| Автор |
Съобщение |
|
Hiksa
|

Re: ~ Шампионска лига ~ финал ~ Борусия Дортмунд - Байерн Мюнхен | 25.05.2013 23:37
Трябваше да вкарат в първите 25 минути. Левандoвски имаше шансове. Байерн да благодарят на Италианския рефер, който не посмя да изгони Данте когато направи дyзпата.
|
|   |
|
 |
|
Hiksa
|

Re: ~ Шампионска лига ~ финал ~ Борусия Дортмунд - Байерн Мюнхен | 25.05.2013 23:41
Няма да честитя, защото няма нищо за честитене. Имаха късмет, че реферът е дебил, иначе не се знаеше какво ше стане при 10-11.
И все пак защитата на Дортмунд беше трагична като изключим 2-3 индивидуални прояви на Хумелс и Сyботич. И двата гола бяха колективни грешки.
|
|   |
|
 |
|
Shifter
(Thug Slugs)
Регистриран на: 22.07.2012 14:22 Мнения: 3112 Местоположение: София
|

Re: ~ Шампионска лига ~ финал ~ Борусия Дортмунд - Байерн Мюнхен | 25.05.2013 23:47
Честито на феновете на Байерн, по-добрият отбор заслужено спечели. Борусия явно не могат да се мерят с баварците този сезон - две равенства в първенството (25т. зад шампионите) и загуби за купата, суперкупата и сега ШЛ. Реферът според мен се справи много добре, да се търси вина в него е просто жалко.
 |
|
Hiksa
|

Re: ~ Шампионска лига ~ финал ~ Борусия Дортмунд - Байерн Мюнхен | 25.05.2013 23:58
Аз не търся вина. Просто споменавам, че Данте трябваше по всички правила да получи втори жълт картон, защото фала му беше грyб. Байерн като цяло си заслужават купата след 3-ти финал за последните 4 години.
Догодина Челси ще участва и няма да има такива недоразумения като немски отбори на финали. Челси е кошмарът за всички немски отбори и ще спечелят суперкупата през Август. После и ШЛ.
|
|   |
|
 |
|
Prototype_Iblis
(The Grizzlies)
|

Re: ~ Шампионска лига ~ финал ~ Борусия Дортмунд - Байерн Мюнхен | 26.05.2013 00:01
Ама те Челси и тази година участваха. Забрави ли?
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
Регистриран на: 30.05.2012 16:09 Мнения: 32263 Местоположение: Адът, казват е навсякъде около нас...
|

Re: ~ Шампионска лига ~ финал ~ Борусия Дортмунд - Байерн Мюнхен | 26.05.2013 00:04
Второто полувреме, Байерн вдигна оборотите и Борусия нямаха адекватен отговор. Такава физическа мощ с каквато разполагат футболистите на Байерн не съм виждал от Милан на Капело и Юве на Липи.
|
|   |
|
 |
|
Prototype_Iblis
(The Grizzlies)
|

Re: ~ Шампионска лига ~ финал ~ Борусия Дортмунд - Байерн Мюнхен | 26.05.2013 00:25
Борусия Дортмунд 1-2 Байерн Мюнхен  Хареса ми мача. Искаше ми се титла за BVB, но с оглед показаното FCB е заслужаваха с една идея повече. И двата гола след много груби грешки в защитата. Но Байерн трябваше да доиграят мача с 10 човека, задължително втори жълт за Данте при дузпата и може би тогава нямаше да могат да наложат такова темпо в последните 15-20 мин, когато явно бе, че Дортмунд бяха гроги и даже да имаше продължения според мен те бяха аут. С оглед мощта на Мюнхен за Борусия бе важно да вкарат в началото на мача когато бяха свежи и по-активни, но това е футболът. Както казах мача ми хареса и освен това ШЛ има наистина заслужен победител след като този отбор пролетта направи 4 0 0 11-0, на настоящите първенци на Италия и Испания. Да им е честито.
|
|   |
|
 |
|
Hiksa
|

Re: ~ Шампионска лига ~ финал ~ Борусия Дортмунд - Байерн Мюнхен | 26.05.2013 00:38
Не се смята, защото ШЛ започва през пролетта за големите отбори. Като цяло съм съгласен с анализа ти, но нямаше кой да влезе да освежи играта. Шибер е сакат. Един вариант беше Клопо да пусне Сантана и да измести Хумелс (когото разминаваха като малка гара) като опорен халф. Шахин може би щеше да помогне в офанзивен план. Дяволо, Байерн няма да спечели ШЛ догодина. Просто срещнат ли Челси - дотук. Ти се радвай, че не срещнаха Милан тази година, че цялата статистика, с коята се хвалиш, щеше да излети през прозореца.
Последна промяна Hiksa на 26.05.2013 00:43, променена общо 1 път
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
Регистриран на: 30.05.2012 16:09 Мнения: 32263 Местоположение: Адът, казват е навсякъде около нас...
|

Re: ~ Шампионска лига ~ финал ~ Борусия Дортмунд - Байерн Мюнхен | 26.05.2013 00:39
Кофти за феновете на Борусия и изобщо за тези, които симпатизират на по-малкото пари и многото работа. Клоп е направил почти съвършен отбор, пробва се да се пребори с орлите и за малко не успя. Липсата на Гьотце, късата резервна скамейка, може би и грешното съдийско отсъждане на Рицоли, оправдания винаги могат да се намерят, но кой знае кога това неповторимо жълто море ще има нов шанс за финал в ШЛ... Докато Байерн ще го виждаме прекалено често на тези финали идните години. И все пак победата им е заслужена и като цяло много убедителна на фона на целия сезон в ШЛ. Борусия загубиха от един от най-силните клубни отбори за последните 10 г. поне ако не и повече. Интересно ми е сега Гуардиола какво повече ще надгражда... Но отбора на Байерн към днешна дата има всички шансове най-накрая да счупи каръка в ШЛ и да стане първия отбор, който е успял да дублира успеха си. Ето какво може да надгради, Пеп. Ако това стане факт, то Байерн автоматично ще се превърне в една от най-силните формации в цялата история на играта, може би в Топ 3, въпреки че играта им не блести като на Милан и Барса например, но пък може догодина именно това да стане, да се сработят още повече и вече и като игра да помитат. За последно отбор, който е дублирал успеха си в този турнир е Милан на Саки от сезони 1989/1990 г. Честито на Гонзо и Гамена!
Последна промяна Diavolo на 26.05.2013 00:40, променена общо 1 път
|
|   |
|
 |
|
oasis
(Крива Нива)
|

Re: ~ Шампионска лига ~ финал ~ Борусия Дортмунд - Байерн Мюнхен | 26.05.2013 00:53
Малко се отклонявам от темата, но Дявола пак е в грешка, най-добрият отбор на центрирания и игра с глава, а и след статични положения е Челси и това е от доста време.
 |
|
Prototype_Iblis
(The Grizzlies)
|

Re: ~ Шампионска лига ~ финал ~ Борусия Дортмунд - Байерн Мюнхен | 26.05.2013 00:54
Да и на мен ми е интересно да видя какво и дали нещо ще промени Гуардиола в Байерн, макар че на тема треньори не ми се говори след като един от най-смотаните в моите очи пое любимците ми. И от мен честото на Гонзо да се радва сега, че догодина мечки ще го газят 
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: ~ Шампионска лига ~ финал ~ Борусия Дортмунд - Байерн Мюнхен | 26.05.2013 00:57
За този сезон категорично не съм съгласен. 
|
|   |
|
 |
|
Prototype_Iblis
(The Grizzlies)
|

Re: ~ Шампионска лига ~ финал ~ Борусия Дортмунд - Байерн Мюнхен | 26.05.2013 01:00
|
|   |
|
 |
|
oasis
(Крива Нива)
|

Re: ~ Шампионска лига ~ финал ~ Борусия Дортмунд - Байерн Мюнхен | 26.05.2013 01:02
Като цяло този сезон Челси дадоха малко назад, но това се дължеше най-вече на нередовната игра на Тери(говоря за статичните положения и центриранията), не забравяи как вкараха втория гол на финала на Лига Европа.
 |
|
Prototype_Iblis
(The Grizzlies)
|

Re: ~ Шампионска лига ~ финал ~ Борусия Дортмунд - Байерн Мюнхен | 26.05.2013 01:07
Не за всички всичко е в титлите или статса. Сигурен съм че феновете на BVB този сезон са имали много положителни емоции и тази загуба във финала няма как да ги изтрие. За тях най-важното е, че Клоп остава, таланти има много само трябва да се открият и приобщят към тактиката и идеите на конкретният треньор в конкретният отбор.
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: ~ Шампионска лига ~ финал ~ Борусия Дортмунд - Байерн Мюнхен | 26.05.2013 01:56
Да, Клоп със сигурност остава, но според мен само за още един последен сезон с Борусия преди да наследи Йоги Льов начело на бундестима. 
|
|   |
|
 |
|
gamen4o
(Demba Boyz)
|

Re: ~ Шампионска лига ~ финал ~ Борусия Дортмунд - Байерн Мюнхен | 26.05.2013 02:10
Мерси за честитките. Равностоен мач за мен, можеше да отиде и в двете посоки особенно Нойер ако не се беше намесил подобващо. Но съдбата си знае работата най-накрая трябваше да се усмихне и на Байерн. Догодина на Луш се надявам да дублираме, шансовете ги има, но ще видим. Иначе искам да бием челски на финала за суперкупата и да попълним колекцията.
|
|   |
|
 |
|
TheExorcist
(New Mersey Razors)
|

Re: ~ Шампионска лига ~ финал ~ Борусия Дортмунд - Байерн Мюнхен | 26.05.2013 04:38
Глупости. Всеки английски отбор разполага с физическа мощ, друг е въпросът, че НЯКОИ ингилизи нямат техника на разположение! Но в момента Байерн са най-мощния отбор в света!
 |
|
TheExorcist
(New Mersey Razors)
|

Re: ~ Шампионска лига ~ финал ~ Борусия Дортмунд - Байерн Мюнхен | 26.05.2013 04:54
С целия си респект към Байерн, ако Ливърпул беше на финала щеше да ги бие. Trust my word, това ще стане един ден! 
 |
|
TheExorcist
(New Mersey Razors)
|

Re: ~ Шампионска лига ~ финал ~ Борусия Дортмунд - Байерн Мюнхен | 26.05.2013 06:36
 |  |  |  | Diavolo написа: Кофти за феновете на Борусия и изобщо за тези, които симпатизират на по-малкото пари и многото работа. Клоп е направил почти съвършен отбор, пробва се да се пребори с орлите и за малко не успя. Липсата на Гьотце, късата резервна скамейка, може би и грешното съдийско отсъждане на Рицоли, оправдания винаги могат да се намерят, но кой знае кога това неповторимо жълто море ще има нов шанс за финал в ШЛ... Докато Байерн ще го виждаме прекалено често на тези финали идните години. И все пак победата им е заслужена и като цяло много убедителна на фона на целия сезон в ШЛ. Борусия загубиха от един от най-силните клубни отбори за последните 10 г. поне ако не и повече. Интересно ми е сега Гуардиола какво повече ще надгражда... Но отбора на Байерн към днешна дата има всички шансове най-накрая да счупи каръка в ШЛ и да стане първия отбор, който е успял да дублира успеха си. Ето какво може да надгради, Пеп. Ако това стане факт, то Байерн автоматично ще се превърне в една от най-силните формации в цялата история на играта, може би в Топ 3, въпреки че играта им не блести като на Милан и Барса например, но пък може догодина именно това да стане, да се сработят още повече и вече и като игра да помитат. За последно отбор, който е дублирал успеха си в този турнир е Милан на Саки от сезони 1989/1990 г. Честито на Гонзо и Гамена! |  |  |  |  |
А преди Милан на Саки кой го беше правил?
|