Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: 21.09.2026 14:44

Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 316 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 16  Следваща
Кърлинг (сезон 2012/2013) 
Автор Съобщение
Аватар

Мнение  Re: Кърлинг (сезон 2012/2013)   |   11.03.2013 19:24

Отлично. Хауърд да слезе малко на земята и да се подготви добре за олимпийската квалификация наесен. А между другото квалификацията с помпозното име Roar of the Rings е насрочена именно в Уинипег.

Иначе Джейкъбс ти го анонсирах като скрит фаворит още преди началото на турнира, тъй че не го отписвай като някакъв случайно промъкнал се аутсайдер.

Форца Брадли, мачкааааааааааааааа... Хех, то финалът отдавна е решен, ама него поне мисля да си го пусна, без да знам резултата.

Аватар

Мнение  Re: Кърлинг (сезон 2012/2013)   |   11.03.2013 23:02

Брадлииииииии!!! Безапелационен!!! Макар да не се случи многоочакваната драма, аз съм доволен и предоволен, защото един много добре поставен отбор, с един супер амбициозен скип спечели най-престижната канадска надпревара по един знаменит начин. Стоутън ще се запомни само с клоунските си последни два удара, с които искаше да пофлиртува с публиката.

Всъщност единственото предимство на Стоутън е опитът и рутината. Чисто технически и като отделни единици Северно Онтарио е поне класа над Манитоба. Особено грамадна е разликата на вторите постове, където Джейкъбс има един страхотен И Джей Хендън, докато вторият пост на Манитоба (забравих му името) е доста лабилен. Също така Фрай е с една идея по-техничен от Мийд, първият пост на СИ е по-добър суипър, а самият Джейкъбс и се струва доста по-прецизен и тактически завършен от Стоутън. Или ако трябва да обобщим в едно изречение: случи се най-логичното - по-добре поставеният отбор спечели!

Иначе доста емоционален финал - Брад пусна сълза на радост (и аз с него :)) пред камерите след края на мача. Няма как - наистина е сбъднат сън да счупиш доминацията на златното трио Албърта-Онтарио-Манитоба и да вземеш Брайъра. Ей това искам да гледам повече отколкото рутинни победи на стари гладиатори!

:first:

Успех на световното. Принципно съм против канадските отбори, но този път стискам палци на Брад и компания. Особено срещу пуяка Един!!

(Extreme Zombies)
Аватар

Мнение  Re: Кърлинг (сезон 2012/2013)   |   12.03.2013 02:46

Преди малко изгледах финала, ама нещо бяха резнали деветия енд и не видях самото здрависване между отборите при предаване на мача и първосигналната радост. Как може? :uuu:
Както и да е, много съм доволен. :-) Това си беше истинско показано как се играе тази игра. Истински машинки излезнаха тези момци. :-)
Браво за прогнозата Мейдж и така, ще има доста интересно световното, нооо първо ред на дамите, май от идния уикенд :-)

(Extreme Zombies)
Аватар

Мнение  Re: Кърлинг (сезон 2012/2013)   |   18.03.2013 15:35

Абе кой ги избира тези домакинства... Латвия? WTF?
Празна зала, самата зала някаква убита такава, ужас.
Никаква атмосфера. :uuu:

Айде, Канада! :ludnica:

Аватар

Мнение  Re: Кърлинг (сезон 2012/2013)   |   19.03.2013 01:13

Привет от Рига. От снощи се позиционирах в този иначе толкова интересен град за световното, което до този момент е абсолютен ПРОВАЛ!

Напълно верни са впечатленията на Дяволето за "убитата зала". Честно казано, по-ненормална зала за голямо първенство по кърлинг трудно може да се измисли. Направо съм потресен как е възможно такова "нещо" да приеме състезание от такъв ранг! Това просто е една голяма тенекия, която някой на шега е нарекъл "зала". Само да си обработя снимките и ще публикувам да видите за какви потресаващи безумия иде реч. А самата зала е в някакъв далечен панелен квартал (все едно Надежда-4), в някаква гора, до някаква ЖП линия. Всеки гледа да се изнесе при първа възможност към хотела или града. Абсолютна депресия...

След убитото първенство в Карлстад не вярвах, че може да съществува по-слаба организация, но ето - възможно било. Всъщност латвийците не са виновни - стараят се хората да оправдаят гласуваното им доверие, по-скоро в WCF май са я подкарали през просото и свалили критериите, само спонсорите са им в главите. Имам чувството, че от първенство на първенство всичко става по-убито и по-убито...

Иначе атмосферата действително я няма никаква и тук не е виновно домакинството на Латвия. Просто традиционно силните публики на Канада (общо 5 мълчаливи пенсии преброих), Шотландия (пак толкова от същия набор) и Швейцария липсват. Не че някога са били толкова многобройни, но в предишни състезания малко от малко е имало някакво присъствие. Сега - кръгла нула.

Затова пък качеството на кърлинга е под всякаква критика. Не знам дали е от контраст с наскоро завършилите първенства на Канада, но тук все едно играят някакви абсолютно начинаещи команди. Единствено Швеция, Шотландия и донякъде Русия показват някакво ниво. Разбира се, и Канада, макар че от тях се очаква много повече. Китайките - нищо общо със славните им години; датчанките - май никога няма да се надскочат; германките - един и същ архаичен и скучен кърлинг, пък ако върже; италиански и латвийки - никакво място на такова първенство; японки - опитват се да се надскочат, но са далеч от класата на онзи отбор, който влезе в четворката преди 6-7 години, или пък на корейките от миналата година. Кого забравих?

Много съм разочарован. Вероятно малко пресолявам манджата, защото имах твърде високи очаквания за това първенство, които в един момент не се оправдаха. Та така...

Аватар

Мнение  Re: Кърлинг (сезон 2012/2013)   |   19.03.2013 02:10

Припомням, че първенството в Рига е квалификация за класиране на олимпиадата в Сочи. Най-накратко - отборите трупат точки в зависимост от класирането си на последните две световни първенства (2012 и 2013), като златният медалист взима 14 точки, сребърният медалист - 12 точки, бронзовият - 10 точки и с по една точка надолу до 12-тото място.

Първите седем отбора, събрали най-много точки, се класират директно за Сочи. Останалите, които не са в седмицата, но са взели точки (да се разбира - записали са поне едно участие на световно в последните 2 сезона) участват на квалификационен турнир през декември, който ще разпредели още 2 места. Десетото място се пада по право на домакина Русия.

Преди Рига класирането при жените изглежда така:

1. Швейцария - 14 точки
2. Швеция - 12
3. Канада - 10
4. Южна Корея - 9 (окончателен сбор, тъй като не участва в Рига)
5. САЩ - 8
6. Шотландия - 7
7. Германия - 6
---------------
8. Дания - 5
-- Русия - 4 (класирал се по право като домакин)
9. Италия - 3 точки
10. Китай - 2 точки
11. Чехия - 1 точки (окончателен сбор, тъй като не участва в Рига)
12. Япония - 0 точки (не участва в Летбридж)
12. Латвия - 0 точки (не участва в Летбридж)

Общо 5 отбора ще спорят за две места на последния квалификационен турнир през декември. Много ми е интересно кой ще определят за домакин. И още по-интересното е как ще бъде организирана схемата на турнира.

(Extreme Zombies)
Аватар

Мнение  Re: Кърлинг (сезон 2012/2013)   |   19.03.2013 04:13

Леле ужас, съчуствам ти :)
Смятай щом се депресирах от това което видях по телевизията представям си какво е на живо.
Утре ще има голям мач, Швеция - Канада, смятам да го гледам на пълен запис :)
Чакаме снимките.
Ае успех в Рига, брр :outofspace:

Мнение  Re: Кърлинг (сезон 2012/2013)   |   19.03.2013 21:26

Мейджър защо не започнеш да тренираш? Всяка сряда и събота тренираме в Зимния дворец. Вярно е, че леда е лош за нашия спорт, но поне се забавляваме. Сега поне голямата зарибявка е Дабъл Микс или на БГ смесена двойка.

Аватар

Мнение  Re: Кърлинг (сезон 2012/2013)   |   20.03.2013 00:31

niki1987l написа:
Мейджър защо не започнеш да тренираш? Всяка сряда и събота тренираме в Зимния дворец. Вярно е, че леда е лош за нашия спорт, но поне се забавляваме. Сега поне голямата зарибявка е Дабъл Микс или на БГ смесена двойка.

Здрасти, Ники. Изпратил съм ти лично съобщение.

Последна промяна Medved на 20.03.2013 00:31, променена общо 1 път

Аватар

Мнение  Re: Кърлинг (сезон 2012/2013)   |   20.03.2013 00:42

Diavolo написа:
Леле ужас, съчуствам ти :)
Смятай щом се депресирах от това което видях по телевизията представям си какво е на живо.
Утре ще има голям мач, Швеция - Канада, смятам да го гледам на пълен запис :)
Чакаме снимките.
Ае успех в Рига, брр :outofspace:

Всъщност доста пресолих манджата снощи, малко и под въздействие на страничен афект. Днес си говорих с представители на организацията и си личи, че хората доста се стараят да направят добра организация. Просто с това разполагат - постарали са се да го приспособят както могат...

Иначе Швеция-Канада ми беше на другия край, че се бях позоционирал да гледам Дания-Германия, който се явяваше нещо като директен мач за класиране на олимпиадата. Стори ми се, че канадките изпуснаха да направят 3-4 точки във втория енд (последният камък на Хоумън закачи гарда). Тия шведки са ми адски дразнещи, но не може да им се отрече, че я цъкат. Ама следобяда китайките ги разкриха много сладко :)))

Канадките обаче ми се струват адски неубедителни до този момент на първенството. Май на Хоуман не й понася добре европейския лед. Вече от години сякаш изгубиха онзи манталитет на безапелационни фаворити. Сега са просто един от претендентите и нищо повече. Което принципно е добре, не е хубаво да има абсолютни доминанти.

Прогноза:
1. Шотландия
2. Русия
3. Канада
4. Швеция

Аватар

Мнение  Re: Кърлинг (сезон 2012/2013)   |   20.03.2013 00:48

Между другото има оферта да се съберем поне 4-ма ентусиасти и да гостуваме в Брашов на румънците за няколко съвместни тренировки. Ако има принципно навити, може да задвижим нещата още за април.

Мнение  Re: Кърлинг (сезон 2012/2013)   |   20.03.2013 16:42

Здр. ето малко снимки от добрия стар Зимен дворец. На снимките съм момчето с бялата блуза дето пускам червен камък.

http://www.facebook.com/events/464494890270232/

Аватар

Мнение  Re: Кърлинг (сезон 2012/2013)   |   20.03.2013 23:45

Почна да се посъбира публика в залата. Днес пристигна една голяма група руснаци от Санкт Петербург, а шотландците и канадците сякаш се удвоиха. На вечерните сесии принципно има атмосфера и присъствие, особено ако играе Латвия.

И нивото на мачовете сякаш се повиши чувствително. Китайките влязоха във форма. Утрешните им мачове с Канада и Япония обещават да са много интересни. Четворката обаче май се оформи. Единствено САЩ, които играят доста приятен кърлинг, имат шансове да объркат сметките. Швейцарките са приятен отбор, но нямат класа и опит за нещо повече от 5-6 място. А германките са ми голяма болест. Знам си аз, че не трябва да се допускат пристрастия, защото човек си развали цялото първенство, но..... :(

Иначе имах намерение да водя нещо като блог-дневник с най-интересното от съответния ден (най-вече с архивна стойност за сайта), но много умора се събира - ставаш в 7 сутринта, прибираш се 11 вечерта - няма кога да се спи...

Ае.....

Аватар

Мнение  Re: Кърлинг (сезон 2012/2013)   |   21.03.2013 02:08

Временно класиране за ОИ:

1. Швеция - 26
2. Швейцария - 22
3. Шотландия - 21
4. Канада - 20
5. САЩ - 16
-- Русия - 14 (класирал се по право като домакин)
6. Германия - 10
7. Южна Корея - 9 (окончателен сбор, тъй като не участва в Рига)
7. Дания - 9
---------------
9. Китай - 8
10. Япония - 6
11. Италия - 5
12. Чехия - 1 (окончателен сбор, тъй като не участва в Рига)
12. Латвия - 1

Общо взето, 5 отбора са сигурни за олимпиадата - Швеция, Шотландия, Швейцария, Канада и САЩ. Другите две директни квоти ще бъдат разпределени между Китай, Дания и Германия. Теоретично и Корея е в играта, въпреки че не участва в Рига. Донякъде и Япония, ако избухнат с две победи утре. Трябва да се провери как седят нещата при равенство в точките. Лично за мен водещ критерий трябва да е по-предно класиране на последното световно, ама утре ще попитам.

Иначе Италия, Чехия и Латвия са сигурни за декеврийския квалификационен турнир. Търсят се още два отбора.

(Extreme Zombies)
Аватар

Мнение  Re: Кърлинг (сезон 2012/2013)   |   22.03.2013 00:26

Успях да гледам Канада - Швеция, но останах разочарован от лузърщината на канадките. Изобщо са пълен ташак при жените, не знам какво им става :-?
Нещо не мога да свикна с това първенство и малко гледах до тук, иначе Евроспорт дават яко кърлинг, ама уикенда когато са решителните и най-чакани мачове както винаги ще се осерат :uuu:

Аватар

Мнение  Re: Кърлинг (сезон 2012/2013)   |   22.03.2013 01:27

Уникална драма в последната сесия от предварителната група. Американките биха рускините, а швейцарките се наложиха над датчанките, т.е. имаме цели три отбора с равни точки на четвъртото място, а това означава и цели две тайбрек сесии утре. Иначе казано, пак няма да се наспим като хората...

Програма до края на първенството:

Петък, 22 март:
09:00 Тайбрек 1 (Швейцария - Русия)
14:00 Тайбрек 2 (САЩ - Швейцария/Русия)
19:00 Пейдж плейоф 1-2 (Швеция - Шотландия)

Събота, 23 март:
14:00 Пейдж плейоф 3-4 (Канада - САЩ/Швейцария/Русия)
19:00 Полуфинал (загубилият от Швеция/Шотландия - Канада/САЩ/Швейцария/Русия)

Неделя, 24 март:
09:00 Мач за 3-4 място
14:00 Финал

Рускините се вкараха в приключение след днешните две загуби - 4 последователни победи без право на грешка са им нужни, за да се доберат до финала. Но не е и като да нямат късмет, че Латвия постигна единствената си победа на шампионата срещу Швейцария, защото в противен случай Тиринцони и компания щяха да се класират директно за плейофите, докато европейските шампионки щяха да пият по една студена вода.

Другата драма е с олимпийската квалификация. Големият губещ се казва Германия. Андреа Шьоп се нуждаеше от една единствена победа, за да си гарантира участието в Сочи, но дори разпасаните италианки се оказаха доста високо препятствие за нея. Въобще, какво става с немския кърлинг, дами и господа?!?!? :О

Все пак този култов отбор ще има право на поправителен през декември, когато ще се състезава заедно с още 5 отбора (Китай, Япония, Чехия, Италия и Латвия) за последните две квоти за Сочи. Другите 8 отиват директно за: Швеция, Шотландия, Русия, Канада, САЩ, Великобритания (Шотландия), Дания и Южна Корея. Корейките, които дори не участваха в Рига, минаха между капките и вече са олимпийки.

Иначе един сравнително голям гаф се разигра на няколко метра от мен на мача Германия-Италия. Италианките направика тройка в 8-ия енд, но съдията на таблото не разбра точната бройка на точките и записа само двойка. Последваха протести от страна на италианките, ама чак след като камъните бяха събрани за следващия енд. Германките пък постъпиха малко грозно, като си попитаха ушите, вместо да признаят за грешката. Вината специално е на третия пост - Имоген Леман (в кърлинга всички спорове за точките се от ендовете се разрешават от третите постове), която излезе с лузърското оправдания, че "не била сигурна". Все пак справедливостта беше възстановена, но остана изключително горчивото впечатление, че германките искаха да покрият грешката напълно умишлено. Всякаква загуба на игрището мога да приема, но за такова посегателство срещу неписаните закони на този спорт няма никакво оправдание!!! Разбирам, че мачът беше с огромен залог, но си има някои правила, които стоят над всякакви победи, купи и олимпийски квоти..... :(((

Аватар

Мнение  Re: Кърлинг (сезон 2012/2013)   |   22.03.2013 01:39

Иначе шведките играят доста предизвикателен кърлинг, ама както се видя и на европейското, един по-дисциплиниран отбор набързо ще им вземе мярката.
Канадките не са посредствени, за разлика от онази калитарска сбирщина от Есберг преди две години. Смятам, че ще избухнат в плейофите. И ако се паднат пак с шведските кюфтета, ще има плескавица по онтарийски :)))

Между другото, трябва да си върна голяма част от солените думи за организацията. Домакините са намерили доста оригинален начин да привлекат зрители на първенството. От вчера в малката арена се провежда любителски турнир, който е събрал отбори от региона (основно са руски отбори, но има от Беларус, Естония, Полша и др.). Всеки участник получава безплатен билет за световното.

Аватар

Мнение  Re: Кърлинг (сезон 2012/2013)   |   22.03.2013 02:03

Ето един интересен анализ за канадките (точно каквото мисля и аз):

http://hurryhardblog.blogspot.ca/2013/03/dont-worry-shes-got-this.html

(Extreme Zombies)
Аватар

Мнение  Re: Кърлинг (сезон 2012/2013)   |   22.03.2013 02:28

Леле ужас, много грозна постъпка на германките :censored: :dunno:
Курлинга е един от най-чистите спортове на този свят и на подобни посегателства над традициите и духа на играта са непростими :-(

Браво, пиши повече, интересно ми е. Така или иначе утре няма да видя нищо. КЗЕ! или по-соро беше КЗЮ! ;)

Май няма кой да спре Мюърхед? Ще дочака ли най-накрая звездния момент? :)
Иначе аз съм за канадките или рускините :)
само да не е Швеция :no:

Иначе чакам с нетърпение мъжете във Виктория, Канада. Това ще е черешката на тортата и там нямам намерение да изпускам нищо. :cheers:

Аватар

Мнение  Re: Кърлинг (сезон 2012/2013)   |   22.03.2013 02:52

Утре смятам да съм компютъризиран в залата, тъй че може да има историческо пряко предаване по минути на някой от мачовете :)

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Темата е заключена, не можете да променяте мнения.   [ 316 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 16  Следваща