ЕКТ 2023-2024 - Квалификации
| Автор |
Съобщение |
|
bai Momchil
(Крива Нива)
|

Re: ЕКТ 2023-2024 - Квалификации | 20.08.2023 10:55
Лелеее ся гледах, тия Динамо лека форма на евроидиотия са направили :)
 |
|
bai Momchil
(Крива Нива)
|

Re: ЕКТ 2023-2024 - Квалификации | 20.08.2023 11:01
Макаби Хайфа - Йънг Бойс Антверпен - АЕК Атина Раков - ФК Копенхаген Мьолде - Галатасарай Рейнджърс - ПСВ Айндховен Брага - Панатинайкос
Лига на Европа
Славия Прага - Зоря Луганск Олимпиакос - Чукарички Юнион Сент Жил - Лугано Лудогорец - Аякс Хекен - Абърдийн ЛАСК Линц - Жрински Мостар Олимпия Любляна - Карабах Слован Братислава - Арис Лимасол Динамо Загреб - Спарта Прага
Лига на конференциите
Балкани - БАТЕ Борисов Жалгирис - Ференцварош Струга - Брейдаблик Фарул Констанца - ХИК Хелзинки Астана - Партизани Левски - Айнтрахт Франкфурт АПОЕЛ - Гент Спартак Търнава - Днипро-1 Сепси - Бодьо/Глимт Тобол - Виктория Пилзен Хибърниън - Астън Вила Мидтиланд - Легия Варшава Лил - Риека Генк - Адана Демирспор Фенербахче - Твенте Динамо Киев - Бешикташ АЗ Алкмаар - Бран Берген Рапид Виена - Фиорентина Хартс - ПАОК Солун Нордселанд - Партизан Белград Осасуна - Брюж Макаби Тел Авив - Целие КИ Клаксвик - Шериф Тираспол
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
Регистриран на: 30.05.2012 16:09 Мнения: 32263 Местоположение: Адът, казват е навсякъде около нас...
|

Re: ЕКТ 2023-2024 - Квалификации | 23.08.2023 00:15
Рейнджърс - ПСВ 2-2 Добър мач с осезаемо превъзходство на нидерландците, които могат да съжаляват повече, че не спечелиха, но от друга страна на два пъти се оказваха догонващи. Груби, направо нелепи грешки в защита доведоха до двата гола на шотландците, но този ПСВ е много мощен и бърз в така и успяха да компенсират. На реванша са подчертан фаворит.
Антверпен - АЕК 1-0 Разочарован съм от АЕК. Гърците ихраха по-силно 10 на 10 през първото полувреме. Почти цяло второ полувреме с човек повече и нищичко. Все пак очаквам на реванша да отстранят белгийците.
Рахов - ФК Копенхаген 0-1 Много слаб мач. Почти не го следях, но вървеше на единия екран за фон. Но от това което видях едно кюскане и игра в центъра. Не видях голови атаки. Датчаните вкараха след нелеп рикошет и автогол и си затвориха умело мача, а Рахов просто са несъстоятелни. Според мен от всички отбори в плейофите само Мьолде са по-слаби от тях или хайде да кажем, че са на кантар.
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
Регистриран на: 30.05.2012 16:09 Мнения: 32263 Местоположение: Адът, казват е навсякъде около нас...
|

Re: ЕКТ 2023-2024 - Квалификации | 24.08.2023 06:22
Мьолде - Галатасарай 2-3 Нереален резултат. Норвежците играха по-добре и изтърваха няколко страхотни положения за гол, но в ШЛ е така. Класата си е класа и който я има (обикновено върви със скъпи звезди) издебва своя момент и наказва грешките на противника, който иначе играе добре и си остава само с това.
Макаби Хайфа - Йънг Бойс 0-0 Много очаквах от този мач, а той се оказа най-тъпия и от двата дена. Не се сещам за нито едно реално положение за гол и пред двете врати. Много тактика, не лошо темпо, хубава атмосфера, НО всичко стигаше до наказателните полета... Макаби са силен гост, така че реванша може да завърши и 3-3. Това 0-0 не бива да подлъгва.
Брага - Панатинайкос 2-1 Още много един странен резултат. Вместо 3-0/4-0 за португалците в последната атака за мача ПАО вкараха изключително важен за тях гол. Ако не се лъжа това беше и първият истински шанс за гол пред ПАО. Може би имаха едно положение и през първото полувреме и това беше. Но така стана по-хубаво, защото ще има як реванш. Не че Брага няма да се класират, просто са по-класния отбор, но ще има много повече заряд за неутралния зрител.
|
|   |
|
 |
|
bai Momchil
(Крива Нива)
|

Re: ЕКТ 2023-2024 - Квалификации | 24.08.2023 09:45
Дяволе, не знам на база какви са ти очакваният за Макаби, аз лично от любопитство ги гледах малко със Слован, гледах и целият мач вчера. Имат много технични футболисти, бяха по-добри от Слован, ама от Слован. Ето вчера срещу един средностатистически отбор (реално Келешите са на ниво Лудогорец, когато последните се сетят да играят) се видя, че изпитват трудности. Като преса и единоборства ги превъзхождахме. Мисля че имахме и повече шансове за гол. Надявам се да ги ударим на реванша, въпреки че след 0:0 нищо не е ясно. Мача с Лозана Уши (нос и гърло) е стратегически отложен, Макаби и те са си отложили мача с Тиквата гледам. Ще го гледам на живо тоя мач, така че ще разказвам. Надявам се да е по-добър от първият мач и да ги треснем. Според мен ще има промени в стартовия състав - залагам че Нсаме ще започне във втора среща, Илийката вероятно не, а прословутия трансфер на Рийдър продължава да се бави, но всички пишат, че това уж му е последният мач.
На ПАО им стискам палци, заради един пичага грък. До момента им вързва яко, дано това е тяхната година. АЕК - Антверпен ще е супер интересен като реванш, а ПСВ се надявам да не повторят миналогодишната грешка, иначе от което гледах това беше най-якият мач от плейофите до тук.
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: ЕКТ 2023-2024 - Квалификации | 25.08.2023 02:51
Отлична игра на Левски срещу безличния отбор на Айнтрахт Франкфурт, които бяха дошли на разходка в София. От немци трудно може да се види такова нещо и определено останах изненадан. Може и ранния гол да ги успокои, не знам, но Франкфурт бяха трагични и не знаеха къде се намират. Ако бяха победили щеше да е изключително несправедлив и нелогичен резултат. Даже според мен Левски ги изтърва. Не че сините са имали някакви реални шансове за гол, освен фрапантния пропуск на Рикардиньо, ама те и Айнтрахт начело със 100 милионния Коло Муани нямаха никакви положения даже. Само че Левски владееше повече топката и търсеше повече гола, атакуваше по-интересно. Абе отбора са си сините, въпреки много младия състав. Трети пореден доволно късен гол за Левски. Първо срещу Шкупи, после срещу Апоел и сега срещу Айнтрахт. А голът на Фадига не се вижда всеки ден, дори и в топ първенства. Уникален гол, който напомня много на онзи на Кайзера срещу Рейнджърс преди вече много години. Дори не бих отписал напълно Левски на реванша след видяното от немците в София. Особено и ако продадат Муани на ПСЖ. Навремето в идентична ситуация Левски отстрани Щутгарт ама сега има ново правило както знаем и 2-2 няма да свърши работа...
Лудогорец бяха пометени от Аякс, но аз лично не бих ги критикувал. Това е истинското лице на родния футбол и когато един сериозен отбор не се лигави става ето това. Това е и контраста между Аякс и Айнтрахт, но и като бях писал, ЛЕ е много по-примамлив финансово турнир от ЛК и в него има смисъл да се влагаш и бориш. Все пак Разград се опитаха да играят футбол през второто полувреме след кошманото първо в което бяха разнебитени. А на Десподов ''звездата'' явно не му се играе вече за Лудогорец.
|
|   |
|
 |
|
Balleta
|

Re: ЕКТ 2023-2024 - Квалификации | 25.08.2023 02:56
 |  |  |  | Diavolo написа: Отлична игра на Левски срещу безличния отбор на Айнтрахт Франкфурт, които бяха дошли на разходка в София. От немци трудно може да се види такова нещо и определено останах изненадан. Може и ранния гол да ги успокои, не знам, но Франкфурт бяха трагични и не знаеха къде се намират. Ако бяха победили щеше да е изключително несправедлив и нелогичен резултат. Даже според мен Левски ги изтърва. Не че сините са имали някакви реални шансове за гол, освен фрапантния пропуск на Рикардиньо, ама те и Айнтрахт начело със 100 милионния Коло Муани нямаха никакви положения даже. Само че Левски владееше повече топката и търсеше повече гола, атакуваше по-интересно. Абе отбора са си сините, въпреки много младия състав. Трети пореден доволно късен гол за Левски. Първо срещу Шкупи, после срещу Апоел и сега срещу Айнтрахт. А голът на Фадига не се вижда всеки ден, дори и в топ първенства. Уникален гол, който напомня много на онзи на Кайзера срещу Рейнджърс преди вече много години. Дори не бих отписал напълно Левски на реванша след видяното от немците в София. Особено и ако продадат Муани на ПСЖ. Навремето в идентична ситуация Левски отстрани Щутгарт ама сега има ново правило както знаем и 2-2 няма да свърши работа...
Лудогорец бяха пометени от Аякс, но аз лично не бих ги критикувал. Това е истинското лице на родния футбол и когато един сериозен отбор не се лигави става ето това. Това е и контраста между Аякс и Айнтрахт, но и като бях писал, ЛЕ е много по-примамлив финансово турнир от ЛК и в него има смисъл да се влагаш и бориш. Все пак Разград се опитаха да играят футбол през второто полувреме след кошманото първо в което бяха разнебитени. А на Десподов ''звездата'' явно не му се играе вече за Лудогорец. |  |  |  |  |
Рикардиньо, Роналдо все тая  , а пропуска наистина бе феноменален  … както и гола
|
|   |
|
 |
|
Vendome
(The Grizzlies)
|

Re: ЕКТ 2023-2024 - Квалификации | 25.08.2023 09:26
Забрави пропуска на Уелтън. Иначе, в определени моменти Айнтрахт яко ни пресираха и ни натискаха в нашата половина.
 |
|
bai Momchil
(Крива Нива)
|

Re: ЕКТ 2023-2024 - Квалификации | 25.08.2023 09:34
Разликата в класите се вижда, а мотивацията си е проблем на Айнтрахт. Супер мач за Левски. Да видим какво ще стане на реванша, иначе за Лудогорец май е по-добре да играе в ЛК, щото като нищо може да мине групите. Вероятно може и да е в бонбониера 2. бтв. Не знам гледахте ли бонбониерите в ШЛ, които се очертават. 2 определено е много по-силна от 1 (което е нормално предвид регламента), но 3 се очертава по-слаба от 4 засега.
 |
|
falkenbach
(Thug Slugs)
|

Re: ЕКТ 2023-2024 - Квалификации | 25.08.2023 11:17
Брутален гол на Фадига, наистина "В.Левски" не е виждал такъв шут от онзи гол на Кайзера срещу Рейнджърс. Като цяло мачът беше равностоен, ако сините бяха изравнили по-рано беше възможно дори да стигнат до обрат.
Митков е много талантлив, но не е дорасъл да играе срещу такива отбори и да носи номер 10. Не може така да се замотаваш в овладяването и отиграването на топката точно в тази зона, въпреки че имаше съмнение за нарушение. Както и в мача с Апоел след като го смениха играта ни тръгна. Пропуска на Роналдо беше истински карък, като че ли си мислеше, че Рикардиньо ще я засече преди него и не очакваше. Такъв пропуск само Йовов е правил. Второто полувреме добре игра - при пробива обаче нямаше дузпа, ония успя да чукне топката.
Като цяло Левски игра много грамотен футбол. Личи си, че Костов надгражда изграденото от Мъри и иска да ги качи стъпало нагоре в развитието. Да не забравяме, че това е доста млад отбор. Най-възрастния вчера на терена беше Цунами, 27 г. Даже се замислих, че ако Цска беше наистина онова ЦСКА, а не Литекс-Чавдар щяхме да имаме много добър национален отбор. Реално никой друг водещ български отбор не гради с млади българи. И тези млади българи, заедно с бразилците наистина надиграха Айнтрахт второто полувреме. Колкото до противника, като отбор почти нямат общо с отбора спечелил Лига Европа - по-слаби са, играят по-друга схема. мудни са на моменти. Очаквах да играят много по-мръсно. Единственото с което ни превъзхождат е индивидуална класа (Трап, Кох, Гьотце и Муани - баси!), както и движението без топка. Личи си, че немския футбол изключително много набляга на това. Всички се движат постоянно.
Очаквам труден реванш, в който Левски да се бори героично, но Айнтрахт остава фаворит. Трябва ни много физическа и психическа стабилност за да бъдем отново равностойни. За да ги отстраним освен това ще ни трябва и късмет. Такъв шанс скоро може и да нямаме, затова нека ги отстраним.
_________________В град като София, никой не е невинен!
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: ЕКТ 2023-2024 - Квалификации | 25.08.2023 11:40
|
|   |
|
 |
|
bai Momchil
(Крива Нива)
|

Re: ЕКТ 2023-2024 - Квалификации | 30.08.2023 01:05
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: ЕКТ 2023-2024 - Квалификации | 30.08.2023 01:10
Абее честито, ама малко нереален резултат. Жалко за евреите. Две греди за тях, а келешите с два рикошета и два гола ПАО колко положения още искаха да имат??? И не могат и не могат да вкарат гол. А Галата сами си усложниха нещата, но пък поне стана мач, а на хартия интрига нямаше.
|
|   |
|
 |
|
bai Momchil
(Крива Нива)
|

Re: ЕКТ 2023-2024 - Квалификации | 30.08.2023 10:11
Не те знам кво си се влюбил в тия евреи ама не са нищо особено като отбор. Три мача им гледах до тук, не са лоши, ама нищо особено. Да, нереална победа, съгласен съм. След грешка в защитата изпуснаха да поведат още в началото и удариха греда. После изпуснаха и да намалят пак греда, но като цяло физически YB ги смаза. И в двата мача печелиха единоборствата и пресата. Особено пък второто нищо не направиха, то и гола от съблекалнята повлия. Иначе да им похваля публиката - напълниха си сектора и пяха през целият мач.
 |
|
bai Momchil
(Крива Нива)
|

Re: ЕКТ 2023-2024 - Квалификации | 31.08.2023 00:18
ПСВ си го върна тъпкано на Рейнджърс. Иначе Дяволе и другите ти любимци АЕК глътнаха водица, жалко за което.
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: ЕКТ 2023-2024 - Квалификации | 31.08.2023 14:23
АЕК съвсем заслужено отпаднаха. Нищо съществено не направиха и в двата мача. Антверпен стояха по-добре на терена и в Атина. ПСВ кефят на макс този сезон. Много са силни. А в Копенхаген спукаха топката.
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: ЕКТ 2023-2024 - Квалификации | 31.08.2023 23:36
Ами не става с тактиката за опълченско 0-0 и ако може да ги изклатим на дузпи. С такава тактика си обречен, рано или късно ще падне гол. Цяло чудо е, че близо 80 минути Левски геройски удържаше това 0-0. За цял мач само 1 удар по посока на вратата на Айнтрахт и нито един в нейните очертания! Напълно логична и заслужена победа на Айнтрахт, които имат много кадрови проблеми и като цяло бяха подценили зверски този двубой, но разликата в класите си каза думата. На различна скорост играят просто двата отбора.
Лудогорец с престижна победа в Амстердам на Йохан Кройф Арена за 1-0. Даже след като стана 1-0 за нашите, имаше няколко инфарктни атаки и суматохи пред вратата на Аякс. Какво ли щеше да стане ако бе станало 2-0? След края на мача зрителите напълно заслужено освиркаха своите любимци за продукцията която изнесоха. Сега след 1-4 в Разград този реванш беше протоколен, но Лудогорец доказа, че са си класен отбор и със самочувствие играят без да им има пука от отбор или резултат. Да видим утре жребия и в каква група за Лигата на Конференциите ще играе Лудогорец.
|
|   |
|
 |
|
spurs
(Arlito)
|

Re: ЕКТ 2023-2024 - Квалификации | 31.08.2023 23:44
Това не е вярно, един удар беше през първото полувреме, може би и до първия им гол, след това имаше още няколко. Иначе разликата в класите е огромна и според мен от тази гледна точка по-скоро изиграхме правилно мача. Не очаквах да издържим до 80тата минута, но след като се случи реално беше въпрос на една добре развита контра.
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: ЕКТ 2023-2024 - Квалификации | 01.09.2023 00:03
Кога бяха тези удари, не си ги спомням изобщо? Сега видях статистиката. 3/0 и 32% владеене на топката. Лудогорец можеха и да паднат, но щяха да тръгнат да се надиграват, а не да стоят в глуха защита. Докато нашите отбори не излязат от това русло, бетон отзад за 0-0 никога няма да се оправим. Ей така ще кретаме година след година. Ако отстраним два отбора в Европа са някакви фанфари и геройства, докато виждаме какво правят далеч по-скромни отбори от нашите грандове без такива фанфари.
Коментатора по Диема Спорт много слаб.
Последна промяна Diavolo на 01.09.2023 00:03, променена общо 1 път
|
|   |
|
 |
|
spurs
(Arlito)
|

Re: ЕКТ 2023-2024 - Квалификации | 01.09.2023 00:12
Е как не си видял, на Краев в последната минута имаше един много хубав удар до гредата. Първото полувреме беше на Роналдо дето изпревари защитника след центриране отляво и би над вратата. Уелтън имаше един дето ги размина няколко човека и би от дъгата доста встрани. Отделно имаше един на Фадига дето се удари в защитник, може би не е влязъл в статистиката. Имаше и няколко разбърквания, не знам дали имаше удари при тях.
Лично аз съм доволен като цяло от двата мача, изобщо не съм очаквал че ще имаме шанс за продължаване до 80та, че дори и до 90та минута на втория мач.
|
|   |
|
|