Дискусия - 6 седмица от 2016 - WTA Тайван, Санкт-Петербург -- ATP Ротердам, Мемфис, Буенос Айрес
| Автор |
Съобщение |
|
Naki
Регистриран на: 11.01.2013 23:28 Мнения: 3677 Местоположение: София област
|

Дискусия - 6 седмица от 2016 - WTA Тайван, Санкт-Петербург -- ATP Ротердам, Мемфис, Буенос Айрес | 09.02.2016 12:33
Плс discuss. 
|
|   |
|
 |
|
MCStranger
|

Re: Дискусия - 6 седмица от 2016 - WTA Тайван, Санкт-Петербург -- ATP Ротердам, Мемфис, Буенос Айрес | 09.02.2016 18:42
Моля дискутирайте, моля ходете на срещи на клуба...и все без Naki:)
Anywho, турнирите тази седмица са доста интересни.
1. Ротердам - водачът в схемата е Гаске - това е достатъчно като коментар:) Стан сигурно се хапе, че не отиде, след като Роджър отпадна заради контузията в коляното. Участниците тук са общо-взето водачите в София+водачите от Монпелие + Гофе(а/и)н. Последният е изял франзела от Багдатис преди малко, така че е без значение. Най-слабият лист с участници на този турнир може би ever. 2. Буенос Айрес - това обикновено е турнирът, където Рафа отива да поразкърши малко и да вземе титлата без много напрежение. Миналата година field-ът беше Надал, Фонини и 12 аржентинци:)) Тая година обаче, се включи Ферер, и доста изненадващо - Цонга, Иснър, Тием, Долго (който вече отпадна). Няма да е пресилено да кажем, че тази 250-ка като имена изглежда по-силна от Ротердам. 3. Мемфис - тук положението е трагично - махаме Нишикори и със сигурност имаме поне 10 челънджъра, които са с по-силно участие.
Прогнози - французин в Ротердам, няма да е Гаске, той не е печелил ATP 500. Няма да е Надал в Аржентина, но нямам идея кой ще Е. Нишикори в Мемфис, ама за тази "прогноза" би трябвало коефициентът да е по-малък от 1:)
|
|   |
|
 |
|
MCStranger
|

Re: Дискусия - 6 седмица от 2016 - WTA Тайван, Санкт-Петербург -- ATP Ротердам, Мемфис, Буенос Айрес | 10.02.2016 18:13
Гаске се оттеглил поради контузия...ебаси мамата - турнирът става още по-смешен:)
|
|   |
|
 |
|
Henman
(Valiant Knights)
|

Re: Дискусия - 6 седмица от 2016 - WTA Тайван, Санкт-Петербург -- ATP Ротердам, Мемфис, Буенос Айрес | 10.02.2016 19:57
След отказа на Гаске най-високо поставен стана Чилич, който е 13-ти. В предишни години Крайчек редовно докарваше тенисисти от топ 10, включително голямата 4-ка, така че е доста странно това положение. Отваря се възможност някой по-ниско ранкиран да грабне 500 точки, без да постига гръмки победи. Общо-взето схемата наистина е идентична със софийската, освен че не позволява да видим ново дерби БОТиста - Троицки на финала. Аз лично бих заложил на титла за Маринко или Монфо.
 |
|
Henman
(Valiant Knights)
|

Re: Дискусия - 6 седмица от 2016 - WTA Тайван, Санкт-Петербург -- ATP Ротердам, Мемфис, Буенос Айрес | 10.02.2016 20:02
И някой може ли да ми обясни защо Цонга се мъчи в Буенос Айрес с Надал, Ферер и останалите испанци и латиноси за 250 точки вместо да играе за 500 на бърза настилка в зала? :О
 |
|
juve
(Extreme Zombies)
|

Re: Дискусия - 6 седмица от 2016 - WTA Тайван, Санкт-Петербург -- ATP Ротердам, Мемфис, Буенос Айрес | 10.02.2016 20:15
Иснър също не е вкъщи в Мемфис, а казва че на клей се чувства най-добре и затова играе в Буенос Айрес, нещо не схващам логиката на играчите тая седмица, всичко е сбъркано 
Последна промяна juve на 10.02.2016 20:15, променена общо 1 път
|
|   |
|
 |
|
MCStranger
|

Re: Дискусия - 6 седмица от 2016 - WTA Тайван, Санкт-Петербург -- ATP Ротердам, Мемфис, Буенос Айрес | 12.02.2016 21:27
А аз вече съм за Зверев или Маю! Мачът на Саша със Симон снощи беше мегаяк. Монфис е друга бира обаче, пък и е значително по-добре физически (от Саша). В тая половина, ако не е Зверев, нека да е ABC (anyone but Cilic:))) Нико пък днес направи няколко нови отвърстия на Троицки, за което получава безграничния ми респект! В РБА сервира за мача (5*-4 във втория сет) и в крайна сметка загуби с тайбрек + геврек в третия. Клижан заби няколко форхенда, които могат да се състезават за най-бързи ever. Гледах го в София, където не ме впечатли, днес игра значително по-добре. Мисля, че Маю ще е финалистът от тая половина, но ще падне от когото и да е от другата. В Мемфис "кошмарите" за Нишикори продължават, най-високопоставеният след него в ранглистата четвъртфиналист Доналд Йънг е на престижното 57-o място:))) Много ще се изкефя ако Тейлър Фриц е полуфиналист - за целта трябва да бие само Бени Бекер, който спокойно би могъл да му бъде баща. В Буенос Айрес е най-оспорваният турнир на седмицата, където продължават най-добрите (не казвам поставените, а най-добрите). В четвъртфиналите ще видим един срещу друг клей-класици като Надал-Лоренци (е, единият в шлемове и мастърси, другия в челънджъри и фючърси:))) и Ферер-Куевас. Thiem едвам се отърва в предния кръг, а и в първия не му беше лесно, но сега нацели ваксата и мачка Лайович 6-4, 5-1, 99,9% е на полуфинал 99.99999% срещу Рафа. Последният четвъртфинал е Цонга-Алмагро, където Х2Х е 6:0 за Джо-Уили, но последният им мач е бил през 2012.
|
|   |
|
 |
|
Henman
(Valiant Knights)
|

Re: Дискусия - 6 седмица от 2016 - WTA Тайван, Санкт-Петербург -- ATP Ротердам, Мемфис, Буенос Айрес | 13.02.2016 01:54
 |  |  |  | MCStranger написа: А аз вече съм за Зверев или Маю! Мачът на Саша със Симон снощи беше мегаяк. Монфис е друга бира обаче, пък и е значително по-добре физически (от Саша). В тая половина, ако не е Зверев, нека да е ABC (anyone but Cilic:))) Нико пък днес направи няколко нови отвърстия на Троицки, за което получава безграничния ми респект! В РБА сервира за мача (5*-4 във втория сет) и в крайна сметка загуби с тайбрек + геврек в третия. Клижан заби няколко форхенда, които могат да се състезават за най-бързи ever. Гледах го в София, където не ме впечатли, днес игра значително по-добре. Мисля, че Маю ще е финалистът от тая половина, но ще падне от когото и да е от другата. В Мемфис "кошмарите" за Нишикори продължават, най-високопоставеният след него в ранглистата четвъртфиналист Доналд Йънг е на престижното 57-o място:))) Много ще се изкефя ако Тейлър Фриц е полуфиналист - за целта трябва да бие само Бени Бекер, който спокойно би могъл да му бъде баща. В Буенос Айрес е най-оспорваният турнир на седмицата, където продължават най-добрите (не казвам поставените, а най-добрите). В четвъртфиналите ще видим един срещу друг клей-класици като Надал-Лоренци (е, единият в шлемове и мастърси, другия в челънджъри и фючърси:))) и Ферер-Куевас. Thiem едвам се отърва в предния кръг, а и в първия не му беше лесно, но сега нацели ваксата и мачка Лайович 6-4, 5-1, 99,9% е на полуфинал 99.99999% срещу Рафа. Последният четвъртфинал е Цонга-Алмагро, където Х2Х е 6:0 за Джо-Уили, но последният им мач е бил през 2012. |  |  |  |  |
РБА не само, че сервираше за мача, но имаше и общо 5 мачбола. Маю пък изнесе лекция на Троицки, жалко само, че двамата ботове не бяха разкрити още в София. Явно магиите ни с Фогела дават резултат седмица по-късно. Иначе и 4-мата полуфиналисти са атакуващи и/или атрактивни тенисисти. Аз лично съм за майстора на волето Нико Маю, на когото съм вечен фен още от Куинс '07!
 |
|
MCStranger
|

Re: Дискусия - 6 седмица от 2016 - WTA Тайван, Санкт-Петербург -- ATP Ротердам, Мемфис, Буенос Айрес | 13.02.2016 14:22
Моите предпочитания са Маю-Колшрайбер-Монфис-Клижан. Всички са атрактивни играчи, Монфо като че ли е най-дефанзивен, гледал съм им достатъчно мачове (най-малко на Маю - няколко мача в Ден Бош, където тръгна от квалификациите и спечели) и всички са лабилни психически. В Мемфис Тейлър Фриц може и да е финалист, трябва само да бие Беранкис (не най-непреодолимия тенисист:)) В Буенос Айрес Цонга очаквано се провали (да ги пита човек с Иснър чий го дирят в Южна Америка на клей), сега и двамата ще са в Рио. Имам някакво вътрешно предчувствие, че Thiem ще затрудни Рафа, може и да бъркам.
|
|   |
|
 |
|
Henman
(Valiant Knights)
|

Re: Дискусия - 6 седмица от 2016 - WTA Тайван, Санкт-Петербург -- ATP Ротердам, Мемфис, Буенос Айрес | 13.02.2016 19:15
Маю и Клижан направиха уникален мач! Никола имаше 3 мачбола, два от които поредни в тайбрека на втория сет, но Клижан пак се измъкна и влиза във финала след общо 8 отразени мачбола, като добавим и тези срещу РБА?! Мачът беше съпътстван и с известни циркове, след като в края на втория сет Мартин без да иска удари Маю с топката при свършило разиграване, а франсето театрално си изпусна ракетата все едно е бил фраснат с нещо много по-тежко, а после искаше обяснения и от супервайзера. Маю имаше шансове и при трите мачбола: първият бе при 5-3 и сервис Клижан в един маратонски гейм - пласира добър ретур, но сбърка рутинен форхенд; после в тайбрека при 4-4 Никола направи може би точката на турнира в защита, последва ас за 6-4, но словакът върна мини-пробива с форхенд уинър точно на линията, а при 6-5 чип енд чарджът на Маю дойде твърде къс и бе разминат. Третият сет очаквано бе рутинен. Абсолютно спечелен мач загуби французинът с оглед развитието на резултата и играта, а срещу Монфата или Райбера щеше да има добри шансове за още една титла, и то от категория 500, но това е. Вива Коли!
Последна промяна Henman на 13.02.2016 19:16, променена общо 1 път
|
|   |
|
 |
|
Henman
(Valiant Knights)
|

Re: Дискусия - 6 седмица от 2016 - WTA Тайван, Санкт-Петербург -- ATP Ротердам, Мемфис, Буенос Айрес | 13.02.2016 19:22
https://www.youtube.com/watch?v=zpU_wRQ_S9IЕто малко от Клижановия цирк. :)) Кълбото напред беше след като върна пробива във втория сет и изравни за 5-5.
Последна промяна Henman на 13.02.2016 19:23, променена общо 1 път
|
|   |
|
 |
|
MCStranger
|

Re: Дискусия - 6 седмица от 2016 - WTA Тайван, Санкт-Петербург -- ATP Ротердам, Мемфис, Буенос Айрес | 13.02.2016 19:47
Жалко, че не можах да гледам. От друга страна - щях да се ядосвам, така че по-добре:)
Сега си късам нервите с Куевас, който подаде франзела на Пикси, след това водеше с пробив в третия сет и допусна два пробива от страна на Ферер и сега е 3-5*, Ферер с мачбол.
|
|   |
|
 |
|
MCStranger
|

Re: Дискусия - 6 седмица от 2016 - WTA Тайван, Санкт-Петербург -- ATP Ротердам, Мемфис, Буенос Айрес | 13.02.2016 23:35
Тайбрек в третия между Рафа и Thiem. Супер:) А Ферер дори да бие Алмагро, ще е играл два мача днес и утре пада, независимо от кого.
|
|   |
|
 |
|
Naki
Регистриран на: 11.01.2013 23:28 Мнения: 3677 Местоположение: София област
|

Re: Дискусия - 6 седмица от 2016 - WTA Тайван, Санкт-Петербург -- ATP Ротердам, Мемфис, Буенос Айрес | 14.02.2016 00:54
Демек от 4мата 1/2-финалисти предпочиташ.. 4мата 1/2-финалисти!  Много добър анализ, дообре. 
|
|   |
|
 |
|
Shifter
(Thug Slugs)
Регистриран на: 22.07.2012 14:22 Мнения: 3112 Местоположение: София
|

Re: Дискусия - 6 седмица от 2016 - WTA Тайван, Санкт-Петербург -- ATP Ротердам, Мемфис, Буенос Айрес | 14.02.2016 01:03
Демек редът на предпочитанията му е 1.Маю 2.Колшрайбер 3.Монфис 4.Клижан. Аз извън шлемовете гледам тенис само случайно, та тоя Клижан не съм го и чувал - значи Монфис е по-добър и трябва да бие 
 |
|
alessandron
(Primus Maximus)
|

Re: Дискусия - 6 седмица от 2016 - WTA Тайван, Санкт-Петербург -- ATP Ротердам, Мемфис, Буенос Айрес | 14.02.2016 12:35
Тая логика с не съм го чувал въобще не важи за тениса. Клижан дойде и в София, не е случаен играч - корав противник, с лява ръка и хапещ форхенд. Маймун ако се лигавчи и реши да играе твърде дефанзивно, може да яде хурката, но все пак Клижан вече би трябвало да е поуморен след втора седмица геройства и франсето да спечели.
|
|   |
|
 |
|
IchWill
|

Re: Дискусия - 6 седмица от 2016 - WTA Тайван, Санкт-Петербург -- ATP Ротердам, Мемфис, Буенос Айрес | 14.02.2016 21:32
Да, точно тъй стана  Честита титла на Марто, а ако сега Алмагро и Нишикори паднат, още по-добре, макар че последното е в сферата на фантастиката.
 |
|
Shifter
(Thug Slugs)
Регистриран на: 22.07.2012 14:22 Мнения: 3112 Местоположение: София
|

Re: Дискусия - 6 седмица от 2016 - WTA Тайван, Санкт-Петербург -- ATP Ротердам, Мемфис, Буенос Айрес | 14.02.2016 21:43
Еми, да е жив и здрав този Клижан, вече съм го чувал, а ако играе на Голям шлем мога и да го видя как изглежда 
Последна промяна Shifter на 14.02.2016 21:43, променена общо 1 път
|
|   |
|
 |
|
alessandron
(Primus Maximus)
|

Re: Дискусия - 6 седмица от 2016 - WTA Тайван, Санкт-Петербург -- ATP Ротердам, Мемфис, Буенос Айрес | 14.02.2016 21:47
Знаеш ли какво, когато дадеш ей така, минимум една прогноза ПРЕДИ нещо да се случи, тогава ще те взема насериозно. Най-малкото съм написал, че Клижан не е случаен играч.
|
|   |
|
 |
|
MCStranger
|

Re: Дискусия - 6 седмица от 2016 - WTA Тайван, Санкт-Петербург -- ATP Ротердам, Мемфис, Буенос Айрес | 14.02.2016 22:06
Thiem май го застига проклятието Рафа със страшна сила, много е изморен вече, губи с пробив в третия сет, за огромно мое съжаление, дано намери сили да обърне (докато пишех това, Thiem направи re-break, след като беше взел две точки в първите два гейма). Иначе Frits изглежда като най-обещаващия младок в момента (заедно със Зверев) и най-обещаващия американец от много време насам (някъде четох, че последният американец, който е играл финал толкова млад е Ченг!) Go Domi, Go Fritz!
|
|   |
|
|