Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: 20.09.2026 23:23

Отговори на тема  [ 60 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща
~ Шампионска лига ~ финал ~ Борусия Дортмунд - Байерн Мюнхен 
Автор Съобщение

Отговори с цитат
Мнение  Re: ~ Шампионска лига ~ финал ~ Борусия Дортмунд - Байерн Мюнхен   |   25.05.2013 23:37

Трябваше да вкарат в първите 25 минути. Левандoвски имаше шансове. Байерн да благодарят на Италианския рефер, който не посмя да изгони Данте когато направи дyзпата.

Отговори с цитат
Мнение  Re: ~ Шампионска лига ~ финал ~ Борусия Дортмунд - Байерн Мюнхен   |   25.05.2013 23:41

Няма да честитя, защото няма нищо за честитене. Имаха късмет, че реферът е дебил, иначе не се знаеше какво ше стане при 10-11.

И все пак защитата на Дортмунд беше трагична като изключим 2-3 индивидуални прояви на Хумелс и Сyботич. И двата гола бяха колективни грешки.

(Thug Slugs)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: ~ Шампионска лига ~ финал ~ Борусия Дортмунд - Байерн Мюнхен   |   25.05.2013 23:47

Честито на феновете на Байерн, по-добрият отбор заслужено спечели. Борусия явно не могат да се мерят с баварците този сезон - две равенства в първенството (25т. зад шампионите) и загуби за купата, суперкупата и сега ШЛ. Реферът според мен се справи много добре, да се търси вина в него е просто жалко.

Отговори с цитат
Мнение  Re: ~ Шампионска лига ~ финал ~ Борусия Дортмунд - Байерн Мюнхен   |   25.05.2013 23:58

Аз не търся вина. Просто споменавам, че Данте трябваше по всички правила да получи втори жълт картон, защото фала му беше грyб. Байерн като цяло си заслужават купата след 3-ти финал за последните 4 години.

Догодина Челси ще участва и няма да има такива недоразумения като немски отбори на финали. Челси е кошмарът за всички немски отбори и ще спечелят суперкупата през Август. После и ШЛ.

(The Grizzlies)

Отговори с цитат
Мнение  Re: ~ Шампионска лига ~ финал ~ Борусия Дортмунд - Байерн Мюнхен   |   26.05.2013 00:01

Hiksa написа:
...Догодина Челси ще участва и няма да има такива недоразумения като немски отбори на финали. Челси е кошмарът за всички немски отбори и ще спечелят суперкупата през Август. После и ШЛ.

Ама те Челси и тази година участваха. Забрави ли?

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: ~ Шампионска лига ~ финал ~ Борусия Дортмунд - Байерн Мюнхен   |   26.05.2013 00:04

Второто полувреме, Байерн вдигна оборотите и Борусия нямаха адекватен отговор. Такава физическа мощ с каквато разполагат футболистите на Байерн не съм виждал от Милан на Капело и Юве на Липи.

(The Grizzlies)

Отговори с цитат
Мнение  Re: ~ Шампионска лига ~ финал ~ Борусия Дортмунд - Байерн Мюнхен   |   26.05.2013 00:25

Изображение Борусия Дортмунд 1-2 Байерн Мюнхен Изображение

Хареса ми мача. Искаше ми се титла за BVB, но с оглед показаното FCB е заслужаваха с една идея повече. И двата гола след много груби грешки в защитата. Но Байерн трябваше да доиграят мача с 10 човека, задължително втори жълт за Данте при дузпата и може би тогава нямаше да могат да наложат такова темпо в последните 15-20 мин, когато явно бе, че Дортмунд бяха гроги и даже да имаше продължения според мен те бяха аут.
С оглед мощта на Мюнхен за Борусия бе важно да вкарат в началото на мача когато бяха свежи и по-активни, но това е футболът.

Както казах мача ми хареса и освен това ШЛ има наистина заслужен победител след като този отбор пролетта направи 4 0 0 11-0, на настоящите първенци на Италия и Испания. Да им е честито.

Отговори с цитат
Мнение  Re: ~ Шампионска лига ~ финал ~ Борусия Дортмунд - Байерн Мюнхен   |   26.05.2013 00:38

Prototype_Iblis написа:
Hiksa написа:
...Догодина Челси ще участва и няма да има такива недоразумения като немски отбори на финали. Челси е кошмарът за всички немски отбори и ще спечелят суперкупата през Август. После и ШЛ.

Ама те Челси и тази година участваха. Забрави ли?

Не се смята, защото ШЛ започва през пролетта за големите отбори.

Като цяло съм съгласен с анализа ти, но нямаше кой да влезе да освежи играта. Шибер е сакат. Един вариант беше Клопо да пусне Сантана и да измести Хумелс (когото разминаваха като малка гара) като опорен халф. Шахин може би щеше да помогне в офанзивен план.

Дяволо, Байерн няма да спечели ШЛ догодина. Просто срещнат ли Челси - дотук. Ти се радвай, че не срещнаха Милан тази година, че цялата статистика, с коята се хвалиш, щеше да излети през прозореца.

Последна промяна Hiksa на 26.05.2013 00:43, променена общо 1 път

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: ~ Шампионска лига ~ финал ~ Борусия Дортмунд - Байерн Мюнхен   |   26.05.2013 00:39

Кофти за феновете на Борусия и изобщо за тези, които симпатизират на по-малкото пари и многото работа. Клоп е направил почти съвършен отбор, пробва се да се пребори с орлите и за малко не успя. Липсата на Гьотце, късата резервна скамейка, може би и грешното съдийско отсъждане на Рицоли, оправдания винаги могат да се намерят, но кой знае кога това неповторимо жълто море ще има нов шанс за финал в ШЛ... Докато Байерн ще го виждаме прекалено често на тези финали идните години.
И все пак победата им е заслужена и като цяло много убедителна на фона на целия сезон в ШЛ.
Борусия загубиха от един от най-силните клубни отбори за последните 10 г. поне ако не и повече.
Интересно ми е сега Гуардиола какво повече ще надгражда... :-D
Но отбора на Байерн към днешна дата има всички шансове най-накрая да счупи каръка в ШЛ и да стане първия отбор, който е успял да дублира успеха си. Ето какво може да надгради, Пеп. Ако това стане факт, то Байерн автоматично ще се превърне в една от най-силните формации в цялата история на играта, може би в Топ 3, въпреки че играта им не блести като на Милан и Барса например, но пък може догодина именно това да стане, да се сработят още повече и вече и като игра да помитат.
За последно отбор, който е дублирал успеха си в този турнир е Милан на Саки от сезони 1989/1990 г.

Честито на Гонзо и Гамена!

Последна промяна Diavolo на 26.05.2013 00:40, променена общо 1 път

(Крива Нива)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: ~ Шампионска лига ~ финал ~ Борусия Дортмунд - Байерн Мюнхен   |   26.05.2013 00:53

Малко се отклонявам от темата, но Дявола пак е в грешка, най-добрият отбор на центрирания и игра с глава, а и след статични положения е Челси и това е от доста време.

(The Grizzlies)

Отговори с цитат
Мнение  Re: ~ Шампионска лига ~ финал ~ Борусия Дортмунд - Байерн Мюнхен   |   26.05.2013 00:54

Diavolo написа:
...Интересно ми е сега Гуардиола какво повече ще надгражда... :-D ...

Да и на мен ми е интересно да видя какво и дали нещо ще промени Гуардиола в Байерн, макар че на тема треньори не ми се говори след като един от най-смотаните в моите очи пое любимците ми.

И от мен честото на Гонзо да се радва сега, че догодина мечки ще го газят :-D

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: ~ Шампионска лига ~ финал ~ Борусия Дортмунд - Байерн Мюнхен   |   26.05.2013 00:57

oasis написа:
Малко се отклонявам от темата, но Дявола пак е в грешка, най-добрият отбор на центрирания и игра с глава, а и след статични положения е Челси и това е от доста време.

За този сезон категорично не съм съгласен. :-)

(The Grizzlies)

Отговори с цитат
Мнение  Re: ~ Шампионска лига ~ финал ~ Борусия Дортмунд - Байерн Мюнхен   |   26.05.2013 01:00

А и още нещо встрани от мача. Шибаната перука беше 2-3 реда над мястото за награждаване. Когато една нация сама не се уважава няма кой. Днес се решаваше титлата в БГ - лошо, слабо, корумпирано това е положението, но ти като президент трябва да си тука - боклуко, или на герена или в Монтана, а не да си квакнеш на Уембли и се едно нищо. :uuu: :uuu: :uuu: :uuu:

(Крива Нива)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: ~ Шампионска лига ~ финал ~ Борусия Дортмунд - Байерн Мюнхен   |   26.05.2013 01:02

Diavolo написа:
oasis написа:

За този сезон категорично не съм съгласен. :-)

Като цяло този сезон Челси дадоха малко назад, но това се дължеше най-вече на нередовната игра на Тери(говоря за статичните положения и центриранията), не забравяи как вкараха втория гол на финала на Лига Европа.

(The Grizzlies)

Отговори с цитат
Мнение  Re: ~ Шампионска лига ~ финал ~ Борусия Дортмунд - Байерн Мюнхен   |   26.05.2013 01:07

Diavolo написа:
Кофти за феновете на Борусия и изобщо за тези, които симпатизират на по-малкото пари и многото работа. Клоп е направил почти съвършен отбор, пробва се да се пребори с орлите и за малко не успя

Не за всички всичко е в титлите или статса. Сигурен съм че феновете на BVB този сезон са имали много положителни емоции и тази загуба във финала няма как да ги изтрие. За тях най-важното е, че Клоп остава, таланти има много само трябва да се открият и приобщят към тактиката и идеите на конкретният треньор в конкретният отбор.

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: ~ Шампионска лига ~ финал ~ Борусия Дортмунд - Байерн Мюнхен   |   26.05.2013 01:56

Да, Клоп със сигурност остава, но според мен само за още един последен сезон с Борусия преди да наследи Йоги Льов начело на бундестима. :-)

(Demba Boyz)

Отговори с цитат
Мнение  Re: ~ Шампионска лига ~ финал ~ Борусия Дортмунд - Байерн Мюнхен   |   26.05.2013 02:10

Мерси за честитките. Равностоен мач за мен, можеше да отиде и в двете посоки особенно Нойер ако не се беше намесил подобващо. Но съдбата си знае работата най-накрая трябваше да се усмихне и на Байерн. Догодина на Луш се надявам да дублираме, шансовете ги има, но ще видим. Иначе искам да бием челски на финала за суперкупата и да попълним колекцията.

(New Mersey Razors)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: ~ Шампионска лига ~ финал ~ Борусия Дортмунд - Байерн Мюнхен   |   26.05.2013 04:38

Diavolo написа:
Второто полувреме, Байерн вдигна оборотите и Борусия нямаха адекватен отговор. Такава физическа мощ с каквато разполагат футболистите на Байерн не съм виждал от Милан на Капело и Юве на Липи.

Глупости. Всеки английски отбор разполага с физическа мощ, друг е въпросът, че НЯКОИ ингилизи нямат техника на разположение! Но в момента Байерн са най-мощния отбор в света!

(New Mersey Razors)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: ~ Шампионска лига ~ финал ~ Борусия Дортмунд - Байерн Мюнхен   |   26.05.2013 04:54

С целия си респект към Байерн, ако Ливърпул беше на финала щеше да ги бие. Trust my word, това ще стане един ден! :-)

(New Mersey Razors)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: ~ Шампионска лига ~ финал ~ Борусия Дортмунд - Байерн Мюнхен   |   26.05.2013 06:36

Diavolo написа:
Кофти за феновете на Борусия и изобщо за тези, които симпатизират на по-малкото пари и многото работа. Клоп е направил почти съвършен отбор, пробва се да се пребори с орлите и за малко не успя. Липсата на Гьотце, късата резервна скамейка, може би и грешното съдийско отсъждане на Рицоли, оправдания винаги могат да се намерят, но кой знае кога това неповторимо жълто море ще има нов шанс за финал в ШЛ... Докато Байерн ще го виждаме прекалено често на тези финали идните години.
И все пак победата им е заслужена и като цяло много убедителна на фона на целия сезон в ШЛ.
Борусия загубиха от един от най-силните клубни отбори за последните 10 г. поне ако не и повече.
Интересно ми е сега Гуардиола какво повече ще надгражда... :-D
Но отбора на Байерн към днешна дата има всички шансове най-накрая да счупи каръка в ШЛ и да стане първия отбор, който е успял да дублира успеха си. Ето какво може да надгради, Пеп. Ако това стане факт, то Байерн автоматично ще се превърне в една от най-силните формации в цялата история на играта, може би в Топ 3, въпреки че играта им не блести като на Милан и Барса например, но пък може догодина именно това да стане, да се сработят още повече и вече и като игра да помитат.
За последно отбор, който е дублирал успеха си в този турнир е Милан на Саки от сезони 1989/1990 г.

Честито на Гонзо и Гамена!

А преди Милан на Саки кой го беше правил?

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 60 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща