Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: 21.09.2026 14:45

Отговори на тема  [ 286 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 15  Следваща
[Биатлон] Световна купа 2012/2013 - тема за коментари 
Автор Съобщение
(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: [Биатлон] Световна купа 2012/2013 - тема за коментари   |   09.01.2013 01:56

Мейджър написа:
Diavolo написа:
Днес в преследването лъсна какво недоразумение е Гьоснер, не знам как може да се кефиш на такива като нея и Нойнер :uuu:
Пак ти казвам нещо бъркате спортовете, това е биатлон, а не ски бягане.

А ти на какви се кефиш? Защото навремето, когато една Хелена Йонсон спечели титлата с много добри стрелби и като цяло доста бавно ски бягане, много добре си спомням как я беше определил като посредствена и нехаризматична... Повечето състезатели, които си афиширал като свои любимци, са под средното ниво с компенсират главно с бягането.

п.п. И Бьорндален ли е "нереализиран ски бегач"?

не обичам немкините :))
кефя се на такива които ме кефят.
аз съм преди всички фен на ски бягането като спорт, но когато говорим за биатлон трябва да има микс, а не само да препускаш като кон.
В интерес на истината никога не съм имал любима биатлонистка. И в момента нямам, всичко е само симпатии и антипатии.
Бьорндален за какво го намесваш? :о Той е феномен в този спорт и човека заради който обикнах толкова много този спорт. Не можеш да го сравняваш с някакви болни програми на швабите

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: [Биатлон] Световна купа 2012/2013 - тема за коментари   |   09.01.2013 02:22

в интерес на истината Кати Вилхелм ме кефеше :)
Единствената немска биатлонистка, която съм харесвал.
А бях фен и на Магдалена Форсберг, но фен силно казано. Виж по-горе...
Фен съм на Бьорндален и на Бьо. Този сезон симпатизирам на Тора Бергер, най-вече заради това, че заслужава една СК. Тя е много голям спортист и човек, а и знаеш с какво се пребори...
Харесвам и Солемдал и Макарайнен, това е.
Но няма как да харесам един продукт на генното инженерство (дали не са взели ДНК от Нойнер да са я подобрили и вкарали в Гьоснер :laugh: ), който ти сам каза беше извън Топ 10 всяко едно състезание не само предния сезон, но и този и всички я сочеха с пръст и изведнъж Нойнер се отказа, предстои олимпиада, наближиха Оберхоф и Руполдинг и си имаме нова супер немска звезда, която прави 5 грешки и бие Соукалова с НУЛА и която прави 2 грешки, но бие и то на последна обиколка Бергер.
Ако беше рускиня знам как щеше да реагираш, така че бъди обективен... ;п

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: [Биатлон] Световна купа 2012/2013 - тема за коментари   |   09.01.2013 02:46

Бьорндален го намесвам, защото в голяма част от кариерата се вписва идеално в типа състезател, който ти наричаш "препускащ като кон".

Да, биатлонът е комбинация от бягане и стреляне. Като в повечето спортове и тук едни състезатели разчитат на техника, други на физика. Лошото е, че балансът май се изкриви в полза на физиката (разбирай бързото ски бягане) и такива състезатели, които разчитат основно на техника (разбирай добра стрелба), май не могат да издянат много-много. Тук мога да поставя и въпроса защо индивидуалните гонки са толкова силно ощетени в програмата на СК. Да, наистина са доста неатрактивни от телевизионна и зрителска гледна точка, но спокойно може да се измисли някакъв по-интересен формат.

Та да се върна на първоначалната си мисъл - ти принципно се кефиш на по-силови състезатели (които разчитат основно на ски бягането), пък в същото време се опитваш да развиваш някакви теории за "конското бягане". Нещо не мога да те разбера ;)

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: [Биатлон] Световна купа 2012/2013 - тема за коментари   |   09.01.2013 03:03

Diavolo написа:
Но няма как да харесам един продукт на генното инженерство (дали не са взели ДНК от Нойнер да са я подобрили и вкарали в Гьоснер :laugh: ), който ти сам каза беше извън Топ 10 всяко едно състезание не само предния сезон, но и този и всички я сочеха с пръст и изведнъж Нойнер се отказа, предстои олимпиада, наближиха Оберхоф и Руполдинг и си имаме нова супер немска звезда, която прави 5 грешки и бие Соукалова с НУЛА и която прави 2 грешки, но бие и то на последна обиколка Бергер.
Ако беше рускиня знам как щеше да реагираш, така че бъди обективен... ;п

Гледай сега, пак ще повторя - Гьоснер винаги си е била талант в ски бягането и е такъв още от първия си сезон в Световната купа. Ако направиш една ретроспекция, ще видиш, че е от постоянното присъствие в топ 10 на най-добрите бегови времена. Въобще не може да има и сравнение с рускините, които на абсолютен рандом принцип изгряват и залязват като постижения на трасето.
Всъщност по-скандално е това, което направи Бьо в първия си сезон за СК и на всичко отгоре при мъжете, където конкуренцията по принцип е много по-голяма, ама там не си толкова критичен към "генното инжeнерство", изглежда ;)

Последна промяна Medved на 09.01.2013 03:04, променена общо 1 път

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: [Биатлон] Световна купа 2012/2013 - тема за коментари   |   09.01.2013 21:21

Мдам, както казах норвежката щафета е с класи над конкуренцията и когато нещата се развиват нормално ето какъв е резултата :devil:
И при една феноменална стрелба днес за рускините (Мейдж, нещо да кажеш? :laugh: ).

Отлична Фене и особено Флатланд, браво и добре дошла отново на мама Флатланд, а Солемдал направи решителния пост. 8-)

Иначе много силна Гьоснер днес, извади отбора си от 42 секунди пасив до преднина от 3 секунди след вторите постове. Да видим дали така ще стреля и в индивидуалните дисциплини (само един допълнителен патрон)

А Тора направи поредното си светкавично стреляне, направо нямам думи :)))

Сега битка за третото място между Рунгалдиер и Хенкел
Айдеееее Италияяяяяяяяяяя :devil:

Последна промяна Diavolo на 09.01.2013 21:22, променена общо 1 път

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: [Биатлон] Световна купа 2012/2013 - тема за коментари   |   09.01.2013 21:27

Ха ха, немкините без подиум в меката на биатлона - Руполдинг :laugh: :-D
Страхотни чехкини! За съжаление бегово италианките са слабички, но невероятна стрелба за тях днес :-)
Иначе рускините днес само с 1 допълнителен патрон, изравниха постижението на мъжката норвежка щафета от по-рано през сезона, които имаха едно такова уникално постижение от 41 патрона за 40 мишени.

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: [Биатлон] Световна купа 2012/2013 - тема за коментари   |   10.01.2013 21:36

Eееех, Емиле, направи го този последен патрон бе, мама му стара..... Щеше да има уникална битка и дебнене между двамата големи на последната обиколка... Язък... :((

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: [Биатлон] Световна купа 2012/2013 - тема за коментари   |   11.01.2013 02:38

Много ме е яд :-(
Но после как избесня само, да имаше още 1 км. щеше да натигне Фуркад.
Много хубаво състезание, но точно в края трябваше да има една битка за 1 то място. Доволен съм от Бьо, като видях, че ще стартита на 2 пост, поста на Бьорндален много се уплаших, че ще провали отбора, но той винаги е бил много голям щафетьор. Определено обаче трябва да подобри тази стрелба, че не ми харесва нещо... :/
Като цяло ако имат ден със стрелбата няма кой да спре норвежците, защото имат най-голяма плътност в състава. Абе на световното ще е лудница. Норвегия, Русия, Франция и Австрия ще са фаворити и чак тогава евентуално Германия.
Иначе голям крах за немците. И в двете щафети са извън подиумите, което е антирекорд в историята на Руполдинг, тяхната мека.
Определено им куца ски бягането на немците (говоря за мъжете)
Днес пък руснаците не случиха със ските, ваксмайсторите ще търпят критика сериозна. А знеш ли защо Малишко не стартира, да няма проблеми нещо? Това не е типично за руска щафета, там се играе яко за отбора, а и олимпиада предстои...

Последна промяна Diavolo на 11.01.2013 02:39, променена общо 1 път

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: [Биатлон] Световна купа 2012/2013 - тема за коментари   |   11.01.2013 02:41

за спринта в събота фаворити са ми Малишко и Гьоснер, но имам усещането, че и Свендсен може да спечели ако направи само 1 грешка да речем.

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: [Биатлон] Световна купа 2012/2013 - тема за коментари   |   12.01.2013 00:56

Очаквано, защо не заложих само...
Гьоснер вече официално е най-бърза от всички. 7 секунди на Домрачова и 17 на Макарайнен при еднакви грешки си е показателно...

За съжаление Тора много назад. Не ми харесват нещата, ужким сигурната световна купа за Тора лека-полека се поизплъзва. Ако Гьоснер я вземе (да я взима, ама не и този сезон), спирам да гледам женски биатлон :-(

Последна промяна Diavolo на 12.01.2013 00:57, променена общо 1 път

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: [Биатлон] Световна купа 2012/2013 - тема за коментари   |   12.01.2013 02:06

Не знам за другите, ама Лауканен прави 6-то бегово време и се класира в десетката. Аре бегай оттука... :uuu:

Соукалова едва 25-та на бягане и остана извън десетката въпреки чистата стрелба. За съжаление, дадоха й само втората стрелба - доста неуверена ми се стори, но пък ги сваляше мишените.

Да отбележим и завръщането в индивидуалните гонки на Флатланд след година и половина майчинство и подготовка. Жалко, че вече е на години, но може да направи едно финално избухване за олимпийския цикъл.

Иначе, Гяволе, стига си психирал - Тора е супер фаворит за титлата. Трябва да сдуха много сериозно в оставащите кръгове, за да изпусне тази преднина - особено пред Гьоснер. Повече ме притеснява Домрачова, честно казано.

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: [Биатлон] Световна купа 2012/2013 - тема за коментари   |   12.01.2013 03:11

Добре, че няма преследване, че на 99% победата отиваше пак у Гьоснер ;) Мани ти :о
Иначе мен Домрачова не ме плаши, не знам защо, някак си позагуби увереност. Сякаш след отказване на Нойнер беше супер фаворит според всички, а виждаш какво стане. Супер Бергер, после супер Гьоснер. Дария може да е талант, но все е в нечия сянка и това няма начин да не се отразява на психиката...

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: [Биатлон] Световна купа 2012/2013 - тема за коментари   |   12.01.2013 21:18

Тарей Бьо бързо, бързо влиза във форма :wave:
Предполагам до световното ще е в топ форма вече и надявам се оттук-нататък този невероятен талант да няма повече нелепи здравословни проблеми. :yes:
Иначе какво да се каже: оффф, да му писне човек от този Фуркад
Ама си е талант и страхотен в стрелбата + отлично ски бягане, няма как да имаш забележки. Прави впечатление, че отново са ''зобнали'' франсето и днес е направил 20 секунди на Свендсен само от ски бягане?! :о А само допреди две седмици, Фуркад се движеше като пияна мумия по последната обиколка... Това е то форсирането за определен момент от календара за СК.
Доста свеж Устюгов днес, а Маковеев и той много добре, изобщо руснаците като цяло нямат спиране от три седмици насам.
Свендсен и Малишко с по 1 грешка са трети и четвърти, но очаквах по-силно ски бягане от тях.

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: [Биатлон] Световна купа 2012/2013 - тема за коментари   |   13.01.2013 02:19

Браво на Фуркад. Остава да подобри малко скоростта на стрелбата и става напълно завършен биатлонист с пълния потенциал да надмине сънародника си Поаре. Не съм му фен и сигурно щеше да ми е много хубаво Свендсен да трупа тенекийки за историята в отсъстивето на болнавия Бьо, но фактите са си факти - французинът ни връща към едни от златните години на биатлона. Само къде се губи още наследникът на големия Рико Грос? :))

Имай предвид, че Руполдинг му е много любимо трасе на Мартен Фуркад. Миналата година направи най-силните си състезания именно там. И виж, че на последна обиколка е дръпнал само 2 секунди пред Свендсен. Норвежецът изостава чувствително на първите две обиколки, откъдето идва голямата разлика. Същото като на щафетата онзи ден. Поне се виждат подобрения в стрелбата, ама не е достатъчно. Вижда се, че губи конкурентоспособност пред Фуркад.

Иначе, само за справка, големият талант Бьо завърши на 25-то място по бягане - на съвсем крехка преднина пред Владко Илиев. А идва Антхолц, където и въздухът не достига. Разбира се, няма съмнение, че за световното в равнината епруветките ще са "на шест" за ново историческо представяне. Дано Бьо е умно момче и да си е направил изводите, за да не повтаря предишни грешки, които да го вадят от строя с месеци и години. Защото е повече от очевидно, че няма физическите дадености да издържа на болните амбиции на местната федерация за наследник на Бьорндален. Аналогично е положението и в немския лагер с младата Гьоснер. Форсираха я здраво и ще я амортизират за отрицателно време. Подозирам, че една от причините Нойнер да им каже "баста", е именно тази - сблъсък с високите очаквания на някои местни ръководители. То и за това е толкова голяма впрочем!!!

Последна промяна Medved на 13.01.2013 02:21, променена общо 1 път

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: [Биатлон] Световна купа 2012/2013 - тема за коментари   |   13.01.2013 04:38

Между другото, одеве попаднах на страхотен сайт за статистика и то на английски. Сравняват се бегови времена, стрелби и други интересни показатели:

http://realbiathlon.blogspot.com/

:moufan: :moufan: :moufan:

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: [Биатлон] Световна купа 2012/2013 - тема за коментари   |   13.01.2013 15:31

Торааааааааааааааааааа
21 победа за СК :devil: 8-)
УНИКАЛНА!

Недоразумението Гьоснер с 28 грешки :laugh: :wave:

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: [Биатлон] Световна купа 2012/2013 - тема за коментари   |   13.01.2013 15:32

Гяволе, издишай - Супер Тура бек он трек :)))))

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: [Биатлон] Световна купа 2012/2013 - тема за коментари   |   13.01.2013 15:33

Мейджър написа:
Между другото, одеве попаднах на страхотен сайт за статистика и то на английски. Сравняват се бегови времена, стрелби и други интересни показатели:

http://realbiathlon.blogspot.com/

:moufan: :moufan: :moufan:

Ооо, страхотно сайтче :-)

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: [Биатлон] Световна купа 2012/2013 - тема за коментари   |   13.01.2013 18:31

и пак Фуркад :unsure:
Мислех си, че Малишко ще го бие на финалния спринт, но Мартен явно се е чувствал достатъчно уверен и силен да не дърпа по трасето. Просто си разпредели много умело силите по трасето. Ако беше допуснал грешка в стрелбата, сигурно и с това щеше да се справи, с тези негови нули не се наложи да хаби повече от необходимото като усилия.
Просто този сезон няма никаква реална конкуренция.
Дано Бьо си подобри ски формата, има време до световното :-)

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: [Биатлон] Световна купа 2012/2013 - тема за коментари   |   14.01.2013 01:48

Много интересен масов старт. Добре стана, че Малишко се случи конкуренция на Фуркад по последната обиколка, за да има интрига до последния метър. Свендсен направи най-доброто бягане в състезанието и се пребори за място на стълбичката, но в тези масови стартове беговите времета лъжат като цяло, защото там е ярко изразен елемента с надлъгването и дебненето, а не е само юруш на ските...

Време е за Антхолц! :celebrate:

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 286 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 15  Следваща