Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: 21.09.2026 02:02

Отговори на тема  [ 21 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Световни квалификации 
Автор Съобщение
(Крива Нива)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Световни квалификации   |   27.03.2013 09:31

Супер приятно съм изненадан от това, което успя да направи Любо с националният отбор. Досега си мислих, че нещата вървят повече на мускули и на благоприятна програма, но след вчера отбора игра много грамотно и спокойно можеше да вземе и трите точки. Вероятно няма да се класираме за това световно, но поне ще сме в борбата до края (надявам се), а класирането на следващото европейско ще трябва да е задължително, предвид и факта, че ще участват 32 отбора и самото класиране ще е по-лесно. Другото приятно е налагането на играчи във форма и липсата на робуване на имена, което прави отбора, по-малко Перука Юнайтед и повече Национален.

Испания - издънката им с Финландия, беше първата на този отбор от много време. Преди това бяха загубили нещастно 3 точки срещу кокошата гмеж и сякаш някаква криза се задаваше над тази супер машина. Е, успяха да я спрат. Бях сигурен в победата им - справка Манията.

Англия - добрата им игра срещу Бразилия ме подведе. Гледах им второто полувреме с Черна Гора - тотална трагедия. Представям си бразилците колко са зле ако може да се съди нещо от тая контрола.

И за финал - ебати и паляка съм - мислих си че Аржентина са домакини - справка Манията :rofl: :outofspace:

(The Thracian Orphics)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Световни квалификации   |   27.03.2013 10:33

Не можах да гледам Англия, но ме е яд, че в Мания-та го играх 1:2/2:1, а не 1:1/2:1...

За нас - сравнително грамотно играха нашите (признавам си, че гледах откъслечно) и има надежда... Макар че, по-точно ще можем да съдим за отбора когато претърпи загуба и по-скоро според поведението на отбора (тренер и играчи) след загубата... Най-вероятно на есен след Италия... Макар че няма да се учудя, ако първата ни загуба дойде в баражите, а ще се радвам, ако е във втория ни мач в Бразилия...

Аржентинците са поредните латино смешници, макар че Бразилия засега са фаворит за приза въпреки ожесточената "борба" от страна на другата футболна нация оттам - Уругвай... Вярно, играха в Ла Пас, ама това все пак е Боливия ебаси...

Така, като гледам - фаворитите са Испания, Франция, Германия и Холандия... В тази последователност... :laugh:

(Thug Slugs)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Световни квалификации   |   27.03.2013 14:39

alexbg написа:
Така, като гледам - фаворитите са Испания, Франция, Германия и Холандия... В тази последователност... :laugh:

Според мен по-скоро прасетата ще полетят, отколкото Германия или Холандия да станат световни шампиони. Иска ми се (пак) да имаме победител от Европа; струва ми се обаче, че е време латиносите да вземат трофея. Ще видим догодина.
Иначе след това равенство нашите си имат всички шансове да се доберат до бараж, където с малко повече късмет може да срещнем отбори от ранга на Австрия, Исландия и Унгария.
Завабен факт е, че Шотландия стана първата държава, загубила математически шансове за класиране; интригата в тази група е за 1-то място - бих заложил на Белгия, хърватите са си балканци и предполагам, че ще се сдухат по някое време... виж, те биха били неприятен съперник за бараж... но нека се доберем до бараж пък то ще си проличи.
Едит: Алекс, Уругвай са на 6-то място в момента, дори бараж може да не хванат... Форлан вече е на 33г., а няма кой друг да им прави играта.

Последна промяна Shifter на 27.03.2013 14:44, променена общо 1 път

(Crazy Band)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Световни квалификации   |   27.03.2013 14:46

Shifter написа:
alexbg написа:

Според мен по-скоро прасетата ще полетят, отколкото Германия или Холандия да станат световни шампиони. Иска ми се (пак) да имаме победител от Европа; струва ми се обаче, че е време латиносите да вземат трофея. Ще видим догодина.
Иначе след това равенство нашите си имат всички шансове да се доберат до бараж, където с малко повече късмет може да срещнем отбори от ранга на Австрия, Исландия и Унгария.
Завабен факт е, че Шотландия стана първата държава, загубила математически шансове за класиране; интригата в тази група е за 1-то място - бих заложил на Белгия, хърватите са си балканци и предполагам, че ще се сдухат по някое време... виж, те биха били неприятен съперник за бараж... но нека се доберем до бараж пък то ще си проличи.

=======
Аз съм точно на обратното мнение и смятам, че след победите над Сърбия и Уелс, Хърватите със сигурност вземат директната промоция в групата.
Ако евентуално се класираме за бараж пък, Белгия ще ни е един от най- приемливите съперници /както и Австрия/.

Последна промяна terminator на 27.03.2013 14:46, променена общо 1 път

(Arlito)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Световни квалификации   |   27.03.2013 14:48

А, Белгия с настоящия им състав, в никакъв случай не бих ги нарекъл приемливи.

(Крива Нива)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Световни квалификации   |   27.03.2013 14:50

spurs написа:

Съгласен. Само Фелайни ще ни бие, другите могат да стоят и да чоплят семки.

(CDLM Blue Power)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Световни квалификации   |   27.03.2013 14:59

От вчера се бучи как турския съдия ни бил ощетил с дузпата. От това, което се вижда на повторението топката се удря там където трябва да е бицепса на ония рус Буратино обаче тъй като природата все още не е създала бицепс под 50см то няма как да бъде присъдена игра с ръка. Предполагам,че това е била логиката на съдията и намирам решението му за коректно!

Maybe I’m a phantom. Then again, maybe not. A phantom can’t hurt you.

(Crazy Band)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Световни квалификации   |   27.03.2013 15:00

bai Momchil написа:
spurs написа:

Съгласен. Само Фелайни ще ни бие, другите могат да стоят и да чоплят семки.

------------------
А кой? Да не би Черна гора /или може би, Англия :))))/ да са по приемливи.
Абе дано избутаме до бараж. Ние сме силни в единичните усилия, куца ни постоянството. Аз лично, както ми личи и от прогнозите в манията, резултатите на националите ме изненадват доста приятно. И все пак мухата на съмнението остава. Това с гостуванията на Армения и Малта и задължителните 6 точки, които трябва да вземем ми е равносилно по сложност с победата над Чехия тук. Именно, заради куцащото ни постоянство.

(Thug Slugs)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Световни квалификации   |   27.03.2013 15:39

Терми, аз написах кои ще са най-удобните противници - от група Д (Унгария/Румъния; турците са много слаби и не вярвам да се класират) или от група Е (Исландия/Албания; Швейцария все пак трябва да си вземе 1-то място). Както и да го гледаш, тези отбори са с класи под Белгия, Хърватска, а дори и Англия и Черна гора. И стискаме палци шведите да са най-слабият втори и да изпуснат баражите :П

Последна промяна Shifter на 27.03.2013 15:42, променена общо 1 път

(Крива Нива)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Световни квалификации   |   27.03.2013 15:42

Срещу Англия имаме повече шансове отколкото срещу Белгия си мисля.

(CDLM Blue Power)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Световни квалификации   |   27.03.2013 15:55

bai Momchil написа:

Интересно как ги виждаш тия шансове срещу фаворит номер 2 за Световен Шампион - Англия!
Фаворит №1 е Колумбия.

Maybe I’m a phantom. Then again, maybe not. A phantom can’t hurt you.

(Real Green)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Световни квалификации   |   27.03.2013 15:59

bai Momchil написа:

Белгия лека полека изградиха много добър състав. Вертонген, Вермален, Компани, Фелайни, Азар, Муса Дембеле, Бентеке, Лукаку, Витцел, Миньоле.. почти цял отбор от играчи до към 25-26 години.

Като гледах второто на Англия снощи, един по-малък отбор, но отбор с дух може да вземе не само точка от тази формация на Ходжсън. Мисля че в Дания имаше второто полувреме показахме поне малко от този дух и желание. Гледам сега по медиите доста еуфорични оценки, което дано да не се отрази на "нослетата", както каза Любо.

С Белгия и аз съм на мнение че шансовете ще са минимални. Доколкото би ги имало изобщо.

(Arlito)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Световни квалификации   |   27.03.2013 17:59

Забравяш и Тибо Куртоа, който според мен е бъдещият вратар номер едно в света.

(Primus Maximus)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Световни квалификации   |   27.03.2013 23:52

Белгия в никакъв случай, в момента имат страхотно поколение в добра футболна възраст - точно както по времената на Пфаф. Иначе ние срещу белгийците поне на национално ниво по-скоро играем добре.
Колкото до състоянието на отбора ни - след равенството с Дания В СОФИЯ вече бях сигурен, че имаме отбор, който е колектив. Трудно падаме, трудно бием, главно заради липсата на класа в атака, но пък много си помагат един на друг, няма изявени звезди и съответно играят като едно. Дано стигнем бараж, ще е успех предвид последните вече не броя колко кампании, дето ни мачкаха където ни хванат.

Отговори с цитат
Мнение  Re: Световни квалификации   |   29.03.2013 14:22

Shifter написа:
Терми, аз написах кои ще са най-удобните противници - от група Д (Унгария/Румъния; турците са много слаби и не вярвам да се класират) или от група Е (Исландия/Албания; Швейцария все пак трябва да си вземе 1-то място). Както и да го гледаш, тези отбори са с класи под Белгия, Хърватска, а дори и Англия и Черна гора. И стискаме палци шведите да са най-слабият втори и да изпуснат баражите :П

Пичове, в баражите ще има поставени и непоставени, така че хайде да не се гласим за Исландия или Унгария! Ако стигнем дотам, на 100 % ще сме във втората урна. Някой е писал за Австрия, само че от група С трябва чудо да стане, за да не са шведите втори, а знаем Вива Шведен и 5:0!
Шансът е Черна Гора и Гърция да са втори, и заедно със споменатите 2 отбора и ние стават 5, т.е. единия от балканските отбори да е поставен (Гърция) и да ни се падне :rofl: Може да е всичко, но ние по традиция си ги пляскаме маляките.
Освен швеците мисля Португалия и Франция ще са баражни.
Опс, сметки без кръчмар - 1 от вторите ще отпадне поради най-слаби резултати и всичкото тук по-горе е бадива!
Аз си избирам франсетата.
АКО обаче станем втори, защото шансовете са толкова големи, колкото ако вземем точка в Италия. 10%. Ако паднем там, трябва да се молим Чехите да вземат 3+ точки от жабетата.

(New Mersey Razors)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Световни квалификации   |   30.03.2013 16:17

alessandron написа:
Белгия в никакъв случай, в момента имат страхотно поколение в добра футболна възраст - точно както по времената на Пфаф. Иначе ние срещу белгийците поне на национално ниво по-скоро играем добре.
Колкото до състоянието на отбора ни - след равенството с Дания В СОФИЯ вече бях сигурен, че имаме отбор, който е колектив. Трудно падаме, трудно бием, главно заради липсата на класа в атака, но пък много си помагат един на друг, няма изявени звезди и съответно играят като едно. Дано стигнем бараж, ще е успех предвид последните вече не броя колко кампании, дето ни мачкаха където ни хванат.

Много точно мнение! :thumbs:

(The Grizzlies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Световни квалификации   |   30.03.2013 16:23

Англия си е средняк като класа отбор, така, че сигурно ще се класират и на световното с повече късмет, отпадат на 1/4 финал.

(The Grizzlies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Световни квалификации   |   30.03.2013 16:25

alexbg написа:
Аржентинците са поредните латино смешници, макар че Бразилия засега са фаворит за приза въпреки ожесточената "борба" от страна на другата футболна нация оттам - Уругвай... Вярно, играха в Ла Пас, ама това все пак е Боливия ебаси...

В Ла Пас винаги е трудно, не забравяй, че предните квалификации Аржентина загуби там с 1:6, вярно с треньор Марадона, ама все пак разгром. Освен тоа, с оглед нивото на другите отбори в ЮА, гаучосите няма и за какво да се напъват.

(The Grizzlies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Световни квалификации   |   30.03.2013 16:29

Белгия в момента има много талантлив отбор и ще ни смачка в едни баражи, макар, че според мен белгийците ще се класират директно за Световното.

(The Grizzlies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Световни квалификации   |   30.03.2013 16:33

Уругвай пък е пълна енигма. Две години, след като този отбор спечели безапелационно Копа Америка и пълен с надарени футболисти, е на път да не е класира за Световното и като гост го размазват постоянно.

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 21 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща