Re: ФИФА СП 2026 ● Мач 75 ● 1/16 ФИНАЛ - Германия - Парагвай ● 29.06.2026 23:30
| 30.06.2026 03:04
Първата сензация на елиминациите е факт.
Парагвай елиминираха Германия и то след дузпи?!
Парагвай, получили 4 гола от САЩ, били с клизма Турция и направили най-грозният мач на първенството с Австралия.
А как само тръгна Германия след шеметното 7:1. Но аз още тогава писах, че който тръгва с подобни фанфари далеч не стига... Има си традиции в тази игра. Но си мислех, че най-логичното нещо на този свят ще се случи и Франция на Мбапе и Дембеле ще ги посече. Но Парагвай... Добре, знам, биха в квалификациите Бразилия и Аржентина, но тези южноамерикански квалификации не са такова мерило, защото там топ отборите знаят, че няма как да не се класират. То почти цялата ЮА получава визи. От ЮА, от традиционните отбори липсват Чили и Перу, но то не може целият континент да е на световно.
Нагелсман направи много грешки. Няма избистрен състав, прави чести смени и на играчи и на позиции и схеми. Не става така! Това не ти е клубен отбор. Не използваше Кимих (направил супер сезон в Байерн) на най-силната му позиция и т.н.
Най-големият ШОК за мен е Германия да загуби на дузпи. И то от ЮА отбор.
Първа загуба на Германия след дузпи в историята на световните първенства и общо втора ако броим и европейските първенства.
Безобразно изпълнени дузпи, а тази на Йонатан Та дори не ми се коментира.
Мача беше много муден, труден за гледане, основно заради окопаването в наказателното поле на гуараните. Накъсваха много темпото, бяха груби. Спестиха им картони.
Имаше ли гол на Та обаче? За мен този гол трябваше да се признае. Не знам. 60 на 40, да не кажа 70 на 30, че това си е гол. Но явно след случилото се в последния сезон в Англия съдиите са настръхнали на тази тема и блъскане, пречене на вратаря и ето го обратния ефект.
Жалко, че няма да гледаме класиката Франция и Германия на 1/8 финал. Голяма интрига нямаше да има, но щяхме да гледаме футбол, атаки, открит и динамичен мач. А сега Парагвай ще паркират не един, а два автобуса.