Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: 21.09.2026 13:54

Отговори на тема  [ 286 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15  Следваща
[Биатлон] Световна купа 2012/2013 - тема за коментари 
Автор Съобщение
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: [Биатлон] Световна купа 2012/2013 - тема за коментари   |   18.02.2013 22:32

Не, наистина не знам откъде да започна :))))) Ама айде с това:

на 17 февруари 2013 Diavolo написа:
А впрочем защо ми излезна такова име, че анти Русия в биатлона? :-o

на 4 януари 2013 Diavolo написа:
деба и тия колхозници тъпи

Лабораториите в Русия работят, та пушек се вдига...
Догодина не ми се мисли какво ще правят в почти всички спортове, знаем каква е директивата - 1 място по златни медали и 1 място по общ брой медали.

Поредна форумна хипербола навярно? :)))

~

С какво да продължим? Примерно с малко предистория:

на 5 януари Diavolo написа:
провалилата се ски бегачка Гьоснер победи Тора Бергер след 2 грешки?!?!
и то мачкайки Бергер по последна обиколка.

"Провалилата се ски бегачка" е сребърна медалистка от световно и олимпиада в ски бягането, при това на 19-годишна възраст. Същата "провалила се ски бегачка" е била молена да продължи в ски бягането, но е отказала, за да се съсредоточи в биатлона. "Недоразумението, което се появява от нищото" е световна шампионка за девойки. Колко титли от юношески първенства има Бергер? За какви заявки говориш по-горе? Да ти припомням ли още, че на възрастта, на която Нойнер прекратява кариерата си като най-голямата в своя спорт, Тора няма нито една победа за Световната купа и нито един медал от голямо първенство? Всъщност много добре си я спомням от този период като бледа сянка на Лив Грете и Линда Грубен - винаги като пълнеж на неизменния първи пост в норвежката щафета. След отказването на Лив Грете и Грубен обаче зейна огромна дупка в женския им отбор и тогава започна реалното форсиране на Тора. Преди това си беше средно равнище състезател на нивото, на което беше на една Хитцер в немския отбор например. Та за какви заявки отвори дума, че не те разбрах?! :о

~

И да продължим с цитатите:

Diavolo написа:
Тора прави едва първия си сезон с такава почти тотална доминация, докато при Нойнер беше редовна практика, когато Бергер направи няколко сезона подред такива тогава ми говорете (то всъщност ти не говориш, а пригласяш) за скука и убиване на интригата.

Може ли да ми кажеш с факти и цифри в какво се изразява тоталната доминация на Нойнер? Или да помагам? Нойнер е двукратна носителка на световната купа - през 2009/2010, когато печели със 79 точки преднина и 2011/2012, когато печели с 28 точки преднина. Така ли я разбираш тоталната доминация? А и не разбирам какво намесваш Нойнер, когато няколко мнения по-нагоре съвсем ясно визираше Гьоснер като заплаха за интригата в женския биатлон:

на 6 януари Diavolo написа:
Гьоснер да ти кажа е по-добра в ски бягането от Нойнер и ако така се развива ще обезсмисли женския биатлон.

По твоя пример от няколко реда по-горе трябва да те посъветвам, че когато Гьоснер спечели няколко сезона подред с такава доминация, тогава да дойдеш да се оплакваш. Всъщност нека спечели поне един на първо време, преди да пълниш гащите срещу "обезсмисления женски биатлон", хехе :)) Щяла да обезсмисли... Някъде там в бъдещето... Евентуално... А че Бергер го обезсмисля на практика в момента, няма проблеми по някакво си дяволско четене на нещата, рииш ли. Палачинката се върти ли, върти :)))

~

Между другото, толкова години не те чух да кажеш лоша дума и за другата си любимка Макарайнен, която е абсолютен еталон за назобено добиче, ама иначе периодично сипеш обиди и квалификации по доказани самородни таланти в спорта (Нойнер, Гьоснер, Домрачова), които са загатнали и на хартия, и на практика за своя голям спортен потенциал още от най-ранна юношеска възраст. Не случайно споменавам Макарайнен за пореден път, защото ми е любимият пример относно двойния ти стандарт. И тя избухна в навечерието на 30-те след абсолютно посредствени резултати преди това. Как го обясняваш? Заявки някакви?!? Възходящо развитие?!?

~

По темата за Бьо. Какво е това постепенно навлизане във форма, за което си фантазираш? Да ми припомниш колко състезания има през сезона, колко топ класирания? Как така след 14 месеца без подиум успя изведнъж да стане световен шампион? Два месеца не били малко, викаш? За да се възстановиш за два месеца от абсолютна развалина, дето едвам диша на тренировки, до световен шампион, който да надбяга Свендсен на последна обиколка (!!!), значи или трябва да имаш уникален спортен организъм, или да се друсаш като за световно. И тъй като за уникален спортен организъм е доста смешно да говорим на фона на вирусчетата, дето го вадят от големия спорт за цели месеци, то по пътя на елементарната дедукция остава какво?!?

~

Та такива ми ти работи, Гяволе... Не е като да не останаха още толкова ювелирни изказвания за цитиране и коментиране... :helpless:

Последна промяна Medved на 18.02.2013 22:34, променена общо 1 път

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: [Биатлон] Световна купа 2012/2013 - тема за коментари   |   18.02.2013 23:47

То ако тръгне човек теб да те цитира няма да му стигне цял форум...

Осрахте всичко, с извинение, язък за форума

:uuu: :uuu: :uuu:

(Primus Maximus)

Отговори с цитат
Мнение  Re: [Биатлон] Световна купа 2012/2013 - тема за коментари   |   18.02.2013 23:54

Леле, Мейджъре, отдавна не бех чел такъв пасквил от теб.

(Primus Maximus)

Отговори с цитат
Мнение  Re: [Биатлон] Световна купа 2012/2013 - тема за коментари   |   18.02.2013 23:56

Diavolo написа:
То ако тръгне човек теб да те цитира няма да му стигне цял форум...

Осрахте всичко, с извинение, язък за форума

:uuu: :uuu: :uuu:

Обаче с тия постове ми заприличваш на виртуален Бойко. Мейджъра си изложил тезта и понеже не се припокрива с твоята и "осрали"? Интересно какво според теб е конструктивен спор тогава, мдам ...

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: [Биатлон] Световна купа 2012/2013 - тема за коментари   |   18.02.2013 23:59

Тук няма как да стане конструктивен спор, нито имам каквото и да е желание да споря за глупости с теб и Мейджъра.
Жалко, само това ще кажа.

Последна промяна Diavolo на 18.02.2013 23:59, променена общо 1 път

(Primus Maximus)

Отговори с цитат
Мнение  Re: [Биатлон] Световна купа 2012/2013 - тема за коментари   |   19.02.2013 00:01

Да бе, ясно, над нещата си. Наистина е жалко.

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: [Биатлон] Световна купа 2012/2013 - тема за коментари   |   19.02.2013 00:05

Лелеле, човек, който празнува златото на любимеца си със средни пръсти, тръгнал да ме упреква, че съм осирал форума... :no:

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: [Биатлон] Световна купа 2012/2013 - тема за коментари   |   19.02.2013 00:22

Diavolo написа:
Тук няма как да стане конструктивен спор, нито имам каквото и да е желание да споря за глупости с теб и Мейджъра.
Жалко, само това ще кажа.

Хах! Аз тук ти вадя факти, половин-един час съм си изгубил време, за да структурирам обоснован пост, ти ми отсичаш, че били глупости. Хич не ти прави чест, Гяволе - нито да обиждаш по този начин труда ми, нито да се изнизваш по бели гащи веднага щом фантазьорските ти тези се сблъскат челно с фактите... :(

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: [Биатлон] Световна купа 2012/2013 - тема за коментари   |   19.02.2013 01:59

Защо не си направиш труда да намериш постовете в които съм викал за Устюгов и хвалил руснаците, а защо не си намериш твоите постове в които ги обвиняваш руснаците във всички грехове на света? А сега изведнъж им стана адвокат, бухах
Не отговори за Фуркад (наваксал в масовия старт, последната дисциплина на едно тежко първенство и без почивка 3 дена - индивидуално, щафета и масов старт - 25 секунди за отрицателно време и ако не беше направил грешката на последния прав щеше да вземе титлата), нито за германците едно време (и как доминираха на големите форуми), а знаем какво правеха там в ГДР и ФРГ и в други спортове...
Гьоснер - пример за спортист рязко подобрил/надхвърлил в пъти представянето си допреди седмици дори, изведнъж се появи и влезна в кожата, като новата Нойнер.
Нойнер - години на доминация и убиване на интригата по начин по който ти визираш с Бергер (но услужливо пренебрегваш и факта, че съм писал и за по-слабата конкуренция в момента), само това ти стига.
Макарайнен не знам за какво я намесваш, симпатизирах и защото беше свеж полъх и голяма изненада, но и тя просто се възползва от временно отворилата се тогава дупка. Ако и бях истински фен щях да я включа в отбора ми, Дявола е доста инатлив и сантиментален и никога не пренебрегва любимците си.
А специално Бергер не е направила нещо свръхчовешко този сезон. Тя и миналата година подсказа за това което предстои, просто не и вярваха и смятаха, че Домрачова ще е доминанта (ти самия при още незапочнал сезон писа, че следващия сезон може да бъде спестен, защото нямало смисъл да се гледа тоталната доминация на Домрачова при липсата на Нойнер), така че Бергер освен, че е извънземна класа се възползва и от липсата на качествена конкуренция. Бергер е пример именно за спортист, който постепенно е подобрявал изявите си и пример за спортно дълголетие. Меко казано странно и шокиращо и то за неин фен и норвежки фен да се държиш така...
Също така цялата тази идиотска дискусия тръгна от теб и появилия се незйано откъде Алесандрон, дошъл като свободен електрон...
Изведнъж ни в клин ни в ръкав, в момента в който се коментира световното се почват някакви теории за убиването на сезона?! WTF?! Явно дирската маичка си държи и трябва да има скандали, не може да се променим... Та като сте тръгнали така Дявола да попита с какво се отличавате вие, които се кефихте на доминацията на Нойнер? Или как беше според вас, когато си фен на някой е велико постижение, ако си хейтър, то това е недопустимо и убиване на интригата. Звучи малко като крадеца вика дръжте крадеца, но вие си знаете...
Средните пръсти ги има като емотикона, сигурно ти ги си слагал дори, много добре знаеш, че са само ебавака и се връзват отлично с контекста. За човек, който е плюл по Бьо толкова много и в дира и тук, това беше най-малкото с което можех да те поздравя.

Това беше от мен

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: [Биатлон] Световна купа 2012/2013 - тема за коментари   |   19.02.2013 15:18

Че къде им адвокатствам на руснаците? Исках да спечелят и те една титла за разнообразие и радост на многобройните им фенове, които истински болеят за този спорт. Между другото, голяма част от руснаците са фенове на норвежските биатлонисти, имат фенклуб на Нойнер в Русия и т.н. Ама откъде да ги знаеш тези неща - за теб важни са бройките. Състезание, в което любимецът не добавя тенекийки за статистиката, е скучно и безинтересно (справка: индивидуалното при мъжете).

За Нойнер така и не отговори по какъв точно начин е убивала интригата. Аз ти цитирах съвсем точни цифри, с които е спечелила последните си две световни купи при жените. Ти какво ще ми цитираш? Цялостно представяне? Та нали в нейната ера световни купи спечелиха "свежият полъх" Макарайнен и посредствената според теб Хелена Йонсон!

Цитат:
Та като сте тръгнали така Дявола да попита с какво се отличавате вие, които се кефихте на доминацията на Нойнер?

Доста нахално и спекулативно твърдение. Точно пък отправено към мен, дето съм споделял неведнъж на какво точно съм се кефил при Нойнер. Ако не се лъжа, беше точно обратното на доминацията.

Цитат:
Не отговори за Фуркад (наваксал в масовия старт, последната дисциплина на едно тежко първенство и без почивка 3 дена - индивидуално, щафета и масов старт - 25 секунди за отрицателно време и ако не беше направил грешката на последния прав щеше да вземе титлата), нито за германците едно време (и как доминираха на големите форуми), а знаем какво правеха там в ГДР и ФРГ и в други спортове...

Фуркад е уникален спортист и бегач в разцвета на силите си. Намирам за напълно нормално да навакса 20-ина секунди, особено при такова тактическо дебнене и пестене на силите в една междинна обиколка. Защо не навакса 20 секунди по последната обиколка на, цитирам те по смисъл, "бягащия слабо Бьо"? А ти какво ще кажеш за 31-годишната Тора, която бяга като изоглавена на 6 тежки състезания в рамката на десетина дни и няма признак на умора?!?

Иначе немците съм ги коментирал достатъчно. Даже по-рано през сезона (Поклюка) критикувах самата Гьоснер, дето ми е в разширените любимки. Интересно ми е, ако Бергер беше направила такива летежи, а в известен смисъл ги направи на това световно, какви щяха да са коментарите на Дяволето. Ясно какви - "уникален спортист и боец"... :х

Смешно е да се твърди, че има изцяло чисти състезатели и отбори. Всъщност ти си този, който го твърди с някакъв дяволски инат по отношение на Норгето. Аз съм казвал, че Германия и Норвегия имат специални протекции и никога няма да изгърмят с допинг, защото това значи да убият спорта биатлон. Даже подозирам, че фарсът "Норге 2013" може да е свързан с предстоящото подписване на ТВ договора за 2014-2018. Ако на сцената се появи голям играч от Норвегия, нещата ще станат кристално ясни за мен. Руснаците ще ги компенсират на олимпиадата, германците - в следващия сезон на СК, а за останалите - трохите от масата, както е било винаги. Примерно на една Домрачова й позволиха да зобка половин сезон. Къде е тръгнала бе, та тя е от Беларус - там ядат доматите с колците. Ами не ми харесва това лицемерие, когато мине всякакви граници, пък ти като се пишеш големия фен на Норгето, си затваряй очите пред очевидните измами, щом го позволява съвестта ти.

За останалите ми твърдения от по-горе, които услужливо пропусна да коментираш, предполагам, че ще отговориш с нова поредица средни пръсти при пръв удобен случай. Чакам с нетърпение.

Ае... :wave:

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: [Биатлон] Световна купа 2012/2013 - тема за коментари   |   26.02.2013 17:04

Днес Гьоснер и Макарайнен се пуснаха на 10 те км. интервално бягане в свободния стил, като Гьоснер направи нещо уникално и невиждано?! :-o
Завърши на 4 място само на 5 десети от секундата от бронзовия медал на Чекальова?! :-o
Единствено Йохауг и Бьорген бяха недостижими на първото и второто място, а Ковалчик пропусна старта пазейки се за 30 те км. класически стил.

Та това 4 място на Гьоснер е абсолютен рекорд при жените като участие на биатлонистка в състезание срещу чисти ски бегачки.
При мъжете има такъв случай на толкова предно класиране - Ларс Бергер има победа за СК (Сапоро).

Също така и Кайса Макарайнен се пусна на това състезание днес и завърши на престижното 14 място, но постижението на Гьоснер наистина шокира всички. Та тя победи Шарлоте Кала, Ропонен, Кристин Стейра и т.н.

Утре на мъжкия интервал в свободния стил на 15 км. ще се пусне Мартен Фуркад!

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: [Биатлон] Световна купа 2012/2013 - тема за коментари   |   27.02.2013 02:06

Гяволе, на тази ли машинка викаше "провалила се ски бегачка"? :whistle:

Иначе и Фуркад искаха да го придърпат да се състезава за Франция в ски бягането, но им отказал категорично, за да се съсредоточи в завършващите кръгове от СК. Свендсен пък беше направил някакъв коментар, че още имал шанс да се пребори за Големия кристален глобус и това сигурно е изплашило французина, хаха :)) Ако Емил не беше пропуснал индивидуалното на световното толкова аристократично, можеше и да има шансове. Сега май е на около 80 точки - не знам как я вижда да стане тази работа...

Последна промяна Medved на 27.02.2013 02:07, променена общо 1 път

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: [Биатлон] Световна купа 2012/2013 - тема за коментари   |   27.02.2013 02:14

По-точно нереализирала се ски бегачка :-D
Виж сега истината за Гьоснер е, че си е биатлонистка, защото първия и спорт е именно биатлона, но по едно време в началото на кариерата и изоставя биатлона, защото не и се получавало и се пробвала в ски бягането, където също не успява и се връща към биатлона.
Със сигурност е по-силна в ски бягането от Нойнер, по-технична е, не е толкова силова, но едва ли някога ще си подобри стрелбата.
Иначе това 4 място е нереално и шокиращо, едва ли някой го е вярвал и това само идва да подскаже, че женския спорт ски бягане е в голяма криза. Но така е, Русия и Финландия са в огромна дупка от години, италианките и германките също, имаме само Норвегия и една Ковалчик и това е.
Утре със сигурност в много силното мъжко ски бягане, Фуркад няма никакви шансове за Топ 10. :-)

Иначе и Фуркад искаха да го придърпат да се състезава за Франция в ски бягането, но им отказал категорично

Ама не четеш ли какво съм писал, че утре Мартен ще се пусне в интервалното. Или визираш, че е отказал участие в щафетата ли? Може, аз поне не знам за такова нещо.
Колкото до Свендсен, той по-скоро няма как да намери място в много силния норвежки отбор, а не че се пазил за световната купа... ;-)

Последна промяна Diavolo на 27.02.2013 02:17, променена общо 1 път

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: [Биатлон] Световна купа 2012/2013 - тема за коментари   |   27.02.2013 03:13

Никога не е изоставяла биатлона. Просто в един момент е била забелязана за ски бягането заради природния си талант. Писах и в другата тема, че след Ванкувър са я канили да остави биатлона и да продължи изцяло в ски бягането, но е отказала!

Между другото Еви Захенбахер-Щеле май ще се пусне в някой от оставащите кръгове за световната купа до края на сезона. Нея пък защо я придърпаха в биатлона на 32 години, така и не разбрах. Явно всичко е ориентирано към Сочи.

Иначе за Мартен последно четох, че категорично им е отказал, но впоследствие може и да са го разубедили :о Ще видим дали ще се пусне. А за Свендсен не знам да е седяла такава опция да участва в ски бягането, не си ме разбрал нещо.

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: [Биатлон] Световна купа 2012/2013 - тема за коментари   |   28.02.2013 02:27

Diavolo написа:
Иначе и Фуркад искаха да го придърпат да се състезава за Франция в ски бягането, но им отказал категорично

Ама не четеш ли какво съм писал, че утре Мартен ще се пусне в интервалното.

Eх, Гяволе, Гяволе, Божинката да не е почнал да коментира ски-бягане? :о

Иначе утре е мъжкият спринт в Холменколен. Свенсен е отказал участие заради болно гърло. Евентуално ще се пусне чак за масовия старт в неделя. Абсолютен лигльо!!! Това е несериозно - спортист в такава форма да боледува през няколко седмици!!! :( Руснаците пък са с "Б" отбора. Интересното при тях е, че на пистата се завръща Иван Черезов. Другото интересно нещо е, че в състезанието се пуска по-малкия брат на Бьо - Йоханес. Чуват се приказки, че бил по-голям талант от батко си, ама да видим каква заявка ще даде в първото си състезание в топ тура.

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: [Биатлон] Световна купа 2012/2013 - тема за коментари   |   28.02.2013 04:20

За Йоханес Бьо писах преди време, Спиридонов беше казал същото, че бил някакъв невиждам талант, да видим... Той вече се пусна в една щафета ако не се лъжа, но не впечатли с нищо, даже го гледах състезанието.
Ще видим :-)

Инфото за Фуркад беше сигурно, явно в последния момент е решил да не се пуска.
А Свендсем буквално подари СК на Мартен с тия изпълнения. :uuu:
Нищо догодина на Мартен няма да му е толкова комфортно, очаквам силен Тарей, а и Емил Хегле.
Инетресно ми е руснаците ще виреят само в Сочи или за целия сезон в СК ще са фактор.
Там доста интересни неща взеха да стават. Нямаше ги никакви в женското ски бягане години наред, сега изведнъж вече имат бронз при жените. Мъжете им пък са едва ли не непобедими в спринтовете.
Но в биатлона ще е по-сложничко, там най-добър шанс сякаш има Зайцева. Както Малишко или Шипулин при мъжете, но те повече зависят от това какво ще направят големите норвежци и Фуркад.

Последна промяна Diavolo на 28.02.2013 04:21, променена общо 1 път

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: [Биатлон] Световна купа 2012/2013 - тема за коментари   |   01.03.2013 02:20

Абе това не е нормално - Гьоснер кара днес последен пост в немската щафета в ски бягането, а утре излиза в спринта на другия край на Европа! :blink:

Иначе много ми е интересно как ще се представят нейните съотборнички Лаура Далмайер и Еви Щеле. Общо взето, при предрешената надпревара това е интригата в оставащите кръгове - кое ново лице ще блесне и ще даде заявки за следващия сезон. Днес братът на Бьо не показа нещо извънземно, но така е нормално да бъде - все още е твърде млад. Между другото, интересно представяне на 20-годишния Александър Логинов от Русия - пето място и първи разширен подиум в кариерата.

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: [Биатлон] Световна купа 2012/2013 - тема за коментари   |   02.03.2013 02:37

Супер Лаура с чиста стрелба и престижно седмо място в дебютното си състезание за Световната купа! Въобще големи заявки за бъдещето дава това момиче. Първо с изключителния си пост за дамската щафета в Нове Место, а сега и с този силен спринт. Да видим утре в преследването как ще се представи при 4 стрелби.

Иначе другата дебютантка в немския лагер - Еви Щеле, мен лично ме разочарова. Доста слаба бегова форма, а като отчетем факта, че стрелбата не й е въобще силна страна, то продължавам да не разбирам защо беше привлечена в биатлона на 32-години! :о

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: [Биатлон] Световна купа 2012/2013 - тема за коментари   |   02.03.2013 04:02

Тарейййййййййййййййййййййййййййййййй
Бьооооооооооооооооооооооооооооооооооооооо0

:devil: :devil: :devil:

:first: :first: :first:

:fan: :fan: :fan:

:cheers: :cheers: :cheers:

:ludnica:

Чак преди малко свърших със записите от биатлона, ски скоковете, ски бягането и комбинацията от последните два дена, опазих се и нищо не разбрах :laugh:

Направо щях да се гътна, няма такава инфарктна победа просто.
1 стотна, хахахаха :laugh: :wave: :-D
оооооооооооооо

Колкото и да е зобнал Мартен, в този спорт стрелбата си е от значение също. Фантастичен Бьо!!! 8-) :devil:

Последна промяна Diavolo на 02.03.2013 04:06, променена общо 1 път

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: [Биатлон] Световна купа 2012/2013 - тема за коментари   |   02.03.2013 04:04

Торааааааааааааааааааа
Бергеееееееееееееееер :devil: :devil: :devil:

:laugh: :wave: :-D

Мачкайййй :cheers:

Няма такъв стрелец просто, уникална. 25 кариерна победа! :first:

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 286 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15  Следваща