|
Страница 1 от 1
|
[ 13 мнения ] |
|
Симпатични или противни са ви джуджарите
| Автор |
Съобщение |
|
bai Momchil
(Крива Нива)
|

Симпатични или противни са ви джуджарите | 25.09.2015 08:33
През този сезон се наблюдава нахлуване на отбори джуджета в топ лигите на Европа. Такива отбори винаги създават колорит, но все пак ми е любопитно какво мислите за тях. По правило тия отбори окрилени от ентусиазма в повечето случаи тръгват добре и после пукат гума. Но ето ги и тях джуджетата в топ лигите на Европа:
Англия
Борнемут - абсолютен дебютант не само във висшата лига, но и като цяло за топ нивото в Англия. Уотфорд - 2 участия във ВЛ, завършили трагично с последното място и преди това един сравнително успешен период от 6 години в бившата дивизия 1. Не е съвсем коректно Уотфорд да се поставя при джуджарите, но сравнено с другите отбори във ВЛ и представянето им, баш натам си отиват нещата.
Германия
Инголщат - абсолютен дебютант от градчето на Ауди. Дармщад - тука по запознатите да кажат, но доколкото намирам информация са участвали последно на топ ниво преди 33 години.
Италия
Сасуоло - кара вече трети сезон в серия А и е на път да се превърне в не толкова голям джуджар. Все пак до преди 2 сезона нямаха нищо съществено във визитката си Карпи - имали са 3 сезона малко след балканската война в първа лига (сегашната серия А), но спокойно може да ги считаме за абсолютен дебютант. Фросиноне - абсолютен дебютант в серия А. За разлика от другите отбори описани в тая тема Фросиноне и Карпи тръгнаха зле в шампионата.
Франция
Анже - макар и да е участвал редовно в топ лигата на Франция в далечното минало, Анже има един единствен сезон в Лига 1 през 93/94, а преди това за последно е играл там през 81-ва.
Испания
Ейбар - успя да спаси задника през миналия сезон само благодарение на фалита на Елче, да видим дали късмета ще ги покрие и през този сезон.
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
Регистриран на: 30.05.2012 16:09 Мнения: 32263 Местоположение: Адът, казват е навсякъде около нас...
|

Re: Симпатични или противни са ви джуджарите | 25.09.2015 08:39
Аз лично ги харесвам тези отборо, не само заради колорита, а и защото е доказателство, че навсякъде може, когато се работи правилно и означава, че всеки има място под слънцето, а това е обнадеждаващо за всички и целия спорт.
|
|   |
|
 |
|
spurs
(Arlito)
|

Re: Симпатични или противни са ви джуджарите | 25.09.2015 09:13
В повечето случаи такива отборчета са симпатични, но безлични.
А иначе тази тема за пореден път показва високото ниво и конкуренция в родния футбол. За разлика от гореизброените анонимници, в А Група тази година влязоха отбори с имена, традиции и история като Монтана и Пирин - вярно е, че Пирин тръгнаха зле, ама пък са дали на света в пъти повече големи футболисти от всички Анже-та и Карпи-та взети заедно :)
|
|   |
|
 |
|
Medved
|

Re: Симпатични или противни са ви джуджарите | 25.09.2015 13:03
Едно време ми бяха много симпатични, напоследък са ми по-скоро неприятни, защото в повечето случаи са някакви безлични анонимки, които само заемат място. Примерно не знам какъв е смисълът от отбори като Сасуоло и Карпи, които дори не играят на собствените си стадиони. Иначе от изброените Инголщат и Дармщат са ми по-скоро симпатични. Виж, пребивавалите наскоро Падерборн и Гройтер Фюрт ми бяха ултра антипатични. Ето още някои интересни "джаджари" от други първенства: Радник Сурдулица (Сърбия) - абсолютен дебютант в сръбската Суперлига; допреди 3 сезона дори не беше помирисвал второто ниво (Прва лига) на местния футбол. Термалика Нечеча (Полша) - абсолютен дебютант в полската Екстракласа; допреди десетина сезона играе в осмото ниво на местния футбол, но постепенно се изкачва в йераркията, за да влезе в елита през този сезон. Според уикипедия Термалика държи рекорда за отбор от най-малкото населено място, играл някога в топ нивото в Европа. Клубът е базиран в селцето Нечеча (на около 60 км от Краков), което има население от само 750 души. Интересното е, че клубният стадион доскоро побираше около 2000 здрители, а след реконструкцията, която привършва скоро, ще приема близо 5000 зрители и ще може да приема мачове от Ектракласата. Хобро (Дания) - вече с втори пореден сезон в датската Суперлига. Отборът от 11-хилядното едноименно градче е основан през 1913 г., но едва през миналата година дебютира в най-високото ниво на датския футбол. През миналия сезон пък Варнсдорф (Чехия) спечели промоция в чешката висша лига за първи път в своята история, но се отказа от участие, тъй като стадионът им не изпълнява лицензионните изисквания. На това му викам аз достойна позиция - не да гостуваш в домакинствата или да опорочиш автентичния си стадион, за да срещне административните условия. Иначе за това симпатично стадионче иде реч: http://www.erlebnis-stadion.de/?ground=507
|
|   |
|
 |
|
Balleta
|

Re: Симпатични или противни са ви джуджарите | 25.09.2015 15:19
Ама не гледа Винчи - Пенета, най-уникалния финал в женския тенис евър, който бе олицетворение точно на това, че когато човек си повярва, труди се усърдно и държи мечтата си жива може да спечели един ден, пък било то и един месец преди отказването си 
|
|   |
|
 |
|
tonzos_justice
(Red or Dead)
|

Re: Симпатични или противни са ви джуджарите | 25.09.2015 15:21
Всичко извън Левски, Реал М и Челси е СИМПАТИЧНО !!!
|
|   |
|
 |
|
alessandron
(Primus Maximus)
|

Re: Симпатични или противни са ви джуджарите | 25.09.2015 17:31
|
|   |
|
 |
|
bai Momchil
(Крива Нива)
|

Re: Симпатични или противни са ви джуджарите | 25.09.2015 20:19
Чи кво му е на стадионтчето Една клетка за гостите да бяха направили и са готови.
 |
|
alexbg
(The Thracian Orphics)
|

Re: Симпатични или противни са ви джуджарите | 26.09.2015 11:48
Хм, много интересно се получава - Анже го пишем както си го казват французите, но други отбори ги пишем както било прието в езика ни... Ужас - който БЕТ-олигофрен го е измислил, трябва да се гръмне... Ама и ние, во главе с теб, Мейджъре, сме същите мекерета, щом повтаряме като немислещи папагали...
В българският език е прието града (и съответно отбора) да се казва АнжеР... Аз лично нямам нищо против да го изписваме без "Р", но тогава следва да променим и имената на други два отбора: ЛориАн и ГЕнган...
И моля без поредните бръщолевеници от сорта "така е прието", защото за Анжер съвсем пък не важат... Или като веднъж те прецакат, защото си неграмотник и незаинтересован, значи всеки път да те ебат, "защото така е прието"? 'Айде стегнете се малко...
_________________ БЪДИ РАЗЛИЧЕН - БЪДИ ГРАМОТЕН...
|
|   |
|
 |
|
bai Momchil
(Крива Нива)
|

Re: Симпатични или противни са ви джуджарите | 26.09.2015 11:58
Абе тоя френски е супер извратен. Сега погледнах в българските карти града го водят Анжер. Ама то и ПариЖ е Пари на френски. Аз по-скоро се питам - кой и как определя имена на градовете как се изписват и звучат на български?
 |
|
falkenbach
(Thug Slugs)
|

Re: Симпатични или противни са ви джуджарите | 26.09.2015 14:43
Някои ме дразнят, други не.
Например, Борнемут не са от малък град. Почти 200 хиляди са. Просто не са имали толкова успехи, колкото досега. Това е все едно да се издразним един ден на Асеновец, че са в А група. Ми не-малък град, що да нямат отбор в най-горното ниво на футбола?
Виж, вече селата дето се наливат пари в тях си е вече абсолютна комплексарщина. Пример за подобно нещо е дори Разград, защото те реално нямат нищо местно. Докато Литекс примерно имат школа, Разград колкото и да се пънат нямат нищо. Така, че кур за отборите от села и паланки, които дължат всичко на някой чичко-паричко, който е решил да си играе на футбол-мениджър.
|
|   |
|
 |
|
TheExorcist
(New Mersey Razors)
|

Re: Симпатични или противни са ви джуджарите | 08.10.2015 02:42
Не. Или по-скоро са ми безралични. С тенденция към неприятни, в зависимост от ситуациите!
Последна промяна TheExorcist на 08.10.2015 02:44, променена общо 1 път
|
|   |
|
 |
|
Vendome
(The Grizzlies)
|

Re: Симпатични или противни са ви джуджарите | 08.10.2015 11:21
Повечето са ми безразлични, тук таме някой ми привлича вниманието заради стил на игра или интересен град/регион.
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 13 мнения ] |
|