Манчестър Юнайтед - Реал Мадрид
| Автор |
Съобщение |
|
bai Momchil
(Крива Нива)
|

Re: Манчестър Юнайтед - Реал Мадрид | 08.03.2013 15:21
По страшното е че след този мач мъдопоклоничеството отново надигна снага, след като се беше снишило за известно време, то няма и как да е иначе де, въпреки, че бе тотално надиграно тактически от Дъртия и в двата мач. По притеснителното за феновете на МЮ е че индикираното лигавене от страна на Мъдото към Дъртия, сочи само едно - претенция за наследство, радост за реалистите и тревожни дни за червената общност на Манчестър.
 |
|
Balleta
|

Re: Манчестър Юнайтед - Реал Мадрид | 08.03.2013 16:04
Евала за което, достойно. 
|
|   |
|
 |
|
albertz
|

Re: Манчестър Юнайтед - Реал Мадрид | 08.03.2013 16:05
Има един основен фактор заради който Жозе не би се съгласил да работи в Манчестър Юнайтед - отпуснатите пари за трансфери. Никой няма да му даде да купи повече от трима скъпи играчи на сезон. А Жозе обича да има пребогат избор. Затова, ако се завърне в Англия ЖМ ще предпочете да отиде в Сити или Челси. А за поклонниците му трябва да се свиква. Може ли да се бориш със сектанти? В страни от това ми прави впечатление, че в Англия доста дълго след мача продължиха дискусиите за червения картон на Нани, нещо необичайно. Брайън Робсън направи интересно изказване, в което заяви, че само Рой Кийн смята че постъпката на Нани заслужава червен картон. Мениджърът на Суонси Михаел Лаудруп, играл за Барселона и Реал Мадрид, също каза че не е трябвало да има червен картон. А Рой Кийн не трябваше да се изказва така категорично по въпроса, а да обясни как си набута автогол срещу Реал преди десетина години. Струва ми се, че дискусиите с този картон трябва да спрат, дори и в Англия. Много се изписа и изговори за този мач, все пак това не беше финал ,а едва 1/8 финал. Тепърва ще има по -важни мачове. А като гледам, че в тази тема по някакъв начин се засегна и българския футбол, значи не само на мен ми се иска да гледам яки мачове с участието на български отбори, а не само на чужди. Нещата за мен са ясни как трябва да станат, аз съм го писал. Спирам, защото не искам да натрапвам мнението си. Също така 8 изписани страници за един мач са достатъчни.
|
|   |
|
 |
|
Nole
|

Re: Манчестър Юнайтед - Реал Мадрид | 08.03.2013 21:11
Изключително забавно е как основното нещо, за което пишеш е Моуриньо и некви секти и как въпреки, че никой не ти отговаря "от сектата" ти си продължаваш... Но няма проблем, ние сме вманичените, а не ти... ;)
 |
|
Nole
|

Re: Манчестър Юнайтед - Реал Мадрид | 08.03.2013 21:20
Абе авторитетни издания в Европа написаха, че ЖМ е поставил клауза при подписването на договора си с Реал М, в която да е свободен да си тръгне без да плаща неустойка при покана от Ман Юн, но сигурно това е било за заблуда на такива балъци като нас, а ти понеже не си "шаран" си наясно, че не би поел червените дяволи... Ще ми е интересно да направиш един анализ за последните 10 години и да видим кой е на по-голяма загуба от трансфери - отборите на Моуриньо, в годините , в които е бил начело или Ман Юн. Аз не съм го правил, но съм убеден, че статистиката ще покаже контраргументи на тезата ти. Иначе Дявола кърти мивки, Моуриньо направил "нещо" с Порто, ама двете му шампионски титли и една купа на УЕФА и една ШЛ за 2 години работа при драконите не можели да се сравняват с постиженията на сър Алекс с Абърдийн. И това при положение, че през 21 век никой друг освен Порто не е пробивал до шампион в лигата на големите извън най-богатитте. С радост ще ви чета през май, когато ще падне пак едно голямо надхващане за омаловажаване на успехи между познати 5-6 никнейма от форума. :)
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
Регистриран на: 30.05.2012 16:09 Мнения: 32264 Местоположение: Адът, казват е навсякъде около нас...
|

Re: Манчестър Юнайтед - Реал Мадрид | 08.03.2013 22:28
Никой не отрича, че Порто имаше невероятни успехи с Моуриньо, но Порто все пак е име във футболна Европа и е бивш носител на КЕШ. А и титлата му в Лигата беше плод на много фактори. Но това да се пребориш с Рейнджърс и Селтик и остави това, но да спечелиш и международен турнир, в случая КНК ако не по-голям, то със сигурност не е по-малък успех. Реално погледнато обаче няма база за сравнения между двамата и единия и другия има своите плюсове и минуси, само си чешаме езиците... Чисто статистически ако Моуриньо спечели Лигата за трети път и то с трети различен отбор ще е историческо постижение, за това и не бива да се случва... :)
|
|   |
|
 |
|
bai Momchil
(Крива Нива)
|

Re: Манчестър Юнайтед - Реал Мадрид | 08.03.2013 23:54
A Баце, ся видях, че си сменил ника на оня дето кара на бистра изворна водица. Достоен човек, почти като бог Мъдьо, защитаваш "старите" хора от ожесточените нападки на съвременната невъзпитана младеж! А иначе аз задавах само 1 много прост въпрос, на който обаче така и не получих отговор - нещо свързано с точките беше 
 |
|
alessandron
(Primus Maximus)
|

Re: Манчестър Юнайтед - Реал Мадрид | 09.03.2013 00:00
Реал Мадрид няма да спечели ШЛ тази година. И наистина ми се ще, ако Милан отстрани Барселона, да играе и с Реал - тогава най-ясно ще лъсне всъщност кой колко държи на Милан от феновете във форума.
|
|   |
|
 |
|
Balleta
|

Re: Манчестър Юнайтед - Реал Мадрид | 09.03.2013 00:06
е то това "от феновете във форума" се свежда само до Шева 
Последна промяна Balleta на 09.03.2013 00:06, променена общо 1 път
|
|   |
|
 |
|
navy
|

Re: Манчестър Юнайтед - Реал Мадрид | 09.03.2013 00:12
Особено защото ще е с Реал Мд, чийто КЕШ ще станат 10 и ще е се отдалечи от Милан? Яснооо!!! Някак си не е удобно да сравняваш началото на 80е години на 20 век с 21и век. Да напомня ли, че Ипсуич и Айнтрахт Ф са печелили купата на УЕФА, а ИФК Гьотеборг дори 2 пъти, а КНК е печелена дори от отбори като Слован Братислава, Магдебург и Динамо Тбилиси! Титлата в Шотландия пък съвсем не е била патент само на Селтик и Рейнджърс, които очевадно са били в суперкирза в първата половина на 80е, защото и Дънди Юнайтед (какъв велик отбор, а?) се е доредил да е шампион, освен Абърдийн! Годините тогава бяха съвсем различни от сега, да ти напомня и, че Локо Сф става шампион 1978, а Славия бе преебана от чорбата 1981 много грозно, Марек бе страшилище края на 70е, а и Берое и Ботев пд си бяха класа у нас. Ако погледнеш и в Европа ще видиш същата картинка - в Германия имаме Гладбах и Хамбургер, дори Щутгарт, на Острова Вила и Евертън покоряват титлите, през 70е дори Дарби К 2 пъти и Лийдс печелят титлата, а последните изпаднаха във финансова несъстоятелност преди 10 години и няма и помен от тях... В Испания 4 години поред Барса и Реал не могат да барнат титлата - Сосиедад и Билбао диктуват модата... Сравнявай ябълки с ябълки!!! Милан бяха велик отбор преди 20-25 години, и толкова. Последната титла на САФ е преди почти 2 години, през това време освен деградиране и хиперсамочувствие без покритие не съм видял нищо повече. Виж пич, все си мисля, че след 70а год един мъж има нужда от спокойствие и прилични старини. Сега ще се спукам от кеф Челски да ги опъне за ФА къп, да ги вкара в криза, и да духнат супата и във ВЛ - все пак има 10 мача! Никога не е късно да станеш за резил!
|
|   |
|
 |
|
alessandron
(Primus Maximus)
|

Re: Манчестър Юнайтед - Реал Мадрид | 09.03.2013 00:13
Да, така е. Лично аз имам леко съмнение за кого всъщност ще вика Шевченко при такъв мач, макар да си мисля, че все пак ще е за Милан. В това отношение съм на мнението на Бай Момчил за "мъдопоклоничеството" - за мен е неразбираемо да си фен на треньор пред отбор/клуб, когато говорим за футбол.
|
|   |
|
 |
|
alessandron
(Primus Maximus)
|

Re: Манчестър Юнайтед - Реал Мадрид | 09.03.2013 00:16
 |  |  |  | navy написа: Особено защото ще е с Реал Мд, чийто КЕШ ще станат 10 и ще е се отдалечи от Милан? Яснооо!!! Някак си не е удобно да сравняваш началото на 80е години на 20 век с 21и век. Да напомня ли, че Ипсуич и Айнтрахт Ф са печелили купата на УЕФА, а ИФК Гьотеборг дори 2 пъти, а КНК е печелена дори от отбори като Слован Братислава, Магдебург и Динамо Тбилиси! Титлата в Шотландия пък съвсем не е била патент само на Селтик и Рейнджърс, които очевадно са били в суперкирза в първата половина на 80е, защото и Дънди Юнайтед (какъв велик отбор, а?) се е доредил да е шампион, освен Абърдийн! Годините тогава бяха съвсем различни от сега, да ти напомня и, че Локо Сф става шампион 1978, а Славия бе преебана от чорбата 1981 много грозно, Марек бе страшилище края на 70е, а и Берое и Ботев пд си бяха класа у нас. Ако погледнеш и в Европа ще видиш същата картинка - в Германия имаме Гладбах и Хамбургер, дори Щутгарт, на Острова Вила и Евертън покоряват титлите, през 70е дори Дарби К 2 пъти и Лийдс печелят титлата, а последните изпаднаха във финансова несъстоятелност преди 10 години и няма и помен от тях... В Испания 4 години поред Барса и Реал не могат да барнат титлата - Сосиедад и Билбао диктуват модата... Сравнявай ябълки с ябълки!!! Милан бяха велик отбор преди 20-25 години, и толкова. Последната титла на САФ е преди почти 2 години, през това време освен деградиране и хиперсамочувствие без покритие не съм видял нищо повече. Виж пич, все си мисля, че след 70а год един мъж има нужда от спокойствие и прилични старини. Сега ще се спукам от кеф Челски да ги опъне за ФА къп, да ги вкара в криза, и да духнат супата и във ВЛ - все пак има 10 мача! Никога не е късно да станеш за резил! |  |  |  |  |
Милан са велик клуб и изобщо не са били "велик отбор" преди 20-25 години. Милан през новия век имат 2 пъти спечелена ШЛ и участие в най-великия финал на турнира. И в момента росонерите правят добър млад отбор, който съм убеден, че може да впечатлява в близките години.
|
|   |
|
 |
|
navy
|

Re: Манчестър Юнайтед - Реал Мадрид | 09.03.2013 00:27
Хахаха, смешко, аз съм гледал на живо Гулит и Ван Бастен, ти знаеш ли за какво ти говоря въобще??? Боли ме кура какво са спечелили, аз говоря за велик отбор, анадънмо? Такива са били Байерн и Аякс през 70е, Ювентус през 80е след тях Милан и повече няма до сегашния Барселона, който горе-долу може би се доближава до определението велик. Ама ти отде да знаеш, ЕГН-то ти е мънинко... Милан размазаха Реал М с 5:0 (ако не се лъжа Анчелоти отбеляза единия гол, 4:0 на полувремето), смилявайки се над тях второто полувреме, подиграха се със Стяуа на финала 4:0... Мисля биха всички рекорди в началото на 90е в калчото по точки и отбелязани голове... Били взели 2 ШЛ, голям праз! Те бяха артисти на терена! Не били, видиш ли велики, не си у ред!
|
|   |
|
 |
|
navy
|

Re: Манчестър Юнайтед - Реал Мадрид | 09.03.2013 00:33
Не разбираш какъв е Мауриньо - той избира къде ще работи, това не ти ли е ясно? Не го канят него, ТОЙ избира! Той си избра и Реал! Сега явно е избрал следващия да е МЮ, какво толкова?! Е, не е много в норма да им прави виртуални свирки, но и МЮ са достатъчно висока летва. Но не те него, той тях! Да попитам - има ли друг футболен треньор като него? Не. Само велики мениджъри са в състояние да избират къде и какво да работят. Толкова. Аз съм фен само и единствено на Левски Сф, боли ме фара за всички други отбори.
|
|   |
|
 |
|
alessandron
(Primus Maximus)
|

Re: Манчестър Юнайтед - Реал Мадрид | 09.03.2013 00:33
 |  |  |  | navy написа: Хахаха, смешко, аз съм гледал на живо Гулит и Ван Бастен, ти знаеш ли за какво ти говоря въобще??? Боли ме кура какво са спечелили, аз говоря за велик отбор, анадънмо? Такива са били Байерн и Аякс през 70е, Ювентус през 80е след тях Милан и повече няма до сегашния Барселона, който горе-долу може би се доближава до определението велик. Ама ти отде да знаеш, ЕГН-то ти е мънинко... Милан размазаха Реал М с 5:0 (ако не се лъжа Анчелоти отбеляза единия гол, 4:0 на полувремето), смилявайки се над тях второто полувреме, подиграха се със Стяуа на финала 4:0... Мисля биха всички рекорди в началото на 90е в калчото по точки и отбелязани голове... Били взели 2 ШЛ, голям праз! Те бяха артисти на терена! Не били, видиш ли велики, не си у ред! |  |  |  |  |
Батка, остави чашата, преди да ми пишеш глупости. Имах предвид, че не са били велик отбор САМО преди 20-25 години - това е ОГРОМЕН клуб и си е такъв и сега. Ван Бастен и Гулит и аз ги помня, по-спокойно - нито ми знаеш ЕГН-то, нито нищо.
|
|   |
|
 |
|
alessandron
(Primus Maximus)
|

Re: Манчестър Юнайтед - Реал Мадрид | 09.03.2013 00:36
Е и? Тва кво точно общо има с това, което съм написал? Да повторя - не разбирам фенове, които са фенове на треньор ПРЕД отбор, тва е. Или които стават фенове на отбор само щото даден треньор е отишъл там. А Моуриньо къде ходи изобщо не ми пука, стига да не идва в Милан.
|
|   |
|
 |
|
navy
|

Re: Манчестър Юнайтед - Реал Мадрид | 09.03.2013 01:00
 |  |  |  | alessandron написа:  |  |  |  | navy написа: Хахаха, смешко, аз съм гледал на живо Гулит и Ван Бастен, ти знаеш ли за какво ти говоря въобще??? Боли ме кура какво са спечелили, аз говоря за велик отбор, анадънмо? Такива са били Байерн и Аякс през 70е, Ювентус през 80е след тях Милан и повече няма до сегашния Барселона, който горе-долу може би се доближава до определението велик. Ама ти отде да знаеш, ЕГН-то ти е мънинко... Милан размазаха Реал М с 5:0 (ако не се лъжа Анчелоти отбеляза единия гол, 4:0 на полувремето), смилявайки се над тях второто полувреме, подиграха се със Стяуа на финала 4:0... Мисля биха всички рекорди в началото на 90е в калчото по точки и отбелязани голове... Били взели 2 ШЛ, голям праз! Те бяха артисти на терена! Не били, видиш ли велики, не си у ред! |  |  |  |  |
Батка, остави чашата, преди да ми пишеш глупости. Имах предвид, че не са били велик отбор САМО преди 20-25 години - това е ОГРОМЕН клуб и си е такъв и сега. Ван Бастен и Гулит и аз ги помня, по-спокойно - нито ми знаеш ЕГН-то, нито нищо. |  |  |  |  |
Ми тогава явно не си на "ти" с българския език... виж какво си написал. Не ми гледай чашката (ах, типично българска черта - гледай себе си, не другите), а разбери какво имам предвид "велик клуб". Нямам предвид "чики-рики". След като не са ме впечатлили, явно не са били след това. Все едно да кажеш, че Челси на Ди Матео са яки... за мен не са. Ама явно и достолепно ЕГН няма да ти помогне... е. сори, то е донякъде показател за зрялост и мисловна дейност. Я да ти помогна - великите клубове във футбола творят играта, доминират навсякъде, печелят с лекота и най-вече с красота. И го правят 2, 3 или до 5 години поред. Великите клубове по правило имат по мин 6-7 собствени юноши в титулярния отбор. Милан са приличен, хайде добър отбор сега и нищо повече. Какво биха могли да станат - ми нека първо станат. Аз не вярвам, защото се върни преди 2 изречения. МЮ за малко да влязат в тази класация преди 14 години. А бе, я кажи, ще ви ебе ли Херо или да? 
|
|   |
|
 |
|
navy
|

Re: Манчестър Юнайтед - Реал Мадрид | 09.03.2013 01:08
Не бе, не си влезнал в час... Ще ти го напиша бавно, ама м.н.о.г.о б.а.в.н.о! Чувал ли си за Стив Джобс? Ако не, няма сми'! Има велики хора в техния бизнес. На Мауриньо е футбола, и той е велик мениджър. Друг такъв няма. САФ бил еди какво си в МЮ (а и преди 30 години в Абърдийн, голем праз) - и кво от това? Да иде в Ювентус, да го видим. Или в Барса. Чаво много добре спомена за велики мениджъри и ги изброи! Пропусна Анчелоти, но той има да наваксва. Хитцфелд е шампион на Европа с 2 различни клуба! Означава ли, че Венгер е велик, понеже, видиш ли, се е закотвил в Арсенал от не'нам си колко години? Не мисля! Мен ме кефят великите хора, не отбори! Щото и извън футбола и спорта ги има! Анадънмо, на родния ти език?
|
|   |
|
 |
|
alessandron
(Primus Maximus)
|

Re: Манчестър Юнайтед - Реал Мадрид | 09.03.2013 01:16
 |  |  |  | navy написа: Не бе, не си влезнал в час... Ще ти го напиша бавно, ама м.н.о.г.о б.а.в.н.о! Чувал ли си за Стив Джобс? Ако не, няма сми'! Има велики хора в техния бизнес. На Мауриньо е футбола, и той е велик мениджър. Друг такъв няма. САФ бил еди какво си в МЮ (а и преди 30 години в Абърдийн, голем праз) - и кво от това? Да иде в Ювентус, да го видим. Или в Барса. Чаво много добре спомена за велики мениджъри и ги изброи! Пропусна Анчелоти, но той има да наваксва. Хитцфелд е шампион на Европа с 2 различни клуба! Означава ли, че Венгер е велик, понеже, видиш ли, се е закотвил в Арсенал от не'нам си колко години? Не мисля! Мен ме кефят великите хора, не отбори! Щото и извън футбола и спорта ги има! Анадънмо, на родния ти език? |  |  |  |  |
Турски не говоря - демонстрирал си отдавна, че в дните ти на гастербайтер добре си го усвоил, браво за което. Като те кефят великите хора, що не подкрепяш Черно море например - води го най-емблематичния ви футболист в последните 15 години? А САФ е уникат и го доказва и го е доказал - това, че прави грешки, е най-малкото нормално. Въпросът не е къде се е закотвил едикой си, а какво е постигнал. Фъргюсън продължава да постига достатъчно много и Манчестър Юнайтед нямаше да е това, което е, без него. п.п. И тия примери със Стив Джобс можеш да си ги препрочиташ пред огледалото вкъщи.
|
|   |
|
 |
|
alessandron
(Primus Maximus)
|

Re: Манчестър Юнайтед - Реал Мадрид | 09.03.2013 01:24
 |  |  |  | navy написа: Ми тогава явно не си на "ти" с българския език... виж какво си написал. Не ми гледай чашката (ах, типично българска черта - гледай себе си, не другите), а разбери какво имам предвид "велик клуб". Нямам предвид "чики-рики". След като не са ме впечатлили, явно не са били след това. Все едно да кажеш, че Челси на Ди Матео са яки... за мен не са. Ама явно и достолепно ЕГН няма да ти помогне... е. сори, то е донякъде показател за зрялост и мисловна дейност. Я да ти помогна - великите клубове във футбола творят играта, доминират навсякъде, печелят с лекота и най-вече с красота. И го правят 2, 3 или до 5 години поред. Великите клубове по правило имат по мин 6-7 собствени юноши в титулярния отбор. Милан са приличен, хайде добър отбор сега и нищо повече. Какво биха могли да станат - ми нека първо станат. Аз не вярвам, защото се върни преди 2 изречения. МЮ за малко да влязат в тази класация преди 14 години. А бе, я кажи, ще ви ебе ли Херо или да?  |  |  |  |  |
Великите клубове са едно, великите отбори - друго. Великите отбори всъщност са тия, дето "творят играта, доминират навсякъде, печелят с лекота и най-вече с красота. И го правят 2, 3 или до 5 години поред." А великите клубове са тия, дето в историята си са имали такива отбори - по няколко пъти в няколко исторически периода. Колкото до мисловната ми дейност - не аз давам еФтини примери с турския език и не аз търся също толкоз еФтин секс - тръгнал на мен да ми обяснява точно Милан какъв клуб е или какъв отбор е, пхахахахах. Гледай си там обора и си мучи в щастливо очакване за остена на поредния европейски анонимник, дето ви чака на лято.
|
|   |
|
|