Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: 25.08.2026 20:22

Отговори на тема  [ 23 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Паралелно световно 
Автор Съобщение
(New Mersey Razors)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Паралелно световно   |   20.11.2025 11:41

https://corner.dir.bg/futbol/paralelniyat-mondial-rusiya-sabira-nay-dobrite-sred-provalilite-se-v-kvalifikatsiite

Какво ви е мнението?

(The Grizzlies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Паралелно световно   |   20.11.2025 12:18

Нори да се проведе, ще е като параолимпиада в сравнение с другото.

(The Grizzlies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Паралелно световно   |   20.11.2025 12:41

Типично по съветски! Навремето, когато накараха почти целия източен блок да бойкотира Олимпиадата в ЛА, организираха паралелни игри Дружба. Тогава поне голяма част от световния спортен елит идваше от нашите географски ширини и игрите имаха ниво. Сега какво очакват?! Ще поразцъкат и толкова. Без голяма и платежоспособна тв аудитория няма тв парес, а без тях няма нищо! Едва ли някоя сериозна компания в световен мащаб ще се хване да спонсорира подобен турнир.

(New Mersey Razors)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Паралелно световно   |   20.11.2025 13:30

Абсолютно така е, но ако Турция примерно отпадне в баражите ще бъдат поканени. Много политика има тука. Отделно Ердоган е приятел с Путин, така, че не се знае!

(The Grizzlies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Паралелно световно   |   20.11.2025 13:41

Турция? Уаууу...

(New Mersey Razors)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Паралелно световно   |   20.11.2025 14:18

?

(The Grizzlies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Паралелно световно   |   20.11.2025 18:05

И каква толкова сила е Турция?

(New Mersey Razors)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Паралелно световно   |   20.11.2025 20:50

Vendome написа:
И каква толкова сила е Турция?

Като за начало се сещам за едно аналене насред стадион Васил Левски!

(The Grizzlies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Паралелно световно   |   20.11.2025 21:11

Тоест аналенето на 86-я в света е критерий?

(New Mersey Razors)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Паралелно световно   |   20.11.2025 21:28

2-2 срещу един от най-силните отбори в света като гост си е критерий!

(New Mersey Razors)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Паралелно световно   |   20.11.2025 21:31

Vendome написа:

Анадолците КОГА са били някой с такава разлика в столица, че не се сещам?!

(The Thracian Orphics)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Паралелно световно   |   20.11.2025 23:42

Аз не виждам нищо лошо в подобно начинание.
Русия отдавна няма много общо със Съветите, Шваба...
За мен е някаква алтернатива, в което не намирам нищо дразнещо. Е - нямам и някакви кой знае какви очаквания.
Може би се надявам да не е толкова комерсиално (колкото Швабата, твърди, че не може да бъде) - ама вече от тия пари, пари, пари, пари...

(The Grizzlies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Паралелно световно   |   21.11.2025 02:13

alexbg написа:
Аз не виждам нищо лошо в подобно начинание.
Русия отдавна няма много общо със Съветите, Шваба...
За мен е някаква алтернатива, в което не намирам нищо дразнещо. Е - нямам и някакви кой знае какви очаквания.
Може би се надявам да не е толкова комерсиално (колкото Швабата, твърди, че не може да бъде) - ама вече от тия пари, пари, пари, пари...

Аз никъде не твърдя, че има нещо лошо в подобно начинание. Просто в случая го намирам за политизирано и неуместно.

Русия все още има много, ама страшно много общо със СССР, но нямам намерение да насочвам дискусията в тази посока.

Ок, алтернатива, ама алтернатива на какво? Какво се цели с подобно събитие? Ето, Русия е изключена от всички спортни надпревари, вече имаме някакъв footprint. Ако си наканят други страни с подобен статус - ясно, няма проблем. Само че според източниците (ако ги приемем за сигурни де) те имат намерение да канят отбори, отпаднали в квалификациите. С доста уговорки, пак го бих приел в известна степен.

И тук вече стигаме до момента с политизирането. Турция, Сърбия, Китай, Венесуела, Азербайджан и т.н. - все дружки на Вовата - кой повече, кой по-малко. Беларус и КНДР и тях ги вижам потенциално поканени. Що не ни поканят нас примерно? Грузия, Прибалтиката нещо? Задавам отговори, нали?

А това с парите го споменах не за друго, ами поради факта, че подобен турнир струва адски много пари и точно тези пари трябва да бъдат осигурени като първо. Нямах предвид някакви наградни фондове и прочее. Освен това тази държава се намира в състояние на война. Смяташ ли, че самите футболисти с плам и удоволствие биха отишли да играят там, дори да приемем факта, че дадени федерации са приели поканата? Да не говорим, че голяма част от тях са професионалисти на договори в сериозни клубове, по силата на които те евентуално няма да могат да участват в подобен турнир. Също така да не говорим, че футболните им застраховки с почти 100% сигурност имат клаузи изключващи участието им в мачове в страни и територии участващи във военен конфликт.

И не на последно място, ФИФА е достатъчно влиятелна, че да забрани участието на всички страни-членки в турнири, които не са под нейна егида, още повече пък точно по времето на провеждане на най-големия футболен турнир на планетата. Как мислиш, коя федерация би скочила срещу този ръжен, имайки предвид какво рискува?

(New Mersey Razors)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Паралелно световно   |   21.11.2025 03:29

Що не ни поканят нас примерно?

Щото не ни искат, затова!

С ''водещ'' футболист като Десподов, няма как да си футболна нация!

Те Конго са по-добър отбор от наще цървули в момента според мене!

Последна промяна TheExorcist на 21.11.2025 03:38, променена общо 2 пъти

(The Grizzlies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Паралелно световно   |   21.11.2025 09:40

TheExorcist написа:
Vendome написа:

Анадолците бяха бити с 5:0 от Испания на техен терен. В цялата си история са били на световно два пъти, последно преди 23 години (родените тогава завършват университет). Имат няколко класни футболисти, но да ми ги изкарваш някаква сила, идва в повече.

(The Thracian Orphics)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Паралелно световно   |   21.11.2025 11:25

Цитат:
Ок, алтернатива, ама алтернатива на какво? Какво се цели с подобно събитие? Ето, Русия е изключена от всички спортни надпревари, вече имаме някакъв footprint. Ако си наканят други страни с подобен статус - ясно, няма проблем. Само че според източниците (ако ги приемем за сигурни де) те имат намерение да канят отбори, отпаднали в квалификациите. С доста уговорки, пак го бих приел в известна степен.

И тук вече стигаме до момента с политизирането. Турция, Сърбия, Китай, Венесуела, Азербайджан и т.н. - все дружки на Вовата - кой повече, кой по-малко. Беларус и КНДР и тях ги вижам потенциално поканени. Що не ни поканят нас примерно? Грузия, Прибалтиката нещо? Задавам отговори, нали?

Ами не знам какво да ти кажа... Освен, че ме е яд колко много хора са облъчени от въпросните еврейско-джендърско-либерастки... не знам и аз какви да ги нарека... чиито лакомия за власт и богоизбраност обричат западния свят и цивилизация...

Само ми е интересно едно нещо - въобще задавате ли си въпроса, които сега ще ви задам? И какви отговори търсите, евентуално.

Така - значи имаме Русия, навлезнала в територията и нападнала Украйна. Русия съответно е изключена от спортни надпревари. Украйна продължава да участва.
И сега - имаме Израел, навлезнал в територията и нападнал Палестина. Палестина продължава да участва. Израел изключен ли е от спортни напревари? (Каза ли нещо за footprint?)

И въпросът не го задавам аз - Ерик Кантона го задава (ако случайно някъде сте го видели през ситото на западните медии)...

Ако може - без тъпите мантри за създадения през 80те от Мосад Хамас... Какво беше казал основателя на Тойота - в отговора на петия зададен въпрос "защо" се крие истинската причина. Не в първоначалния, най-плоския, удобно наложен отговор...
(Ако ме разбирате какво искам да кажа.)

(The Grizzlies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Паралелно световно   |   21.11.2025 12:10

Да ги наказват чифутите, на никого няма дя липсват. Иначе, Кантона е някакво мерило за авторитет по такива теми ли?

И не разбрах дали намекваш, че Украйна също трябва да бъде извадена от участия?

Последна промяна Vendome на 21.11.2025 12:10, променена общо 1 път

(Крива Нива)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Паралелно световно   |   21.11.2025 12:56

alexbg написа:

Ами не знам какво да ти кажа... Освен, че ме е яд колко много хора са облъчени от въпросните еврейско-джендърско-либерастки... не знам и аз какви да ги нарека... чиито лакомия за власт и богоизбраност обричат западния свят и цивилизация...

А кремълската путка, олигарсите около него, китейският некрофил и подобни не еврейско-джендърско-либерастки при тях изобщо не наблюдава лакомия за власт и богоизбраност? Най-големият ви проблем на копейките ви е "толерастията" в западният свят. И заради това сте готови да се откажете от всякакви свободи дето имате - да пътувате, да изказвате мнение, да живеете както и където си искате. Не ви разбирам. Не вярвам. Просто изпитвате някаква садистична носталгия ала стокхолмски синдром.

(The Grizzlies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Паралелно световно   |   21.11.2025 13:08

Лесно е да си комунист в свободна страна, опитай да си свободен човек в комунистическа страна.

(New Mersey Razors)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Паралелно световно   |   21.11.2025 15:02

Vendome написа:
TheExorcist написа:
Vendome написа:

Анадолците бяха бити с 5:0 от Испания на техен терен. В цялата си история са били на световно два пъти, последно преди 23 години (родените тогава завършват университет). Имат няколко класни футболисти, но да ми ги изкарваш някаква сила, идва в повече.

Всъщност 6:0, няма значение. Никога не съм казвал, че са световна сила, но имат доста грамотен отбор. На същата Испания водеха с 2-1, преди маврите да изравнят, много стабилно са стояли а и могат да се опълчат на доста водещи сили.

Междудруго от две участия имат 3-то място на световно и рекордна победа над КНДР със 7-0 на първото участие ( вторите нанасят най-големия срам във футболната история на Италия )!

Последна промяна TheExorcist на 21.11.2025 15:14, променена общо 1 път

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 23 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща