Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: 22.09.2026 05:34

Отговори на тема  [ 725 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 37  Следваща
Уимбълдън 2014 - тема за коментари 
Автор Съобщение
(Valiant Knights)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Уимбълдън 2014 - тема за коментари   |   02.07.2014 21:23

Diavolo написа:
A.Agassi написа:
а някой да изкаже мнение защо Мъри игра толкова слабо днес? супер неочаквано поне за мен. сега естествено, не искам да умаловажавам ни най-малко труда и постижението на Гриши, но такова no show от Биг 4, мн рядко се получава.

Това беше най-слабия мач на Мъри на Уимбълдън от много години насам, всъщност от 2005 г. не е бил толкова трагичен. Григор дори не се изпоти, а може много повече.
Аз лично не вярвам в конспирациите и не ми се иска да се стига до това което бях публикувал и не можах истински да се израдвам на победата на Григор.
Не знам доста странни неща стават на тазгодишния Уимбълдън.
но да кажем, че си има и обективни причини за това.
обективно погледнато Мъри имаше прекалено много победи на трева последните години, Куинс, олимпиадата, Уимби и тази година се очакваше да спука гума, а и се вложи доста на РГ, докато миналата година го отсвири. Целия му сезон е слаб. Все още няма финал за годината?!
Лута се и търси себе си, с нов треньор е, трябва отново да открие някакво вдъхновение и цел, защото той вече преизпълни плана, само дето номер 1 не е ставал.
От друга страна Григор прави най-силния си сезон като цяло и е свеж, защото на РГ се изложи и загуби още в 1 кръг и после докато другите се потяха на песъка той се подготвяше на тревата.

Чисто спортно-технически Григор не е никак удобен на Мъри с неговата доста разнообразна игра, която не дава ритъм на Мъри, добър е и на сервис.
Но да загуби с 0-3 едва ли и най-болния фен на Григор го е очаквал. Нито една важна точка на спечели Мъри, изтърва всички моментуми. Смешен втори сервис, двойни грешки, много ънфорси от дъното на корта, така и не можа да направи каквато и да е серия от поредни геймове, типичнa за него.

така че комбинация от фактори е причината
константна игра на Григор и много слаба на Мъри

Според мен миналата година срещу Вердаско Мъри също играеше трагично, но оня глупак го връщаше пак и пак в мача, а и играта му беше много еднообразна и Анди се нагоди в един момент към слабостите му. Днеска мачът се реши във втория сет - Мърката взе да играе по-солидно след като върна пробива, но в тайбрека Гришо прояви характер и след това шотландецът беше твърде изстискан физически и психически, за да почва тепърва обрат точно срещу Григор. А и нямаше мотивацията от миналата година, когато все още нямаше уимбълдънска титла.

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Уимбълдън 2014 - тема за коментари   |   02.07.2014 21:29

хмм е чак пък трагично, че той Нандо го разсипа от уинъри, просто първите два сета дойдоха доста бързички за Мъри, но беше много по-фокусиран и имаше заряд в него.
днес още от първия гейм на мача си пролича, че ще има големи мъки.
за играта:
и да добавя, че Григор не е атакуващ играч, който признава само атаката и бруталната сила и това е плюс за него и още един проблем пред Мъри, защото не е приятно съперника ти отсреща да има оръжията да ти забие уинър, а в същото това време има пластика и силна защита и разнообразява играта като слайсира и като не ти дава темпо понякога. Имаше много такива моменти в които Мъри трябваше да води играта и да генерира сила, а това не му е никак по вкуса.

за останалото съм напълно съгласен.

Последна промяна Diavolo на 02.07.2014 21:29, променена общо 1 път

(Valiant Knights)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Уимбълдън 2014 - тема за коментари   |   02.07.2014 21:35

интересното поне за мен е,че Мъри изглеждаше много добре през целия турнир. сега верно е, че съперниците му бяха лесни жертви, но срещу Андерсън примерно игра много добре- супер стабилен на сервис, мощен на ретур, с желязна защита. днеска според мен ънфорсите му дойдоха множко. при уинърите беше ок- почти равни показатели с Григор, но 34 грешки (при положение,че на Уимбълдън статистиците са доста либерални) за 3 сета е прекалено много. вторият сервис му беше като в началото на кариерата- плитък и слаб същевременно, което го караше да намаля силата на първия сервис. в разиграванията очаквах да надделее по бекхенд диагонала, но и там като че ли му липсваше самочувствие. всичко това при положение,че Димитров далеч не направи мача на кариерата си, както резултатът би объркал.

(Extreme Zombies)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Уимбълдън 2014 - тема за коментари   |   02.07.2014 21:45

май джоко ще го огрее и ще вземе титла от шлема най-накрая, борис му е кадем тука. гришо играе фантастично и постигна голям успех за българския тенис, но хитрата лисица ще го излъже според мен. лимита засега ни е полуфинал като че ли, като вземем футбола, волейбола и цвети, но дано пък димитров счупи традицията, стискам палци :ura:

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Уимбълдън 2014 - тема за коментари   |   02.07.2014 21:49

зверски ретури на Милош в тайбрека
откъде изкара тия фокуси не знам
Браво на него и най-вече на Любо! :yes:

Първи полуфинал на ГШ за Милош!

и така младите лъвчета срещу старите, а сега де?! :ludnica:

Последна промяна Diavolo на 02.07.2014 21:50, променена общо 1 път

(Valiant Knights)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Уимбълдън 2014 - тема за коментари   |   02.07.2014 21:52

Милооооооооооооооош! :yes: Кириос пак спаси 3-4 мачбола, но много силен тайбрек на Милош с 3 аса и 2 много добри ретура.

(Primus Maximus)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Уимбълдън 2014 - тема за коментари   |   02.07.2014 22:59

A.Agassi написа:
Милош ще бие. Кириос почва да свършва бензина. не може всеки мач да целиш линиите в най-важните точки и да ти влизат сервисите безотказно.
а за Стан- жалко, наистина организаторите се осраха, но пък не може Фед на 33 години, който също игра вчера макар и несравнимо по-лесен мач, да е по-издръжлив от него. това е положението...

Евала за това мнение. Най-малкото тревата е най-щадящата настилка от всички и то с много. Дявола ясно защо се ядосва, но да помисли, че след като Федерер е показал колебания от основна линия (не съм гледал мача), значи и на полуфинал, и на финал ще му е трудно.

(Primus Maximus)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Уимбълдън 2014 - тема за коментари   |   02.07.2014 23:00

Diavolo написа:
Henman написа:
Бтв, Милош май е доста по-добър на ретур от Надал - вече проби два пъти Кириос за два сета. :laugh: И мен не ме убеди Федерер, можеше спокойно да загуби, ако беше играл с хора като Бердих, Цонга или свеж Вава. Ако Раонич се класира и сервира убийствено, може би има шанс, макар че в разиграванията топката му идва малко бързо.

по-добър грънци. Кириос не е така свеж, а и чисто психологически сега му е по-сложно.
и Раонич и Димитров са слаби на ретур, но на тревата всякакви чудеса стават, особено Милош е гола вода, но на един турнир всичко може да стане.
Надал сам се би, това е. по идиотски начин загуби

А според мен Григор си напредва на ретура, особено на трева. Изобщо не може да мине в графата "слаб".

(Primus Maximus)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Уимбълдън 2014 - тема за коментари   |   02.07.2014 23:02

Diavolo написа:
Henman написа:
Ако Раонич се класира и сервира убийствено, може би има шанс, макар че в разиграванията топката му идва малко бързо.

аха

бтв
би било чудесно финал между Григор и Милош и прословутия топ 4 да не се класират за първи път на финал на ГШ от 50 години сигурно
и директен спор за това кой ще е лидера на новото поколение :)

Хихи, дали щеше да говориш така, ако Надал беше на полуфинал? Иначе и аз бих гледал с интерес такъв мач, а много ясно, че Григор е лидерът :-)

(Primus Maximus)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Уимбълдън 2014 - тема за коментари   |   02.07.2014 23:06

И аз мисля, че Мъри игра неочаквано слабо. Честно казано като го гледах и се питах дали няма някоя контузия? Не бях чул или прочел нищо преди срещата, а и тук не се беше дискутирало. Ако има конспирация, е доста очебийна, но ще си проличи с Джокович вече - едва ли двама от най-силните в света ще играят така разпиляно в два поредни мача, абсурд е. А Мърко действително не обича да играе с Григор поради изброените от Дявола причини.

(Real Green)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Уимбълдън 2014 - тема за коментари   |   03.07.2014 00:13

Някой има ли линк към мача?

(Extreme Zombies)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Уимбълдън 2014 - тема за коментари   |   03.07.2014 16:34

тоя полуфинал при жените, както и очаквах бе много тъп, нямаше никакви дълги разигравания. квитова с тромаво движение, но пък силни единични удари и сервиси стигна финала, въпреки че първия сет бе на кантар, но и шафаржова бе много стегната, а и двете се познават отлично и няма с какво да се изненадат. сега чакаме зрелището между южени и симона тук очаква здрава трисетова битка с непредвидим край. :ludnica:

Последна промяна juve на 03.07.2014 16:34, променена общо 1 път

(Valiant Knights)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Уимбълдън 2014 - тема за коментари   |   03.07.2014 16:37

Квити-ГОАТ а.к.а Джаба дъ Хът се оказа по-подготвена психически и след ключовия първи сет взе контрола над мача. според мен на финала обаче ще загуби срещу която и да е от Джини и Халеп.

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Уимбълдън 2014 - тема за коментари   |   03.07.2014 16:48

КВИТИ ГОАТ е под пара :devil:
играта и е създадена за трева!

(Extreme Zombies)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Уимбълдън 2014 - тема за коментари   |   03.07.2014 16:53

Diavolo написа:
КВИТИ ГОАТ е под пара :devil:
играта и е създадена за трева!

и в зала, но на другите настилки с това тромаво движение яко издиша, но влизат ли и бомбите няма спиране наистина, финала няма да и е лесен, 55:45 за нея все пак като шампионка, предполагам ако избира ще иска бушар, че това ще бъде първи финал за канадката, а симона е опитна вече и я би май 2-3 пъти 8-)

Последна промяна juve на 03.07.2014 16:54, променена общо 1 път

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Уимбълдън 2014 - тема за коментари   |   03.07.2014 16:57

на трева Квитова може да бие всяка! :devil:

Халеп/Бушар ще е зверски мач, това е бъдещето на женския тенис
и двете ги харесвам много, но в този мач съм за Симончето!

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Уимбълдън 2014 - тема за коментари   |   03.07.2014 17:50

Diavolo написа:
на трева Квитова може да бие всяка! :devil:

Халеп/Бушар ще е зверски мач, това е бъдещето на женския тенис
и двете ги харесвам много, но в този мач съм за Симончето!

калитарчето Квитова в сигурно най-мизерния поток на Гранд шлем, който съм виждал напоследък със всичко елитно в другия поток. Бие Луси Сафарова и предизвиква такива емоции у теб - можела да бие всяка на трева, дрън, дрън, изумителна калитарщина, добре, че Шарапова бе уморена, Серена дрогирана, Вика контузена, а всичко добро от по младичките е в другия поток :laugh:

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Уимбълдън 2014 - тема за коментари   |   03.07.2014 17:59

мухаха, а кой бе премазан с 2-0 сета на финала тук от Петра преди 3 години?
И Квитова победи в най-качествения мач при жените до тук Винъс Уилямс - истинска реклама за играта на трева.
показваш некомпетентност говорейки такива неща

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Уимбълдън 2014 - тема за коментари   |   03.07.2014 18:02

Diavolo написа:
мухаха, а кой бе премазан с 2-0 сета на финала тук от Петра преди 3 години?
И Квитова победи в най-качествения мач при жените до тук Винъс Уилямс - истинска реклама за играта на трева.
показваш некомпетентност говорейки такива неща

да и след тоя мач ти я обяви за новата номер едно в тениса след което тя се сгромоляса тотално в посредственост. Не знам за каква компетентност говориш ...

Я ми припомни мачовете на двете след тоя финал :rofl: :rofl: Може да ги постнеш до един :yes:

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Уимбълдън 2014 - тема за коментари   |   03.07.2014 18:05

Не измествай темата, никой не ти говори за тези неща, а за тревата на Уимбълдън

за останалото не само аз, но всички светила я обявиха за бъдеща доминантка и така и беше до един момент.

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 725 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 37  Следваща