Бирената (Бийсти) лига - Сезон 2013/2014 - Епилог
| 19.05.2014 10:15
Вторият сезон на Бирената (a.k.a. Бийсти) лига приключи заедно с финалните сигнали в мачовете в Италия снощи.
Победител в играта е Шифтър, който изпревари Нуф едва с 2 точки. Хубаво е че финалът бе почти като миналата година когато в последния кръг водачествата се сменяха след почти всеки приключил мач. Тогава имаше 15 мача в програмата, но пък сега имаше доста изненади в мачовете след 9-и :)
Не знам по каква причина, но Нуфа пропусна 29-и кръг, а с оглед средните точки спечелени през този кръг, това се оказа решаващо за първото място.
Честито на първите трима :
---------------------------------------------------------------------------
1. Shifter 131 114 130 141 62 578 443
2. NuFc 143 89 115 172 57 576 428
3. terminator 91 100 106 202 45 544 427
---------------------------------------------------------------------------
По първенства титлата в Англия отива за
NuFc, в Германия и Италия за
alessandron,
terminator не остави никакви шансове за останалите в Испания като мина и границата от 200 (!) точки в дадено първенство. В последната (масйторска :) ) група от мачове победител е
Tiro. Сандро има повече познати твърди мачове в Германия и това му дава предимство пред победителят в генералното класиране Шифтър.
. ENG GER ITA SPA OTH
PLAYER PTS PLAYER PTS PLAYER PTS PLAYER PTS PLAYER PTS
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
NuFc 143 alessandron 114 alessandron 154 terminator 202 Tiro 90
Средното участие за кръг през сезона е
19.8 човека! Благодаря на всички, които се включиха в играта. Благодаря на постоянните играчи (10 човека не пропуснаха кръг) на тези които се включиха за няколко кръга, на тези които критикуваха конструктивно, на тези които се сърдеха и търсеха кусури. Който е водил игра знае, че няма как да се угоди на всички за всичко. Винаги ще има пропуски къде от регламент, къде от организаторско естество. Който се е почувствал засегнат с нещо от нас - извинение! На хората, които преди сезона имаха резерви, но това не им попречи да са сред редовните участници - благодаря!
Този сезон мина с друго точкуване и това породи част от негативите преди сезона. За себе си като играч, а не като организатор, мисля че допълнителната възможност за прогноза не бе лош вариант. Това че в повечето случаи аз не я използвах правилно си е мой проблем, но не мисля че с това играта стана по-лоша. Казвам всичко това като човек, който в дирските времена винаги е бил против промяна на точкуването. Дори и при рестарта на играта през 2012-а също бях категорично за старото точкуване.
Още веднъж благодарим на всички!