тях, още са тийнове, а съвременния мъжки силов тенис си трябва време да пробиеш :-)

Последна промяна juve на 18.05.2015 21:58, променена общо 3 пъти

(Valiant Knights)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Рим 2015 - тема за коментари   |   18.05.2015 22:45

Нема Значка написа:
Добре де, вие какво искате, след Фед, Ноле, Надал и Мъри да дойдат други топ4 да ги заместят?
За какво ви е? На мен ми се гледа турнир, без да има 2-3 заподозрени за титлата. Искам да гледам и да има 7-8 човека които да са равностойни и да не знаеш кой ще грабне титлата.
Не знам, но след тоя топ 4 (да речем след 4-5 години) ми се гледа ГШ с Гришо, Нишикори, Кирьос, Сок, Раонич, Кокинакис, Гофен и т.н. и да не знам кой как и кога ще избухне и грабва титлата. Много по-интересно е така.

Не ми е криво да гледам сегашния тенис, но си е доста предопределено. Найк и Адидас са покрили всичко и са решили на кой епруветките да изчезнат и т.н. Аре нема кво да говорим :helpless:

Хората искат зрелище и постоянно чупене на некви рекорди, бройкане на некви тенекии и т.н.
Сега половината свят иска Надал да захапе 10-та на РГ а другата половина иска Ноле да я грабне и с интерес да следят развитието му до края на ЮС Оупън да види дали ще направи годишен ГШ. И никой не иска примерно един Вавринка в добра форма или Нишикори от миналогодишната му форма от Мадрид да спечели Гароса.
Е па аз ако не бях фен на Джоката, щях с кеф да съм за тези, дори и за Гришо, макар и да не ми се вярва да вземе повече от 3 мача на РГ, но това е друга тема.

Та освен тези два варианта (Ноле/Рафа) на РГ, нищо друго не е от интерес за света, така че там марките да си решават кой и кога.

:clown:

Всъщност точно това искам аз - 7-8 човека "които да са равностойни и да не знаеш кой ще грабне титлата". Искам ЕДНОВРЕМЕННО с топ 4 да има още тенисисти, които да могат истински да им се опрат, а не да чакаме някакво далечно и неясно бъдеще, което я дойде, я не. А това за Найк и Адидас са несериозни приказки - все едно те правят ретурите и бекхендите на Джокович и те са виновни, че Вавринка и Григор са в трагична форма и падат от Манарино и Харисън...

Отговори с цитат
Мнение  Re: Рим 2015 - тема за коментари   |   19.05.2015 20:56

"Всъщност точно това искам аз - 7-8 човека "които да са равностойни и да не знаеш кой ще грабне титлата". " това в спорт като тениса е неосъществимо и никога няма да се случи, или е възможно за много кратък период

(Valiant Knights)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Рим 2015 - тема за коментари   |   19.05.2015 21:39

Е, недей да абсолютизираш нещата - не става дума всичките 8 да са напълно равностойни и естествено, че един, двама или трима винаги ще изпъкват поне с малко. Въпросът е да има по-голямо разнообразие от шампиони, играчите между 5-то и 20-то място по-честичко да побеждават първите 5 и т.н. А не както сега за последните 11 години всички шлемове и мастърси да са спечелени от едни и същи 4 души с някои съвсем редки изключения. Тодор Попов спомена, че 43 от последните 47 Мастърси са спечелени от топ 4 - това не го приемам за нормално особено като се има предвид, че вече дори финалите не са 3 от 5 на нито един от 10-те турнира. Изредиха се 3 поколения вече, как пък за толкова време никой не измисли какво да направи, за да разбие поне малко тая доминация?!?

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 73 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4